11 fapte interesante, uimitoare si amuzante despre marca Ford

0
913

Ford a avut un impact semnificativ asupra industriei de automobile inca de la primele masini scoase pe piata, acum 115 de ani. Fiind unul dintre cei mai vechi producatori de autovehicule, Ford are o istorie bogata, plina de fapte interesante despre care probabil ca nu stiti. Iata o parte dintre ele:

1. Ford este a doua cea mai mare companie de familie din lume. Stranepotul lui Henry Ford, William Clay Ford, Jr. este in prezent presedinte executiv al companiei.

2. Primul Ford a fost vandut lui Dr. Pfennig in 1903, cu suma de 850 de dolari. Modelul „A” avea un motor cu 2 cilindri si putea atinge o viteza maxima de 30 mile pe ora.

3. Actualul CEO al Ford detine in prezent primul vehicul Ford vandut vreodata, in 1903.

4. Henry Ford si Thomas Edison au fost buni prieteni. La solicitarea lui Ford, fiul lui Thomas Edison a capturat ultima respiratie a lui Edison, inainte sa moara, intr-un tub pe care l-a sigilat cu un dop. Ford a pastrat acel tub ca o amintire a celebrului inventator.

5. Logo-ul albastru, oval, semnat de Ford, nu a fost introdus decat dupa 4 ani de cand compania incepuse deja productia.

6. In 1914, Ford a oferit angajatilor sai o dublare a salariului mediu, adica 5 dolari pe zi. Noul salariu, insotit de o zi mai scurta de munca si de impartirea profitului companiei, a consolidat clasa de mijloc.

7. In 1964, dupa ce Ford a produs primul model de Mustang, au fost cumparate 94.000 de astfel de masini de jucarie pentru copii in preajma Craciunului.

8. In 1965, un Ford Mustang a fost transportat in 4 piese separate pe acoperisul cladirii Empire State Building, folosind lifturile, si a fost reasamblat si fotografiat din  elicopter. Masina a fost reasamblata mai tarziu in interiorul cladirii, pana cand a fost scoasa in cele din urma din cladire dupa 5 luni.

9. Singura masina pe care legendarul cantaret Jim Morrison, de la trupa The Doors, a detinut-o vreodata a fost un Shelby GT 500 din anul 1967.

10. Cand fostul presedinte Gerald Ford descria stilul sau de guvernare, el a fost citat spunand: „Eu sunt un Ford, nu un Lincoln”, comparand elocinta presedintelui Lincoln cu compania de automobile de lux Lincoln, detinuta de Ford Motor Company.

11. Ford seria F a fost considerat cel mai vandut automobil din America, in anul 2013. Si in Europa, indiferent daca ne referim la masini second hand din Romania sau masinile din Belgia, Ford ramane o marca foarte cautata.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here