Breaking
Cîţu: Se pregăteşte o nouă taxă pentru că PSD nu are bani să restituie taxele plătite până acum
Senatorul PNL Florin Cîţu a declarat, duminică, pe Facebook, că Guvernul pregăteşte introducerea unei noi taxe ” pentru că PSD nu are bani să restituie taxele plătite până acum”, motiv pentru care a fost amânată adoptarea bugetului pentru 2018.
Cîţu: Se pregăteşte o nouă taxă pentru că PSD nu are bani să restituie taxele plătite până acum
”Să fie foarte clar. Români vi se pregăteşte o nouă taxă pentru că PSD nu are bani să restituie taxele plătite până acum ( de aceea se tot amână bugetul pentru 2018). Cum se va numi nouă taxa, nu mai contează. Dar ştim sigur că la câteva luni după aplicare, cineva o va anula în instanţă. Şi nici asta nu va conta. Cei care o plătesc să se aştepte să o primească înapoi în medie după o perioada de 8 ani (sumele vor fi mai mari ca cele din perioada 2008-2016). #tudoselabnr”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.
El a adăugat că premierul Mihai Tudose s-ar putea să renunţe la nouă taxă, dacă mulţi români se vor exprima împotriva acesteia.
”Dragnea şi Tudose o pun de un CARITAS! Ştiaţi deja că statul PSD-ist este mafiot. Nu este un secret”, a mai scris senatorul liberal.
El a dat ca exemplu taxa de mediu pentru prima înmatriculare a autovehiculelor.
”Vă prezint astăzi o mare ticăloşie a acestui stat PSD-isit. Şi mai rău, e pe cale să se repete şi în 2018. Din 2008 şi până astăzi aţi împrumutat statul român împotriva voinţei voastre. Mă refer la taxa de mediu/taxa de poluare/timbru de mediu/taxa de prima înmatriculare etc. Deşi aveau nume diferite reprezentau aceeaşi hoţie brevetată de statul mafiot PSD-ist. (…) Încă din 2009 unii dintre voi aţi dat în judecată statul român şi aţi câştigat. Suntem în 2017, şi doar după decizia CJUE PSD-işiti supăraţi se jură pe programul de guvernare că ne dau banii înapoi. Cine îi mai crede? Ati înţeles cum stă treaba cu statul mafiot PSD-ist? Ăştia ne-au luat banii din 2008 şi ne promit că îi returnează până în 2019. În tot acest timp ei, PSD-iştii, ştiau că aceşti bani sunt încasaţi ilegal. Dar ticăloşia acestui partid nu se opreşte aici. După ce am analizat cererea de restituire nu o să vă vină să credeţi ce am descoperit. Ăştia sunt mai hoţi că Terente din Brăila”, a mai scris Florin Cîţu.
Breaking
„Clima destabilizează Pământul foarte rapid. Nu mai vorbim de milenii, ci de decenii”
Cu un deceniu în urmă, un crater misterios a apărut în Arctica rusească, formând o gaură imensă, neregulată, de sute de metri lățime, care duce într-un abis întunecat. În jurul acestuia se aflau bucăți uriașe de sol și gheață, dovadă a forțelor violente care l-au creat.
Din 2014, mai mult de 20 de astfel de cratere și-au făcut apariți, brăzdând peisajul îndepărtat al peninsulelor Yamal și Gydan din nord-vestul Siberiei, cel mai recent dintre ele fiind descoperit în august. Craterele au intrigat și nedumerit oamenii de știință, care au petrecut ani încercând să descopere cum au apărut. Ei au emis mai multe ipoteze, inclusiv teorii mai extravagante, cum ar fi lovituri de meteorit sau chiar intervenția unor extratereștri.
Acum, o echipă de ingineri, fizicieni și informaticieni susține că a găsit o nouă explicație. Concluziile lor, publicate luna trecută, sugerează că e vorba de o combinație între schimbările climatice cauzate de om și geologia neobișnuită a regiunii.
Apariția craterelor ar fi cauzată de combustie chimică?
Oamenii de știință erau deja în general de acord că aceste cratere se formează atunci când metanul care încălzește planeta, se acumulează sub pământ. Se formează o „movilă” la suprafață. Când presiunea din subteran depășește rezistența solului de deasupra, movila explodează, eliberând metanul.
