Dezvoltarea personala prin cursuri de teatru si actorie

0
902

Copii sau adulti, in viata nu suntem simpli spectatori, ci actorii principali pe propria scena. Astfel, cat de bine ne simtim in propria piele se vede, in special, in relatiile pe care le avem cu cei din jur si in rezultatele activitatilor zilnice.

Practic, in fiecare zi ne descoperim pe noi insine, ne stabilim limitele si invatam sa ne comportam adecvat in functie de situatie. Ne cultivam, ne imbunatatim relatiile interpersonale si stima de sine.

Vrei sa te dezvolti personal? Iata ce ar trebui sa stii despre cursurile de actorie!

Principalul argument pentru a merge la cursuri de teatru si actorie este ca inveti sa ai un mai bun control asupra ta, fapt care iti va permite sa iti cresti confortul personal, indiferent de situatie. Astfel, reduci stresul, anxietatea si neincrederea in fortele proprii.

In acelasi timp inveti sa stapanesti mai bine comunicarea asertiva, sa abordezi o atitudine relaxata si pozitiva, lucru ce iti va imbunatati simtitor calitatea vietii sociale.

Jocurile de improvizatie din cadrul cursurilor de teatru si actorie te vor ajuta sa te observi mai bine si sa gasesti cai de rezolvare a problemelor cotidiene. Iti vei identifica punctele forte si le vei fructifica. Iti vei descoperi punctele slabe si vei invata sa te imbunatatesti din punct de vedere social, pentru a reduce teama de esec.

Prin toate cele mentionate mai sus iti redobandesti increderea in propria persoana. Pentru ca de multe ori nu ne stim limitele, cursurile de actorie sunt cea mai buna maniera de a descoperi cine esti cu adevarat si cat de pregatit esti sa faci fata oricaror situatii. Astfel, vei castiga respectul celor din jur si vei observa cat de relaxat vei fi in public. Cursurile de dezvoltare personala prin teatru te ajuta sa devii o persoana mai increzatoare, iar cei din jur iti vor cauta compania, deoarece stii sa stapanesti orice situatie cu calm.

Iti dezvolti capacitatea de a te integra intr-un grup. Prin intermediul acestor cursuri iti dezvolti empatia, flexibilitatea in gandire si acceptarea diversitatii. Mai mult, iti intaresti si capacitatea de concentrare. Cursurile de teatru, prin tehnicile specifice de concentrare si prin lucrul pe text te ajuta sa iti mentii focusul pe cate un singur obiectiv, pe rand, intarindu-ti capacitatea de a-l atinge si de a fi deplin satisfacut de rezultat.

Cursurile de teatru si actorie induc relaxarea si eliberarea stresului. Acestea te rup de lumea virtuala in care esti afundat si te ajuta sa intri in lumea tihnita a povestilor. Astfel, pentru cateva zeci de minute te vei regasi intr-un univers nou, uman, cu mintea si sufletul departe de presiunile cotidianului si zgomot.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here