Breaking
Breaking News! Regele Mihai a murit

Regele Mihai a murit, marti, la varsta de 96 de ani. la ora 13:00, ora Romaniei.
Regele Mihai se afla la resedinta sa din Elvetia si s-a stins din viata la ora 13:00, ora Romaniei. Casa Regala a anuntat de mai multe saptamani ca starea sa de sanatate „paleste”. De 1 decembrie, principesa Margareta a anulat calatoria cu trenul regal de Ziua Nationala si a plecat in Elvetia.
Casa Regala a anuntat, insa, ca „la capataiul regelui a stat pana in ultima clipa, Alteta Sa Regala Principesa Maria”. In schimb, principesa Margareta, custodele Coroanei, va sustine, la ora 19:00, o declaratie de presa.
Regele Mihai I era ultimul monarh din tarile Europei de Est. Pe 25 octombrie a implinit 96 de ani.
Cancerul care l-a fortat sa se retraga din fruntea Casei Regale
Pe 2 martie 2016, Casa Regala anunta ca Regele Mihai I al Romaniei sufera de cancer si leucemie si a decis sa se retraga din viata publica, iar principesa Margareta preia prerogativele sale.
Mai exact, diagnosticele puse atunci de medici au fost carcinom epidermoid metastazant si leucemie cronica, monarhul fiind supus unor interventii chirurgicale.
Casa Regala a anuntat in perioada ce a urmat ca regele se simte mai bine dupa tratament, insa el nu a mai ajuns de atunci in Romania, nici macar la inmormantarea sotiei sale, regina Ana, care a murit pe 1 august 2016.
Regele Mihai, de doua ori suveran al Romaniei, 50 de ani in exil
Regele Mihai nu a fost doar una dintre cele mai importante personalitati istorice ale Romaniei, ci si ale lumii de astazi.
Biografie: Regele Mihai, de doua ori suveran al Romaniei, 50 de ani in exil si mesajul pentru tara sa
Regele Mihai a avut doua domnii, in perioadele 1927-1930 si 1940-1947. Ajuns pe tron la 5 ani si 9 luni, regele a fost obligat sa abdice pe 30 decembrie 1947, intercaland domnia tatalui sau, Carol al II-lea, care a abdicat dupa un deceniu pe tron.
Pe 23 august 1944, maresalul Ion Antonescu a fost arestat, dupa o lovitura de stat si dupa intrarea fortelor sovietice in Romania, iar pe 6 martie 1945, regele Mihai a fost nevoit sa numeasca un guvern la presiunile sovieticilor, care era dominat de Partidul Comunist Roman. Prim-ministru a fost numit Petru Groza.
Dupa ce a cunoscut-o pe viitoarea sa sotie, printesa Ana de Bourbon-Parma, la nunta viitoarei regine Elisabeta a II-a a Marii Britanii, in noiembrie 1947, regele Mihai a fost obligat sa abdice luna urmatoare si a trait in exil, la Versoix, in Elvetia.
Casatoria cu viitoarea regina Ana a Romaniei a avut loc in luna iunie 1948, cei doi avand cinci fiice, principesele Margareta, Elena, Irina, Sofia si Maria.
Cetatenia romana i-a fost retrasa pentru aproape jumatate de secol, din 1948 pana in 1997, perioada in care a trait in Elvetia si in Marea Britanie. Pentru a-si intretine familia, regele a fost pilot de curse comerciale.
Mergand pe repede inainte, mai mult de patru decenii, ajungem la prima aniversare a executiei sotilor Ceausescu. De Craciunul anului 1990, regele si membri ai familiei regale au fost intorsi de politie din drumul spre Manastirea Curtea de Arges, pe autostrada Bucuresti – Pitesti, fiind nevoiti sa revina pe aeroport si sa paraseasca tara, cu toate ca initial regele primise o viza pentru 24 de ore.
In 1992, regele a revenit in tara, a mers la Manastirea Putna si a fost primit cu foarte mare simpatie in Bucuresti. Cu ocazia Pastelui din acel an, se estimeaza ca aproape un milion de oameni au iesit in strada pentru a-l vedea pe monarh, insa acestuia i s-a interzis apoi sa intre in Romania pana in 1997, la un an dupa ce Ion Iliescu a pierdut puterea, in fata lui Emil Constantinescu. Atunci, regele a primit din nou cetatenia romana.
Si in 1994 regele Mihai a fost intors de pe aeroport, cu cateva zile inainte de a implini 73 de ani, neputand sa primeasca viza, iar in anul 1995 nu a primit acceptul sa intre in tara, fiind invitat de Emil Constantinescu la inmormantarea fostului lider taranist Corneliu Coposu.
