Ce solutii au la indemana pacientii care se confrunta cu pierderea dintilor partiala sau totala

0
109

Pentru toate aspectele vietii cotidiene sanatatea danturii si a cavitatii orale este foarte importanta. Din nefericire multi pacienti se confrunta cu pierderea partiala sau chiar totala a dintilor. Pierderea dintilor inseamna numeroase probleme in randul adultilor, persoane pentru care cresterea dintilor nu mai este posibila asa cum este in cazul copiilor.

Problemele se manifesta prin afectarea capacitatii de vorbire, dificultati la masticatie, dar si modificari in ceea ce inseamna aspectul fetei. Lipsa dintilor poate afecta inclusiv increderea de sine si relatiile sociale ale pacientilor. Vestea buna pentru persoanele care sufera de pierderea partiala sau totala a dintilor este ca acestia pot opta pentru tratamente stomatologice eficiente.

Printre acestea regasim varianta tratamentului de implant dentar Ploiesti si optiunea protezelor dentare. In ceea ce urmeaza vom afla mai multe despre ambele tratamente disponibile pentru rezolvarea acestor situatii de lipsa a dintilor.

Metodele pentru inlocuirea dintilor lipsa

Odata cu progresul in domeniul medicinei dentare, implantul dentar a devenit metoda cea mai apreciata de medici si pacienti deopotriva in procesul de inlocuire a dintilor pierduti. Acest tratament stomatologic implica inlocuirea radacinii dintelui lipsa cu o radacina artificiala care este introdusa in masa osoasa a gingiei. Ulterior aceasta radacina artificiala va fi completata cu coroane dentare sau proteze dentare. Pacientul se va bucura ulterior de obtinerea unui aspect foarte apropiat de cel al dintilor naturali pentru lucrarea de restaurare dentara.

Cealalta optiune de tratament in cazul dintilor lipsa este proteza dentara. Discutam despre un dispozitiv medical care are rolul de a inlocui dintii lipsa. In cazul protezelor dentare trebuie subliniat faptul ca exista mai multe modele sau tipuri. Protezele pot fi folosite fie pentru inlocuirea intregii danturi lipsa, cat si doar pentru a inlocui o parte dintre dintii care lipsesc. Proteza dentara este acel dispozitiv medical care inseamna reconstructia inclusiv a gingiei, dar si a dintilor.

Atunci cand pacientul se adreseaza medicului stomatolog, acesta va fi informat cu privire la optiunea tratamentului cu proteze dentare Ploiesti si tratamentul cu implant dentar. Atat pacientul, cat si medicul stomatolog va pune in balanta atat avantajele, cat si dezavantajele ambelor proceduri. Insa in final recomandarea vine din partea medicului stomatolog si tine cont de toate aspectele privind starea de sanatate a pacientului si de functionalitatea ulterioara a tratamentului dentar.

Consultatia pentru stabilirea tratamentului de restaurare dentara

Consultatia intr-un cabinet stomatologic este pasul esential si indispensabil inainte de a avansa inspre orice tratament care are scopul de a reface dantura. Pacientul va fi informat cu privire la consecinte, eventualele riscuri, avantaje si dezavantaje atat pentru tratamentul de implant dentar Ploiesti, cat si pentru cel cu proteze dentare.

Tinand cont de faptul ca implantul dentar nu este un tratament dentar care poate fi suportat de oricine din perspectiva anumitor afectiuni cronice sau probleme de sanatate, medicul stomatolog va analiza in ce masura pacientul este eligibil pentru efectuarea implantului dentar. In situatia in care nu se poate opta pentru implantul dentar, atunci pacientul va trebui sa urmeze procedura cu proteze dentare.

Avantajele celor doua metode pentru inlocuirea dintilor lipsa

Implantul dentar are in principal avantaje precum durata mare de viata a lucrarii dentare si aspectul foarte estetic similar cu dintii naturali. Tot in randul avantajelor implantului dentar amintim pastrarea fizionomiei la nivelul fetei, protejarea dintilor vecini sau prevenirea retractiei osoase la nivelul maxilarului.

In cazul tratamentului cu proteze dentare Ploiesti avantajele privesc costurile mai mici decat implantul dentar, durata scurta a tratamentului, recastigarea functionalitatii privind masticatia si posibilitatea de a zambi din nou cu incredere. Oricare dintre aceste tratamente pot fi urmate intr-un cabinet stomatologic care pune la dispozitie servicii de implantologie si restaurare dentara.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here