Actualitate
Un studiu interesant demonstrează de ce copiii ar trebui încurajați să cânte
Cântatul este de obicei privită ca o activitate plăcută în cele mai multe culturi de pe întreg cuprinsul Terrei. Cu toate acestea, în cultura europeană, cercetarea este aceea care indică faptul că există un număr de persoane care nu vor participa la eforturile de a începe sau a îndrăzni să vocalizeze, să cânte și care ar avea un presupus potențial impact pozitiv asupra vieții lor. Scopul acestei cercetări recente a fost de a descoperi unele dintre motivele pentru care anumite persoane, atunci când a cerut să descrie experiența lor cu cântece, utilizarea cuvintelor, ar avea impact jenante, devastator sau umilitor.
Scopul acestui articol este de a discuta despre complexul proces al recunoaşterii importanţei care trebuie acordată copiilor legată în jurul dorinței individului să cânte pe tot parcursul copilăriei , care poate fi descoperit prin proiectul de cercetare. Este, de asemenea ceva care pledează pentru evaluarea prin metode de instruire prin dezvoltarea în sistemul educațional pentru a include tot spectrul abilităţilor muzicale pentru cei care doresc să cânte.
De aceea, pornind de la această idee dezbătută de mulţi cercetători avizaţi, aş dori să vă aduc în faţa ochilor dumneavoastră un exemplu concret.De exemplu, filmul maghiar intitulat „Sing” a câștigat recent premiul Oscar pentru cel mai bun film de scurt metraj. Pelicula „Sing” spune povestea tinerei Zsófi, care se alătură unui cor de copii de renume la şcoală în cazul în care „toată lumea este binevenită.”
La scurt timp după aderare, Zsófi află de la profesoara ei Erika că nu ştie să cânte, reuşind numai cu gura să articuleze, să spună cuvintele. În faţa ei, fata acceptă cererea profesoarei cu stoicism de a renunţa la a mai cânta.Dar, mai târziu, în film, neliniștea și durerea ei devin evidente, atunci când ea îispune fără tragere de inimă celei mai bune prietene ceea ce i s-a întâmplat.
Filmul continuă cu descoperirea că Zsófi nu este singurul membru al corului căreia îi sunt date aceste instrucțiuni jignitoare.Profesoara de cor îşi lua apărarea ghidată fiind după dictonul : „Dacă toată lumea cântă, nu putem fi cei mai buni.”
Există cazuri în care se demonstrează cum cântatul de la vârste fragede nu este ceva neobișnuit. Din păcate, s-a mai auzit această poveste de mai multe ori . De fapt, studiile arată că mulţi adulţi care cred ei înșiși ca fiind „nemuzicali”, ar fi de părere că, la fel ca ei, tocmai copii nu au putut sau nu ar trebui să cânte sau sî încerce să ia lecţii de la profesorii specializaţi.
Show-urile de televiziune cum ar fi „American Idol” sau ” America’ s got talent ”au promovat ideea că abilitatea de a cânta este un lucru rar rezervat pentru puținii care au talent, și că cei fără un astfel de talent au capacitatea de a distra publicul sau doar de a fi ridiculizaţi sau priviţi. Această mentalitate cu privire la ”talentul” muzical contravine cu ceea ce psihologul Carol Dweck de la Universitatea Stantford numește acest lucru ca fiind „mentalitatea de creștere”, care este considerată critică pentru învățare.
Copii care văd succesul lor ca rezultat al unei munci din greu vor persevera prin provocări, în timp ce studenții care cred minciunile lor de succes cu o oarecare abilitate înnăscută – cum ar fi „talentul” – sunt mult mai probabil să renunțe. Studiile de specialitate au constatat că în cazul în care copiii au o viziune negativă asupra lor înșiși ca şi cântăreți sunt mult mai puțin probabili să participe la vreun eveniment muzical de orice fel.
Aceste auto-percepții ale lipsei de talent muzical pot deveni apoi o auto-profeţie. Se certifică faptul care arată cum anume acele cercetăr au demonstrat că adulţii care au abandonat muzica ca și copii își pot pierde abilitățile lor ce se leagă de sfera de a intona, de a cânta, prin lipsa utilizării și desconsiderarea acestei oportunităţi. Copiii care iubesc muzica dar care nu cred că ei înșiși ar avea talent muzical ar putea pierde multe dintre beneficiile sociale și cognitive ale participării a ceea ce desemnează muzica, pe experiența dată de sentimentul conectat la alții prin cântec. În mod surprinzător aceste beneficii nu au nimic de-a face cu talentul.
