Coruptie
ACUZATII GRAVE DIN S.U.A./Se vede azi ce „asanare” morala a facut SRI+DNA in combaterea coruptiei, cand SRI e capul mafiei din Romaina iar DNA-ul sub Kovesi a protejat-o
S-a trezit si indecisul Ciolos sa-l critice pe Tudorel Toader ca a propus revocarea lui Kovesi. Evident, asemenea altor adoratori din secta zeitatii Kovesi, Ciolos nu vine cu argumente concrete, juridice, sa arate ce o fi gresit in raportul lui Toader, ci-l ataca pe Toader.
Dar chiar si atacul la Toader este de rasul curcilor.
Astfel, Ciolos spune ca discursul lui Toader a fost un „adevărat exemplu de anti-comunicare pentru un demnitar aflat în slujba cetățenilor”.
Asta o spune Ciolos, care atunci cand a fost prim-ministru n-a fost capabil sa aiba un discurs mobilizator si sa faca afirmatii fara echivoc.
Aduceti-va aminte cat s-a gandit pe el pana sa se decida daca candideaza de la PNL ori de la USR, apoi le-a dat flit la amandoi, sabotand toata campania PNL-ului.
Tot Ciolos mai spune ca „unii pot sta la pușcărie pe nedrept din cauza procurorului șef DNA, Laura Codruta Kovesi”.
Unii au stat la puscarie pe nedrept, iar acest lucru a fost dovedit de instante.
Iar daca modul de lucru in DNA, chiar si in parte, este cel care reiese din inregistrarile cu procurorii DNA de la Ploiesti, inseamna ca TOATE dosarele DNA sunt compromise.
Cat timp 135 de procurori DNA au facut scut in jurul lui Zdreanta siu Onea (ati auzit pe vreun procuror DNA sa condamne practicile celor de la Ploiesti?), nu mai poti avea incredere ca dosarele DNA sunt facut respectand principiul loialitatii, care e conditie intrinseca a legalitatii obtinerii probelor or a desfasurarii urmaririi penale.
Remarcati insa cum Ciolos minimalizeaza abuzurile, lasand sa se inteleaga ca e ok daca sunt si cativa oameni bagati pe nedrept in puscarie. Asa gandeau si stalinistii cand isi justificau crimele: e ok daca nenorocim niste oameni pentru ca telul este nobil.
„Spune dânsul că DNA și lupta împotriva corupției nu înseamnă doar doamna Kovesi, dar când decapitezi o instituție care se apropie periculos de politicieni în funcție, asta se numește timorarea celor care văd că șeful se clatină pentru că nu vrea să cadă la pace cu cei amenințați”, mai spune Ciolos.
Cum sa decapitezi mai o institutie? Ca sa „decapitezi” o institutie ar insemna sa reduci posturile de la varf, nu sa schimbi un om.
Apoi, sa spui ca procurorii DNA ar fi „timorati” ca se cere revocarea lui Kovesi, inseamna ca acestia nu sunt independenti.
Nu poti sa urli sus si tare ca procurorii DNA sunt independenti cand fac anchete, dar apoi sa spui ca sunt „timorati” cand li se schimba seful.
Ori sunt independenti, si atunci isi fac treaba ca la carte (lucru pe care nu-l fac), ori sclavii sefului? Din doua una.
„S-a ajuns într-o fază în care lupta împotriva corupției nu mai e un proces de primenire ci a devenit un pericol pentru cei care aparțin unui trecut în care “mergea și așa””, mai zice Ciolos.
Asta va dezvaluie gandirea marxisto-totalitara a lui Ciolos. De cand pana cand lupta anticoruptie este un proces de „primenire”?
Acest argument l-a avut gen. Dumitru Dumbrava in interviul din 2015 in care a vorbit despre „campul tactic”.
„Angajarea SRI în această luptă [anticoruptie], până la urmă, de asanare morală a societăţii”, zicea Dumbrava in interviu.
Se vede azi ce „asanare” morala a facut SRI+DNA in combaterea coruptiei, cand SRI e capul mafiei din Romaina iar DNA-ul sub Kovesi a protejat-o.
Nu exista tara democratica unde clasa politica a fost „primenita” de catre procurori ori servicii secrete. Numai Lenin, Stalin si urmasii lor din URSS, si pe unde au mai implementat sovieticii sistemul lor totalitar, s-a facut asa ceva.
