Mesajul lui Dragnea pentru protestatari

0
1068

Liviu Dragnea, seful PSD, a comentat, duminica seara, criticile lansate la adresa propunerilor de modificare a Legilor Justitiei.

„Ce a produs cea mai mare suparare? Numirea procurorilor sefi, care in aceste propuneri – atentie, nu sunt inca proiecte de legi, dar vor fi si vor incepe dezbaterile in Parlament – sa nu mai fie numiti de presedinte, ci de CSM. Sa nu uitam ca CSM e institutia care vegheaza asupra aplicarii legilor. (…)

Eu nu mi-am format o parere finala, dar sa vedem care sunt argumentele. De ce atata patima? Ca mai e cale lunga. Vor fi dezbateri serioase in Parlament si vom lua o decizie in Parlament”, a spus Liviu Dragnea, intr-o emisiune la Antena 3.

Seful PSD a adaugat ca forul legislativ poate schimba aceste propuneri, care vor fi puse in dezbatere publica, tocmai de aceea nu are rost sa se faca atata agitatie.

Intrebat ce vrea sa le transmita oamenilor care si-au exprimat intentia de a iesi in strada pentru a protesta fata de modificarile aduse Legilor Justitiei, Dragnea a indemnat la calm.

„Sa asteptam, sa incercam sa avem dezbateri asezate in Romania, pe cele mai sensibile subiecte, daca reusim toti sa rezistam tentatiei… Cineva vine cu niste propuneri. Pana si simpla propunere si simplul gand trebuie sa genereze atacuri, violente verbale si foarte multe critici”, a mentionat seful PSD.

De asemenea, el a catalogat reactia presedintelui Klaus Iohannis cu privire la propunerile avansate de ministrul Justitiei pentru modificarea legilor Justitiei ca fiind „exagerata si gresita”.
„Nu stiu cine l-a sfatuit. Nu poti sa ai o astfel de reactie doar la niste propuneri, pe o prevedere care nu se stie daca va ramane asa”, a completat Dragnea.

El a mai spus ca Inspectia Judiciara, chiar daca va fi trecuta in subordinea ministrului Justitiei, nu poate fi considerata ca fiind subordonata politic si a spus ca, daca stam sa ne gandim, pana la urma si procurorii sefi sunt numiti politic.

„Si sefii parchetelor sunt numiti politic. Ministrul ii propune, om politic, presedintele – om politic – ii numeste. Deci sunt numiti politic. Se joaca cu chestia asta cu om politic, cu numiri politice. In primul rand dl profesor Tudorel Toader nici nu este om politic, este membru al Guvernului, daca e sa discutam foarte cinstit. Are o cariera, o experienta si o expertiza greu de contestat”, a mai spus Dragnea.

Amintim ca, miercuri, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a prezentat cateva masuri din proiectul de lege prin care vor fi modificate Legile Justitiei, anuntand o serie de schimbari importante pentru procurori si judecatori.

Una dintre modificari este aceea ca viitorii procurori sefi vor fi numiti fara acordul presedintelui si vor avea mandate mai lungi.

 

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here