Actualitate
Ce calități trebuie să aibă bărbatul irezistibil. Oamenii de știință au găsit trăsăturile masculului ideal în ochii femeilor
Există o serie de caracteristici fizice și morale care-i fac pe anumiți bărbați irezistibili în fața femeilor, arată studiile științifice. Oamenii de știință au găsit trăsăturile de caracter, dar și aspectul ideal al bărbatului preferat de majoritatea femeilor.
Ce-și doresc femeile de la bărbat? Răspunsul la această întrebare a fost dezbătut intens de-a lungul secolelor. Unii spun că banii sunt tot ceea ce contează, alții insistă pe trăsăturile de caracter, în timp ce altă categorie oferă drept răspuns frumusețea fizică. Există suficiente opinii care indică faptul că, de fapt, femeile vor ca bărbatul ideal să aibă toate calitățile. Adică să aibă potență financiară, statul social, să fie arătos și, pe deasupra, și cu trăsături de caracter deosebite. Ultima afirmație este un mit, spun și oamenii de știință. De fapt, femeile nu sunt atât de pretențioase precum par uneori la prima vedere. În schimb, studiile arată că există câteva calități morale și fizice care îl pot face pe un bărbat irezistibil în ochii multor femei. Pe scurt, știința a descrifrat cam ce vor majoritatea femeilor de la un bărbat, mai ales pentru relații pe termen lung.
Generoși, atenți, încrezători și cu simțul umorului
Așa cum arată studiile științifice, majoritatea femeilor pun accent în primul rând pe trăsăturile de caracter. Pe locul doi vin trăsăturile fizice ale bărbatului. Totuși, potrivit unui studiu din anul 2017 al Universității din Florida, prima calitate a bărbatului trebuie să fie accesibilitate. Pe scurt, femeile preferă bărbații obișnuiți, nu pe cei care par greu accesibili sau inaccesibili, atât ca aspect fizic sau statut. Studiul indică faptul că bărbații foarte arătoși, cu un fizic de top, pot crea un sentiment de inferioritate la femei, se pot simți obligate să țină diete sau să se străduiască cu exerciții numeroase de fitness, pentru a ține pasul. În compania unui bărbat mediu din punct de vedere fizic, femeile, arată același studiu, se simt relaxate.
Cercetătorii din Florida au arătat că, într-adevăr, pentru relații de scurtă durată, eventual pentru o aventură de o noapte, femeile ar prefera bărbații de top din punct de vedere al aspectului fizic sau al statutului. Dar, pe termen lung, pentru relații stabile sau căsătorie, bărbații accesibili, de nivel mediul, sunt cei mai apreciați. Există însă și alte calități morale ale bărbaților care sunt apreciate de femei. Unul dintre cele mai complete studii din acest punct de vedere este cel realizat de Richard Lippa, în anul 2007, realizat pe un eșantion de aproape 10.000 de femei. Respondenții au fost puși să selecteze trei calități pe care le consideră esențiale la un bărbat. Acestea sunt inteligența, sinceritatea și bunătatea. Un alt studiu, din anul 2016, realizat de specialiștii Universităților din Worcestester și Sunderland, Marea Britanie, pe un eșantion de peste 200 de femei, scoate la iveală faptul că una dintre cele mai importante calități ale bărbatului irezistibil este altruismul.
Alte studii indică faptul că femeile preferă mereu bărbații care au încredere în ei. Evident, nu o încredere exagerată, ci o evaluare realistă a propriei persoane. Bărbații încrezători, arată studiile, creează femeilor impresia de suport și încredere, adică oameni pe care se pot baza în situații critice. Evident, femeile preferă bărbații atenți, calzi și înțelegători, însa curajul și preocupările masculine cu o anumită doză de risc intră și ele în rețeta irezistibilității. Alte studii completează această listă a calităților cu simțul umorului. Un bărbat cu simțul umorului dezvoltat poate deveni irezistibil, arată oamenii de știință. Jeffrey Hall, un profesor asociat la Universitatea din Kansas, a publicat un studiu în revista științifică ”Evolutionary Psycology” prin care demonstrează că simțul umorului este una dintre calitățile de top ale bărbatului. Evident, un umor de calitate, care poate include chiar autoironii inspirate.
