Breaking
BREAKING NEWS | Au loc percheziții la hotelul unde locuiește unul dintre cei mai influenți generali din România (INFORMAȚII ÎN PREMIERĂ)

”Mascații” au descins, în această dimineață, acasă la unul dintre cei mai influenți generali din România. Surse judiciare au declarat ÎN EXCLUSIVITATE pentru MEDIAFAX.ro că domiciliul generalului de trei stele Cătălin Zisu este percheziționat în aceste momente într-un dosar instrumentat în mare secret.
Potrivit surselor MEDIAFAX.ro, ancheta nu l-ar viza doar pe generalul Cătălin Zisu, ci și pe fiul acestuia, în cauză existând suspiciuni cu privire la efectuarea unor lucrări în fals. În paralel, în același dosar, au loc percheziții la domiciliile altor 21 de persoane, care sunt bănuite de procurori că ar avea legături cu faptele investigate.
Generalul de 3 stele Cătălin Zisu este unul dintre cei mai importanți comandanți din structurile Armatei române, ocupându-se de Logistica MApN. Gradul de general i-a fost acordat la 37 de ani, fiind cel mai tânăr general din armata română. Ulterior, în 2006, a obținut titlul de doctor grație generalului Gabriel Oprea, iar președintele de atunci, Traian Băsescu, i-a conferit și a doua stea de general în 2007. A treia stea a primit-o în 2011.
Numele lui a fost rostit în mai multe afaceri de răsunet, începând cu anii ’90, și mereu a activat pe lângă puternicii vremii – politicieni și oameni de afaceri.
Cătălin Zisu a fost acuzat, printre altele, că ar fi controlat din umbră clubul Steaua și că ar fi dirijat licitațiile de închiriere a stadionului Ghencea, constituirea societății pe acțiuni SC FC Steaua SA ori schimbul de terenuri dintre Gigi Becali sși MApN.
La un moment dat, Gigi Becali a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că „Talpan e susţinut de aceeaşi persoană care a susţinut şi nesemnarea contractului. Are putere mare, numai că nu are la nivel de Guvern. E posibil să fie Zisu. Omul, când are bani, dacă mai are şi grad, dacă, să zicem e general, şi mai face şi 50-60 de milioane de euro, atunci cu acela nu poţi să te mai pui. Ăla are şi putere de grad, şi putere politică şi putere de bani. Ăla e puternic, tată, e greu.
Zisu ăsta are el ceva, s-a făcut mare milionar, stă ascuns, dar e mare milionar. Dar poate trimite şi DNA-ul un control să vadă ce s-a întâmplat cu logistica Armatei, să vedem unde sunt miliardele, nenea Zisu. Toţi care s-au luat cu mine, toţi au căzut în belele. O să vedeţi. Toţi care îmi fac mie rele, toţi o să treacă numai prin belele”.
Pe de altă parte, în scandalul intern din Armată, Zisu a fost pus la zid fiindcă ar fi trecut în subordonarea Direcției pe care o conducea cele mai profitabile unități turistice (hoteluri, centre de sănătate, cămine). Acestea se aflau în administrarea unui Corp al Armatei existent în fiecare județ, la care aveau acces facil toți militarii. Mai apoi, cadrele MApN n-ar mai fi avut permisiunea decât cu aprobarea generalului Zisu de la Logistică.
Îîn august 2012, după ce a devenit premierul României, Victor Ponta l-a numit, prin decizie, pe generalul locotenent Cătălin-Ştefăniţă Zisu în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.
ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE. REVENIM CU DETALII!
