Breaking
ISC, precizări de ULTIMĂ ORĂ după incendiul din Militari Residence. „Zona este împrejmuită şi securizată”

Vineri dimineață, un puternic incendiu a izbucnit într-un bloc de locuințe din ansamblul rezidențial Militari Residence, Chiajna. Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) a intervenit de urgență, cu cu 10 autospeciale de stingere și două ambulanțe SMURD. După localizarea incendiului, Inspectoratul de Stat în Construcții (ISU) a oferit, în exclusivitate pentru Gândul, primele precizări în legătură cu această situație.
„În momentul de față incendiul se manifestă cu flacără deschisă și degajări de fum la nivelul mansardei. Au fost constituite echipe de căutare-salvare pentru verificarea spatiilor interioare. Misiunea este în dinamică, revenim cu date”, a transmis ISU la momentul respectiv. (detalii punctuale AICI)
Ulterior, incendiul a fost localizat și, din fericire, nu au existat victime.
„Cauzele producerii incendiului, necunoscute”
Potrivit informațiilor obținute, în exclusivitate, de Gândul, în raportul înaintat către Victorița Dumitrașcu, inspector general ISC, echipa de control care s-a deplasat la fața locului a menționat că „incendiul a fost observat şi anunţat la ISU în data de 28.02.2025, ora 6:49, şi localizat în aceeaşi zi, la ora 10:46.”
Deocamdată, cauzele care au dus la producerea acestui incendiu sunt, încă, necunoscute.
„Incendiul s-a declanşat la mansarda imobilului unde a fost şi localizat. Nu au fost afectate clădirile învecinate. Zona este împrejmuită şi securizată de Poliţia Locală a Comunei Chiajna, iar accesul în interior oricăror persoane fiind interzis.
S-a efectuat inspecţia vizuală a zonelor afectate. În urma incendiului a fost afectată mansarda imobilului. A fost convocat administratorul imobilului la sediul I.J.C. Ilfov, în data de 03.03.2025, ora 10:00, urmând a se efectua controlul şi a se dispune măsurile ce se impun”, au declarat reprezentanții ISC, în exclusivitate pentru Gândul.
„S-au autoevacuat 48 de persoane”
Vineri dimineață, la ora 09:00, reprezentanții ISU au transmis că au mai fost solicitate încă 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă.
„În scopul realizării unei rezerve operative de apă, au fost solicitate încă 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă. Până în momentul de față s-au autoevacuat 48 de persoane, iar 2 persoane care prezentau atac de panica au fost evacuate de către echipajele de pompieri”, a transmis ISU.
Incendiul s-a produs într-un imobil cu șapte etaje din ansamblul rezidențial Militari Residence, aflat chiar în spatele unei grădinițe private.
Citește și:
EXPLOZIE într-un bloc din Iași. Două persoane au fost rănite
INCENDIU uriaș pe DN72. Un autotren încărcat cu mașini a luat foc. Trafic complet blocat – VIDEO
Un nou INCENDIU la Rafinăria Petromidia, la aceeași instalație ca în 2023. Care a fost cauza
Breaking
Primele DECLARAȚII ale fraților Tate după aterizarea în București

Frații Andrew și Tristan Tate au aterizat în București în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 1.00 a.m., cu cursă privată care a decolat de la aeroportul din Fort Lauderdale (SUA). Ei și-au anunțat sosirea pe rețeaua X, într-un mesaj în care s-au plâns că sunt nevoiți să cheltuiască 185.000 de dolari pentru a se întoarce în România ca să semneze o singură hârtie.
Gândul are primele imagini de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă”, imediat după aterizarea aeronavei cu care frații Tate au ajuns în România.
„Suntem în România, așa cum am promis, pentru că oamenii nevinovați nu fug. După lucrurile prin care am trecut merităm deplin să se vadă că nu am făcut nimic greșit (n.r. ilegal), că nu ar fi trebuit să fim judecați sau să stăm la închisoare și să fim denigrați. Cine crede (n.r. în aceste acuzații) are un IQ destul de mic. Se vede că oamenii în România nu mai au încredere în instituții. Vrem să restabilim această încredere. Revenind acasă, ca cetățeni americani, vrem să ne prezentăm în fața instanței să ne dovedim nevinovăția. Este o investigație. Orice persoană de pe planetă poate fi investigată oricând. Nu am făcut nimic rău, așa că nu mă tem de nimic”, este declarația dată presei de Andrew Tate.
