Cati pasageri au zburat de pe Aeroportul Bacau, in anul 2023

0
117

Anul 2023 a adus schimbări notabile pe Aeroportul Bacău, iar cifrele de trafic reflectă evoluția și adaptarea la noile condiții de operare. Cu un total de 249.000 de pasageri înregistrati, Aeroportul Bacău s-a clasat pe locul 8 în topul aeroporturilor regionale și pe locul 9 în întreaga țară după numărul de pasageri.

Această evoluție vine după decizia Wizz Air de a muta baza operațională din Bacău, lăsând doar două curse active: Milano și Londra. Cu toate acestea, eforturile comune ale conducerii Aeroportului Bacău și ale Consiliului Judetean Bacau au condus la lansarea proiectului Re-Connect, având ca obiectiv atragerea de noi companii aeriene. La mai puțin de un an de la plecarea Wizz Air, Aeroportul Bacău operează acum cu trei companii – DAN AIR, Wizz Air și AeroItalia, oferind servicii către 9 destinații: Londra, Bruxelles, Torino, Dublin, Roma, Barcelona, Liverpool, Catania și Milano. Din martie, vor fi introduse trei noi curse către Madrid, Milano-Bergamo și Bologna.

Cifrele recente indică o creștere semnificativă a traficului pe Aeroportul Bacău. Potrivit Asociatiei Aeroporturilor din Romania, traficul de pasageri a crescut cu 23% în luna decembrie. De la 20.000 de pasageri în noiembrie, numărul a crescut la 25.000 de călători în decembrie. Acest avans notabil se datorează, în principal, companiei Dan Air, care și-a mutat baza operațională în Bacău.

În paralel, Aeroportul Bacău se pregătește să implementeze un Sistem de Aterizare Instrumentală (ILS), categoria a-II-a OACI. Această tehnologie avansată va permite desfășurarea zborurilor chiar și în condiții meteorologice nefavorabile sau cu vizibilitate redusă. Sistemul ILS reprezintă un pas esențial pentru consolidarea operațiunilor aeroportuare și asigurarea unui nivel ridicat de siguranță în ceea ce privește aterizările, indiferent de condițiile meteorologice.

În concluzie, anul 2023 marchează o nouă etapă în dezvoltarea Aeroportului Bacău, atât în ceea ce privește diversificarea destinațiilor, cât și implementarea tehnologiei avansate pentru a asigura operativitatea și siguranța în transportul aerian. Bacauanii și călătorii vor beneficia de o gamă extinsă de opțiuni și servicii îmbunătățite, consolidând astfel poziția Aeroportului Bacău pe harta transportului aerian din România, noteaza site-ul de stiri din Bacau Bacau.net

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here