Incident cu împușcături în masă, în Baltimore: 2 morți și 28 de răniți. Niciun suspect nu a fost reținut

0
147

Două persoane au fost ucise și 28 au fost rănite într-un atac în masă în Baltimore. Trei persoane sunt în stare critică. Comisarul interimar al Departamentului de Poliție din Baltimore, Richard Worley, a confirmat că există 30 de victime.

Împușcături în masă, în Baltimore FOTO Twitter Police Baltimore

Împușcături în masă, în Baltimore FOTO Twitter Police Baltimore

Poliția a primit mai multe apeluri după ora 00.30 și a sosit la fața locului unde a găsit o femeie decedată și alte nouă persoane care sufereau de răni prin împușcare, potrivit comisarului interimar al poliției din Baltimore, Richard Worley.

Doi oameni au murit și 28 de persoane au fost rănite într-un schimb de focuri în masă la o petrecere de cartier din Baltimore, au anunțat autoritățile. Nouă persoane au fost transportate la spitale din zonă, iar trei dintre răniți sunt în stare critică, relatează The Guardian

O tânără de 20 de ani a fost declarată decedată la fața locului, iar un tânăr de 18 ani a murit ulterior la spital.

Sute de oameni s-au adunat în zonă pentru un eveniment numit „Ziua Brooklyn”, a declarat un martor la postul local de televiziune Fox 45. Martorul a descris că a auzit până la 30 de focuri de armă.

Toate victimele erau adulți

Toate victimele erau adulți. Nouă victime au fost preluate de ambulanță și alte 20 de victime au fost transportate la spitalele din zonă cu răni în urma împușcăturii, a spus Worley.

Departamentul de urgență al Spitalului Harbour Medstar a tratat 19 pacienți duminică dimineață, toți suferind răni din cauza împușcăturilor, a declarat MedStar Health Baltimore pentru Reuters.

Nouă pacienți grav răniți au fost stabilizați și transferați la centrele de traumatologie din Baltimore”, au spus surse din cadrul spitalului, adăugând că toți pacienții cu excepția unuia au fost externați.

   „Nu ne vom opri până nu vă vom găsi”

Vreau ca cei care sunt responsabili să mă audă”, a spus primarul din Baltimore, Brandon Scott, la fața locului. „Nu ne vom opri până nu vă vom găsi. Până atunci, sper că la fiecare respirație să vă gândiți la viețile pe care le-ați luat, să vă gândiți la viețile pe care le-ați distrus aici, în această seară.”

Nu au fost efectuate arestări imediat după împușcătură. Scott a cerut oricui deține informații să îi ajute pe anchetatorii să-i găsească pe „lașii” responsabili.

Incident și într-un club de noapte

Într-un alt incident, în aceeași noapte, sapte persoane au fost rănite, iar alte două au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost călcate în picioare, într-un club de noapte din Kansas, au declarat autoritățile.

Lt. Aaron Moses de poliție din Wichita a declarat reporterilor că focuri de armă au fost trase în clubul de pe strada North Washington în jurul orei 1 dimineața, iar unii clienți au fost răniți în timp ce se înghesuiau să scape din local.

Una dintre victime a fost rănită grav, a spus el. O persoană a fost reținută în acest incident.

De la începutul anului, au fost raportate peste 335 de împușcături în masă în SUA.  Împușcătură în masă esteincidentul în care patru sau mai multe victime sunt rănite sau ucise.

Acest număr ridicat a determinat autoritățile din SUA să solicite un control al deținătorilor de arme, deși Congresul nu a reușit încă să adopte astfel de măsuri.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here