Bărbații maturi sunt mai atractivi
În ceea ce privește vârsta, studiile vin și aici cu lămuriri. Dacă este vorba despre o aventură, bărbații tineri sunt alegerea preferată a femeilor. Atunci când vine vorba de relații de lungă durată, bărbații maturi sunt alegerea în majoritatea cazurilor. Un studiu realizat în 2010 de Universitatea din Dundee, pe un eșantion de 3770 de adulți heterosexuali, a descoperit că majoritatea femeilor preferau bărbați mai maturi. Adică mai în vârstă decât acestea. Studiile arată că multe femei au convingerea că bărbații maturii sunt mai stabili, oferă mai multă siguranță, au experiență de viață și chiar stabilitate materială.
Chipuri simetrice, pectorali dezvoltati și o înălțime corespunzătoare
Dincolo de calitățile morale, este clar că există și calități fizice pe care femeile le consideră importante. De exemplu, un studiu realizat de Universitatea Penn State indică faptul că femeile preferă bărbații cu fețe simetrice, cu maxilarul bine definit și cu pomeți proeminenți. Din punct de vedere fizic, bărbații cu umeri lați și pectoralii dezvoltați sunt considerați cei mai atrăgători. Din punct de vedere științific, asta ar înseamna pentru femei un indicator privind sănătatea individului, dar și forța sa fizică. Înălțimea este, de asemenea, importantă, arată un studiu din anul 2012 realizat în Olanda. Femeile considerau că bărbatul ideal ar trebui să fie cu 21 de centimetri mai înalt. Cei mai apreciați bărbați sunt cei care au peste 1.82 metri. O barbă scurtă sau mai degrabă un obraz neras, sunt în topul preferințelor femeilor, potrivit unui studiu realizat de specialiștii Universității din New South Wales, în anul 2013. Acești bărbați indică virilitate, maturitate și masculinitate.
Banii și statutul în coada listei
Deși a existat ideea că banii și statutul sunt în topul listei când vine vorba despre bărbatul ideal, studiile științifice arată că totul este un mit. Studiul realizat de Richard Lippa indică faptul că puterea financiară și statutul social sunt la coada listei când vine de calitățile bărbatului ideal, pentru femei. Evident, există o nevoie a stabilității financiare normale, iar studiile arată că majoritatea femeilor apreciază mai mult bărbații care câștigă banii muncind decât cei care îi obțin ușor sau sunt „băieți de gata”.
Actualitate
Femeia din Bihor care și-a omorât fratele, condamnată la 10 ani după gratii
O femeie din județul Bihor a fost condamnată la 10 ani de închisoare pentru uciderea fratelui său. Aceasta și-a strangulat fratele cu o frânghie.
10 ani de închisoare pentru o femeie din Bihor, care și-a ucis fratele. Foto: Pexels
Miercuri, Curtea de Apel Oradea a respins contestația femeii din Bihor, confirmând astfel sentința de 10 ani de închisoare pronunțată de Tribunalul Bihor pentru uciderea fratelui.
Elena Luminița Leuca a fost condamnată la o pedeapsă de 10 ani de închisoare pentru că și- a omorât fratele. Femeia din Sântandrei și-a ucis ruda în luna februarie, iar cadavrul acestuia a fost descoperit pe o pistă de biciclete. Potrivit anchetei, în seara crimei, Elena Luminița Leuca și fratele său, Alexandru, au fost împreună. Într-un moment de cumpănă, femeia l-a strangulat cu o frânghie pe care o avea la îndemână, până când acesta și-a pierdut viața. Apoi, și-a continuat ziua ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, mergând la serviciu.
