4 echipamente esentiale pentru bucataria unui restaurant

0
981

Daca intentionati sa va deschideti un restaurant, una dintre cele mai importante decizii pe care trebuie sa le luati este dotarea cu echipamente profesionale.

Bucataria va fi centrul afacerii dvs. si locul in care preparatele vor capata gustul si aspectul care va vor putea ajuta sa va impuneti in fata concurentei. De aceea, veti avea nevoie de echipamente de inalta calitate pentru restaurant, care sa reziste la volumul mare de munca.

Este indicat sa va faceti bine temele inainte de a deschide afacerea. De aceea, va oferim o lista cu o parte din echipamentele esentiale de care trebuie sa tineti cont pentru succesul unui restaurant.

1. Congelatoare si frigidere

Toate bucatariile comerciale necesita o unitate de refrigerare de un anumit tip, care sa impiedice produsele sa se degradeze rapid si sa pastreze prospetimea alimentelor. Asa cum pentru o cofetarie sunt esentiale vitrine pentru patiserie, tot asa sunt pentru restaurante frigiderele. 

Unitatile de racire profesionale sunt concepute pentru a satisface nevoile unice ale industriei alimentare, astfel incat acestea reprezinta o achizitie cheie pentru orice operatiune de manipulare a alimentelor. Exista multe varietati de racitoare si congelatoare disponibile, insa inainte de a lua o decizie, ia in considerare volumul de mancare pe care iti propui sa o pregatesti. De exemplu, un restaurant mai mic nu are nevoie de unitati de racire de foarte mari dimensiuni.

2. Mese de lucru

Mesele de lucru sunt esentiale pentru orice bucatarie comerciala si vin in diferite dimensiuni. Alegeti suprafetele din otel inoxidabil. Otelul inoxidabil este rezistent la coroziune, nu sunt afectate lichidele care se scurg din carne si rezista la produsele de curatare dure utilizate in bucatariile comerciale.

In ceea ce priveste suprafetele de taiat, alegeti placile din lemn pentru ca sunt mai dure si se formeaza mai greu santuri in care se pot forma bacterii.

3. Plite

Un aragaz sau chiar o plita moderna pe care le folositi in bucataria de acasa nu vor fi niciodata potrivite pentru un restaurant. In primul rand pentru ca acestea nu vor putea face fata unui volum mare de preparate si vor ceda usor, iar in al doilea rand acestea nu au puterea suficienta pentru a gati rapid, lucru esential pentru a nu face clientii sa astepte.

De aceea trebuie sa va orientati catre plite profesionale fie ele electrice, pe gaz sau inductie.

4.Cuptoare

Daca aveti un restaurant care se bazeaza pe preparate care necesita coacere, este indicat sa va orientati catre un cuptor cu convectie. Spre deosebire de cuptoarele obisnuite, un cuptor cu convectie are un ventilator si un sistem de evacuare care arunca aer cald in jurul preparatului. Ele sunt indicate pentru gatirea produselor de panificatie, prajiturilor etc.

De asemenea, exista cuptoare speciale pentru carne care sunt dotate cu ventilatoare pentru a ventila grasimea, umezeala si caldura.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here