CITEȘTE ȘI:
Dan Diaconescu, despre CONDAMNAREA la 8 ani și 4 luni, de care a aflat din presă. „E halucinant, dar cred că e, în sfârșit, dovada nevinovăției mele”
Încă o AROGANȚĂ marca „Gigi Becali”. Milionarul din Pipera a blocat cu Rolls-ul de 500.000 € intrarea de la Camera Deputaților
Cine este Radu Pally, șeful de campanie al lui Călin Georgescu. Fostul jurnalist, vizat de PERCHEZIȚII în cadrul unui dosar penal
Cine este Octavia Croitoru, „fata deșteaptă” surprinsă alături de cumnatul lui Mircea Geoană. Legături cu unii dintre cei mai controversați afaceriști
Nordis ascundea deliberat clienților starea de fapt a legalității proiectelor, afirmă procurorii. Se vindeau locuințe fără autorizații, arată DIICOT
Breaking
Se reia un mare proiect strategic, lansat de Nicolae Ceaușescu în 1986. Construcția sa costa acum 3,5 miliarde de euro

Canalul Siret-Bărăgan, proiectul lansat de Nicolae Ceaușescu în 1986, va fi reluat în 2025. Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a anunțat că la sfârșitul lunii aprilie va demara șantierul pe tronsonul situat în județul Vrancea, potrivit evz.ro.
Traseul canalului este următorul: Călimănești – Mărășești -Focșani – Râmnicu Sărat – Buzău – Urziceni – Dridu.
Lucrările efectuate până acum s-au degradat, de-a lungul timpului, acum fiind necesare investiții majore pentru reabilitare și modernizare.
Estimările din 2012 indicau o investiție necesară de 3,5 miliarde de euro pentru finalizarea proiectului, care ar putea asigura irigarea a 10% din suprafața agricolă a României.
Canalul Siret-Bărăgan este un proiect strategic, care vizează dezvoltarea infrastructurii principale de irigații și, dacă va fi terminat, va avea un impact major asupra agriculturii din regiune.
Proiectul începe de la Acumularea Călimănești de pe Siret (județul Vrancea) și e va opri la lacul Dridu, situat la nord de București, pe râul Ialomița.
Lățimea canalului la suprafața apei va fi de 57 de metri, iar adâncimea canalului de 7 metri, lungime sa fiind de 50 de kilometri.
Potrivit Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare (ANIF), realizarea acestui obiectiv de investiții va permite irigarea suprafețelor agricole cu cheltuieli minime, datorită aducțiunii gravitaționale a apei. Proiectul se află în etapa I de execuție pentru primii 23 km ai tronsonului I.
Canalul Siret-Bărăgan, proiect pentru irigații în agricultură
Ministrul Agriculturii a precizat că, până în prezent, 1,4 milioane de hectare au fost reabilitate, iar prin alocarea de 500 de milioane de euro din Planul Strategic pentru infrastructura secundară de irigații, alte 680.000 de hectare vor beneficia de modernizare.
„Este vorba despre un sprijin de 1,5 miliarde de euro, fără cofinanțare, inclusiv TVA eligibil”, a explicat Florin Barbu.
Ministerul Agriculturii a alocat 100 de milioane de euro în buget pentru asigurarea apei gratuite pe infrastructura principală de irigații și pentru decontarea a 50% din consumul de energie aferent fiecărei stații de punere sub presiune.
Canalul Siret-Bărăgan, proiectul respins inițial de Nicolae Ceaușescu
Construcția Canalului Siret-Bărăgan a fost inițiată încă din 1986. Proiectul a avut inițial o lungime planificată de 198 de kilometri.
Canalul urma să ofere multiple beneficii, inclusiv irigarea eficientă a terenurilor din Bărăgan, reducerea riscului de inundații în lunca Siretului și utilizarea sa ca rută pentru transportul naval de mărfuri.
Interesant este faptul că, în anul 1972, proiectul a ajuns pe masa lui Nicolae Ceaușescu. Numai că liderul României comuniste l-a respins. Acesta era interesat de legături navigabile de la București, pe valea Argeșului, care să fie ulterior prelungită cu navigabilizarea Argeșului până în zona Pitești.
FOTO – EVZ
Breaking
RĂZBOI în Ucraina, ziua 1.146. Comunitatea internațională denunță atacul rusesc asupra orașului Sumî

Războiul din Ucraina a intrat luni, 14 aprilie 2025, în a 1.146-a zi, iar GÂNDUL vă prezintă principalele evenimente din țara vecină.
