Breaking
Bancul de luni | „Cum o cheamă pe cățelușă?”

Bancul de luni. Astăzi, Gândul.ro vine cu un banc savuros care să vă pună zâmbetul pe chip. O persoană întreabă, cel mai probabil, stăpânul unui câine ce nume poartă patrupedul său. Spor la râs!
– Cum o cheamă pe cățelușă?
– Grivei.
– Dar e fată.
– Da, dar se scrie Griveille.
Vezi și BANC | Cuplu de români în Germania
Bancul de luni. Soțul care nu voia să cheltuiască 10 lei
Înainte să se întoarcă din delegație, bărbatul nu a telefonat soției cum făcea de obicei, pentru că nu voia să cheltuiască zece lei.
Ajunge acasă, intră și când se duce în dormitor o găsește pe soție dormind în brațele unui necunoscut. Omul, fără să-i deranjeze, și-a luat valiza și a plecat.
S-a așezat pe o bancă de vis-a-vis, și-a aprins o țigară si după ce a fumat-o s-a îndreptat îngândurat spre cel mai apropiat telefon, a scos 10 lei și a sunat acasă:
– lubita, te sun din gară și voi ajunge cam într-o oră, hai că vorbim când ne vedem, te pup!
Când s-a întors acasă…
Vezi AICI continuarea!
Vezi și BANCUL ZILEI | Iubitule, tu ții la mașină mai mult decât la mine?”
Croitorul, pantofarul și electricianul
La o masă stau un croitor, un pantofar și un electrician. După mai multe pahare, discuția se încinge.
Croitorul:
– Croioria a fost prima meserie din lume, oamenii nu puteau umbla dezbrăcați, trebuia să le facă cineva haine!
Cizmarul:
– Mai taci cu hainele tale cu tot! Cizmăria a fost prima meserie din lume, oamenii puteau umbla dezbrăcați, că nu le era rușine pe atunci, dar dacă umblau descuți își loveau picioarele și nu mai puteau merge.
Electricianul:
– Fugiți, bă, de aici cu meseriile voastre…
Vezi AICI continuarea!
Porcul gurmand și Protecția Consumatorului
Un om merge cu porcul în târg să-l vândă.
– De vânzare porcul?
– De vânzare.
– Da’ ce porc bun! Ce-i dați să mănânce?
– Păi… resturi… ce rămâne de la noi dăm la porc.
– În cazul ăsta, dați-mi voie să mă legitimez. Sunt de la Protecția Consumatorului. Cum puteți să-i dați porcului să mănânce resturi? 3 sute de lei amendă!
A doua zi, iar vine omul cu porcul în târg.
– De vânzare porcul?
– De vânzare…
– Continuarea AICI!
Breaking
Victor Ponta lansează un atac dur la adresa lui Crin Antonescu: „Un leneș notoriu și trădător de profesie”

Într-o declarație recentă, Victor Ponta a criticat vehement activitatea politică a fostului lider liberal Crin Antonescu, evidențiind lipsa de implicare și de realizări concrete în cariera acestuia.
„Zece ani nu ești în România și n-ai niciun job! Păi ce român a trăit zece ani fără niciun job? Eu nu cunosc niciun român în această situație”, a afirmat Ponta, subliniind absența lui Antonescu din viața publică și profesională timp de un deceniu. Libertatea
Ponta a continuat criticile, acuzându-l pe Antonescu de lipsă de competențe și de trădare a valorilor politice: „Un leneș notoriu, trădător de profesie, om fără meserie și fără nicio limbă străină cunoscută, dar bun de gură. A înjurat PSD timp de 10 ani, apoi l-a slujit pe Ponta”.
Aceste declarații vin în contextul în care Crin Antonescu a fost criticat pentru lipsa de implicare în proiecte educaționale, culturale sau filantropice în ultimii ani. De asemenea, absența sa din viața politică activă a fost remarcată de mai mulți comentatori. Libertatea
Rămâne de văzut cum va răspunde Crin Antonescu acestor acuzații și dacă va reveni în prim-planul politicii românești.
Breaking
Se reia un mare proiect strategic, lansat de Nicolae Ceaușescu în 1986. Construcția sa costa acum 3,5 miliarde de euro

