Olguţa Vasilescu: Dacă Iohannis nu va dori să propună premierul de la PSD, vom trece la soluţia de avarie. Se poate ajunge la suspendarea preşedintelui

0
739

 

După ce demisia lui Mihai Tudose ajunge astăzi oficial la Administraţia Prezidenţială, PSD va merge la Cotroceni cu o listă de semnături ale parlamentarilor pentru a arăta că deţine majoritatea parlamentară care să susţină un nou premier. Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, iar dacă preşedintele Iohannis refuză nominalizarea „soluţia de avarie” este suspendarea, susţine

„Mergem Cotroceni cu o listă de semnături ale parlamentarilor, ca să demonstrăm faptul că există o majoritate parlamentară. În acel moment, domnul Klaus Iohannis nu poate spune că nu este o majoritate parlamentară. Vom demonstra că avem o majoritate calificată pentru a trece un nou guvern în Parlament. Dacă domnul Iohannis nu va dori să propună premierul de la PSD către Parlament, atunci vom trece la soluţia de avarie. Se poate ajunge şi la suspendarea preşedintelui”, a spus Lia Olguţa Vasilescu luni seara, la TVR.

Olguţa Vasilescu a adăugat că propunerea nu a fost discutată oficial cu membrii PSD până acum, dar juriştii partidului au evaluat înaintea această variantă.

Ea le-a transmis un mesaj şi parlamentarilor din opoziţie care cer alegeri anticipate, după demisia premierului Tudose, preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmând că în PSD nu s-a găsit încă ”sluga perfectă pentru Liviu Dragnea” şi că partidul de guvernământ este în criză.

„Eu ştiu că domnul Orban îşi doreşte să fie premier, dar trebuie să mai aştepte să câştige alegerile”, a spus ministrul Muncii.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni, răspunzând la o întrebare legată de posibilitatea ca preşedintele Klaus Iohannis să nu mai numească un premier PSD, că probabil preşedintele nu este fericit de situaţia actuală, dar crede că va respecta majoritatea parlamentară.

„Preşedintele Klaus Iohannis nu este fericit probabil de situaţia în care am ajuns. Cred că preşedintele va respecta însă Constituţia şi majoritatea parlamentară”, a declarat Liviu Dragnea, după şedinţa CEx care a decis retragerea sprijinului politic acordat Guvernului Tudose.

Liderul PSD a declarat că a discutat cu Călin Popescu Tăriceanu şi va avea marţi o întâlnire cu acesta.

Întrebat dacă PSD este pregătit pentru alegeri anticipate, Dragnea a declarat: „noi suntem de pregătiţi de alegeri oricând dar nu cred că se gândeşte preşedintele la asta”.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here