Poliția a reținut-o pe Elena Luminița Leuca direct de la locul de muncă, iar, ulterior, a fost arestată preventiv. În scurt timp, ea a fost trimisă în judecată și condamnată la 10 ani de închisoare. Nemulțumită de sentința inițială, aceasta a făcut apel la Curtea de Apel Oradea. Însă, judecătorii de la instanța superioară au confirmat decizia primei instanțe, respingând astfel contestația. Cu această decizie definitivă, femeia va trebui să execute pedeapsa de 10 ani după gratii, cu deducerea perioadei petrecute în arest preventiv.
Pe lângă condamnarea la 10 ani de închisoare, Elena Luminița Leuca a suferit și alte restricții severe impuse de justiție. Astfel, pentru o perioadă de 5 ani, femeia și-a pierdut dreptul de a participa la viața politică și de a deține arme. Mai mult, obiectul crimei, frânghia folosită pentru strangulare, a fost confiscat de stat. În plus, aceasta a fost obligată să achite cheltuielile judiciare atât pentru procesul de la Tribunalul Bihor, cât și pentru cel de la Curtea de Apel Oradea, în valoare totală de 3.000 de lei.
Fratele victimei ar fi terorizat întreaga familie, îndreptând amenințări cu moartea în special către sora sa, Luminița și celelalte două surori, aflate într-o stare de sănătate precară, potrivit unor informații judiciare. Cei patru frați împărțeau același apartament, într-un bloc din centrul comunei. Situația era tensionată, iar Alexandru, fără un venit stabil, exercita o presiune psihologică asupra surorilor sale, în special asupra Luminiței, pe care o obliga să-i procure tot ce avea nevoie, băutură și țigări de cele mai multe ori. „Cred că femeia a ajuns la capătul puterilor”, a precizat o persoană din zonă.
Actualitate
Ce urmează după alegerile din SUA. De ce durează 11 săptămâni până când Trump ajunge la Casa Albă?
Donald Trump a acceptat invitaţia la Casa Albă de la preşedintele Joe Biden, a transmis miercuri echipa de campanie a candidatului republican la alegerile din SUA, potrivit DPA.
Donald Trump, la depunerea jurământului la primul mandat de președinte/ FOTO: EPA/EFE
Candidatul republican victorios în alegerile prezidențiale este pregătit pentru un al doilea mandat istoric în calitate de președinte al Statelor Unite ale Americii, după ce a învins-o în cursa pentru Casa Albă pe actuala vicepreședintă a SUA, democrata Kamala Harris.
Președintele în exercițiu al SUA, Joe Biden, l-a sunat pe Trump pentru a-l felicita pentru victorie şi i-a adresat invitaţia la Casa Albă pentru a asigura o tranziţie liniştită între administraţii, a declarat purtătorul de cuvânt al echipei de campanie a republicanului, Steven Cheung. „Preşedintele Trump aşteaptă cu nerăbdare întâlnirea, care va avea loc în curând, şi a apreciat foarte mult apelul”, a adăugat el.
Procedural, transferul de putere în cea mai mare democrație a lumii se desfășoară pe o perioadă de aproape trei luni.
În timp ce în Franţa noul preşedinte preia puterea după 10 zile, iar în Marea Britanie a doua zi după alegeri, în Statele Unite Donald Trump va trebui să aştepte până pe 20 ianuarie 2025 pentru a se întoarce la Casa Albă.
Iniţial, perioada de aşteptare era şi mai lungă. Până în 1933, preşedinţii americani aşteptau patru luni, până în martie, pentru a prelua funcţia. Schimbarea a venit în timpul Marii Depresiuni, când ţara se confrunta cu un şomaj record de 25%, iar Franklin D. Roosevelt trebuia să aştepte să preia frâiele de la Herbert Hoover. Atunci s-a adoptat al 20-lea amendament la Constituţie, care a mutat data inaugurării pe 20 ianuarie, potrivit Deutsche Welle.
Principalul motiv pentru această perioadă lungă este complexitatea sistemului electoral american. După noaptea alegerilor, fiecare stat trebuie să certifice rezultatele locale, numere voturile sosite după alegeri (de exemplu, de la americanii din străinătate), să rezolve eventualele dispute electorale şi să trimită lista oficială de electori către Colegiul Electoral.