In anul 2001, are loc reconcilierea lui Ion Iliescu cu regele Mihai, caruia presedintele de atunci i se adreseaza cu „sire”, iar familiei regale ii este retrocedata o parte din proprietati.
Un deceniu mai tarziu, au avut loc doua momente de sentimente opuse pentru regele Mihai si familia regala. Intai, pe 22 iunie 2011, presedintele Traian Basescu si-a atras destule antipatii, dupa ce l-a atacat pe regele Mihai, despre a carui abdicare a spus ca a fost „un act de tradare nationala” si ca „a fost sluga la rusi”. Casa Regala a preferat sa nu raspunda sefului statului. Ulterior, Basescu n-a participat la discursul regelui din Parlament, pe 25 octombrie din acelasi an, cu ocazia implinirii de catre rege a varstei de 90 de ani.
„Nu putem avea viitor fara a ne respecta trecutul. (…) Coroana regala nu este un simbol al trecutului, ci o reprezentare a independentei si suveranitatii noastre. (…)
Cinismul, interesul ingust si lasitatea nu trebuie sa ne ocupe viata. Romania a mers mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei noastre servite responsabil si generos. (…) Am servit natiunea romana de-a lungul unei vieti lungi si pline de evenimente, unele fericite si altele nefericite.
(…) Nu trebuie uitate si pamanturile luate. Este dreptul lor sa decida daca doresc sa traiasca in tara noastra. Juramantul meu a fost facut si continua sa fie valabil pentru toti romanii, ei sunt toti parte a natiunii noastre. Sta doar in puterea noastra sa facem tara statornica, prospera si admirata in lume. Nu vad Romania ca pe o mostenire, ci ca pe o tara luata cu imprumut de la copiii nostri. Asa sa ne ajute Dumnezeu!”, a spus atunci regele Mihai.
Breaking
Nicușor Dan recunoaște că s-a BĂTUT pe vremea când era student. „A dat și el, am dat și eu”

Candidatul la prezidențiale Nicușor Dan, actual primar al Bucureștiului, spune că ultima dată s-a bătut când era student, în urmă cu 30-40 de ani, potrivit Mediafax.
„Acum mult timp. Nu știu… 30-40 de ani. Când eram la școală m-am bătut mai des, în studenție cred că a fost ultima oară”, a afirmat la Digi 24, candidatul independent, Nicușor Dan, întrebat când s-a bătut ultima dată.
„A dat și el, am dat și eu”, a mai spus Nicușor Dan, precizând că nu mai contează cine a început.
foto credit: Alexandru Dobre/ Mediafax
CITEȘTE ȘI:
Breaking
Donald Trump a fost LOVIT cu un microfon peste față. „Tocmai a devenit o mare știre”. Cum s-a produs accidentul devenit viral

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a fost lovit din greșeală cu un microfon peste față în timpul unor declarații de presă pe pista bazei aeriene Andrews, din Maryland, înainte de îmbarcarea în Air Force One, scrie presa americană.
Donald Trump, al 45-lea și al 47-lea președinte al SUA a lovit accidental, peste față cu un microfon cu blană, i-a alunecat pe față, moment în care președintele a închis ochii și s-a dat un pic în spate, pentru a evita un alt contact, relatează jurnaliștii de le New York Post.
În timp de jurnaliștii s-au oprit câteva secunde din întrebări, președintele a fost vizibil surprins, a ridicat din sprâncene și s-a uitat fix spre la reporterul responsabil, scrie New York Post.
Incidentul s-a petrecut în timp ce Trump răspundea la întrebările presei privind situația din Gaza.
„Ați văzut asta?”
În scurt timp, președintele SUA a devenit amuzat de situație.
„Tocmai a produs o știre de televiziune pentru diseară. Tocmai a devenit o mare știre diseară, nu-i așa? Ați văzut asta?”, a spus el. Nu este clar în prezent cărei instituții de presă îi aparține microfonul.
Momentul s-a viralizat rapid pe rețelele de socializare, stârnind reacții diverse.
Mai mult, potrivit sursei citate, cu doar câteva minute înainte de incidentul cu microfonul, Trump a fost surprins când s-a dezechilibrat un pic în timp ce urca treptele elicopterului prezidențial, Marine One, pe peluza Casei Albe.
Președintele îl ajuta pe X, fiul de patru ani al lui Elon Musk, să se îmbarce în elicopter când piciorul său drept s-a agățat de prima treaptă. Totuși, Trump și-a recăpătat rapid echilibrul și a continuat să urce fără probleme.
Vineri seară, Musk și Trump au urcat la bordul Marine One, iar între ei a stat și Lil X, fiul de numai 4 ani al celui mai bogat om din lume.
Ei își vor petrece weekendul pe proprietatea de la Mar-a-Lago a președintelui Americii.