Avionul cu care aceștia au zburat este un Gulfstream G650ER operat de Qatar Executive și, potrivit Boarding Pass, care a aterizat la București sâmbătă, 22 martie 2025, în jurul orei 01:00, după aproximativ 12 ore de zbor.
„Frații Tate aterizează în noaptea aceasta. Vor da declarații de presă la ora 1-1.30 în fața reședinței din București”, a anunțat în cursul zilei de vineri echipa de comunicare a celor doi frați.
Andrew și Tristan Tate au părăsit România la sfârșitul lunii februarie, cu destinația Florida. Potrivit unor surse judiciare, cei doi ar trebui să se prezinte luni, pe 25 martie, la controlul judiciar.
“Să cheltuiești 185.000 de dolari pe un avion privat peste Atlantic pentru a semna o singură hârtie în România.
Oamenii nevinovați nu fug.
EI ÎȘI REABILITEAZĂ NUMELE ÎN INSTANȚĂ”, este mesajul transmis de Andrew Tate, pe X.
Spending 185,000 dollars on a private jet across the Atlantic to sign one single piece of paper in Romania.
Innocent men don’t run.
THEY CLEAR THEIR NAME IN COURT 😉 pic.twitter.com/GXiVKstGrw
— Andrew Tate (@Cobratate) March 21, 2025
Frații Tate sunt cercetați într-un dosar de trafic de persoane, sub suspiciunea că au recrutat, începând cu anul 2015, 34 de femei pe care le-au obligat să producă materiale pornografice care au fost difuzate contra cost pe platforme de profil.
Aceștia ar fi făcut o cerere să poată părăsi România și să călătorească în SUA, iar procurorul ar fi admis cererea săptămâna trecută, potrivit Mediafax.ro. Vorbim despre o decizie neașteptată, după aproape doi ani și jumătate, timp în care frații Tate nu au avut voie să plece din țară.
Breaking
Român implicat într-un caz de sclavie, în Germania. Printre victime se aflau mai mulți conaționali

Un caz de sclavie cu români printre victime a fost descoperit în Germania. Principalul suspect, în acest caz, este tot un român. Muncitorii erau sechestraţi în camere cu mucegai, puşi să muncească 13 ore pe zi, fără plată şi hrană adecvată, fiind închişi în clădirea fabricii la care lucrau.
Ei au fost ademeniţi cu promisiuni false să vină la muncă în Germania, dar odată ajunşi acolo au fost exploataţi, fiind puşi să muncească zilnic câte 13 ore.
Totul a ieșit la iveală după ce unul dintre muncitori a reuşit să scape, a alertat Poliţia şi astfel a început o anchetă amănunțită, relatează presa germană, citată de News.ro.
Aproape 80 de ofiţeri vamali de la Biroul vamal principal din Kiel au percheziţionat mai multe proprietăţi, miercuri, 19 martie, sub suspiciunea de muncă ilegală.
Au fost percheziţionate spaţii rezidenţiale şi comerciale, sediul unei companii şi şantierul unui antreprenor, iar un român în vârstă de 52 de ani a fost arestat. Un muncitor a fost eliberat, cu ocazia acestor percheziţii.
„Cetăţeanul român în vârstă de 52 de ani este acuzat că a atras mai mulţi compatrioţi în Germania sub promisiuni false şi apoi i-a închis în clădirea unei fabrici”, a declarat Robert Dütsch, şeful Biroului vamal principal din Kiel, citat RTL.
Suspectul ar fi recurs, de asemenea, la violenţă fizică pentru a ţine muncitorii sub control.
Românii erau obligaţi să muncească 13 ore în fiecare zi, fără pauze regulate şi cu hrană minimă. După aceea, muncitorii români – al cărui număr nu este precizat – erau transportaţi la cazare şi închişi acolo.
„Ceea ce sună ca un coşmar absolut ar fi fost o realitate pentru mai mulţi români în Neumünster (landul Schleswig-Holstein), luni la rând. Oficialii vamali au descoperit acum aceste condiţii inumane într-o clădire a unei fabrici”, informează RTL.
Bărbatul în vârstă de 52 de ani şi-ar fi obligat compatrioţii să muncească timp de până la trei luni. Se pare că aceştia erau transportaţi zilnic la şantier, unde erau monitorizaţi în permanenţă. Locurile unde dormeau erau pline de mucegai, uşile erau încuiate, iar camerele erau fără ferestre.
