România direct vizată: Medvedev spune că răspunsul la atacul centralei nucleare de la Smolensk ar putea fi o lovitură asupra instalațiilor nucleare din Europa de Est

0
122

Potrivit vicepreședintelui Consiliului de Securitate al Federației Ruse, un astfel de scenariu ar trebui luat în considerare dacă se confirmă încercarea de a ataca centrala nucleară rusă cu rachete NATO.

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev. Foto: EPA-EFE

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev. Foto: EPA-EFE

Rusia ar putea lovi instalațiile nucleare din Europa de Est dacă se confirmă o încercare de a ataca centrala nucleară de la Smolensk cu rachete NATO, a declarat vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, pe canalul său Telegram.

Dacă se confirmă o încercare de a ataca centrala nucleară din Smolensk (Desnogorsk) cu rachete NATO, este necesar să se ia în considerare scenariul unui atac rus simultan asupra centralei nucleare din Ucraina de Sud, a centralei nucleare de la Rivne și a centralei nucleare Hmelnițki, precum și asupra instalațiilor nucleare din Europa de Est„, a scris acesta.

Duminică,pe unele canale Telegram a apărut informația că Forțele Armate ucrainene încearcă să atace cu rachete centrala nucleară Desnogorsk din regiunea Smolensk. CNE Smolensk este o ramură a Concernului Rosenergoatom, situată la trei kilometri de Desnogorsk, în regiunea Smolensk, pe malul drept al lacului de acumulare Desnogorsk. Distanța de la centrala nucleară până la Smolensk este de aproximativ 150 km.

Canalul Telegram al centralei a raportat că două unități energetice ale centralei nucleare funcționau fără probleme, o a treia fiind în reparații programate.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here