Gazpacho, supă spaniolă de roșii cu Franzela Boromir

0
107

Ai auzit de Gazpacho? Este o supă de roșii spaniolă cu gust tradițional, perfectă pentru zilele călduroase de vară. Te surprinde cu prospețimea roșiilor, simplitatea ingredientelor, dar și cu faptul că te răcorește complet întrucât se servește rece. Oricând ai poftă de o mâncare light și gustoasă poți găti rețeta noastră de supă Gazpacho cu toast crocant preparat din Franzela albă Boromir cu maia. Întrucât nu trebuie să gătești legumele, va fi gata în cel mai scurt timp. Un alt preparat lejer este salata italiană panzanella cu roșii cherry și crutoane, după rețeta de pe Blogul Boromir.

Franzela Boromir, perfectă pentru supa Gazpacho

Toastul preparat din Franzela Boromir completează foarte bine gustul supei de roșii, îmbogățind-o într-un mod delicios. Pentru ca tu să te bucuri din plin de o pâine gustoasă, preparăm în tihnă Franzelele Boromir din ingrediente simple, de calitate. Cum de au miezul atât de pufos? Pregătim aluatul lor cu maia naturală și îl lăsăm la dospit mult timp pentru a crește frumos. Pe boromirmarket.ro, te așteaptă o colecție variată de franzele și alte bunătăți. Aruncă o privire și comandă sortimentul preferat de pâine.

Ingrediente supă Gazpacho

Pentru toast:

  • 1 Franzelă albă Boromir cu maia naturală
  • Opțional: usturoi sau ulei de măsline

Pentru supă:

  • 900 g roșii proaspete, bine coapte 
  • 1  castravete 
  • 1  ceapă mică albă sau roșie 
  • 1 cățel de usturoi 
  • 1  ardei gras 
  • 2  lingurițe de oțet de Sherry (un oțet spaniol foarte aromat, produs din vinuri Sherry) 
  • 120 ml  ulei de măsline extravirgin 

Mod de preparare

PASUL 1

Taie roșiile în bucăți, apoi castravetele, ceapa și ardeiul gras. Mixează-le într-un blender împreună cu usturoiul la viteză mare pentru ca textura să fie fină. Amestecă în piureul de legume din când în când ca să se omogenizeze mai repede.

PASUL 2

Completează cu oțetul de Sherry, 2 lingurițe de sare și uleiul de măsline. Oțetul de Sherry este produs din cele mai bune vinuri de Jerez, iar gustul său este foarte aromat, perfect de integrat în rețetă. După ce ai mixat bine, strecoară piureul printr-o sită. Astfel textura supei va fi mai netedă.

Dacă vrei ca supa să fie cremoasă, poți folosi o smântână grasă. Pentru un gust mai consistent poți adăuga în supă bucățele de pâine și să mixezi până la omogenizare.

PASUL 3

Pune supa într-un recipient care se închide ermetic și lasă-o în frigider timp de cel puțin 6 ore sau peste noapte ca să se întrepătrundă aromele cât mai bine.

PASUL 4

Înainte de servire asezonează supa cu sare, piper și completează cu ulei de măsline. Presară deasupra busuioc proaspăt sau pătrunjel tocat mărunt pentru un plus de aromă! Prăjește în toaster sau în cuptor feliile de Franzelă Boromir până când capătă o textură crocantă, apoi servește supa de roșii cu toastul crunchy. Poftă bună!

Sfaturi de preparare Gazpacho

  • Pentru supa Gazpacho, poți folosi roșii fresh sau coapte la grătar. De asemenea, poți adăuga și alte legume precum ardei gras, castraveți și ceapă.
  • Dacă vrei ca supa să fie mai aromată, călește mai întâi ceapa și ardeiul gras.
  • Supa de roșii poate fi aromatizată cu chimion, coriandru, busuioc, rozmarin, oregano sau mentă proaspătă.
  • Există și o variantă mai dulce a supei: Gazpacho cu roșii și pepene roșu.
  • Varianta de supă mai cremoasă poate fi obținută cu smântână.
  • Pâinea este nelipsită din rețeta originală, așa că nu ezita să o folosești în prepararea supei.
  • Ca topping poți folosi șuncă și ouă fierte, tăiate în bucățele mici.
  • Vrei să decorezi supa simplu? Completeaz-o cu ulei de măsline și verdețuri fresh, tocate mărunt.
Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here