Iohannis, dupa intalnirea cu Macron: România vrea să devină membru re-fondator al UE

0
1044
Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, după întâlnirea cu preşedintele Emmanuel Macron, că a discutat cu şeful statului francez despre situaţia din Uniunea Europeană, poziţia României fiind că UE trebuie să fie „redinamizată”, iar ţara noastră îşi doreşte să devină un „membru re-fondator” al Uniunii.”L-am asigurat pe domnul președinte că poate găsi în noi un partener autentic, profund atașat ideii europene și pe deplin implicat în eforturile de redinamizare a Uniunii Europene. România este astăzi, după 10 ani de când suntem membri, un stat membru matur, cu un profil pro-european foarte puternic, care dorește să fie un membru re-fondator al Uniunii Europene.

În acest sens, am subliniat importanța de a avansa în procesul de integrare la nivel european, într-o formulă incluzivă, deschisă tuturor statelor membre, concentrându-ne eforturile comune pe inițiative consensuale, cu rezultate concrete și pozitive pentru cetățenii noștri.

Am arătat că Europa Socială trebuie să fie în primul rând o Europă a coeziunii, bazată pe o viziune unitară și în care progresul social al tuturor statelor membre este un obiectiv prioritar. România va acorda susținere consistentă proiectului Europei Apărării, la care dorim să participăm de la bun început”, a afirmat Iohannis la conferința comună cu Macron.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here