Canalul Siret-Bărăgan, proiectul lansat de Nicolae Ceaușescu în 1986, va fi reluat în 2025. Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a anunțat că la sfârșitul lunii aprilie va demara șantierul pe tronsonul situat în județul Vrancea, potrivit evz.ro.
Traseul canalului este următorul: Călimănești – Mărășești -Focșani – Râmnicu Sărat – Buzău – Urziceni – Dridu.
Lucrările efectuate până acum s-au degradat, de-a lungul timpului, acum fiind necesare investiții majore pentru reabilitare și modernizare.
Estimările din 2012 indicau o investiție necesară de 3,5 miliarde de euro pentru finalizarea proiectului, care ar putea asigura irigarea a 10% din suprafața agricolă a României.
Canalul Siret-Bărăgan este un proiect strategic, care vizează dezvoltarea infrastructurii principale de irigații și, dacă va fi terminat, va avea un impact major asupra agriculturii din regiune.
Proiectul începe de la Acumularea Călimănești de pe Siret (județul Vrancea) și e va opri la lacul Dridu, situat la nord de București, pe râul Ialomița.
Lățimea canalului la suprafața apei va fi de 57 de metri, iar adâncimea canalului de 7 metri, lungime sa fiind de 50 de kilometri.
Potrivit Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare (ANIF), realizarea acestui obiectiv de investiții va permite irigarea suprafețelor agricole cu cheltuieli minime, datorită aducțiunii gravitaționale a apei. Proiectul se află în etapa I de execuție pentru primii 23 km ai tronsonului I.
Canalul Siret-Bărăgan, proiect pentru irigații în agricultură
Ministrul Agriculturii a precizat că, până în prezent, 1,4 milioane de hectare au fost reabilitate, iar prin alocarea de 500 de milioane de euro din Planul Strategic pentru infrastructura secundară de irigații, alte 680.000 de hectare vor beneficia de modernizare.
„Este vorba despre un sprijin de 1,5 miliarde de euro, fără cofinanțare, inclusiv TVA eligibil”, a explicat Florin Barbu.
Ministerul Agriculturii a alocat 100 de milioane de euro în buget pentru asigurarea apei gratuite pe infrastructura principală de irigații și pentru decontarea a 50% din consumul de energie aferent fiecărei stații de punere sub presiune.
Canalul Siret-Bărăgan, proiectul respins inițial de Nicolae Ceaușescu
Construcția Canalului Siret-Bărăgan a fost inițiată încă din 1986. Proiectul a avut inițial o lungime planificată de 198 de kilometri.
Canalul urma să ofere multiple beneficii, inclusiv irigarea eficientă a terenurilor din Bărăgan, reducerea riscului de inundații în lunca Siretului și utilizarea sa ca rută pentru transportul naval de mărfuri.
Interesant este faptul că, în anul 1972, proiectul a ajuns pe masa lui Nicolae Ceaușescu. Numai că liderul României comuniste l-a respins. Acesta era interesat de legături navigabile de la București, pe valea Argeșului, care să fie ulterior prelungită cu navigabilizarea Argeșului până în zona Pitești.
FOTO – EVZ
Breaking
RĂZBOI în Ucraina, ziua 1.146. Comunitatea internațională denunță atacul rusesc asupra orașului Sumî

Războiul din Ucraina a intrat luni, 14 aprilie 2025, în a 1.146-a zi, iar GÂNDUL vă prezintă principalele evenimente din țara vecină.
Președintele francez Emmanuel Macron, premierul italian Giorgia Meloni, premierul britanic Keir Starmer și cancelarul german Olaf Scholz au condamnat atacul rusesc cu rachete asupra orașului Sumî, care a făcut cel puțin 32 de morți și 100 de răniți, inclusiv copii, conform autorităților locale.
Macron cere „măsuri puternice” împotriva Rusiei
Macron și-a exprimat indignarea față de atac, spunând că Rusia „continuă războiul fără a ține cont de viețile omenești, dreptul internațional și ofertele diplomatice ale președintelui Trump. Toată lumea știe că Rusia, singură, a vrut acest război. Astăzi, este clar că numai Rusia alege să îl continue”, a scris Macron într-un mesaj pe X.
„Sunt necesare măsuri puternice pentru a impune Rusiei o încetare a focului. Franța lucrează neobosit la acest lucru, împreună cu partenerii săi” – Emmanuel Macron
La rândul său, Giorgia Meloni a denunțat „un atac rusesc oribil și laș”, care a avut loc „în această zi sfântă a Duminicii Floriilor, făcând din nou victime civile nevinovate, din păcate inclusiv copii. Condamn cu fermitate această violență inacceptabilă, care contrazice orice angajament real pentru pace. Vom continua să lucrăm pentru a pune capăt acestei barbarii”.
De asemenea, declarându-se „consternat” de atac, Keir Starmer a spus că acesta este „o reamintire puternică a vărsării de sânge continue comise de Putin. Președintele Volodimir Zelenski și-a arătat angajamentul față de pace, președintele Vladimir Putin trebuie acum să fie de acord cu o încetare completă și imediată a focului, fără condiții – așa cum a făcut Ucraina”.
„Depășește limitele decenței”
Atacul rusesc „depășește limitele decenței”, a declarat Keith Kellogg, general în rezervă al Pentagonului și unul dintre cei mai puternici critici ai Rusiei.
„Atacul forțelor ruse asupra țintelor civile din Sumî depășește toate limitele decenței. Ca fost oficial militar, știu ce sunt loviturile țintite, și acest lucru este inacceptabil”, a scris generalul american pe rețeaua de socializare X.
Secretarul de stat american Marco Rubio a descris atacul ca fiind „oribil” și a transmis condoleanțe pentru victime – „Aceasta este o reamintire tragică a motivului pentru care președintele Trump și administrația sa investesc atât de mult timp și energie pentru a pune capăt acestui război și pentru a obține o pace durabilă”.
CITEȘTE ȘI:
RĂZBOI în Ucraina, ziua 1117. Macron anunță că nu are nevoie de permisiunea Rusiei pentru a trimite „câteva mii de soldați” pe front
-
Actualitateacum 3 zile
Schimb valutar la aeroport vs. bancă: ce variantă este mai avantajoasă?
-
Politicaacum 3 zile
Victor Ponta cere declararea unei zile de doliu național în memoria Papei Francisc: „Un gest de respect din partea României”
-
Lifeacum 2 zile
Sfaturi pentru a crea o atmosferă de cinema acasă folosind tehnologia modernă
-
Sanatateacum 3 zile
Bruxismul la copii – e doar o fază sau motiv de îngrijorare?
-
Actualitateacum o zi
Novakid explică, de Ziua Internațională a Limbii Engleze, cum ajută inteligența artificială la dezvoltarea competențelor lingvistice
-
Breakingacum 14 ore
Victor Ponta lansează un atac dur la adresa lui Crin Antonescu: „Un leneș notoriu și trădător de profesie”
-
Actualitateacum 14 ore
Cum să îți transformi balconul cu plante verticale
-
Lifeacum o zi
Cum să-ți creezi un colț de relaxare în grădină cu ajutorul canapelelor de exterior