Transportatorii merg iar la Guvern pentru a cere returnarea unui coeficient din supraaciza, dupa scumpirea combustibililor

0
956

Patronatele din transporturi solicita Executivului sa gaseasca o solutie pentru transportul comercial, respectiv returnarea unui coeficient din supraacciza, iar la inceputul lunii octombrie vor merge iar la Guvern pentru a discuta despre asta.

„Pornim de la declaratia prim ministrului, Mihai Tudose, care a spus ca, in cazul in care pretul carburantului va creste la pompa dupa intrarea in vigoare a
Ordonantei, domnia sa se va gandi daca ne va returna o parte din acciza.

Intrucat, pana la data de 15 septembrie, la pretul carburantului s-au adaugat cativa bani, iar dupa 15 septembrie, odata cu intrarea in vigoare a Ordonantei, pretul carburantului s-a mai marit cu inca 10-12 bani, COTAR si celelalte patronate din Transporturi cer Guvernului Romaniei sa gaseasca o solutie pentru transportul comercial, de returnare a unui coeficient din supraaciza”, se arata intr-un comunicat al Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR).

Cei care au lucrat la promovarea acestei ordonante nu au luat in calcul oscilatiile pretului de carburant, la achizitie.

„Nu s-a luat in calcul nici faptul ca promisiunile facute de benzinari Guvernului nu vor fi respectate. Asa cum era previzibil, benzinarii au marit pretul la pompa. COTAR a participat pe 16 septembrie la o intalnire cu secretarul general al Guvernului, pentru a discuta problema supraaccizei la motorina.

Au mai luat parte si alte patronate din transport, precum si reprezentanti ai ANAF si ai Guvernului. Dupa a doua treapta de marire, respectiv 1 octombrie, vom avea o noua intalnire cu reprezentantii Guvernului, pe acest subiect. Speram intr-o rezolvare corecta si fireasca pentru transportul comercial, astfel incat acest sector sa nu fie afectat si, pe cale de consecinta, sa nu scada procentul de 5% din PIB pe care il asigura, in prezent, transportatorii”, mentioneaza sursa citata.

Amintim ca saptamana trecuta pretul carburantilor a crescut cu aproape 10 bani pe litru, ca urmare a majorarii accizei prin decizia Guvernului Tudose, aceasta fiind doar o etapa, urmand sa mai avem parte de o scumpire oficiala peste doua saptamani.

 

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here