Ce trebuie să știi despre vânzarea și cumpărarea cărților vechi?

0
159

De ce merită să vinzi și să cumperi cărți? Răspunsul poate fi destul de evident, dar nu toată lumea știe ce să facă cu cărțile de care nu mai are nevoie, pentru a le oferi o a doua viață. De aceea, în acest articol vei descoperi informații valoroase despre aceste lucruri.

Cumpără și vinde cărțile de care nu ai nevoie

Îți place să citești? Încă o dată, nu te-ai putut abține într-o librărie și ai plecat cu multe cărți? Colecția ta de cărți începe încetul cu încetul să scape de sub control, așa că a fost luată o decizie: trebuie neapărat să scapi de unele dintre cărțile tale? Sau poate ai în bibliotecă câteva cărți care nu ți-au furat inima și vrei să renunți la ele, pentru a face loc altora noi? Te întrebi unde să vinzi cărți foarte vechi, care merită citite, și cine le cumpără? Vei găsi răspuns la aceste întrebări în continuarea articolului!

Vânzarea și cumpărarea de cărți second hand este, înainte de toate, o soluție foarte prietenoasă cu mediul. Nu distrugi cărțile care pot fi transmise unei alte persoane și, astfel, nu risipești – de obicei câteva sute de coli de hârtie. Îngrijirea mediului, mai ales în zilele noastre, este foarte importantă și o poți face, printre altele, vânzând cărțile pe care nu le mai citești și cumpărând cărți vechi de la alți iubitori de lectură.

Un alt beneficiu al activității descrise mai sus este economisirea. O carte folosită nu va fi mai rea decât una cumpărată direct de la tipografie și o poți lua chiar și la jumătate de preț. Dacă citești o mulțime de cărți, poți economisi mulți bani cumpărându-le la mâna a doua, ceea ce este cu siguranță un avantaj imens.

Poți face chiar și bani din cărți! Ai citit deja o carte o dată sau chiar de două ori? Știi că nu te vei mai uita la ea și doar adună praf pe rafturile bibliotecii? Vinde-o cu ajutorul procedurii de ridicare cărți de la domiciliu! Și poți cheltui banii câștigați pe cărți noi!

 

Cum poți vinde cărțile deja citite? Care sunt pașii?

 

 

Procedura de vânzare cărți este foarte simplă. Doar intri pe un site de vânzare cărți, menționezi numărul de cărți pe care vrei să le vinzi, introduci adresa de email și numărul de telefon și vei fi contactat pentru mai multe detalii și pentru a vedea care este suma aproximativă pe care o vei primi pentru acestea. Evaluarea cărților este gratuită și, mai mult decât atât, pentru un volum mare de cărți cineva se va deplasa gratuit la adresa indicată pentru a le lua. Iar plata este pe loc, indiferent de valoarea totală.

Pe internet vei putea cumpăra și cărți second hand, iar selecția este foarte mare! Astfel de cărți le poți cumpăra și pe diverse rețele de socializare dedicate lecturii, din anticariate și de la târgurile de antichități. Ceea ce este cu siguranță interesant la cărțile folosite este că au propria lor istorie. Ele trec adesea din generație în generație, prin mâinile multor oameni. Se întâmplă ca atunci când citești o astfel de carte, să dai peste o propoziție subliniată sau un fragment de text pe care cineva dinaintea ta l-a considerat important sau și-a notat gândurile în ea. Iar acest lucru te poate ajuta să îți creezi propria poveste despre cei care s-au bucurat de acea carte înainte.

Vânzarea și cumpărarea de cărți second hand are doar avantaje. Fără dezavantaje! De aceea, este recomandat să te uiți prin biblioteca de acasă, să faci ordine și, poate, să cumperi câteva exemplare noi.

 

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here