Langoși cu telemea, preparate cu Făina Boromir

0
96
Langosi cu telemea

Langoșile cu telemea și cașcaval îți aduc îndată zâmbetul pe buze când le împarți cu cei dragi. Crusta lor rumenă completează perfect brânzeturile topite din interior. Este foarte ușor să le prepari cu Făina albă Superioară Boromir, ingredientul care le conferă un gust și o textură unică.

Sfaturi de preparare langoși

  • Te sfătuim să frămânți aluatul până când devine neted și nelipicios.
  • Dacă vrei să iasă ușor pufoase, este musai să lași la dospit aluatul până când își dublează volumul.
  • În funcție de preferințe, poți prăji langoșile în baie de ulei sau le poți rumeni în cuptor.
  • Pentru un plus de savoare, le poți servi cu un sos de smântână sau iaurt grecesc și usturoi.
  • Cu ce mai poți umple langoșile? Cu brânzeturi precum: brânză de burduf, parmezan, brânză Cheddar, gorgonzola sau mozzarella. Ca să le conferi un gust mai aromat, poți adăuga usturoi în umplutură. Umplutura de telemea poate fi completată cu piure de cartofi, șuncă, mărar sau ceapă verde.
  • În cazul în care vrei să prepari langoși cu umplutură dulce, folosește brânză de vaci, stafide și esență de vanilie. Acestea pot fi umplute și cu cremă de ciocolată sau gemuri de fructe dulci-acrișoare.

Langoși gustoase cu Făina Boromir

Cu Făina albă Superioară Boromir, obții niște langoși pline de savoare. Miezul lor pufos și brânzeturile topite le transformă într-o adevărată bunătate. De pe Blogul Boromir poți afla cum prepari papanașii cu brânză de vaci și dulceață de afine, un desert cu tradiție.

Comandă online de pe boromirmarket.ro Făina Boromir, ingredientul tău de nădejde în bucătărie. Este preparată din boabe de grâu atent selecționate pentru ca tu să te bucuri de calitatea sa superioară în nenumărate rețete.

Ingrediente langoși cu telemea

  • 500 g Făină albă superioară Boromir
  • 400 ml apă călduță
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 1/2 linguriță zahăr
  • 1 linguriță rasă de sare
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 120 g telemea rasă
  • 80 g cașcaval ras
  • ulei pentru prăjire

Mod de preparare

PASUL 1

Mai întâi trebuie să activezi drojdia. Amestecă drojdia cu 1/2 linguriță de zahăr, 1 linguriță de făină și 1 linguriță de apă călduță, apoi așteaptă cel puțin 10 minute ca să se activeze.

PASUL 2

Mai apoi adaugă apa călduță, care a rămas, Făina Boromir și sarea. Poți amesteca cu mâna sau cu spatula. Urmează să frămânți aluatul și să adaugi pe parcurs cei 50 ml de ulei. Poți folosi un robot de bucătărie dacă nu vrei să frămânți cu mâna. După ce ai obținut un aluat elastic și neted, acoperă-l cu un prosop curat și lasă-l la dospit timp de cel puțin 30 minute sau până când își dublează volumul.

PASUL 3

După ce ai pudrat masa de lucru cu făină, împarte aluatul în 8 bucăți egale și modelează-le sub formă de bile. Unge-le cu ulei și lasă-le la dospit timp de încă 15 minute.

PASUL 4

Pentru a obține umplutura, amestecă telemeaua cu cașcavalul ras. Poți adăuga și 1 lingură de smântână. Astfel umplutura va ieși ușor cremoasă. Dacă vrei ca gustul lor să fie mai aromat, poți folosi ceapă verde, tocată sau usturoi.

PASUL 5

Modelează bilele sub formă de foaie dreptunghiulară, pune umplutura pe o parte a foii și acoperă cu cealaltă parte a aluatului. Trebuie să presezi cu mâna pentru a îndepărta bulele de aer, iar la final trebuie să presezi marginile cu degetele pentru a le sigila bine.

PASUL 6

Prăjește langoșile în tigaia cu ulei încins, la foc mic-mediu. Trebuie să le prăjești pe rând, pe fiecare parte astfel încât să capete o culoare aurie, ușor maronie. Alături de un sos de smântână și mărar, gustul lor te va cuceri.

Poftă mare!

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here