Cum se poate ca să facem posibil ca să trimitem copiilor mesajul care să-i determine să cânte ? Schimbarea ar putea începe atât acasă, cât și la școală. De exemplu, dacă există posibilitatea ca părinte să poată să cânte muzica pe care o iubesc micuţii, aceştia fiind în creștere ar trebui să nu ne facem griji cu privire la cât de bine ar cânta ei.
Filmul „Sing” este de fapt intitulat „Mindenki”, ceea ce în limba maghiară înseamnă şi se traduce cu termenul de „toată lumea”. Acesta este mesajul înălțător pe care Zsófi și colegii ei de cor îi predau domnișoarei Erika în cele din urmă. Cântatul nu este rezervat pentru cei puțini: ” Ori toată lumea cântă sau nimeni nu ar trebui.”
În concluzie, toți copiii ar trebui încurajați să cânte. Oamenii se simt atât de descurajaţi să li se inoculeze ideea că majoritatea celor care cântă sunt oameni săraci şi automat rareori vor încerca să cânte și niciodată nu le va face mai bine. Ar trebui ca adulții să înveţe că mai benefic este să caute motive prin încurajarea celor mici, prin oportunități de a face tot posibilul să cânte fără a se simți stânjeniţi.
„Cântând prost într-un grup este foarte distractiv” este de părere dr. Daniel Mullensiefen de la Universitatea din Londra, co-creatorul unui test în ceea ce priveşte muzicalitatea. Acesta este de părere că ” o proporție foarte mică din populație este cu adevărat fără talent sau chiar surdă” deoarece este similar cu sindromul unei mulțimi în care „nicio persoană nu reușeşte să intoneze notele potrivite, dar…totul poate suna acceptabil sau chiar bine.”
În mod tradițional, muzicalitatea a fost definită ca fiind ceva ce am primi de la a practica timp de mai multe ore. De aceea, cei care se simt încurajați să aibă o legătură la a face muzică trebuie să încerce şi să îndrăznească să şi folosească vocea umană, primul instrument dăruit de Creator fiecăruia dintre noi.
Sursa foto https://www.theatlantic.com,Hearing the Voice
Sinteză oferită de către Prof.Dr.Daniel Mihai , redactor șef al ziarului Criteriul Național
Actualitate
Ludovic Orban va candida la funcţia de preşedinte. Alianța de dreapta care îl va susține în cursa pentru Cotroceni
Ludovic Orban a
anunţat luni, în Parlament, că va candida pentru funcţia de preşedinte al
României. Tot luni, liderul formaţiunii Forţa Dreptei şi cel al liderul PMP,
Eugen Tomac, au anunţat şi constituirea unei alianţe între cele două grupuri
politice.
Ludovic Orban şi Eugen Tomac au anunţat constituirea unei alianţe de dreapta. Foto: captură video
„Astăzi îi anunţ pe cetăţenii României că am luat decizia
de a intra în competiţia pentru alegerea preşedintelui României. Am luat
decizia de a candida la funcţia de preşedinte pentru că o consider o obligaţie
morală pe care o am faţă de cetăţenii români şi un gest de responsabilitate
faţă de viitorul României. Am o carieră politică de peste 30 de ani, în care am
urcat, treaptă cu treaptă, pe aproape toate funcţiile de demnitate publică în
care am putut să îi servesc pe cetăţeni”, a anunţat Ludovic Orban la Parlament.
Ludovic Orban a
ţinut să precizeze că întreaga sa carieră s-a bazat pe de muncă şi efort şi că
întotdeauna a ales drumul corect, chiar dacă a fost mult mai greu.
„Candidatura mea vreau să însemne un mesaj de încredere
şi speranţă în viitorul ţării noastre şi în şansa fiecărui român de a reuşi în
viaţă”, a mai spus Ludovic
Orban.
