Romania urmeaza modelul rusesc al lui Putin, unde institutiile de „forta” ale statului calca in picioare toate drepturile oamenilor

0
713

Profesorul de Istorie din Capitală, Corneliu Riegler, în al cărui apartament au dat buzna mascaţii, din greşeală, în căutarea unei femei suspecte de înşelăciune, i-a filmat pe cei care i-au spart uşa în timp ce îi cereau să se înţeleagă „ca oamenii“. Prinşi în fapt, agenţii s-au comportat ca nişte elevi cu temele nefăcute. Ştiri pe aceeaşi temă Imagini de la acţiunea mascaţilor care au descins la o adresă greşită,… „Ce căutaţi în casa mea? Cine sunteţi? Spuneţi-vă numele!“, a fost prima reacţie a profesorului de Istorie Corneliu Riegler, care s-a trezit, vineri, că mascaţii de la IPJ Prahova i-au spart uşa degeaba: căutau o femeie suspectă de înşelăciune, care nu a locuit niciodată acolo. Potrivit dascălului, mascaţii nu s-au mulţumit doar să spargă uşa apartamentului în care locuia, dar i-au lovit şi pe părinţii iubitei sale, oameni în vârstă de 70 de ani, care au fost şocaţi de incident. Alarmat de prietena sa, Corneliu Riegler, care era la ore în momentul descinderii, a venit într-un suflet acasă. Între timp, poliţiştii şi-au dat seama de gafa făcută şi aşteptau, spăşiţi, venirea proprietarului casei.

Chris Terhes, presedintele Romanian Community Coalition, cunoscuta in Romania si sub numele de „Coalitia romanilor pentru combaterea coruptiei”, face o radiografie a sistemului rusesc din Romania:

Inca o dovada ca Romania urmeaza modelul rusesc al lui Putin, unde institutiile de „forta” ale statului calca in picioare toate drepturile oamenilor. Deja a devenit o practica in Romania ca mascatii sa sparga usi din greseala si sa ia la bataie oameni nevinovati in propriile lor case. Aici se ajunge cand prezumtiile si drepturile sunt calcate in picioare de institutiile statului. Va place genul acesta de stat?

Abuzul de mai jos s-a facut in baza unui „mandat” de la judecator. Sa raspunda judecatorul pentru asta sau nu, voi ce ziceti? (Irinel I.).

http://adevarul.ro/…/mascatii-i-au-spart-usa-gre…/index.html

http://adevarul.ro/…/descindere-mascatilor-adres…/index.html

 

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here