De ce este importanta securitatea muncii?

0
2125

Indiferent de domeniul de activitate si pozitia detinuta, fiecare angajat trebuie sa respecte un set de reguli de sanatatea si securitatea muncii, care au ca scop asigurarea conditiilor optime pentru desfasurarea activitatii cotidiene, apararea sanatatii, a integritatii corporale si a echipei de muncitori.

Mai mult decat atat, securitatea muncii reprezinta activitatea de prevenire si protectie, cu scopul de a se evita accidentele, vatamarile corporale si a imbolnavirilor profesionale. Astfel, fiecare companie si angajat este obligat sa respecte Legea Securitatii si sanatatii in munca si Normele metodologice de aplicare a legii nr. 319 din 2006.

Cum obligativitatea acestei legi nu tine loc de discutii, pe piata din Romania au aparut companii ce ofera servicii securitatea muncii, ce au ca scop intocmirea unui audit de securitate si oferirea celor mai bune solutii de management al riscului, prin informare, consultanta si instruire.

Una dintre companiile din Romania care ofera astfel de servicii este reprezentata online pe Avalia.ro, ce activeaza de 7 ani in acest domeniu, iar serviciile sale sunt oferite in peste 700 de firme si 5000 de angajati.

In ce constau serviciile de securitatea muncii oferite de Avalia?

In primul rand, specialistii echipei propun cele mai bune masuri de protectie colectiva si individuala pentru factorii de risc identificati, asigura instruirea personalului, stabileste cele mai bune metode de lucru si implementeaza procedurile adecvate, realizate personalizat, in functie de tipul activitatii desfasurat in unitate.

Iar in cazul in care s-au intamplat accidente de munca, tot Avalia va examina cauzele pentru a oferi un raport complet asupra incidentului.

De asemenea, echipa ofera instruirea personalului. In aceasta etapa, echipa Avalia va incepe cu elaborarea tematicii pentru toate fazele de instruire si stabilirea programului de predare pentru angajati. Ulterior, se va continua cu informarea si instruirea practica a acestora, iar la final se va face o verificare scrisa cu privire la cunostintele dobandite in timpul cursului.

Indiferent de complexitatea problemei legate de securitatea muncii, echipa noastra ofera si consultanta practica si asistenta de specialitate in timp util.

Iar ca sa ne asiguram ca totul decurge fara probleme, periodic ne asiguram de intocmirea rapoartelor si constatarea diferitelor deficiente (daca exista), urmand sa punem accent pe trasarea masurilor potrivite pentru remediere, urmate de actualizarea planului de avertizare, de protectie si prevenire.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here