Alături de el s-a
aflat liderul PMP, Eugen Tomac, care a declarat luni că se bucură că se naşte
un pol politic de dreapta, autentic, pregătit de cea mai importantă bătălie din
acest an.
„Partidele noastre, PMP şi Forţa Dreptei, au decis
astăzi, în forurile de conducere, să pună bazele unei noi alianţei politice.
Astăzi se naşte o adevărată forţă de dreapta, formată din PMP şi Forţa Dreptei,
o alianţă politică liberal-conservatoare, care va intra în bătălia de la
alegerile prezidenţiale şi parlamentare”, a spus Eugen Tomac.
„Astăzi, am anunțat decizia de a candida la președinția
României. Forța Dreptei și Partidul Mișcarea Populară au pus bazele unei
alianțe liberal-conservatoare pentru a participa împreună la alegerile
prezidențiale și parlamentare din acest an”, a scris pe Facebook, la rândul său, Ludovic Orban.
Actualitate
Drum județean blocat, în Galați, între Pechea și Costache Negri. Mai multe curse rutiere sunt suspendate
Un drum județean din Galați este blocat din cauza avariilor grave suferite. Este vroba de drumul județean DJ 251, între Pechea și Costache Negri. Mai multe curse de transport județean din această zonă au fost suspendate.
Refacerea drumurilor afectate de puhoaie este prioritară Foto: FB Ionel Popa
Consiliul Județean Galați a anunțat, luni dimineață, 16 septembrie 2024, că traficul rutier este complet blocat între Pechea și Costache Negri, în zona iazului.
„Infrastructura drumului a fost grav avariată, astfel că traficul în zonă a fost închis.
Surparea a afectat drumul pe zeci de metri”, au anunțat autoritățile.
Cursele de transport județean spre Cotoroaia, Valea Mărului, Cudalbi, Costache Negri și Călmățui sunt suspendate.
„De asemenea, pe traseul Galați -Tecuci, patru autovehicule fac traseul Tecuci – Tudor Vladimirescu, patru autovehicule Galați – Vameș și cinci autovehicule fac ruta Tecuci -Nănești- Baldovinești-Galați.
Celelalte curse sunt operaționale, unele dintre ele având traseul deviat pe anumite tronsoane”, au mai precizat autoritățile județene.
S-au început intervențiile pentru a reface drumul și a debloca circulația încă de la la ora 7,00, a precizat șeful CJ Galați, Costel Fotea.
Refacerea infrastructurii este o provocare pentru autorități. Multe drumuri au fost distruse de puhoaie, dar și poduri și podețe.
Actualitate
Donald Trump, din nou ținta unei tentative de asasinat în timp ce se afla la golf
Fostul președinte Donald Trump este în siguranță în urma unei noi tentative de asasinat la terenul său de golf din Florida, iar un „potențial suspect” este în custodie, au confirmat autoritățile americane.
Donald Trump, după prima tentativă de asasinat FOTO: Arhivă
Agenții Secret Service au observat țeava unei puști ieșind
prin niște tufișuri și au deschis focul asupra lui, au declarat oficialii. FBI
a declarat că Trump se afla la o distanță de 300-500 de metri (275 – 455 m) în
acel moment.
O armă de foc de tip AK47 și o lunetă, împreună cu două rucsacuri și o cameră GoPro, au fost găsite ulterior la fața locului, potrivit bbc.com.
Un martor a declarat că l-a văzut pe suspect fugind din
niște tufișuri și sărind într-o mașină Nissan neagră după ce agenții au tras în
el de mai multe ori.
Martorul a fotografiat vehiculul și numărul de
înmatriculare, iar acesta a fost oprit ulterior în Martin County, la nord de
club.
„Am luat legătura cu biroul șerifului din comitatul
Martin, i-am alertat, iar ei au reperat vehiculul, l-au oprit și l-au reținut
pe individ”, a declarat șeriful Ric Bradshaw din comitatul Palm Beach.
„După aceea, l-am luat pe martorul care a asistat la
incident, l-am dus acolo cu avionul și el a identificat persoana pe care a
văzut-o fugind din tufișuri, care a sărit în mașină”, a declarat șeriful în
cadrul unui briefing de presă.
Într-un e-mail adresat susținătorilor săi, Trump a declarat
că este „în siguranță și bine”.
