Actualitate
Câștigătorii Premiilor Oscar din această ediție 2018
Premiile Oscar 2018 au ajuns la cea de-a 90-a ediție a celei mai importante gale. Astfel că la Hollywood, au fost decernate în această dimineață la Dolby Theatre, din orașul american Los Angeles. Vedeta a fost fără îndoială regizorul Guillermo del Toro.
Câștigătorii Oscar 2018 se cunosc deja. Chiar dacă așteptarea a fost lungă, cei mai buni de până acum au fost prezentați într-un cadru festiv, marcând momentul premierii celor mai bune producții, celor mai buni actori din industria nord-americană de film.
Una dintre vedetele incontestabile a fost Guillermo del Toro cu producția sa denumită The Shape of Water.Trofeul cucerit de del Toro la Oscar 2018 vine după ce a reușit și să fie desemnat cel mai bun regizor. Același titlu l-a primit în cadrul premiilor BAFTA din acest an 2018. Regizorul mexican Guillermo del Toro în vârstă de 54 de ani a debutat în cinematografie cu scurtmetrajul Doña Lupe în 1985.
„Sunt un imigrant”, a declarat Del Toro, emoționant, îatunci când a luat prima sa statuet, lăudând puterea filmului de a „șterge linia din nisip” dintre oameni din diferite țări și culturi. „Vreau să dedic acest lucru fiecare tânăr regizor – tânărul care ne arată cum se fac lucrurile. Într-adevăr, ele sunt, în fiecare țară din lume „, a spus” M-am gândit că acest lucru nu s-ar putea întâmpla … Se întâmplă … și vreau să vă spun tuturor visează să folosești fantezie pentru a povesti despre lucrurile care sunt reale în lumea de azi – poți să o faci ”
Prima ediție a premiilor Oscar s-a desfășurat în 1929. Au fost difuzate live, pe TV, în 1953. De atunci au devenit un fel de eveniment anual care mobilizează sute de milioane de oameni din întreaga lume. Deși premiile Oscar nu sunt singurul etalon în industria filmului, puterea financiară de la Hollywood și mecanismele de promovare americane au dus această gală deasupra tuturor, confirmat de presa internațională și citat de New York Times .În 2018, premiul Oscar pentru cel mai bun film a avut nume importante, producții excelente pe careiubitorii celei de-a șaptea arte de-abia așteaptă să le vizioneze. Premiul pentru cel mai bun film Oscar 2018 putea fi câștigat de producții precum Call Me by Your Name, Darkest Hour, Dunkirk, Get Out, Lady Bird, Phantom Thread, The Post, The Shape of Water sau Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Așa cum ai putut să vezi în articolul dedicat premiilor Oscar 2018, marele câștigător a fost desemnat epelicula intitulată The Shape of Water.
De altfel, în afară de cel mai bun film, cea mai râvnită categorie lungmetrajul The Shape of Water a avut o seară memorabilă la gala Academiei Americane de Film, primind alte trei premii.Pelicula care a fost regizată de Guillermo del Toro a fost premiată și la categoriile „cel mai bun regizor”, „cea mai bună scenografie” şi „cea mai bună coloană sonoră”.
Dunkirk- drama istorică realizată de Christopher Nolan- a primit trei premii, în timp ce Three Billboards outside Ebbing, Missouri, Blade Runner 2049, Darkest Hour și animația Coco au obținut câte două statuete la Premiile Oscar 2018.
De asemenea, premiul pentru Cel mai bun actor a fost câștigat de favoritul tuturor specialiștilor- Gary Oldman, care a petrecut în cabina demachiaj timp de trei ore pe zi ca să întruchipeze în profunzime rolul primului ministru britanic de război Winston Churchill în pelicula intitulată Darkest Hour, sau așa cum a declarat că ”au fost mai multe ore întunecate”.
Allison Janney a câștigat cea mai bună actriță de sprijin pentru rândul său, cu un rol de mam[ furioasă, sardonică a ticăloșilor ticăloșilor dezamăgiți Tonya Harding, în filmul „Eu, Tonya”, care afost desemnată cea mai bună actriță într-un rol secundar a declarat emoționată următoarele: ”. Sunteți cu toții extraordinari „, Janney în vârstă de 58 de ani era creditată cu cele mai amri șanse și, cu toate acestea a fost deopotrivă entuziasnată dar și copleșită de trăiri și emoții, pe podium,în fața selectului auditoriu.
