Caracteristici ale anvelopelor de iarna

0
1127

Comercianții auto locali au difuzat anunțuri care promovează anvelopele de iarnă versus anvelopele pentru toate anotimpurile, cunoscute sub denumirea de anvelope all season.

În tarile in care iarna predomina, șoferii trebuie să monteze anvelope de iarnă sau pot să circule cu anvelope pentru toate anotimpurile?

Patru informații de luat în considerare

  1. Anvelopele all season sunt realizate în principal dintr-un compus din cauciuc care nu permite o durată lungă de viață a benzii de rulare.

Când temperaturile exterioare scad la -7 până la -10 ° C, acești compuși mai grei pierd tracțiunea, chiar și pe pavaje uscate și clare. În cazul opririlor de panică, rezultatele pot fi dezastruoase.

  1. Anvelopele pentru tot parcursul sezonului (anveloeple all season) , au în cea mai mare parte, un design bine închis la suprafața benzii de rulare, dar sunt foarte sărace în ceea ce privește tracțiunea în zăpadă sau pe zăpadă și pot fi umplute cu zăpadă, reducând aderența la aproape zero.
  2. Anvelopele de zăpadă Torque sunt proiectate cu o formulă de cauciuc mai moale pentru a rămâne flexibile la temperaturi sub zero grade, oferind o tracțiune superioară și o aderență pe o varietate de suprafețe rutiere. Acestea au modele de rulare mai agresive și mai deschise pentru a îmbunătăți transferul de putere și pentru a curăța zăpada și spărturile de la canelurile benzii de rulare.
  1. Conducatorii din tarile unde anotimpul friguros predomina au fost supusi unui test, in urma caruia, specialistii au analizat rezultatele primului sezon de iarnă plin de utilizare a pneurilor obligatorii (pentru vehiculele înmatriculate în acea provincie) și au înregistrat o scădere de 18% a coliziunilor.
Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here