Ce trebuie să știți despre organizarea unei înmormântări 

0
108
Servicii funerare Bucuresti

Odată cu pierderea unei persoane dragi, pe lângă durerea care se abate asupra întregii familii, apare și responsabilitatea organizării înmormântării în termen de trei zile, conform dogmelor bisericești. De la obținerea documentelor necesare, până la pregătirea trupului neînsuflețit, la intermedierea locului de veci și stabilirea detaliilor pentru ceremonie, toate acestea trebuie efectuate conform obiceiurilor și tradițiilor creștine. În cazul în care aveți nevoie de ajutor pentru a pune la punct toate procedurile într-un timp foarte scurt, puteți apela la o firmă de servicii funerare Ilfov care să vă ia de pe umeri o parte din greutatea momentului!

Ce trebuie să faceți în cazul unui deces la domiciliu

Un deces poate aduce multă confuzie din cauza durerii nemărginite pe care o provoacă, motiv pentru care este bine să apelați la ajutor de specialitate pentru a îndeplini responsabilitățile pe care le aveți din punct de vedere social, legal și religios în raport cu acest eveniment trist.

Anunțarea autorităților

Primul lucru ce trebuie făcut odată cu pierderea unei persoane dragi este constatarea decesului și a cauzei acestuia, ca mai apoi să vă puteți adresa autorităților în vederea pregătirilor legislative specifice acestor situații. Declararea trebuie efectuată în decurs de 12 ore de la eveniment, ca mai apoi să poată fi înaintate procedurile de obținere a documentației. 

Obținerea actelor de deces

La primăria locală și la casa de pensii va trebui să depuneți un dosar de acte prin care să solicitați eliberarea certificatului de deces, necesar pentru organizarea înmormântării, dar și ajutorul de deces sau recuperarea plăților restante pentru a beneficia de ajutorul financiar cuvenit. 

Pregătirea trupului

Orice organism fără viață rezistă puțin timp la condiții normale de mediu motiv pentru care legea impune îmbălsămarea și toaletarea trupului conform procedurilor specifice pentru a încetini descompunerea și a-l păstra într-o formă cât mai normală până la momentul înmormântării.

Obținerea articolelor și accesoriilor funerare

Sicriul, coroanele, crucile, icoanele, lumânările și alte obiecte religioase sunt indispensabile la momentul priveghiului și înmormântării, numărul acestora variind în funcție de tipul ceremoniei, cât și de obiceiurile zonei. Este nevoie să comandați astfel de obiecte încă din momentul în care ați aflat vestea cumplită pentru a vă asigura că ajung la adresa indicată în timp util 

Pregătirea ceremoniei de înmormântare

Închirierea sau cumpărarea locului de veci, programarea zilei și orei procesiunii, discuțiile cu preotul, toate acestea reprezintă detalii care trebuie puse la punct din timp pentru a avea siguranța unei ceremonii așa cum se cuvine. Pentru a vă ușura munca, puteți lăsa întreaga responsabilitatea în seama unor profesioniști în servicii funerare care vor pune la punct toate detaliile conform cerințelor și preferințelor dumneavoastră. 

Parastasul

Pomenirea de după încheierea ceremoniei de înmormântare este un alt pas important în asigurarea liniștii veșnice sufletului trecut în neființă. Tradiția creștină spune că familia celui decedat trebuie să ofere drept ofrandă o masă tuturor celor prezenți la ceremonie, urmând ca la 40 de zile, la un an, la șapte și nu doar, să organizeze o slujbă de pomenire în cadrul căreia să ofere mâncare și obiecte de pomană celor nevoiași, dar și celor apropiați. 

Un deces în familie reprezintă o situație greu de acceptat care vine la pachet cu o avalanșă de sentimente care vă pot copleși, motiv pentru care întreaga atenție ar trebui să fie direcționată către a petrece ultimele clipe alături de cel ce urmează să părăsească definitiv această lume. Pentru a putea face acest lucru, Memorium vă vine în ajutor cu o gamă variată de servicii funerare la care puteți apela pentru a trece mai ușor prin toate procedurile obligatorii pentru a organiza o ceremonie de adio așa cum se cuvine!

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here