EXPLOZIV/Fostul șef al SRI București, Vasile Cămărăscu, în documentele mafiei petrolului

0
813

Fostul șef al SRI București, Vasile Cămărăscu apare pe tabelele din ultimul dosar penal al fostului șef ANAF, Sorin Blejnar, cum că ar fi încasat câteva sute de mii de euro cash de la rețeaua de evaziune cu produse petroliere protejată de fostul președinte ANAF dar și de locotenenții lui, Sorin Florea de la Garda Financiară și Viorel Comăniță, fost șef al Autorității Naționale a Vămilor. Cămărăscu nu are calitate deocamdată în dosarul penal dar principala întrebare care se pune este pentru ce ar fi putut încasa el acei bani pentru că despre foștii șefi ai Fiscului este clar că ei se ocupau cu protejarea evaziunii, scrie România Liberă.

Procurorul care instrumentează acest dosar al DNA, Carmen Damian a obținut mai multe tabele din care ar rezulta modul în care s-au împărțit banii din afacerile lui Radu Nemeș pentru perioada 2011 – 2012.

Pe aceste tabele apare explicit ca beneficiar al banilor negri, primiți în mai multe tranșe, și Vasile Cămărăscu, conform Flux 24.

Astfel, pe 13 februarie 2012 Cămărăscu ar fi primit 78.000 de euro, pe 29 februarie în același an este trecută o altă sumă și anume că 72.000 de euro ar fi ajuns la fostul șef al SRI București.

Pe un alt document apare că pe 5 decembrie 2011 Vasile Cămărăscu ar fi primit 49.000 de euro.

Într-o altă evidență care apare ca o sinteză a sumelor primite în 2011 în dreptul lui Vasile Cămărăscu apare suma de 242.000 de euro (140.000  + 50.000+40.000+12.000).

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informații, Ovidiu Marincea a declarat pentru România liberă că în acest moment Vasile Cămărăscu nu mai ocupă nicio funcție în cadrul SRI. Tot Marincea a comunicat că din 30 aprilie 2012 Vasile Cămărăscu nu mai este ofițer SRI, el fiind trecut în rezervă de la acel moment.

Fostul șef SRI București nu are calitate deocamdată în dosarul penal dar principala întrebare care se pune este pentru ce ar fi putut încasa el acei bani pentru că despre foștii șefi ai Fiscului este clar că ei se ocupau cu protejarea evaziunii. Vasile Cămărăscu a fost promovat la conducerea SRI București chiar de către fostul prim adjunct al Serviciului Român de Informații, Florian Coldea, cei doi fiind se pare colegi la Academia SRI. (Irinel I.).

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here