In orice democratie „primenirea” clasei politice se face prin vot.
Nu va convine de un politician, nu-l votati. E foarte simplu.
Dar, evident, Ciolos vorbeste care nu a fost ales in viata lui nici sa fie presedinte pentru o scara de bloc.
„Au trebuit sa moara oameni”, vorba lui Iohannis, ca el sa ajunga premier.
Astept cu interes sa-si lanseze partidul sa vedem cate voturi va lua.
Pana atunci, Ciolos a dovedit si cu aceasta iesire ca genul de gandire pe care o are este tipica marxist-totalitara.
P.S. Poate il intreaba cineva pe Ciolos cine i-a propus-o pe Guseth la ministerul justitiei. 🙂 Comparati prestatia din comisia juridica a lui Guseth, nominalizata de Ciolos sa fie ministru al justitiei, si a lui Toader si trageti singuri concluziile. (CHRIS TERHEȘ, PREȘEDINTELE COALIȚIEI ROMÂNILOR DIN SUA ÎMPOTRIVA CORUPȚIEI ).
https://www.facebook.com/dacianciolos/posts/1619974134706532
Coruptie
România, partea fără sens. Posibile cazuri de corupție în cadrul Registrului Auto Român și în cadrul Poliției Române
România, partea fără sens. Simple posibilități:
Este posibil ca angajați ai DRPCIV (Permise și Înmatriculări Auto), împreună cu angajați ai Registrului Auto Român, să fi înmatriculat un număr mare de autovehicule furate, în cunoștință de cauză.
Este posibil ca autovehiculelor de la punctul 1 să le fi fost schimbată culoarea înainte de comercializare.
Este posibil ca un număr semnificativ de angajați ai Registrului Auto Român să fi emis certificate de autenticitate pentru autovehicule furate, în perioada prevăzută de lege.
Este posibil ca Registrul Auto Român să fi autorizat un număr semnificativ de service-uri auto care nu îndeplineau normele.
Este posibil ca legislația României să nu acopere satisfăcător problemele din domeniul tranzacțiilor auto legale/ilegale.
Este posibil ca, în târgul auto Vitan-Bârzești și în alte târguri auto din țară, să se fi vândut, de-a lungul timpului, un număr semnificativ de autovehicule furate, cu acordul benevol al conducerii Poliției Române.
Este posibil ca pe site-urile de anunțuri, de pe internet, să se fi vândut un număr semnificativ de autovehicule furate, cu acordul benevol al conducerii Poliției Române.
Un articol de Vlad Stoica
Citește mai mult despre posibile abuzuri și cazuri de corupție în cadrul Poliției Române, dând click pe acest text
Coruptie
De la ecologie la ideologie: virajul periculos al lui Călin Georgescu către Est
Călin Georgescu, cândva un fervent susținător al ecologiei și dezvoltării durabile, a reușit să surprindă pe toată lumea cu o piruetă ideologică demnă de un acrobat politic desăvârșit. Din militant al protecției mediului, s-a transformat într-un apostol al suveranismului cu accente pro-ruse, demonstrând că, în politică, orice este posibil, mai ales când vine vorba de redefinirea propriilor convingeri.
De la verde la roșu: metamorfoza neașteptată
În trecut, Călin Georgescu era recunoscut pentru angajamentul său față de ecologie, promovând politici de mediu și dezvoltare sustenabilă. Însă, odată cu intrarea sa în arenă politică, discursul său a suferit o transformare radicală. A început să critice vehement Uniunea Europeană și NATO, descriind scutul antirachetă din România drept o „rușine a diplomației” și afirmând că „NATO este cea mai slabă alianță de pe fața pământului”.
Admirație pentru Est: Putin, un model de urmat?
Nu s-a oprit aici. Georgescu și-a exprimat deschis admirația față de liderul de la Kremlin, declarând că „Vladimir Putin este un om care-și iubește țara”.
Mai mult, a pus sub semnul întrebării legitimitatea Ucrainei ca stat, susținând că „Ucraina e un stat inventat”.Astfel de declarații ridică semne de întrebare cu privire la orientarea sa geopolitică și la interesele pe care le-ar putea servi în calitate de președinte al României.
Programul „Hrană, apă, energie”: o rețetă pentru izolare?
Planul său de guvernare, intitulat „Hrană, apă, energie”, propune un model economic bazat pe suveranism și distributism, promovând ideea că România ar trebui să se bazeze exclusiv pe resursele proprii.