Președintele francez Emmanuel Macron, premierul italian Giorgia Meloni, premierul britanic Keir Starmer și cancelarul german Olaf Scholz au condamnat atacul rusesc cu rachete asupra orașului Sumî, care a făcut cel puțin 32 de morți și 100 de răniți, inclusiv copii, conform autorităților locale.
Macron cere „măsuri puternice” împotriva Rusiei
Macron și-a exprimat indignarea față de atac, spunând că Rusia „continuă războiul fără a ține cont de viețile omenești, dreptul internațional și ofertele diplomatice ale președintelui Trump. Toată lumea știe că Rusia, singură, a vrut acest război. Astăzi, este clar că numai Rusia alege să îl continue”, a scris Macron într-un mesaj pe X.
„Sunt necesare măsuri puternice pentru a impune Rusiei o încetare a focului. Franța lucrează neobosit la acest lucru, împreună cu partenerii săi” – Emmanuel Macron
La rândul său, Giorgia Meloni a denunțat „un atac rusesc oribil și laș”, care a avut loc „în această zi sfântă a Duminicii Floriilor, făcând din nou victime civile nevinovate, din păcate inclusiv copii. Condamn cu fermitate această violență inacceptabilă, care contrazice orice angajament real pentru pace. Vom continua să lucrăm pentru a pune capăt acestei barbarii”.
De asemenea, declarându-se „consternat” de atac, Keir Starmer a spus că acesta este „o reamintire puternică a vărsării de sânge continue comise de Putin. Președintele Volodimir Zelenski și-a arătat angajamentul față de pace, președintele Vladimir Putin trebuie acum să fie de acord cu o încetare completă și imediată a focului, fără condiții – așa cum a făcut Ucraina”.
„Depășește limitele decenței”
Atacul rusesc „depășește limitele decenței”, a declarat Keith Kellogg, general în rezervă al Pentagonului și unul dintre cei mai puternici critici ai Rusiei.
„Atacul forțelor ruse asupra țintelor civile din Sumî depășește toate limitele decenței. Ca fost oficial militar, știu ce sunt loviturile țintite, și acest lucru este inacceptabil”, a scris generalul american pe rețeaua de socializare X.
Secretarul de stat american Marco Rubio a descris atacul ca fiind „oribil” și a transmis condoleanțe pentru victime – „Aceasta este o reamintire tragică a motivului pentru care președintele Trump și administrația sa investesc atât de mult timp și energie pentru a pune capăt acestui război și pentru a obține o pace durabilă”.
CITEȘTE ȘI:
RĂZBOI în Ucraina, ziua 1117. Macron anunță că nu are nevoie de permisiunea Rusiei pentru a trimite „câteva mii de soldați” pe front
Breaking
Marius Tucă Show începe luni, 14 aprilie, de la ora 20.00, live pe Gândul. Invitat: HD Hartmann

Marius Tucă Show începe luni, 14 aprilie, de la ora 20.00, live pe Gândul. Invitat: HD Hartmann
Invitatul zilei este HD Hartmann, profiler și analist. Emisiunea poate fi urmărită live pe Facebook și pe canalul de YouTube Gandul. ”Tineți aproape!”
-
Socialacum 2 zile
Nu mai astepta si apuca-te de cursuri engleza in Bucuresti, indiferent de locul in care te afli
-
Politicaacum 13 ore
Victor Ponta critică întârzierea burselor pentru elevi: „E rușinos. Nu mai e vorba doar despre bani, ci despre respect”
-
Uncategorizedacum 23 de ore
Preluarea unei companii: Provocări și oportunități
-
Uncategorizedacum 24 de ore
Beneficiile carții de munca
-
Uncategorizedacum 23 de ore
Importanța verificării colaboratorilor în afaceri
-
Comunicateacum 7 ore
Sportul în România: o renaștere a activităților în aer liber și pe apă