Top 3 obiective pe care să le atingi în organizarea mesei de Paște

0
191
Top 3 obiective pe care să le atingi în organizarea mesei de Paște

Poză de Wendy van Zyl pe Pexels.com

Paștele este o sărbătoare extrem de importantă pentru majoritatea românilor, iar organizarea mesei este un moment special pentru întreaga familie. Acum ai ocazia să te bucuri de preparatele delicioase după o lungă perioadă de post, poți să petreci timp de calitate cu cei dragi și serbezi Învierea Domnului. În rândurile de mai jos o să discutăm despre câteva aspecte esențiale de care să ții cont pentru a organiza un moment special la masa de Paște.

Iată 3 sfaturi pentru un Paște reușit alături de cei dragi

1.  Respectarea tradițiilor

Frumusețea sărbătorilor în casele românilor stă de multe ori în tradițiile poporului nostru în funcție de fiecare moment deosebit. De Paște, lumea merge la biserică pentru a sfinți bucatele, iar mai apoi ciocnesc ouăle rostind cuvintele Hristos a înviat și adevărat a înviat care au rolul de a vesti învierea lui Iisus Hristos. Acestea sunt niște obiceiuri menite să te pună în contact cu divinitatea și cu alți oameni care împărtășesc aceeași credință. De asemenea, vopsitul ouălor în roșu prin fierberea acestora în coji de ceapă roșie este o altă tradiție des întâlnită în mediul rural. Culoarea roșie reprezintă sângele lui Hristos, fapt ce servește ca o reamintire a chinurilor prin care a trecut acesta pentru a se jertfi pentru umanitate.

2.  Alegerea meniului de mâncare și băuturi

Un alt aspect crucial al organizării mesei de Paște este planificarea meniului. Acesta trebuie să fie variat, echilibrat și să includă preparate tradiționale specifice acestei sărbători. Reține că înainte să pregătești meniul, este important să iei în considerare gusturile și preferințele tuturor invitaților tăi. Asigură-te că nu-ți lipsesc de pe masă ouăle vopsite, mielul, drobul, cozonacul și pasca, dar nu uita să incluzi și alte alternative vegetariene sau vegane în funcție de nevoile oaspeților. Pentru un gust deosebit și autentic, alege carnea de miel de la auchan.ro și prepară o friptură de miel ca la carte. În plus, încearcă să incluzi și preparate din bucătăriile internaționale pentru a aduce o notă de originalitate și diversitate pe masa de Paște.

3.  Crearea unei atmosfere festive

O masă de Paște reușită nu se rezumă doar la mâncare, ci și la atmosfera pe care o creezi în jurul mesei. Astfel, optează pentru decorațiuni cu motive specific cum ar fi o față de masă cu iepurași sau ouă, lumânări, flori proaspete de sezon sau alte accesorii. De asemenea, poți organiza diverse activități distractive cum ar fi vopsirea ouălor sau căutarea lor în curte, de care să se bucure atât cei mici, cât și adulții. În cele din urmă, nimic nu se compară cu o familie unită și fericită care se simte bine împreună.

Toate acestea fiind spuse, Paștele este o sărbătoare extrem de importantă pentru toți românii. Din acest motiv, poți simți o anumită presiune pentru ca fiecare detaliu să fie bine gândit și pus la locul lui. Pune în aplicare toate sfaturile de mai sus și lasă-ți mereu amprenta personală în tot ceea ce faci, iar la final poți să fii încrezător că lucrurile o să iasă cum trebuie.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here