Încă există dezbateri despre mecanismele specifice prin care se acumulează presiunea și de unde provine exact gazul. Ana Morgado, autoare a studiului și inginer chimist la Universitatea Cambridge, a luat în considerare dacă exploziile ar putea fi reacții chimice, dar a exclus rapid această ipoteză: „Nu s-au raportat dovezi legate de combustia chimică”.
Prin urmare, cauza trebuia să fie una fizică, a spus ea pentru CNN, „ca atunci când umfli un cauciuc” Situația este astfel: sub sol se află un strat gros de permafrost, un amestec de sol, roci și sedimente ținute împreună de gheață. Sub acesta se află un strat de „hidrați de metan”, o formă solidă de metan.
Cratele își fac apariția din cauza încălzirii globale. „E ca atunci când se umflă cauciucul”
Între cele două straturi sunt buzunare neobișnuite, de aproximativ un metru grosime, de apă sărată neînghețată, numite „criopeguri”. Pe măsură ce schimbările climatice duc la temperaturi mai ridicate, stratul superior de gheață al solului se topește, făcând ca apa să se scurgă prin permafrost și să ajungă în criopeg, infiltrându-se în acest strat sărat, conform cercetării.
Problema este că nu există suficient spațiu pentru apă suplimentară, așa că criopegul se umflă, presiunea crește și solul se fisurează. Crăpăturile care apar la suprafață sunt primele semne că urmează o explozie. Aceste fisuri duc la o scădere rapidă a presiunii în adâncime, deteriorând hidrații de metan și provocând o eliberare de gaze. Acest proces poate dura decenii înainte de a avea loc o explozie.
Alți oameni de știință sunt mai puțin convinși că enigma a fost elucidată. Lauren Schurmeier, geofizician la Universitatea din Hawaii, crede că ar trebui efectuate mai multe cercetări pentru a dezlega misterelor legate apariția craterelor. Dar Morgado este ferm convinsă că aceste cratere sunt dovezi ale modului în care oamenii schimbă clima și destabilizează Pământul cu poluarea industrială: „Și este foarte rapid. Nu mai vorbim de milenii; se întâmplă în câteva decenii”.
Citește și: Gropile uriașe apărute în Siberia au înghițit un bărbat cu tot cu tractor. Localnicii vorbesc despre „Porțile iadului”
Breaking
„Credeți că Rusia va interveni în procesul electoral democratic din România?”
„Credeți că Rusia va interveni în procesul electoral democratic din România?”. Vezi ce au răspuns telespectatorii emisiunii „Marius Tucă Show”, la întrebarea propusă pentru poll-ul din această seară.
Iată rezultatele:
Marius Tucă Show începe marți, 12 noiembrie, de la ora 20.00, live pe Gândul. Vezi aici cine este invitatul serii!
Breaking
COD portocaliu de ploi și vânt pentru Barcelona și Insulele Baleare. Ce trebuie să știe turiștii români
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Comunitatea Autonomă Catalonia și Insulele Baleare că Agenția națională de meteorologie AEMET a emis un avertisment de cod portocaliu de pericol, cu precipitații intense, vânt și descărcări electrice, pentru litoralul Mării Mediterane, zona Barcelona, precum și în Insulele Baleare, în perioada 12-16 noiembrie 2024.
În acest context, cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 334 223; +34 934 340 220, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center-ului în regim de permanență.
De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgență al Consulatului General al României la Barcelona: +34 661 547 853.
-
Actualitateacum 16 ore
Maria Tebieș, ispita medic rezident de la „Insula iubirii”, a apărut într-un film porno. Scene fierbinți, alături de Eva Kent
-
Actualitateacum 2 zile
Căpcăunul din Bucegi și Baba Cloanța din Parâng. Cum arată monștrii mai puțin cunoscuți ai României modelați de natură
-
Breakingacum 2 zile
Donald Trump, păzit de un CÂINE robot, utilizat de Serviciile Secrete americane
-
Breakingacum 2 zile
A trecut biserica pe numele său și a aderat la Mitropolia din Muntenegru
-
Breakingacum 2 zile
Televiziunea de stat rusă a difuzat poze nud cu Melania Trump, după ce Donald Trump a câștigat un nou mandat de președinte
-
Actualitateacum 20 de ore
OMV Petrom începe execuția proiectului fotovoltaic de la Işalniţa. Când va fi gata
-
Actualitateacum 2 zile
Tesla, impulsionată masiv după victoria lui Trump. Ce perspective are industria auto din Germania
-
Comunicateacum o zi
FoodService & Hospitality Expo 2024: Tendințe și Tehnologii de Top pentru Horeca