Responsabilul ONU pentru situații umanitare de urgență Martin Griffiths cere încetarea focului

0
194

Responsabil ONU pentru situații umanitare Martin Griffiths a cerut în fața Națiunilor Unite încetarea focului pentru a-I ajuta pe cei 2,2 milioane de locuitori din Fâșia Gaza, informează AFP, potrivit Agerpres.

Steag ONU FOTO: Shutterstock (Arhivă)

Steag ONU FOTO: Shutterstock (Arhivă)

„Nu cerem luna de pe cer. Solicităm măsuri de bază necesare pentru a satisface nevoile esențiale ale populației civile și pentru a opri cursul acestei crize”, a cerut Griffiths în timpul unei intervenții video înainte de o întâlnire informală a Adunării Generale a ONU la New York, scrie site-ul ONU.

„O încetare a focului umanitară. Numiţi-o cum vreţi, dar ceea ce este necesar din punct de vedere umanitar este simplu: opriţi luptele pentru a permite civililor să se deplaseze în siguranţă”, a susţinut şeful operaţiunilor umanitare ONU în faţa statelor membre Organizației Națiunilor Unite.

Consiliul de Securitate al ONU a cerut „pauze şi coridoare umanitare” de câteva zile în Fâşia Gaza. Textul a fost adoptat cu 12 voturi pentru şi trei abţineri (SUA, Marea Britanie, Rusia) şi este prima rezoluţie adoptată de Consiliu de Securitate de la sfârşitul anului 2016 în dosarul israeliano-palestinian.

Griffiths a cerut să fie făcut tot ce „este posibil pentru a debloca un răspuns umanitar, să oferim populaţiei din Gaza un moment de respiro după evenimentele teribile pe care le-a suferit în ultimele săptămâni”.

„Şi, necondiţionat, să eliberăm toţi ostaticii”, a adăugat el.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here