„Nimic nu mă va încetini”, a scris el. „Nu mă voi
preda niciodată!”
Incidentul are loc la aproape exact două luni după ce un
bărbat înarmat a încercat să îl asasineze pe Trump la un miting în Butler,
Pennsylvania, fostul președinte fiind împușcat în ureche.
Secret Service a confirmat într-o postare pe X că
investighează un „incident de protecție” care îl implică pe Trump și
care a avut loc cu puțin timp înainte de ora 14:00 EST (19:00 BST) duminică.
Ulterior, șeriful Bradshaw a declarat că „agentul Secret
Service care se afla pe teren a făcut o treabă fantastică”.
El a adăugat: „Ei au un agent care a reușit să vadă țeava
puștii ieșind din gard și să atace imediat individul, moment în care acesta a
plecat.”
În prezent, pe drumurile și în apele din jurul proprietății
Mar-a-Lago a fostului președinte din Florida, precum și pe terenul său de golf
din apropiere, de la West Palm Beach, există o prezență intensă de securitate.
Presa americană, citând oficiali anonimi din domeniul
aplicării legii, a numit suspectul Ryan Wesley Routh, 58 de ani, din Hawaii.
BBC Verify a găsit profiluri de social media care corespund
acestui nume. Acestea indică faptul că Routh a făcut apel la luptători străini
să meargă în Ucraina pentru a lupta împotriva forțelor ruse.
Routh a fost acuzat și condamnat pentru numeroase
infracțiuni în comitatul Guilford, Carolina de Nord, între 2002 și 2010,
potrivit unei surse de aplicare a legii care a vorbit cu CBS News, partenerul
BBC din SUA.
Infracțiunile au inclus purtarea unei arme ascunse,
împotrivirea la arestare, lovire și fugă de autovehicul, conducere cu permisul
anulat și deținere de bunuri furate.
Casa Albă a declarat că președintele Joe Biden și
vicepreședintele Kamala Harris au fost informați cu privire la incidentul de pe
terenul de golf.
„Sunt ușurat că fostul președinte este nevătămat”, a
spus Biden într-o declarație.
Harris se află într-o cursă strânsă împotriva lui Trump în
alegerile prezidențiale – votul din 5 noiembrie este de așteptat să atârne de
rezultatele din câteva state cheie.
Harris a postat pe X că a fost informată cu privire la acest
caz și că se bucură că Trump nu a fost rănit. „Violența nu își are locul în
America”, a scris ea.
Trump a fost rănit în timp ce se adresa mulțimii din Butler,
Pennsylvania, la 13 iulie, când un bărbat înarmat, Thomas Matthew Crooks, a
tras în el cu o pușcă de tip AR-15 de pe acoperișul unei clădiri din apropiere.
Împușcăturile au provocat moartea unui spectator, în timp ce
Crooks, în vârstă de 20 de ani, a fost ucis la fața locului de un lunetist al
Secret Service.
Secret Service s-a confruntat cu o examinare intensă a
modului în care trăgătorul din Bethel Park, Pennsylvania, a putut deschide
focul asupra fostului președinte.
Directorul agenției, Kimberly Cheatle, a demisionat la două
săptămâni după incident.
-
Actualitateacum 2 zile
A murit fostul deputat PRM Ion Bâldea
-
Actualitateacum 3 zile
Nouă județe sunt sub cod portocaliu de ploi torențiale. Unde s-a anunțat cod roșu
-
Breakingacum 2 zile
Inundații în Republica Moldova după PLOILE abundente din ultimele ore
-
Actualitateacum 19 ore
Donald Trump, din nou ținta unei tentative de asasinat în timp ce se afla la golf
-
Breakingacum 3 zile
Test IQ | Care pătrat este cel corect? Doar 1 din 100 de oameni răspund corect
-
Breakingacum 3 zile
În această toamnă, MUSTUL este mai ieftin decât strugurii proaspeți de pe tarabe
-
Comunicateacum 14 ore
COMUNICAT DE PRESA ÎNCEPERE PROIECT COD SMIS 316173
-
Actualitateacum 2 zile
Studiile sugerează că boala Parkinson începe în intestin, nu în creier, cum se credea până acum