Abia la mijlocul lunii decembrie, electorii se reunesc pentru a-şi exprima voturile oficiale, care sunt apoi trimise Congresului. Pe 6 ianuarie, Congresul numără aceste voturi şi anunţă oficial câştigătorul. În această perioadă, viitorul preşedinte îşi formează şi cabinetul.
„Este un artefact istoric”, explică Michael Berkman, profesor de ştiinţe politice la Universitatea de Stat Pennsylvania. „În 1789, când s-a scris Constituţia, era nevoie de mult timp pentru ca oamenii să călătorească din cele 13 state originale până la New York, unde era atunci capitala”.
Odată decis învingătorul, președintele ales anunță echipa de tranziție care trebuie să pregătească transferul de putere, în colaborare cu fosta administrație prezidențială. Echipa va trasa prioritățile mandatului și candidații pentru posturile de ministru, în condițiile în care în America președintele este și șeful executivului și al armatei.
Noua echipă va avea dreptul să primească informații clasificate privind securitatea, astfel încât să poată gestiona eventuale amenințări la nivel global.
Evenimentul are loc pe treptele Capitoliului, în prezența a sute de mii de americani și este urmat de o paradă și o baie de mulțime a noului președinte, însoțit de Prima Doamnă.
Tradițional, la depunerea jurământului participă și fostul președinte Totul este gândit ca o celebrarea a democrației, în stil american. În 2021, Donald Trump a refuzat însă să pariticipe la ceremonia de depunerea a jurământului de către Joe Biden.
Transferul de putere între momentul declarării învingătorului și inaugurarea noului președinte a căpătat o greutate sporită, după precedentul atacului asupra Capitoliului din 2021. Atunci, Trump a refuzat să accepte înfrângerea în fața democratului Joe Biden, acuzând fraudarea scrutinului. El și-a îndemnat suporterii să meargă la Congres. Violențele care au urmat au șocat o lume întreagă.
Actualitate
FCSB – Midtjylland amintește de un coșmar: echipa lui Becali, o glumă după ultima confruntare daneză
FCSB revine, diseară (ora 19.45, Digi Sport 1, Prima Sport 1), în Liga Europa, la două săptămâni după dezastrul de la Glasgow: 0-4 cu Rangers în etapa a 3-a. Acel rezultat a fost o mare lovitură pentru campioana României și, de aceea, partida din această seară, cu danezii de la Midtjylland, e una crucială pentru parcursul european al roș-albaștrilor din această stagiune.
Gigi Becali, patron FCSB. FOTO: Arhiva Adevărul
Din păcate, Midtjylland provine dintr-o țară de coșmar pentru echipa lui Becali! Ajunsă o glumă, ultima dată când a întâlnit o grupare daneză.
ZeCeSB. Așa a ajuns FCSB, după ultima confruntare cu un club din Danemarca. S-a întâmplat în sezonul 2022-2023 al Conference League. Atunci, în decurs de șapte zile, echipa lui Becali a trăit un „film de groază“.
A fost, mai întâi, 5-0 pentru danezii de la Silkeborg acasă, în etapa a 3-a din faza grupelor. După această înfrângere usturătoare, Nicolae Dică, antrenorul de atunci al roș-albaștrilor, a promis că echipa „va întoarce scorul“ la meciul de pe teren propriu. Ceea ce s-a și întâmplat, într-adevăr. Din păcate! Pentru că, pe Arena Națională, FCSB – Silkeborg s-a terminat 0-5.
Acum, la doi ani distanță, campioana României dă de o altă formație daneză, Midtjylland. Dar antrenorul Elias Charalambous e încrezător înaintea meciului din această seară:
*Ştim foarte bine că FC Midtjylland este pe primul loc în Danemarca şi asta spune mult, pentru că ştim cât de puternică este liga daneză. Un singur rezultat, precum cel al lor cu Broendby (n.r. – înfrângerea cu 1-5 din ultima etapă), nu ne spune nimic. Am urmărit-o pe FC Midtjylland şi să fii pe primul loc în Danemarca nu e uşor. Aşa că noi ne aşteptăm la un meci extrem de greu. Dar jucăm acasă, iar jucătorii sunt motivaţi. Aceste trei puncte vor fi foarte importante pentru viitor. Nu va fi uşor să le câştigăm, dar vom da totul pentru a le obţine. Ştim foarte bine că printr-o victorie mâine şansele noastre la calificare vor fi mult mai mari.