Reamintesc faptul că această gală a fost transmisă în direct în întreaga lume. De altfel,în anul acesta gala premiilor Oscar a fost marcată de campaniile „Time s Up” şi „#MeToo”, care sprijină femeile victime ale abuzurilor în diverse domenii de activitate. În plus, multe vedete au purtat insigne privind politica armelor de foc din Statele Unite.
Actriţele Ashley Judd, Annabella Sciorra şi Salma Hayek au vorbit despre diversitate,despre mişcarea #MeToo cțt și despre influența femeior din industria cinematografică. O dovadă în acest sens din discursul lor a fost completat de un montaj în care mai multe personalităţi de la Hollywood au susţinut punctul lor de vedere.
Găzduită pentru al doilea an consecutiv de actorul de comedie Jimmy Kimmel,cea de-a nouăzecea festivitate de decernare a premiilor Oscar a acoperit o perioadă dificilă de câteva luni în timpul căreia oamenii de bună credință au declarat că nu sunt de acord cu scandalurile și neregulile survenite în ceea ce-l vizează și-l incriminează pe unul dintre mogulii din această industrie, presupusul hărțuitor sexual- Harvey Weinstein
Kimmel a stabilit tonul ținând cont de antipatia generală vis a vis de Weinstein. Astfel că, în monologul său de deschidere, a descris căderea producătorului dezonorat după zeci de acuzații de hărțuire sexuală și modalitatea celui incriminat a catalogat-o ca fiind „întârziată de mult”. „Nu putem lăsa să ne lăsăm pradă acestui comportamenr rău. Trebuie să dăm un exemplu „, a punctat inspirat actorul desemnat să prezinte această gală.
Ca un alt amănunt de culoare,invitaţii nu au adoptat un cod vestimentar anume, cum s-a întâmplat la gala Globurilor de Aur, iar nuanţele pastel au dominat pe covorul roşu.
Lista completă a câștigătorilor premiilor Oscar 2018
Cel mai bun film – The Shape of Water
Cea mai bună actriță într-un rol principal – Frances McDormand (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri)
Cel mai bun actor într-un rol principal – Gary Oldman (Darkest Hour)
Cel mai bun regizor – Shape of Water, Guillermo del Toro
Cea mai bună actriță într-un rol secundar – Allison Janney (I, Tonya)
Cel mai bun actor într-un rol secundar – Sam Rockwell (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri)
Cel mai bun scenariu original – Get Out
Cel mai bun scenariu adaptat – Call me by your name
Cel mai bun scurtmetraj live-action – The Silent Child
Cel mai bun montaj video – Dunkirk
Cel mai bun mixaj de sunet – Dunkirk
Cel mai bun montaj de sunet – Dunkirk
Cel mai bun design de producție – Shape of Water
Cea mai bună coloană sonoră – Shape of Water
Cel mai bun film străin – Una mujer fantastica
Cea mai bună animație – Coco
Cel mai bun cântec – „Remember Me” (Coco)
Cel mai bun scurt-metraj animat – Dear Basketball
Cel mai bun scurtmetraj documentar – Heaven is a traffic jam on the 405
Cele mai bune efecte speciale – Blade Runner: 2049
Cea mai bună imagine – Blade Runner: 2049
Cel mai bun film documentar – Icarus
Cele mai bune costume – Phantom Thread
Cel mai bun machiaj și coafură – Darkest Hour
Sursa foto Elsalvador.com,OSN,Toronto Star,ABC News
Sinteza acestui material a fost oferită de către Prof. Dr Daniel Mihai, redactor șef al platformei media Criteriul Național
Actualitate
12 Noiembrie: Nadia Comăneci, „Zeița de la Montreal”, împlinește 63 de ani
Pe 12 noiembrie, în 1840, s-a născut sculptorul Auguste Rodin, iar în 1869 a murit scriitorul Gheorghe Asachi. În 1884, la Timișoara a fost introdus, pentru prima oara în Europa, iluminatul electric al străzilor, în 1929 a venit pe lume Grace Kelly, iar în 1961, „Zeița de la Montreal”, Nadia Comăneci.
