Connect with us

Breaking

Elon și Donald încearcă să scape unul de celălalt. Asta trebuie să înceteze

Publicat

pe

Elon și Donald încearcă să scape unul de celălalt. Asta trebuie să înceteze

Disputa dintre Donald Trump şi Elon Musk a fost declanşată de luni de stres intens de ambele părţi, iar lupta publică dintre preşedintele american şi donatorul miliardar trebuie să înceteze, a declarat luni pentru Reuters Errol Musk, tatăl lui Elon, patronul Tesla şi SpaceX. Afirmația lui Errol a fost făcută la Moscova, între două întâlniri cu oligarhii și oficialii lui Putin, „un om pe care ai fi prost să nu-l admiri”.

Trump şi Musk au început să schimbe insulte săptămâna trecută pe reţelele sociale, CEO-ul Tesla şi SpaceX descriind legea fiscală şi de cheltuieli a preşedintelui drept o „abominaţie dezgustătoare”.

Un oligarh rus pro-Putin a organizeat luni, la Moscova, o conferinţă de două zile, la care vor participa o serie de vorbitori occidentali, printre care tatăl lui Elon Musk, Errol, conspiraţionistul american Alex Jones şi politicianul britanic de extremă stânga George Galloway, relatează The Guardian.

La conferinţă participă şi mai mulţi oficiali ruşi de rang înalt, printre care Serghei Lavrov, ministrul rus de externe de lungă durată, şi Serghei Mironov, politician veteran cu poziţii dure, care a adoptat un copil de doi ani luat de armata rusă dintr-un orfelinat ucrainean, conform aceleași surse.

Au avut cinci  luni de stres

În acest context, întrebat dacă crede că fiul său a făcut o greşeală angajându-se într-o confruntare publică cu preşedintele, Errol Musk a spus că oamenii sunt uneori incapabili să gândească la fel de clar cum ar trebui „în focul momentului”.

„Au avut cinci luni de stres intens”, a declarat Errol Musk pentru Reuters la o conferinţă organizată la Moscova de oligarhi ruşi ultraconservatori.

Disputa va înceta în curând, pariază tata Musk

„Cu toată opoziţia eliminată şi cu doi oameni rămaşi în arenă, tot ce au făcut a fost să scape de tot şi acum încearcă să scape unul de celălalt – ei bine, asta trebuie să înceteze”, a spus Errol Musk. Întrebat cum se va termina disputa, el a spus: „O, se va termina într-o notă bună – foarte curând”.

Nici Casa Albă, nici Elon Musk nu au putut fi contactaţi pentru comentarii.

Trump a declarat sâmbătă că relaţia sa cu Musk s-a încheiat şi că vor exista „consecinţe grave” dacă cel mai bogat om din lume va decide să-i finanţeze pe democraţii americani care candidează împotriva republicanilor care ar vota pentru legea sa fiscală şi de cheltuieli.

Musk a finanţat o mare parte din campania prezidenţială a lui Trump din 2024. Trump i-a cerut apoi lui Musk să conducă un efort de reducere a forţei de muncă federale şi de reducere a cheltuielilor.

Tatăl lui Musk a declarat reporterilor că este alături de fiul său. „Elon îşi respectă principiile, dar în lumea reală nu îţi poţi respecta întotdeauna principiile”, a declarat Errol Musk. „Uneori trebuie să dai şi să primeşti”.

Putin, un om echilibrat și plăcut

Vorbind alături de omul de afaceri rus Konstantin Malofeev, pus pe lista sancţiunilor occidentale, tatăl lui Musk l-a lăudat pe preşedintele Vladimir Putin ca fiind un „om foarte echilibrat şi plăcut”. El a acuzat „presa falsă” din Occident că proiectează „absurdităţi totale” despre Rusia şi că o prezintă ca pe un inamic.

De altfel, Errol Musk afirma în aprilie că ar fi un prost să nu îl admire pe Putin.

