Simona Halep a învins-o pentru prima dată în carieră pe Maria Şarapova şi s-a calificat în sferturile turneului de la Beijing

0
918
MADRID, SPAIN - MAY 13: Simona Halep of Romania celebrates her victory after she won the Mutua Madrid Open final tennis match against Kristina Mladenovic of France at La Caja Magica on May13, 2017 in Madrid, Spain. Burak Akbulut / Anadolu Agency

Simona Halep, cap de serie numărul 2 şi locul 2 mondial, s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală ale turneului WTA Premier Mandatory de la Beijing (China), după ce a învins-o pe Maria Şarapova, numărul 104 mondial, scor 6-2, 6-2.

halep-relief

Simona Halep a pus-o la punct pe Maria Şarapova, la al optulea episod al rivalităţii cunooscute drept „SiMasha” .La acest moment aceste dueluri sunt unele dintre cele mai disputate în tenisul feminin. Simona Halep a demonstrat precizie, caracter şi forţă mentală , lăsând să se vadă pe teren întreaga diferenţă de 102 poziţii din clasamentul WTA.

Românca de pe poziţia 2 WTA a jucat impecabil, pe atac, aşa cum nu a făcut-o în destule meciuri cu miză din acest an, când a lăsat să îi scape printre degete numărul unu mondial. A returnat impresionant şi a profitat de fiecare ezitare a Şarapovei, care nu şi-a mai câştigat decât fix jumătate din punctele de pe primul serviciu. Simona, în schimb, şi-a transformat slăbiciunea în armă – nu a pierdut decât patru puncte pe fragila sa lansare secundă (7 din 11). Simona a lovit decisiv de 12 ori, iar în primul set îi returnase rusoaicei serviciul în proporţie de 93%.

A fost prima victorie a Simonei Halep (26 de ani) în faţa rusoaicei. Maria Şarapova (30 de ani) câştigase primele şapte meciuri directe.

Partida a durat o oră şi 14 minute. De-a lungul întâlnirii, Halep a servit doi aşi, nu a comis duble greşeli şi a avut procentaje de reuşită la serviciu de 77 la sută cu prima minge şi 64 la sută cu cea de-a doua. Românca a avut nouă posibilităţi de break, dintre care a concretizat cinci şi şi-a cedat serviciul o singură dată.

Ţinând schimburile de mingi cu o combinaţie perfect calibrată de răbdare şi agresivitate, Simona a controlat meciul, lăsând-o pe Şarapova să atace şi să greşească, iar rusoaica a făcut-o până la final de 39 de ori. Bilanţul punctelor – 63 pentru Simona, doar 36 pentru ‘Masha’.

Statistica meciului arată clar dezechilibrul. Maria Şarapova a ratat partida de la A la Z, iar Simona a jucat meciul just, un meci perfect. este, de altfel, cel mai categoric scor înregistrat în partidele directe dintre Halep şi Şarapova.

statistica

CEA MAI DURĂ ÎNFRÂNGERE DIN ULTIMII 5 ANI

Mai mult, pentru Sharapova, înfrângerea contra Simonei reprezintă cea mai dură înfrângere din ultimii 5 ani. În 2013, la Australian Open, rusoaica pierdea contra chinezoaicei Na Li, 2-6, 2-6. Tot în 2013, la Beijing, Sharapova câștiga tot doar 4 game-uri, contra Viktoriei Azerenka, 3-6, 1-6.

A fost prima dată în istoria întâlnirilor dintre cele două când românca nu a mai arătat ca o… outsideră. Nu ştiu cum a reuşit asta, dar pe parcursul meciului s-a simţit, s-a observat totul din privirile schimbate peste fileu că Simona nu se mai consideră subalterna Mariei. De aici, din atitudinea curajoasă a pornit totul. Forţa şi precizia loviturilor, serviciul constant tare şi plasat, alternarea mingilor plate cu cele liftate, deplasarea au fost ca în zilele cele mai bune. Nu a fost totul perfect, sigur că da. A ajutat-o şi Şarapova cu cele 39 de greşeli neforţate, dar multe dintre acestea purtau în ele obida că adversara s-a eliberat de frică, de complexe, de sentimentul lui deja vu, deja vecu.

 

Meciul complet aici :

Sursa foto : ZiuaNews.ro

Sinteza acestui material a fost oferită de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al platformei media Criteriul Național

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here