Connect with us

Breaking

Declaratiile Vioricai Dancila despre autisti nu sunt discriminatorii, a decis CNCD

Publicat

pe

Declaratiile Vioricai Dancila despre autisti nu sunt discriminatorii, a decis CNCD

 

Declaratiile Vioricai Dancila despre autistii care dezinformeaza la Bruxelles se incadreaza in limitele libertatii de exprimare si nu sunt discriminatorii, a decis, luni, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.

Colegiul director al Consiliului a luat aceasta decizie, dupa ce a dezbatut afirmatiile prim-ministrului din 15 februarie, facute la Antena 3.

CNCD a decis, cu majoritatea celor prezenti, respectiv cu 8 voturi pentru si un vot impotriva, ca declaratia respectiva se incadreaza in limitele libertatii de exprimare si nu constituie discriminare.

De asemenea, lipsa interventiei moderatorului Mihai Gadea nu constituie discriminare, a mai votat Consiliul.

Decizia poate fi contestata la instanta de contencios administrativ.

Ce a spus Dancila

Premierul Viorica Dancila a sustinut, la Antena 3, ca vrea sa aiba o abordare transparenta cu liderii europeni si ca Monica Macovei a facut mult rau Romaniei prin atitudinea ei si prin faptul ca „si-a parat propria tara” in Parlamentul European, cerand, referitor la legile Justitiei, sa fie judecata de alte 27 de tari.

Premierul i-a catalogat drept „autisti” pe cei care „dezinformeaza UE, in ciuda faptului ca stiu adevarul”.

Ulterior, Dancila a cerut scuze, prin intermediul unui comunicat de presa, pentru declaratia pe care a facut-o, iar in aceeasi zi CNCD a anuntat ca va organiza in 20 februarie audierea acesteia.

Afirmatia a starnit reactii vehemente, iar Asociatia Autism Romania i-a cerut lui Dancila, prin intermediul unei scrisori deschise, sa ceara scuze public fata de persoanele care sufera de autism, dar si fata de familiile lor.

 

 

Comentarii Facebook

Breaking

„Nu sunt sigur că aș fi devenit miliardar dacă  aș fi crescut cu smartphone și rețele sociale”

Publicat

pe

„Nu sunt sigur că aș fi devenit miliardar dacă  aș fi crescut cu smartphone și rețele sociale”

Bill Gates nu este sigur că ar fi devenit miliardar dacă  ar fi fost crescut cu smartphone și rețele sociale. Cofondatorul și fostul CEO al Microsoft a scris într-o postare pe blog la începutul lunii decembrie că gigantul tehnologic, evaluat la 3,26 trilioane de dolari, nu ar fi putut fi construit dacă nu ar fi fost timpul petrecut în copilărie cu prietenii săi, explorând lumea exterioară și citind sau reflectând profund în camera sa timp de ore întregi.

„Când mă simțeam plictisit sau neliniștit — sau când intram în belele pentru comportament nepotrivit — dispăream în camera mea și mă pierdeam în cărți sau idei, adesea ore întregi fără întrerupere”, spune Gates. El a povestit despre obiceiul său din copilărie care l-a ajutat să devină miliardar pe Ziare.com: „Această abilitate de a transforma timpul liber în gândire și învățare profundă a devenit o parte fundamentală a ceea ce sunt.”

În postarea sa pe blog, Gates a recomandat o carte: „The Anxious Generation” (Generația Anxioasă), scrisă de psihologul Jonathan Haidt de la Universitatea din New York, care explorează modul în care smartphone-urile și rețelele sociale au „reconfigurat” creierele copiilor.

Cartea argumentează, de asemenea, că aceste tehnologii au contribuit la crearea unei crize de sănătate mintală în rândul tinerilor, caracterizată de creșterea nivelurilor de singurătate și depresie în rândul generației Z. Utilizarea constantă a smartphone-urilor și rețelelor sociale poate afecta negativ și memoria, capacitatea de concentrare și atenția tinerilor, arată cercetările. Gates a lăudat copilăria sa bazată pe jocuri — care, conform cercetărilor, stimulează gândirea creativă — comparativ cu copilăria „bazată pe telefoane” pe care o trăiesc mulți copii în prezent, potrivit cărții lui Haidt. „Capacitatea noastră de concentrare este ca un mușchi, iar întreruperile constante și natura adictivă a rețelelor sociale fac incredibil de dificilă dezvoltarea acesteia”, a scris Gates.



Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Breaking

„Se mută PROBLEMA de la nivelul statului la cetățean, este un vot politic”

Publicat

pe

„Se mută PROBLEMA de la nivelul statului la cetățean, este un vot politic”

Într-o ediție transmisă live de Gândul, Dan Dungaciu, analist, sociolog și geopolitician, a vorbit despre lipsa de acțiune a autorităților în ceea ce privește criza care traversează acum România. Dungaciu mai spune că statul a plasat această problemă cetățenilor. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă

Dan Dungaciu a subliniat că actuala criză politică din România este strâns legată de evenimentele internaționale, menționând că guvernul din Franța, condus de Emmanuel Macron, se confruntă cu riscuri semnificative, influențate de impulsurile externe generate de Donald Trump. Dungaciu a evidențiat o carență profundă în modul de funcționare al instituțiilor românești, ceea ce generează o stare de neliniște. El a subliniat că, în contextul unei investigații care îl vizează pe candidatul Călin Georgescu, documentele desecretizate reflectă o realitate alarmantă despre gestionarea acestor situații în România.

„În Franța, guvernul cade sau, mă rog, riscă să cadă domnul Macrou, dacă mă întrebați pe mine, tot ne motive de abordare strategică și tot ca urmare a unui impuls pe care Donald Trump l-a dat.  Problema în România, dacă stai puțin strâmb și te uiți drept, chestiunea asta  arată o carență care nici măcar nu ține de geopolitică, ține de un mod de funcționare a instituțiilor, care cum să spun, când te uiți te apucă spaima, pentru că, simplu spus, și am fost întrebat despre România se vorbește intens, mult mai mult decât s-a vorbit până acum, între noi, fie vorba, lucrurile sunt clare. Ai un candidat despre care se spun anumite lucruri, statul român face o investigație și rezultă ce rezultă, mă rog, acele hârtii care s-au desecretizat. Se uită la ele și mergem mai departe. Adică nu mai are ce să facă.”, a afirmat Dungaciu.

Problema se mută de la stat la cetățeni

Dan Dungaciu a declarat că incapacitatea autorităților de a lua o decizie clară în legătură cu candidatul vizat de ancheta desecretizată obligă cetățenii să se angajeze într-un vot politic.  Dungaciu a accentuat că, din cauza lipsei de acțiune din partea statului, cetățenilor li se plasează această problemă.

„Și ce, dragi cetățeni ai României, uite cum stau lucrurile, ca să aveți toate datele, această campanie aveți doi candidați, uite despre unu, uite, asta știm, asta este. Deci voi treceți. Deci se mută problema de la nivelul statului care nu mai face niciun pas la problema cetățeanului. Adică votul este politic. E ca și cum nu l-ar fi condamnat pe Donald Trump, și ar fi așteptat votul politic să rezolve problema lui Trump, dar noi suntem în faza asta. Și atunci lași cetățeanul să voteze și să se exprime așa cum se exprimă într-o în orice altă democrație, petiții, etc, faci jocul democratic. Ca să aflăm acuma recent că de fapt, după o perioadă de timp, și statul se autosesizează și începe alt tip de acțiune. Dar voi erați acolo, documentele alea trebuie desecretizate pentru toată lumea, ca să le citiți, să vă dați seama că lucrurile stau prost? Dacă iese X președinte, respectivul candidat, ce faci cu el? Începe o investigație, începe o anchetă, îl arestezi, îl scoți din joc sau cum faci? Păi nu.. puteai să rezolvi chestiunea asta repede.”, a declarat Dungaciu.

Emisiunea o puteți urmări pe canalul de YouTube Gandul și pe mariustuca.ro. ”Tineți aproape!”



Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Breaking

Primarul Băluță militează pentru primăriile de sector/ „Prea multă putere în mâna unui singur om generează tulburări de personalitate”

Publicat

pe

Primarul Băluță militează pentru primăriile de sector/ „Prea multă putere în mâna unui singur om generează tulburări de personalitate”

În ultima perioadă s-a tot vehiculat ideea restrângerii numărului primăriilor de sector din Capitală la una singură. Edilul de la Sectorul 4, Daniel Băluță, a vorbit, în cadrul emisiunii România Politică de la Prima News, despre importanța menținerii acestora în activitate. Edilul consideră că „prea multă putere în mâna unui singur om (..) generează inclusiv tulburări de personalitate”. 

Invitat la emisiunea România Politică, de la Prima News, primarul Daniel Băluță crede că e necesară o reformă administrativă, însă nu prin desființarea primăriilor de sector. Mai ales că acestea și-au dovedit utilitatea în timp.

Timpul a demonstrat că sunt necesare cele 7 primării, pentru că de destul de mult timp, motoarele de dezvoltare ale Bucureştiului au fost reprezentate de primăriile de sector din păcate.

Nu numai activitatea administrativă ar fi îngreunată, ci s-ar produce anumite „tulburări de personalitate”. Băluță a reamintit faptul că primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, nu-i răspunde nici acum la telefon.