Deși, la prima vedere, acest program pare să încurajeze autosuficiența, în contextul global actual, o astfel de abordare riscă să izoleze țara și să o priveze de beneficiile cooperării internaționale.
România la răscruce: între Vest și Est
Într-un moment în care România se confruntă cu provocări majore și trebuie să-și decidă viitorul prin vot, ascensiunea unui candidat cu astfel de viziuni ridică îngrijorări. În loc să consolideze parteneriatele strategice cu Occidentul, Călin Georgescu pare să propună o reorientare către Est, punând sub semnul întrebării angajamentele țării față de UE și NATO.
Un viitor incert sub conducerea lui Georgescu
Dacă ar ajunge președinte, Călin Georgescu ar putea conduce România pe un drum al incertitudinii, marcat de dezinformare și o posibilă apropiere de sfere de influență care nu împărtășesc valorile democratice ale țării. Într-o perioadă în care stabilitatea și claritatea direcției sunt esențiale, un astfel de viraj ideologic ar putea avea consecințe nefaste pentru viitorul României.
Coruptie
Averea lui Călin Georgescu: Misterul din spatele conturilor „modeste”
Călin Georgescu, eternul salvator auto-declarat al României, are un talent aparte de a stârni controverse. Cu un discurs pompos despre suveranitate și despre cum România trebuie „să se ridice din genunchi”, domnul Georgescu și-a croit o aură de simplu patriot modest. Dar dacă ne uităm mai atent, conturile „modeste” ale acestuia par să aibă mai multe dedesubturi decât o săpătură arheologică la Sarmizegetusa.
Suveranism cu gust de lux
În timp ce Călin Georgescu vorbește despre reîntoarcerea la valorile strămoșești și despre „reconstrucția spirituală” a României, este dificil să nu observăm o disonanță flagrantă între predica sa și realitatea financiară. Conform propriilor declarații, averea sa ar fi una modestă, dar parcă fiecare pas al său e acompaniat de un parfum de exclusivitate. Desigur, în viziunea sa, modestia se traduce printr-o opulență subtilă, poate chiar bine ascunsă în spatele unor structuri financiare de nepătruns.
Economia „tradițională” a viitorului
Planurile sale economice sunt un cocktail interesant de utopie și haos. Printre ideile care ar trebui să salveze România se numără reducerea dependenței de Uniunea Europeană și o întoarcere spre „autosuficiență”. Desigur, într-o lume globalizată, unde crizele economice sunt interdependente, această strategie pare mai degrabă o rețetă pentru un colaps rapid decât pentru prosperitate.
Un exemplu de clarviziune economică: Călin Georgescu își dorește un sistem bazat pe „suveranism economic”. În traducere liberă, acest lucru ar putea însemna abandonarea investițiilor externe și îmbrățișarea unei economii austere, în care cetățenii să se descurce cu ceea ce au, eventual să revină la troc.
Criza permanentă: o viziune de dreapta extremă
Deși promite stabilitate, planurile lui Georgescu nu fac decât să arunce România într-o incertitudine cronică. Atitudinea sa ascunsă și mesajele sale aparent mincinoase sugerează o eventuală direcționare spre izolare internațională. Citatul său preferat, „România va fi liberă doar când va renunța la dictatura Bruxelles-ului”, poate fi interpretat ca un pas către periferizarea țării.
Pe scurt, cu un lider precum Georgescu, economia României ar deveni un experiment cu final incert. Misterul conturilor „modeste” rămâne nerezolvat, dar ceea ce este clar e că promisiunile grandioase ascund o posibilă catastrofă națională. Să sperăm că visul său de a ajunge președinte nu se va transforma în coșmarul nostru colectiv.
-
Comunicateacum 3 zile
Cum redefinește un start-up din Suceava accesul la justiție cu ajutorul inteligenței artificiale
-
Actualitateacum 9 ore
Magia jucăriilor personalizate: Călătorie în lumea copilăriei cu un prieten de plus vorbitor
-
Comunicateacum 2 zile
Atragem atenția consumatorilor de servicii financiar-bancare privind grava dezinformare transmisă de ANPC în spațiul public!
-
Comunicateacum o zi
Comunicat de presă „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!“
-
Uncategorizedacum 11 ore
Tendințele în Amenajarea Casei în 2025: Eleganță, Funcționalitate și Sustenabilitate