Declaratiile Vioricai Dancila despre autisti nu sunt discriminatorii, a decis CNCD

0
807

 

Declaratiile Vioricai Dancila despre autistii care dezinformeaza la Bruxelles se incadreaza in limitele libertatii de exprimare si nu sunt discriminatorii, a decis, luni, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.

Colegiul director al Consiliului a luat aceasta decizie, dupa ce a dezbatut afirmatiile prim-ministrului din 15 februarie, facute la Antena 3.

CNCD a decis, cu majoritatea celor prezenti, respectiv cu 8 voturi pentru si un vot impotriva, ca declaratia respectiva se incadreaza in limitele libertatii de exprimare si nu constituie discriminare.

De asemenea, lipsa interventiei moderatorului Mihai Gadea nu constituie discriminare, a mai votat Consiliul.

Decizia poate fi contestata la instanta de contencios administrativ.

Ce a spus Dancila

Premierul Viorica Dancila a sustinut, la Antena 3, ca vrea sa aiba o abordare transparenta cu liderii europeni si ca Monica Macovei a facut mult rau Romaniei prin atitudinea ei si prin faptul ca „si-a parat propria tara” in Parlamentul European, cerand, referitor la legile Justitiei, sa fie judecata de alte 27 de tari.

Premierul i-a catalogat drept „autisti” pe cei care „dezinformeaza UE, in ciuda faptului ca stiu adevarul”.

Ulterior, Dancila a cerut scuze, prin intermediul unui comunicat de presa, pentru declaratia pe care a facut-o, iar in aceeasi zi CNCD a anuntat ca va organiza in 20 februarie audierea acesteia.

Afirmatia a starnit reactii vehemente, iar Asociatia Autism Romania i-a cerut lui Dancila, prin intermediul unei scrisori deschise, sa ceara scuze public fata de persoanele care sufera de autism, dar si fata de familiile lor.

 

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here