Dedurizator de apa Viessmann: protejează echipamentele și economisește bani

0
77

CentraleViessmann.ro este sursa ta de încredere pentru toate nevoile de încălzire și apă caldă din casa ta. De la centrale termice și boilere până la sisteme de tratare a apei, această platformă online îți oferă o gamă variată de produse de înaltă calitate. Astăzi, ne concentrăm asupra unui echipament esențial pentru menținerea duratei de viață și performanței echipamentelor tale -dedurizatoarele de apă Viessmann.

De ce să alegi un dedurizator de apă Viessmann?

Apa dură este o problemă comună în multe gospodării. Aceasta conține concentrații ridicate de săruri de calciu și magneziu, care, în timp, pot duce la depuneri de calcar în echipamentele care utilizează apă, cum ar fi centralele termice sau boilerele. Aceste depuneri nu numai că reduc eficiența echipamentelor, dar și le pot deteriora treptat.

Montarea unui dedurizator de apă Viessmann este o soluție eficientă pentru a proteja echipamentele tale și a economisi bani pe termen lung. Aceste echipamente funcționează prin înlocuirea ionilor de calciu și magneziu din apă cu ioni de sodiu, reducând astfel duritatea apei. Astfel, previi depunerile de calcar și prelungi durata de viață a echipamentelor tale.

Cum funcționează dedurizatoarele de apă Viessmann?

Un dedurizator de apă Viessmann utilizează un proces numit schimb de ioni pentru a înlătura sărurile minerale din apă. Acest proces are loc într-un vas de dedurizare, care conține rășină de schimb ionic. Această rășină are capacitatea de a atrage ioni de calciu și magneziu din apa dură și de a-i înlocui cu ioni de sodiu.

Pe măsură ce apa trece prin vasul de dedurizare, ioni de calciu și magneziu sunt reținuți de rășină, iar ioni de sodiu sunt eliberați în apă. După un anumit timp, rășina devine saturată cu ioni de calciu și magneziu și trebuie regenerată pentru a-și recâștiga capacitatea de dedurizare.

Regenerarea rășinii se realizează prin trecerea unei soluții concentrate de sare prin vasul de dedurizare. Aceasta elimină ioni de calciu și magneziu de pe rășină și îi înlocuiește cu ioni de sodiu. Apoi, apa de regenerare și ionii de săruri sunt spălați și evacuați în sistemul de canalizare.

Beneficiile utilizării unui dedurizator de apă Viessmann

Montarea unui dedurizator de apă Viessmann aduce numeroase beneficii pentru casa ta și echipamentele tale. Iată câteva dintre acestea:

 • Protecție împotriva depunerilor de calcar: Dedurizatoarele de apă reduc conținutul de săruri minerale din apă, prevenind depunerile de calcar în echipamentele care utilizează apă. Astfel, acestea rămân eficiente și au o durată de viață mai lungă.
 • Economii pe termen lung: Evitarea depunerilor de calcar înseamnă că echipamentele tale consumă mai puțină energie și necesită mai puțină întreținere. De asemenea, reduci costurile cu detergenții și soluțiile de curățare, deoarece apa dedurizată necesită mai puține produse chimice pentru a obține același rezultat de curățare.
 • Apă mai moale și mai plăcută: Apa dedurizată este mai moale și mai plăcută la atingere. Aceasta înseamnă că vei avea o experiență mai plăcută în timpul dușului sau atunci când speli hainele. De asemenea, vei observa că vasele și obiectele de sticlă rămân mai curate și mai strălucitoare.
 • Protecție pentru piele și păr: Apa dură poate fi aspră pentru piele și păr, ducând la uscăciune și iritații. Prin utilizarea unui dedurizator de apă, vei beneficia de o apă mai blândă, care nu va afecta negativ starea pielii și a părului.
 • Confort și ușurință în utilizare: Dedurizatoarele de apă Viessmann sunt proiectate pentru a fi ușor de utilizat și întreținut. Majoritatea modelelor au panouri de control intuitive și funcții de auto-reglare, ceea ce face ca utilizarea lor să fie un proces simplu și fără bătăi de cap.

Cum alegi un dedurizator de apă Viessmann?

Atunci când alegi un dedurizator de apă Viessmann, există câteva aspecte importante de luat în considerare:

 • Debitul de apă: Este important să alegi un dedurizator de apă care să aibă un debit adecvat pentru necesitățile tale. Debitul este exprimat în litri pe oră și trebuie să fie suficient pentru a furniza apă dedurizată în întreaga casă.
 • Capacitatea vasului de dedurizare: Capacitatea vasului de dedurizare determină cât de multă apă poate fi dedurizată înainte de a fi necesară regenerarea. Este important să alegi o capacitate care să se potrivească cu consumul mediu de apă al casei tale.
 • Funcții suplimentare: Unele dedurizatoare de apă Viessmann vin cu funcții suplimentare care pot facilita utilizarea și întreținerea. Acestea pot include panouri de control avansate, funcții de auto-reglare și afișaje informative.
 • Garantie: Asigură-te că dedurizatorul de apă Viessmann pe care îl alegi vine cu o garanție adecvată. Aceasta îți oferă liniștea că poți beneficia de asistență și suport tehnic în cazul unor eventuale probleme.

Câteva recomandări de dedurizatoare de apă Viessmann

CentraleViessmann.ro îți oferă o gamă variată de dedurizatoare de apă Viessmann, fiecare cu caracteristici și capacități diferite. Iată câteva recomandări:

 • Dedurizator apă Viessmann Aquahome 30 Smart: Acest dedurizator de apă este prevăzut cu un control inteligent și conectare WiFi, ceea ce îți oferă acces la setările și monitorizarea aparatului de la distanță. Are o capacitate de dedurizare de 30 litri pe oră și este potrivit pentru familii mai mari.
 • Dedurizator de apă Viessmann Aquahome 20: Acest dedurizator de apă oferă o capacitate de dedurizare de 20 litri pe oră și vine cu un control intuitiv pentru setarea și monitorizarea aparatului. Este potrivit pentru familii mai mici și are un design compact, care îl face ușor de instalat în spații mai restrânse.
 • Dedurizator de apă Viessmann Aquahome Mix: Acest dedurizator de apă combină funcționalitatea dedurizării cu cea a tratare apei. Oferă o capacitate de dedurizare de 26 litri pe oră și este prevăzut cu un control inteligent și conectare WiFi. Este potrivit pentru familiile care doresc o soluție completă pentru calitatea apei din casă.

Dedurizatoarele de apă Viessmann sunt soluții eficiente pentru a proteja echipamentele tale și a economisi bani pe termen lung. Acestea reduc depunerile de calcar, previn deteriorarea echipamentelor și îți oferă o apă mai moale și mai plăcută. La CentraleViessmann.ro, vei găsi o gamă variată de dedurizatoare de apă Viessmann, fiecare cu caracteristici și capacități diferite. Alege dedurizatorul de apă potrivit pentru casa ta și bucură-te de beneficiile unei ape pure și a unor echipamente eficiente și durabile.

Sursa foto: pexels.com

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here