Citiți și: Trump îl amenință pe Musk că vor fi „consecințe serioase” dacă îi finanțează pe democrați. Proprietarul Tesla ELIMINĂ postarea despre Trump și Epstein

Comentarii Facebook
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking

O femeie din județul Satu Mare a găsit un portofel cu 5.700 de lei și l-a băgat în geantă. Ce s-a întâmplat după o lună

Publicat

pe

O femeie din județul Satu Mare a găsit un portofel cu 5.700 de lei și l-a băgat în geantă. Ce s-a întâmplat după o lună

O femeie din Carei, județul Satu Mare, a găsit luna trecută un portofel cu 5.700 de lei, în parcarea unui supermarket. Ce s-a întâmplat apoi.

Femeia care a găsit portofelul nu l-a predate, iar acum este acuzată de însușirea unui bun găsit. Astfel, aceasta a găsit portofelul în data de 21 mai, dar nu l-a dus la reprezentanții supermarketului, nici la poliție.

Posesorul portofelului, un bărbat de 35 de ani, a sesizat polițiștii, conform presasm.ro. După o lună, în data de 23 iunie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Carei „s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor”.

Astfel, însușirea bunului găsit reprezintă o infracțiune, dacă bunul nu este predate autorităților ori celui care l-a pierdut, în termen de 10 zile, și se pedepsește cu închisoare de la o lună la trei luni sau cu amendă, susțin polițiștii.

CITEȘTE ȘI:

Mirabela Năstase a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității Hyperion. Vreme de 3 ani a fost redactor la revista VIP, unde a făcut reportaje și interviuri … vezi toate
articolele

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Breaking

Subiecte Evaluarea Națională 2025 | Ce probleme au picat la matematică

Publicat

pe

Subiecte Evaluarea Națională 2025 | Ce probleme au picat la matematică

Subiecte Evaluarea Națională 2025. Elevii care au absolvit clasa a VIII-a se pregătesc pentru susținerea examenului la Matematică, programat pentru 25 iunie, după ce luni, 23 iunie, au avut proba la Limba și literatura română. 

Emoții mari pentru elevii clasei a VIII-a, care vor susține miercuri, 25 iunie proba la Matematică, al doilea examen din cadrul Evaluării Naționale. Pentru a veni în ajutorul elevilor, Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație a publicat modele de subiecte pentru proba la Matematică, dar și baremele aferente,

Candidații își pot forma o idee cu privire la gradul de dificultate al problemelor de Matematică și pot vedea modul în care este acordat punctajul.

Pentru absolvenții clasei a VIII-a Evaluarea Națională este primul examen important, cel care le va determina traseul educațional. În funcție de rezultatele obținute, elevii se vor putea orienta către liceul dorit.

Subiecte Evaluarea Națională 2025. Ce exerciții pică la matematică

La proba de Matematică din cadrul examenului de Evaluare Națională, subiectele sunt formulate în funcție de programa școlară, care a rămas la fel cu cea din ultimii doi ani.

În ceea ce privește problemele pe care elevii vor trebui să le rezolve în cadrul examenului, se va pune accent pe câteva aspecte esențiale. Candidații trebuie să știe să rezolve relații matematice, calcule cu numere naturale, cu fracții, să recunoască figuri geometrice și alte elemente de geometrie plană.

De asemenea, subiectele la Matematică de la Evaluarea Națională pot include concepte și algoritm sau limbaj specific matematicii a informațiilor.

În ceea ce privește aritmetica, potrivit programei școlare, elevii de clasa a VIII-a trebuie să cunoască divizibilitatea numerelor naționale, fracții ordinare, zecimale, numere raționale, numere reale.

De asemenea, candidații care dau examenul de Matematică de la Evaluarea Națională trebuie să știe aibă cunoștințe despre exercițiile de algebră, ecuații, inecuații, sisteme de ecuații, funcții. În programa școlară figurează și noțiuni geometrice fundamentale în plan și spațiu.

