Ultima ora!: Trei romani au fost raniti in atentatul de la Barcelona

0
733

Trei romani au fost pana acum identificati printre cei raniti in atentatul de joi de la Barcelona.

„Autoritatile spaniole au informat in aceasta dimineata Consulatul General al Romaniei la Barcelona ca printre persoanele ranite in urma atentatului terorist din Barcelona a fost identificata o a treia victima de cetatenie romana. Potrivit acelorasi surse oficiale, si acest cetatean roman este spitalizat, stare sa nefiind grava”, a anuntat MAE printr-un comunicat remis Ziare.com.

Despre aceasta a treia victima nu exista pana acum detalii oficiale, insa surse consulare au declarat pentru Mediafax ca ar fi vorba de o femeie.

Ceilalti doi raniti sunt barbati de 33 si 42 de ani si starea lor este stabila. Cel de 33 de ani se afla in vacanta la Barcelona si a suferit mai multe fracturi.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteste ca cetatenii romani afectati pot solicita asistenta consulara la numarele de telefon:

  • Consulatului General al Romaniei la Barcelona +34 934 181 535; +34 934 344 223
  • Numarul de urgenta al oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853
  • Numarul de urgenta al misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032.

Celula de criza a MAE isi continua activitatea, iar Ambasada Romaniei la Madrid si Consulatul General al Romaniei la Barcelona sunt pregatite sa acorde intreaga asistenta consulara posibila.

Vicepremierul Marcel Ciolacu a condamnat intr-o postare pe Facebook, atentatul terorist de la Barcelona, precizand ca autoritatile romane s-au asigurat ca romanii raniti in acest atentat vor beneficia „de cele mai bune conditii de tratament si recuperare”.

„Atentatul sangeros de la Barcelona este din nou oglinda ‘noii realitati’ pe care niste fanatici lasi vor sa o impuna asupra lumii civilizate. O lume pe care ei o doresc dominata de frica si de teroare, devastata de neincredere, ingenuncheata de ura si violenta fara limite. Daca vrem sa nu le lasam mostenire copiilor nostri o astfel de ‘lume’, atunci avem datoria de a lupta. Dar nu tot cu armele urii, pentru ca asa nu am face decat sa le dam satisfactie. Solidaritatea si compasiunea noastra sunt mai puternice decat toate armatele urii lor. Pentru ca acestea sunt sentimente umane firesti, care ne vin natural. In timp ce ura si violenta lor sunt doar invatate si exersate. De suflete moarte”, a scris Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Vicepremierul a adaugat ca autoritatile romane au luat toate masurile pentru ca romanii raniti in atentatul de la Barcelona sa beneficieze „de cele mai bune conditii de tratament si recuperare”.

„In ceea ce ne priveste, ne-am asigurat ca romanii care au fost victimele acestui atac si care in prezent sunt spitalizati vor beneficia de cele mai bune conditii de tratament si recuperare, dar si de asistenta de specialitate a Consulatului General al Romaniei la Barcelona”, a mai scris Marcel Ciolacu.

Spania a fost lovita la interval de doar cateva ore de doua atentate teroriste, ambele revendicate de Statul Islamic. Primul a avut loc joi dupa-amiaza la Barcelona, pe celebra strada Las Ramblas, unde 13 oameni au fost ucisi si alti 100 raniti dupa ce o furgoneta a intrat in multime.

Cateva ore mai tarziu, in orasul Cambrils, aflat la 90 de kilometri de Barcelona, o masina cu 5 persoane la bord a intrat in multime, ranind 6 civili si un politist. Fortele de ordine i-au impuscat mortal pe toti cei 5 suspecti.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here