Breaking
Activitatea economică din zona EURO a scăzut după finalizarea Jocurilor Olimpice
Avântul economic înregistrat de zona euro în ultimele șapte luni s-a încheiat în septembrie, după ce Franța nu a mai reușit să se mențină la același nivel ca în timpul Jocurilor Olimpice.
Jocurile Olimpice din Paris au dat un impuls activității economice din Franța și zona euro pe durata desfășurării acestora. Însă după încheierea evenimentului sportiv, francezii nu au putut capitaliza momentul.
Potrivit unui raport al agenției de evaluare financiară S&P Global, indicele de gestionare al achizițiilor (PMI) a scăzut la 48,9 în septembrie, de la 51 în august. PMI este un indicator cheie prin care se măsoară sănătatea unei economii în ansamblu. Orice scădere sub 50 arată o contracție economică.
„Zona euro se îndreaptă către stagnare. După ce efectul olimpic a impulsionat temporar Franța, avântul economic din zona euro s-a oprit în septembrie, din cauza lipsei de cerere”, a declarat economistul Cyrus de la Rubia.
Scăderea activității economice ar putea da un impuls BănciI Centrale Europene de a reduce din nou rata dobânzii cheie în octombrie, pentru a stimula pe viitor creșterea, relatează France 24.
CITEȘTE ȘI:
Oficial BCE: Inflația din sectorul serviciilor și instabilitatea mondială au impact semnificativ asupra ZONEI EURO
The Washington Post: Economia CHINEI încetinește, iar acest lucru generează tensiuni comerciale suplimentare
Breaking
Test de inteligență | Care furtun va umple găleata din imagine?
Este duminică, o zi numai bună pentru o provocare pentru creier. GÂNDUL.ro îți pune la încercare inteligența! Dacă ai un IQ peste 125, încearcă să rezolvi acest test de inteligență în doar 5 secunde pentru a afla care furtun umple găleata.
Fie că vrei să-ți îmbunătățești agilitatea mentală, să-ți crești concentrarea sau pur și simplu să te relaxezi rezolvând un exercițiu mental, Jagran Josh
îți pune la dispoziție următorul exercițiu.
Sunt patru robineți cu furtuni de grădină. Acestea au manete colorate diferit și sunt etichetate cu litere.
A este robinetul cu manet roșie. B este robinetul cu maneta albastră. C este robinetul cu maneta verde. Și cel din urmă, D, este robinetul cu maneta galbenă.
Numai un singur furtun umple găleata. Întrebarea este următoarea: cărui robinet aparține furtunul care umple cu apă găleata din imagine?
Este A, B, C sau D?
Dacă privești suficient de atent, vei observa cât de încurcate sunt furtunurile. Tot ce trebuie să faci este să identifici furtunul corect în doar 5 secunde.
Pornește cronometrul și începe căutarea. Mult succes!
3… 2… 1…
Ai găsit răspunsul? Dacă da, felicitări!
Dar dacă nu, răspunsul este B, furtunul cu robinetul ce are maneta albastră.
Citește și: Test de perspicacitate | Nu toate numerele din imagine sunt 35. Găsiți „intrusul”!
Breaking
Leguma obișnuită, cumpărată din piață, care a băgat 3 ieșeni în spital după ce au consumat-o! Experții susțin că poate suferi mutație genetică
O legumă obișnuită, achiziționată de clienți din piață, a răspândit spaimă în rândul consumatorilor. Trei ieșeni au ajuns la spital, după ce au consumat-o, iar experții lansează un avertisment clar: leguma poate suferi o mutație genetică, în urma schimbărilor climatice.
Trei persoane din Iași au ajuns la spital cu stări de rău, după ce au consumat o legumă obișnuită din piață. Experții, însă, trag un semnal de alarmă și susțin că există posibilitatea ca anumite legume să sufere mutații genetice, în urma schimbărilor climatice.
Leguma obișnuită, cumpărată din piață, care a băgat 3 ieșeni în spital după ce au consumat-o
Acest aspect s-ar fi întâmplat și în cazul ciupercilor. Mai mulți ieșeni au mers la piață, pentru a-și face cumpărăturile. Printre legumele cumpărate s-au numărat și ciupercile. Însă, după ce le-au consumat, au început să acuze stări de rău. Specialiștii avertizează consumatorii să fie foarte atenți la produsele pe care le cumpără și le consumă. Pacienții au prezentat stări de greață, vărsături și diaree. În anumite cazuri, există posibilitatea ca pacientul să ajungă în comă și la alte probleme de sănătate grave, în urma intoxicației.