Mai mult decât atât, prea multă putere în mâna unui singur om (..) generează inclusiv tulburări de personalitate. De exemplu, ne uităm cu atenţie că nu l-am mai văzut pe primarul general în carne şi oase decât la televizor şi pe Facebook, de mai mult de doi ani, lucruri care nu sunt fireşti.

Primarul Băluță spune că Municipiul București are nevoie de o lege și s-a declarat în favoarea descentralizării administrative.

În primul rând, Bucureştiul trebuie să fie infinit mai flexibil, eu militez pentru descentralizare şi exemplele pe care sectoarele 3, 4, 6 le-au reprezentat în ultimii ani, în viaţa Capitalei, sunt exemple de succes, am văzut ce face o administraţie descentralizată, cât de eficientă este, a declarat acesta.

CITEȘTE ȘI:

Daniel BĂLUȚĂ reafirmă orientarea pro-europeană și pro-NATO a PSD: „Timpul a demonstrat în mod clar această direcție”

Berceni ARENA își așteaptă vizitatorii/Primarul Daniel BĂLUȚĂ: Avem un program extraordinar, de la 10:00 până la 22:00



Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Stiri calde

Ce au în comun Genghis Khan, Mike Tyson, Nelson Mandela, Malala Yousafzai, cu elita marinei americane. Formidabilii Ce au în comun Genghis Khan, Mike Tyson, Nelson Mandela, Malala Yousafzai, cu elita marinei americane. Formidabilii
Actualitateacum 2 ore

Ce au în comun Genghis Khan, Mike Tyson, Nelson Mandela, Malala Yousafzai, cu elita marinei americane. Formidabilii

Dacă te-ai întrebat vreodată ce anume este necesar pentru a fi considerat un «badass» – o persoană dură, ostilă, dar...

Politicienii cu mentalități învechite nu au ce căuta în funcții de conducere Politicienii cu mentalități învechite nu au ce căuta în funcții de conducere
Politicaacum 2 ore

Politicienii cu mentalități învechite nu au ce căuta în funcții de conducere

Într-o societate modernă, bazată pe egalitate de șanse și respect reciproc, afirmaţiile publice ale lui Călin Georgescu, conform cărora femeile...

Luptă strânsă între Elena Lasconi și Călin Georgescu, cu două zile înainte de alegeri. Anunțul făcut de conducerea USR Luptă strânsă între Elena Lasconi și Călin Georgescu, cu două zile înainte de alegeri. Anunțul făcut de conducerea USR
Actualitateacum 7 ore

Luptă strânsă între Elena Lasconi și Călin Georgescu, cu două zile înainte de alegeri. Anunțul făcut de conducerea USR

Dominic Fritz, prim-vicepreședintele USR a precizat că încă există un grup semnificativ de români care nu s-au hotărât cu cine...

România celor neglijați – vocea fiecărui cetăţean contează! România celor neglijați – vocea fiecărui cetăţean contează!
Politicaacum 9 ore

România celor neglijați – vocea fiecărui cetăţean contează!

În România de astăzi, prea mulți oameni simt că vocea lor nu mai contează. Politicienii par să vorbească o limbă...

Nehotărâţii care pot schimba soarta ţării prin votul lor! Nehotărâţii care pot schimba soarta ţării prin votul lor!
Politicaacum 11 ore

Nehotărâţii care pot schimba soarta ţării prin votul lor!

România se află la o răscruce de drumuri, iar deciziile luate în zilele următoare pot schimba traiectoria țării pentru generațiile...

Băsescu, după desecretizarea documentelor CSAT: „E extrem de grav. Arată că statul nu funcționează”. Cum explică Băsescu, după desecretizarea documentelor CSAT: „E extrem de grav. Arată că statul nu funcționează”. Cum explică
Actualitateacum 12 ore

Băsescu, după desecretizarea documentelor CSAT: „E extrem de grav. Arată că statul nu funcționează”. Cum explică

Fostul președinte Traian Băsescu spune că situația prezentată în documentele declasificate din ședința CSAT este una „extrem” de gravă. Traian...

Ianis Hagi a scăpat de statutul de oaie neagră la Glasgow Rangers Ianis Hagi a scăpat de statutul de oaie neagră la Glasgow Rangers
Actualitateacum 17 ore

Ianis Hagi a scăpat de statutul de oaie neagră la Glasgow Rangers

Internaționalul român, 26 de ani, a fost titular aseară, pentru al doilea meci consecutiv, la Rangers și a reușit cel...

Publicitate

Parteneri

Citește și:

Top Stiri Nationalul.ro

Copyright © 2024 - ZIARUL NATIONALUL Toate drepturile rezervate. Răspunderea juridică, civilă și penală, pentru conținutul materialelor publicate pe site-ul nationalul.ro este purtată exclusiv de către autorul acestora. CONTACT: contact@nationalul.ro