Alina Gorghiu faultează limba română cu o nouă gafă: a discutat într-o emisiune radio despre „dicționarul ortopedic” VIDEO

0
120

Invitată la emisiunea „Piața Victorie cu Mădălina Dobrovolschi“ de la postul de radio „Europa FM“, Alina Gorghiu a făcut o nouă gafă.

Ministra Justiției Alina Gorghiu a fost întrebată de Mădălina Dobrovolschi cum este corect: ministrul sau ministra Justiției. Alina Gorghiu i-a răspuns: „Mă bucur că puneți întrebarea aceasta. De câte ori scriu pe Facebook că ministra Educației a fost în județul Argeș, lumea mă admonestează că n-am scris corect. Sigur, avem varianta de feminin în dicționarul ortopedic și ortografic al limbii române“.

Alina Gorghiu FOTO Facebook

Alina Gorghiu FOTO Facebook

Comentariile internaților sunt spumoase: „Cu dictionarul „ortopedic”, ministra justitiei a bagat limba romana-n ghips. Si desteapta, si frumoasa, ca o papadie“, a scris un ascultător.

Nu este prima gafă.

Gorghiu a afirmat recent că penitenciarul Gherla și altele ar trebui mutate din buricul târgului, la periferie. Declarația a fost făcută în contextul în care ministrul a înșiruit o listă de penitenciare din România, între care Oradea, Ploieşti, Satu Mare, Târgu Mureş, Iaşi şi Gherla, care ar trebui relocate.

„Penitenciarul Oradea face parte din seria de şase penitenciare care se află în zona unu, adică zona central critică a unor oraşe importante. Şi aici se încadrează Oradea, Ploieşti, Satu Mare, Târgu Mureş, Iaşi şi Gherla. Când ai un penitenciar în buricul târgului există o serie de probleme legate de dezvoltarea, modernizarea centrului oraşului, siguranţa cetăţenilor, dar nici penitenciarul nu poate fi dezvoltat conform normelor actuale, având perimetrul blocat de celelalte clădiri”, a explicat Alina Gorghiu.

Numai că, penitenciarul Gherla nu se află nici măcar aproape de buricul târgului, ci mai degrabă la periferia orașului, la ieșirea spre Dej, scrie www.gherlainfo.ro.

În 2016, în timp ce era în campanie electorală și bătea pe la ușile oamenilor, Alina Gorghiu a fost umilită de un copil. Acesta i-a spus că nu deschide pentru că se teme de hoți.

Micuțul a întrebat pentru ce a venit, iar liderul PNL i-a spus că pentru a-i lăsa materiale electorale. Copilul a răspuns simplu: „Lăsați-le pe hol, mama mea nu este acasă, deci pa!”. Filmarea a fost postată pe internet, culmea, chiar de echipa sa de campanie. Ulterior, ea a postat un nou clip electoral în care cere unui copil să-i deschidă uşa: „Dacă nu deschizi, o să îţi copieze Victor temele şi îţi fură Liviu toate sandvişurile“.

În 2016, Alina Gorghiu l-a confundat, în cadrul unei conferinţe de presă, pe Vasile Blaga cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea. După gafa sa, Gorghiu s-a scuzat, motivând că încurcătura s-a produs din cauza faptului că liderul PSD a fost foarte prezent în spaţiul public, în ultimele zile.

„Îl invit pe colegul meu, domnul Dragnea, să ia cuvântul”, a spus Alina Gorghiu, joi, într-o conferinţă de presă la Satu Mare. Lângă Gorghiu nu era Dragnea, ci Vasile Blaga, celălalt copreşedinte. 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here