„Locurile de dormit pe care le-au găsit (anchetatorii-n.r.), care erau pregătite pentru până la zece persoane, erau într-o stare inacceptabilă, uneori foarte mucegăite. Aceasta este o formă deosebit de gravă de exploatare prin muncă. Acuzatul ar fi folosit violenţa fizică pentru a menţine controlul asupra victimelor. Niciuna dintre ele nu vorbea germana, ceea ce a sporit şi mai mult izolarea lor”, a mai spus Robert Dütsch.
Muncitorii români nu primeau niciun salariu şi nu erau plătite nici impozite, nici contribuţii la asigurările sociale.
Investigaţiile privind trecutul persoanei arestate şi eventualele alte persoane implicate sunt în curs de desfăşurare.
De asemenea, au fost găsite mai multe nereguli pe şantier, pe care autoritatea pentru protecţia muncii l-a închis imediat.
FOTO – Caracter ilustrativ: Profimedia
Breaking
Preocuparea mea este să îmbunătățim stilul de joc al echipei naționale

21:53
21:50 – Fluier de start!
Arbitrul fluieră începerea partidei!
Se apropie un meci decisiv din preliminariile Cupei Mondiale din America de Nord, programată pentru 2026. Selecționerul României Mircea Lucescu a anunțat că pregătește un prim „11” plin de surprize pentru partida cu Bosnia de pe Arena Națională.
Vor fi doi jucători de la FCSB băgați în echipă: Florin Tănase care îl va înlocui pe Daniel Bîrligea din cauza problemelor musculare și Mihai Popescu care îl va înlocui pe Radu Drăgusin în centrul defensivei, scrie PRO SPORT.
„Daniel Bîrligea nu va fi disponibil pentru meciurile din această lună! Atacantul a acuzat probleme musculare la ședința de pregătire de vineri seara, iar controlul medical efectuat în această dimineață arată că nu va fi recuperat nici pentru meciul din San Marino.Acesta va rămâne însă alături de tricolori pentru meciul din această seară! Recuperare rapidă, Daniel”, a anunțat FRF.
Iată componența echipei „tricolorilor”:
„Avem un grup de jucători foarte omogen. E foarte greu să faci schimbări între ei. Nu poți să-l aduci pe unul, iar după două zile să-l faci să dea și randament în echipa asta. Este imposibil! Grupul de jucători, aportul publicului și atmosfera din jurul echipei sunt cele mai importante, asta e baza. Preocuparea mea este să îmbunătățim stilul de joc al echipei naționale”, a declarat Mircea Lucescu.
Sursa Foto: Profimedia
Citește și: Cum se simte Mircea Lucescu. Răzvan Burleanu, explicații după operația selecționerului: „Altfel nici nu ar fi trecut prin această intervenție”
-
Actualitateacum 3 zile
Ianis Hagi a renunțat la banii de semințe pentru un caz de viață și de moarte
-
Actualitateacum 3 zile
În 2024, 1 copil pe zi s-a născut datorită procedurilor FIV de la Fertility Institute, fosta Columna Nicoleta Zamfir, Director Fertility Institute: În 2025, consolidăm echipa cu medici noi și introducem noi tehnologii în laboratorul asistat AI
-
Actualitateacum 2 zile
Putin joacă dur cu Trump. Fostul șef al diplomației ruse: „Este interesul Kremlinului să continue războiul”
-
Actualitateacum 2 zile
Cinci membri ai „Găștii Cangrena”, susținătorii lui Călin Georgescu, trimiși în judecată. Ce scriau pe Whatsapp: „HAI CU FASCISMUL/SĂ IEȘIM DIN UE”
-
Actualitateacum 2 zile
Elon Musk a atras un miliard de dolari pentru X. Compania revine la evaluarea inițială de 44 de miliarde de dolari
-
Actualitateacum o zi
Elena Lasconi, reacție furibundă după demisia șefului de campanie USR Brașov: „Înseamnă că avem o problemă”
-
Actualitateacum 2 zile
Cât „trăiește” bateria unei mașini electrice și ce îi poate reduce longevitatea
-
Actualitateacum o zi
Simulare Bacalaureat 2025. Ce subiecte ar putea primi elevii la Limba și literatura română