„Manifestările au fost stare generală influenţată, greaţă, vărsături, diaree. Pot apărea fenomene care duc la comă, la insuficienţă renală, la insuficienţă hepatică, la disfuncţie de organ şi în final se poate produce decesul”, a precizat Diana Cimpoeșu – UPU Iaşi.
Vezi și Un lot de creveți gătiți și somon, retras de la rafturile unui supermarket! S-a descoperit că era CONTAMINAT cu o bacterie periculoasă
„Există intoxicaţii cu perioadă scurtă de incubare, 1-3 ore, şi incubaţii cu lungă de incubaţie, chiar zile în care acestea sunt mai grave şi pot provoca moartea. (…) Exista un mit că culorile vii sunt un semn al toxicităţii. Nu este adevărat. Ciupercile la tăiere sau atingere îşi schimbă culoarea dacă sunt toxice. Nu este adevărat, timpii de oxidare de la aer- lumină sunt diferiţi în funcţie de specie. Formele ciudate ale ciupercilor sunt dovadă ale toxicităţii, nu este adevărat”, a precizat toxicologul Marius Chipurici, potrivit Observatornews.ro.
Vezi și Medicamentele banale care te pot lăsa fără permis de conducere
Vezi și ALIMENTUL minune, recomandat de cardiologi, pentru protejarea inimii
Sursă foto: Envato (caracter ilustrativ)
Breaking
A existat cumva o ANCHETĂ legală la adresa acțiunilor doamnei Șoșoacă?
H.D. Hartmann, analist și profiler, comentează decizia Curții Constituționale a României, privind invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, decizie pe care o numește „drastică”.
Este o decizie drastică. Este și unicitate deciziei. Din 1989, asemenea decizii nu s-au luat. Nici măcar candidatura lui Vadim Tudor, în 2000, deși contestată, nu a fost invalidată. Nu cunosc într-un proces democratic ca o astfel de decizie drastică să fi fost luată și în alte țări fără existența unor precedente, a afirmat Hartmann, pentru Gândul.
Analistul se întreabă ce a stat, cu adevărat, la baza acestei decizii a instanței suverane constituționale.
Primul aspect, avem o instituție constituțională suverană, Curtea Constituțională a României, care a luat o decizie, am înțeles în a cu majoritate de voturi. Există elemente care au făcut ca această decizie să fie luată, dar în acele două contestații la adresa candidaturii doamnei Șoșoacă există elemente pe care judecătorii acestei instanțe suverane, constituționale, le-au considerat valide.
Adică, a existat cumva o anchetă legală, atenție, nu subteran, a nu știu cărui serviciu de informații la adresa acțiunilor doamnei Șoșoacă? Există elemente fundamentale care să ne facă să credem că doamna Șoșoacă, prin politicile sale, a luptat împotriva României? Sigur că atitudinile sale antisemite, proruse, le cunoaștem, le vedem toată ziua.
Toate aceste elemente există? Sau au avut acces judecătorii instanței constituționale la aceste elemente pe care noi să nu le cunoaștem?, se întreabă H.D. Hartmann.
CITEȘTE ȘI:
-
Politicaacum 2 zile
Ludovic Orban: Dacă am face un sondaj printre liberali l-aş bate pe Ciucă cu 75%!
-
Politicaacum 2 zile
Mircea Geoană a confirmat vizita la Moscova din 2009: ”M-am dus ca orice om care vrea să conducă o țară”
-
Stirea zileiacum 22 de minute
Explorând arta contemporana alături de Viorel Trandafir: Noi tendințe și expoziții de prestigiu
-
Politicaacum o oră
Ludovic Orban: Nu, nu voi vărsa nicio lacrimă pentru Șoșoacă!
-
Politicaacum 2 zile
„Marcel Ciolacu a încercat să îl pună la ZID pe Nicușor Dan”
-
Actualitateacum 2 zile
O dubă a luat foc în mers şi s-a făcut scrum, într-o intersecţie din Suceava
-
Actualitateacum 2 zile
Posibil ca Netanyahu să-mi fi pus microfoane în baie, dezvăluie Boris Johnson în cartea sa de memorii
-
Actualitateacum 2 zile
Lucrătorii și operatorii portuari americani au ajuns la un acord pentru a pune capăt imediat grevei de pe Coasta de Est care a blocat transportul maritim