Sursa foto: captură X / Kellie Meyer; Video: New York Post
CITEȘTE ȘI:
Donald TRUMP a ÎNLOCUIT celebrul birou Resolute din Biroul Oval, după vizita fiului lui Musk. Gestul micuțului l-ar fi deranjat pe președintele SUA
Domnul Goe, versiunea X Æ A-Xii, la Casa Albă. Ce i-a transmis fiul lui Musk președintelui Trump, MESAJ VIRAL pe internet
Breaking
„Avem nevoie să ne apărăm democrația și libertatea câștigate cu atâtea sacrificii acum 35 de ani”

Elena Lasconi, președinte USR și candidat la Președinția României, reamintește ideea de „coadă” în România de după Revoluția din 1989. „Când vedeai o coadă, te puneai la ea”, amintește Lasconi.
În aceeași postare de pe pagina sa de socializare, Elena Lasconi rememorează și un episod care a marcat-o în copilărie, episodul petrecându-se înainte de 1989.
„Imediat după Revoluție, când vedeai o coadă, te puneai la ea. Nu știai ce se vindea, nu conta, dar stăteai la coadă – fie că era vorba de șampon, săpun, detergent sau parizer. Îmi amintesc însă de un moment care m-a marcat în copilărie, înainte de 1989 – la Alimentară au primit bomboane învelite în cacao, dar în aceeași zi se vindea și rația de zahăr. După ore în șir de stat la coadă, înghesuită, tânjind la acele bomboane, la final nu m-am ales cu nimic. Le spun celor mai tineri decât mine: nimic nu e mai cumplit decât un regim opresiv, care te pune la coadă, îți răpește demnitatea și te face să fii doar un număr în statistici!”, scrie Elena Lasconi pe pagina sa de Facebook.
„Nu vreau să ne întoarcem vreodată acolo!”
Elena Lasconi transmite că românii nu ar mai trebuie să se întoarcă vreodată în acea perioadă de tristă amintire.
Democrația și libertatea trebuie apărate, pentru că – acum 35 de ani – au fost obținute cu sacrificii imense.
„Nu vreau să ne întoarcem vreodată acolo! De asta avem nevoie să ne apărăm democrația și libertatea câștigate cu atâtea sacrificii acum 35 de ani. Mi-am adus aminte, astăzi, după anii grei în care am stat cu toții la cozi interminabile pentru alimente, și de coada uriașă formată la primele alegeri libere din România. Atunci, românii au stat la coadă ore în șir nu pentru alimente, ci pentru șansa lor la un viitor liber și demn. Acest viitor se construiește în timp, cu răbdare și cu încredere. Iar eu voi pune cărămidă lângă cărămidă alături de toți oamenii de bună-credință din țara asta pentru a ne construi viitorul pe care îl merităm”, încheie Elena Lasconi.
Citește și:
Putin are „mingea” în terenul său și recurge la o strategie CLASICĂ în „meciul” cu Trump. „Trage de timp pentru a-și atinge obiectivele”
Director din Constanța, acuzat că DELAPIDA banii luați ca avansuri salariale. Cine i-a fost complice
Gigi Becali, în conflict cu Ingrid Mocanu, reprezentanta AUR în BEC. „Stai ca proasta pe la toate televiziunile” / „Un cioban fost pușcăriaș”
Sâmbătă, termen-limită de depunere la BEC a candidaturilor pentru alegerile PREZIDENȚIALE din 4 mai
Trump resuscitează PLANUL NIXON și dorește să îndepărteze Rusia de China. „O strategie greu de gestionat, Moscova și Beijingul au prea multe în comun”
-
Actualitateacum 3 zile
România, ţara paradoxurilor: avem cei mai mulţi absolvenţi de Medicină din Europa, dar suntem la coada clasamentului ca număr de medici la mia de locuitori
-
Actualitateacum 2 zile
Orașele unde vor fi deschise centuri rutiere noi în 2025. Când va fi întregit inelul de autostradă al Capitalei
-
Actualitateacum 3 zile
Autoritatea Electorală Permanentă avertizează alegătorii să nu se lase manipulaţi prin informaţii false
-
Comunicateacum 3 zile
Transformă-ți livingul cu mobilier premium de la Homemobili Timișoara
-
Actualitateacum o zi
Secretul marii comori de sub un deal legendar: „Cămări gigantice de aur și argint, cu porți care se deschid de Paști”
-
Politicaacum 2 zile
EDITORIAL: Un circ electoral cu gloanțe oarbe și actori reciclați…
-
Actualitateacum 2 zile
Ucrainenii au creat o dronă artizanală asemănătoare cu Shahed. Imaginile publicate de Brigada Azov
-
Actualitateacum 16 ore
Cum recunoaștem febra aftoasă la vaci, oi, capre și porci. „Boala nu afectează omul, dar produce pagube economice importante”