*La acest nivel în Europa League trebuie să fii în cea mai bună formă. Am analizat adversarul, îi cunoaştem calităţile, dar, ca orice echipă, are şi slăbiciuni. Cel mai important pentru noi este să facem totul perfect pe teren şi să profităm de slăbiciunile lor. Noi am pierdut cu Rangers, dar se întâmplă, nu e posibil să câştigăm toate meciurile. Ne dorim să schimbăm impresia lăsată cu Rangers cu siguranţă, dar nu trebuie să ne concentrăm doar pe acea înfrângere.
Liga Europa, clasament după etapa a 3-a
1. Lazio 9p
2. Tottenham 9p
3. Anderlecht 9p
4. Ajax 7p
5. Galatasaray 7p
6. Frankfurt 7p
7. Midtjylland 7p
8. Bilbao 7p
9. Bodø / Glimt 7p
10. Lyon 6p
11. Rangers 6p
12. Olympiakos 6p
13. FCSB 6p
14. Fenerbahce 5p
15. Porto 4p
16. Slavia Praga 4p
17. Sociedad 4p
18. Hoffenheim 4p
19. AS Roma 4p
20. Viktoria Plzen 3p
21. Man. United 3p
22. Elfsborg 3p
23. Ferencvaros 3p
24. AZ Alkmaar 3p
25. Malmö 3p
26. Braga 3p
27. Beșiktaș 3p
28. Twente 2p
29. Union Saint-Gilloise 1p
30. PAOK Salonic 1p
31. Rigas FS 1p
32. Nice 1p
33. Ludogoreț 1p
34. Maccabi Tel Aviv 0p
35. Dinamo Kiev 0p
36. Qarabağ 0p
*La finalul fazei grupelor, primele opt clasate vor avansa direct în 16-imi. Ocupantele locurilor 9-24, deci 16 grupări, se vor duela în play-off-ul 16-imilor, tur-retur. Echipele de pe locurile 25-36 vor părăsi acest sezon al cupelor europene.
Programul campioanei României
26 septembrie: FCSB – Rigas FS 4-1
3 octombrie: PAOK Salonic – FCSB 0-1
24 octombrie: Rangers – FCSB 4-0
Astăzi: FCSB – Midtjylland (19.45)
28 noiembrie: FCSB – Olympiakos (22.00)
12 decembrie: Hoffenheim – FCSB (19.45)
23 ianuarie: Qarabag – FCSB (19.45)
30 ianuarie: FCSB – Manchester United (22.00)
-
Politicaacum 2 zile
Mircea Geoană, apariție alături de Liviu Beșleagă, acuzat că răspândește propaganda rusă. Laude în cascadă de la Beșleagă pentru ex-numărul 2 din NATO
-
Actualitateacum 3 zile
Român condamnat la închisoare în Marea Britanie după ce a furat, într-o noapte, parfumuri de 13.000 de euro. „Nu avea nicio idee cât valorau”
-
Lifeacum 2 zile
Știi cu ce te poate ajuta acest tip de terapie?
-
Politicaacum 2 zile
Mutare Strategică la PNL Vâlcea: Ligia Deca, Ministrul Educației, candidează de pe locul 1 la Senat
-
Breakingacum o zi
peste 1,56 milioane de lei strânși pentru a sprijini familiile copiilor spitalizați (P)
-
Actualitateacum 2 zile
Black Friday 2024 în România
-
Comunicateacum o zi
Cum se pot pregăti consumatorii pentru 2025?
-
Actualitateacum 19 ore
Spectaculoasa șosea în bucle din Munții Ciucaș. Drumul transcarpatic deschide calea spre „babele” masivului