Ministrul Educației vrea să înlocuiască inspectorii generali de specialitate

0
1163

Cei desemnați se vor ocupa  de o întreagă arie curriculară, nu de o singură materie. Dacă acum există un inspector pentru matematică, unul pentru biologie, unul pentru fizică, iar altul pentru chimie, după reorganizare, va fi un singur inspector pentru toate materiile înglobate de aria curriculară „Matematică și Științe”.

liviu pop

Ministrul Educației Liviu Pop vrea să rămână definitiv în istorie. De aceea domnia sa pregateste o inlocuire a inspectorilor pe materii cu inspectori pe arii curriculare, astfel incat, spune el, sa se creeze o transdiciplinaritate, desi programele scolare nu sunt transdisciplinare. Totodata, potrivit acestuia, pentru fiecare arie curriculara va fi cel putin cate un inspector pe nivel de studiu, respectiv pe invatamant primar, gimnazial si liceal.

Avantajele si lacunele acestei măsuri

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a declarat pentru Hotnews ca deocamdata se discuta de organigrama ministerului, dar si inspectoratele vor fi organizate dupa aceeasi organigrama, pe arii curriculare, iar faptul ca in acest moment programa nu este gandita transdisciplinar nu are nicio relevanta.

Avantajele din perspectiva aceasta oglindeste faptul ca inspectorii din Minister si Inspectorate scolare vor deveni transdisciplinari, chiar daca profesorii nu sunt pregatiti pentru transdisciplinaritate, nici programele scolare nu sunt astfel.

In al doilea rand, inspectorii generali din acest moment reprezinta un corp de elita format din functionari publici respectati in interiorul meseriei, dar nu se stie cine vor fi noii inspectori, avand in vedere ca, repetam, nu exista profesori pregatiti pentru transdisciplinaritate.

In al treilea rand, s-ar putea pierde continuitatea, avand in vedere ca un inspector de pe o arie curriculara se va ocupa numai de un ciclu de invatamant.

Potrivit ministrului, unii dintre inspectorii din Minister vor ramane pe post, iar pentru posturile vacante vor fi concursuri.Domnia sa a mai zis ca este hotarat in continuare sa renunte la 10% din functiile de conducere, dar nu la inspectori.

Sursa foto : Romania libera

Sinteza acestui material a fost oferită de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al platformei media Criteriul Național

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here