Cum se desfășoară examenul de Matematică din cadrul Evaluării Naționale 2025

Proba scrisă la Matematică începe miercuri, 25 iunie, la ora 9:00, însă accesul în sălile de examen se va face între orele 8:00 și 8:30. Elevii vor avea două ore la dispoziție pentru rezolvarea subiectelor și fiecare candidat primește 10 puncte din oficiu.

Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate, buletin sau pașaport. Elevii trebuie să aibă asupra lor pix sau stilou cu cerneală albastră. Nu este permisă scrierea pe foaia de examen cu o altă culoare.

Pentru a asigura buna desfășurare a examenului, candidații nu au voie cu telefonul mobil, sau alte mijloace ajutătoare, în sala de examinare.

Cum se calculează nota finală la examenul de Evaluare Națională

Candidații vor afla rezultatele la proba de Matematică, dar și la Limba și literatura română, la data de 3 iulie. Nota obținută la Evaluarea Națională este foarte importantă pentru elevii de clasa a VIII-a, deoarece determină intrarea la liceu în clasa a IX-a.

Rezultatul de la Evaluarea Națională reprezintă media aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la proba de Matematică și cea de Limba și literatura română.

Elevii nemulțumiți de notele obținute la oricare dintre cele două examene pot depune contestații, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 10 iulie.

Citește și:

Evaluare Națională 2025. Proba scrisă la ROMÂNĂ a fost pe placul elevilor: „Subiectele au fost foarte ușoare”

REGULI pentru elevi la examenul de Evaluare Națională. Ce obiecte sunt interzise în sălile de examen

Note BAC 2025 | Rezultatele la Bacalaureat, afișate pe Edu.RO

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, și-a început cariera în funcția de redactor la MEDIAFAX și Antena 3.

A evoluat în poziția de editor și reporter în cadrul … vezi toate
articolele

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Breaking

Un bărbat a descoperit un obiect de mii de euro, în buzunarul unei jachete de la second-hand

Publicat

pe

Un bărbat a descoperit un obiect de mii de euro, în buzunarul unei jachete de la second-hand

Un bărbat din SUA care și-a achiziționat o haină dintr-un magazin second-hand a avut surpriza vieții sale, când în buzunarul acesteia a găsit un obiect care valorează peste 4.000 de dolari.

Bărbatul și-a achiziționat o jachetă dintr-un magazin second-hand, cu articole vintage, unde se găsesc ținute din materiale de calitate, de la branduri rare, iar cumpărătorii nu sunt neapărat persoane fără posibilități materiale.

Într-o postare pe platforma Reddit, un utilizator  postare a publicat o fotografie cu un ceas de lux, Omega De Ville, pe care l-a găsit în buzunarul unei haine, cumpărate de la second-hand.

Potrivit experților, ceasurile de la acest brand valorează mii de dolari. Mai mult, bărbatul a declarat că a dus ceasul la un bijutier, și se pare că obiectul valorează peste 4.600 de dolari,
potrivit as.com.

De fapt căutam mărimea hainei și am simțit ceva în buzunar”, a explicat cumpărătorul pe Reddit.

Acesta nu spus, însă, numele magazinului de unde a achiziționat haina.

Potrivit unei analize al CouponFollow americanii  economisesc aproximativ 1.760 de
dolari pe an, datorită achiziției de haine de la second-hand. Interesul tot mai crescut față de îmbrăcămintea second-hand reflectă o schimbare culturală orientată spre sustenabilitate, într-o eră a consumerismului exagerat și a brandurilor de modă de tip fast-fashion.

Foto: Reddit/ Envato

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, și-a început cariera în funcția de redactor la MEDIAFAX și Antena 3.

