5 Lucruri pe care nu le stiai despre implanturile dentare

0
508
implant dentar

Ani de zile, implanturile dentare au fost considerate doar o alta solutie de restaurare dentara. Acum, se estimeaza ca peste 3 milioane de oameni din intreaga lume au beneficiat cel putin o data de tratamentul cu implant dentar, acest numar crescand tot mai mult de la an la an.

Tratamentul cu implant dentar este solutia numarul unu pentru restaurarea sau inlocuirea unui dinte lipsa si este esential daca doresti un inlocuitor puternic, sanatos, perfect functional si cu un aspect foarte placut pentru dintele natural.

Iata, in randurile de mai jos, 5 lucruri pe care nu le stiai despre implanturile dentare si vezi de ce acestea pot fi cea mai buna optiune pentru restabilirea si infrumusetarea danturii tale.

1. Implanturile dentare sunt ca dintii naturali.

Un implant dentar este, atat ca functionalitate, cat si ca aspect, aproape identic cu dintele natural. Este puternic si stabil, ceea ce inseamna ca va ramane pe loc fara a-ti face griji ca va cadea. Tehnicianul dentar poate sa obtina implantul dentar in orice nuanta doreste pacientul, in asa fel incat sa nu existe nicio diferenta intre acesta si dintii din jurul sau. Mai mult, implanturile dentare se simt la fel ca dintii naturali, nelasand o senzatie de corp strain in gura nici la masticatie, nici la vorbire sau la curatare.

2. Sunt rentabile.

Tratamentul cu implant dentar reprezinta o investitie buna. Sigur, pretul acestuia poate fi mai mare decat al oricarei alte solutii de restaurare dentara. Insa este un pret pe care il vei plati, cel mai probabil, pentru o durata de zeci de ani, daca nu pentru totdeauna. Cu o ingrijire adecvata, implanturile dentare pot dura o viata intreaga, neavand nevoie de inlocuire sau de reparare. In comparatie, protezele sau puntile dentare trebuie inlocuite o data la cativa ani pentru a tine pasul cu deficienta maxilarului, prin urmare investitia lor se va dovedi mult mai mare decat vei crede initial.

3. Implanturile dentare te ajuta sa-ti pastrezi trasaturile faciale.

Implanturile dentare sunt singura solutie de restaurare dentara care face mult mai mult decat sa umple golurile lasate de pierderea unor dinti. Te ajuta sa arati tanar mai mult timp. Fara ele, trasaturile chipului tau se pot inrautati, iar zambetul tau sa dispara pentru totdeauna, lasand locul unei incruntari. Deoarece se implanteaza in tesutul osos, maxilarul / mandibula ta se va mentine tanara si sanatoasa, iar tu iti vei pastra caracteristicile faciale, fapt ce te va impiedica sa arati mai in varsta decat esti in realitate.

4. Implanturile dentare iti stabilizeaza maxilarul / mandibula.

Muschii maxilarului si ai mandibulei sunt foarte sensibili. Se bazeaza foarte mult pe dinti pentru a se mentine sanatosi. Daca ai un dinte lipsa, osul de dedesubt va incepe sa se demineralizeze si sa se deterioreze. Un implant dentar poate preveni acest lucru, printr-un proces numit osteointegrare, unde se leaga direct de maxilar / mandibula ca un dinte natural. Celelalte solutii de restaurare dentara stau doar deasupra gingiilor, nefacand nimic pentru maxilarul / mandibula ta, care se va deteriora pe dedesubt.

5. Oricine poate beneficia de implanturile dentare.

Indiferent ca esti in perioada anilor de liceu sau ai deja cativa ani buni de cand te-ai pensionat, implanturile dentare pot fi potrivite pentru tine. Singura exceptie sunt copiii, deoarece maxilarele lor sunt inca in dezvoltare.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here