A evoluat în poziția de editor și reporter în cadrul … vezi toate
articolele

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Stiri calde

Evaluare națională 2025. Subiectele la Matematică, publicate în curând. Profesor: „Avantajul: copilul nu trebuie să dea prea multe explicații” Evaluare națională 2025. Subiectele la Matematică, publicate în curând. Profesor: „Avantajul: copilul nu trebuie să dea prea multe explicații”
Actualitateacum 3 ore

Evaluare națională 2025. Subiectele la Matematică, publicate în curând. Profesor: „Avantajul: copilul nu trebuie să dea prea multe explicații”

Cei peste 150.000 absolvenți de gimnaziu care au susținut luni, 23 iunie, proba la Limba și literatura română susțin astăzi...

Supărare după anunțarea măsurilor de reformă în Sănătate: „Cum se măsoară performanța între secții?” Supărare după anunțarea măsurilor de reformă în Sănătate: „Cum se măsoară performanța între secții?”
Actualitateacum 7 ore

Supărare după anunțarea măsurilor de reformă în Sănătate: „Cum se măsoară performanța între secții?”

Măsurile de reformă anunțate în Sănătate au iscat primele reacții. Sindicatele nu vor să audă de tăieri de sporuri, plata...

25 iunie: Marele actor Dorel Vișan împlinește 88 de ani. „Suntem slujitorii publicului” 25 iunie: Marele actor Dorel Vișan împlinește 88 de ani. „Suntem slujitorii publicului”
Actualitateacum 12 ore

25 iunie: Marele actor Dorel Vișan împlinește 88 de ani. „Suntem slujitorii publicului”

La 25 iunie 1984, a avut loc inaugurarea oficială a lucrărilor de construcție a Casei Republicii și a Bulevardului „Victoria...

„Regula fermoarului”, inclusă în Codul rutier. Cum ajută la fluidizarea traficului „Regula fermoarului”, inclusă în Codul rutier. Cum ajută la fluidizarea traficului
Actualitateacum 17 ore

„Regula fermoarului”, inclusă în Codul rutier. Cum ajută la fluidizarea traficului

Senatul a adoptat tacit, marţi, în plen, o propunere legislativă de completare a OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice...

Concordia: Reformele sunt necesare, dar să nu sufocăm competitivitatea economică, pe parcurs Concordia: Reformele sunt necesare, dar să nu sufocăm competitivitatea economică, pe parcurs
Actualitateacum 22 de ore

Concordia: Reformele sunt necesare, dar să nu sufocăm competitivitatea economică, pe parcurs

După o analiză atentă a programului de guvernare, Confederația Patronală Concordia apreciază că sunt vizate măsuri cu scopul de reechilibrare...

Spălare în Parcare – Spălătorie Auto Mobilă și Curățenie Profesională la Domiciliu în București și Ilfov Spălare în Parcare – Spălătorie Auto Mobilă și Curățenie Profesională la Domiciliu în București și Ilfov
Actualitateacum o zi

Spălare în Parcare – Spălătorie Auto Mobilă și Curățenie Profesională la Domiciliu în București și Ilfov

Bine ai venit la Spălare în Parcare, soluția ideală pentru cei care își doresc servicii de curățenie eficiente, rapide și...

Parlamentul îşi alege marți preşedinţii celor două Camere. Grindeanu a fost propus la Camera Deputaților, Mircea Abrudean la Senat Parlamentul îşi alege marți preşedinţii celor două Camere. Grindeanu a fost propus la Camera Deputaților, Mircea Abrudean la Senat
Actualitateacum o zi

Parlamentul îşi alege marți preşedinţii celor două Camere. Grindeanu a fost propus la Camera Deputaților, Mircea Abrudean la Senat

Parlamentul îşi alege marţi noii preşedinţi ai Camerelor, după ce Ilie Bolojan a fost numit premier, iar Ciprian Şerban ministru...

Publicitate

Parteneri

Citește și:

Top Stiri Nationalul.ro

Copyright © 2024 - ZIARUL NATIONALUL Toate drepturile rezervate. Răspunderea juridică, civilă și penală, pentru conținutul materialelor publicate pe site-ul nationalul.ro este purtată exclusiv de către autorul acestora. CONTACT: contact@nationalul.ro