1840 s-a născut Auguste Rodin, sculptor, grafician și pictor francez
Rodin este artistul care a revoluționat limbajul sculpturii, făcându-l capabil să exprime adevărul uman, pornind de la experiența directă, potrivit Wikipedia. Prin atelierul lui au trecut mulți sculptori, printre care Antoine Bourdelle, Charles Despiau, Aristide Maillol.
În 1907, aici a lucrat și Constantin Brâncuși, care, părăsind atelierul după numai câteva luni, și-a justificat plecarea spunând: „Nimic nu se poate înălța la umbra marilor arbori!”.
Auguste Rodin a murit în 1917.
Un secol mai târziu, în 2018 Lucrarea „L’élève de Dieu”, sculptată de Rodin şi dedicată prietenului său, pictorului Claude Monet, a fost adjudecată la Cannes de Muzeul Marmottan din Paris pentru suma de 108.000 de euro.
Lucrarea din ghips a fost estimată între 80.000 şi 100.000 de euro de casa Besch Cannes, potrivit Le Figaro.
Sculptura a fost expusă recent într-o expoziţie deschisă din septembrie 2017 până în ianuarie 2018 la Muzeul Marmottan, consacrată lui Monet colecţionarul.
1869: A murit scriitorul român Gheorghe Asachi
Poetul, prozatorul și dramaturg român Gheorghe Asachi s-a născut la Herța, în nordul Moldovei (azi în Ucraina) în data de 1/12 martie 1788.
Gheorghe Asachi. FOTO Wikipedia
Precursor al generației pașoptiste, Gheorghe Asachi a fost unul din întemeietorii nuvelei istorice la noi.
A condus numeroase reviste literare, a recuperat de la Lemberg din Polonia, unde studiase în tinerețe, manuscrisul „Țiganiadei”, epopeea bufă a lui Ion Budai-Deleanu.
1878: I.L. Caragiale a citit la banchetul „Junimii”, prima sa creație dramatică, „O noapte furtunoasă”
Ion Luca Caragiale (născut la 1 februarie S.N. 13 februarie 1852, Haimanale, județul Prahova, astăzi localitatea I. L. Caragiale, județul Dâmbovița) dramaturg, nuvelist, pamfletar, poet, scriitor, director de teatru, comentator politic și ziarist român a fost considerat de George Călinescu cel mai mare dramaturg român și unul dintre cei mai importanți scriitori români.
I. L. Caragiale. FOTO arhivă
Celebra sa comedie O noapte furtunoasă” (în patru tablouri) a apărut în revista Convorbiri literare, 1879, nr. 7 și 8, cu o elogioasă prezentare a lui Titu Maiorescu, ajungând și pe scena Operei Române, în 1935.
Adevărata notorietate a lui Caragiale a început cu reprezentarea traducerii, după A. Parodi, a tragediei în versuri „Roma învinsă”, la Teatrul Național din București, care avusese cu puțin înainte mare succes la Paris.
Drama, în versuri superioare celor originale, fusese remarcată drept excepțională de juriul din care au făcut parte Hasdeu, Alecsandri și Maiorescu. Acest succes l-a determinat pe Eminescu, de curând redactor la „Timpul”, să-l introducă în cenaclul lui Titu Maiorescu, în care se va impune cu autoritate.
Confirmându-și promisiunile cu lectura „ Nopții furtunoase” la ședința aniversară din 12 noiembrie 1878 la Iași, Titu Maiorescu și prietenii săi au recunoscut în noul dramaturg pe scriitorul mult așteptat, cu subiecte originale, în autentic mediu românesc și în plină actualitate.
1884: La Timișoara a fost introdus, pentru prima oara în Europa, iluminatul electric al străzilor
Timişoara a devenit, pe 12 noiembrie 1884, primul oraş din Europa continentală care avea străzile iluminate cu ajutorul electricităţii. Iluminatul public cu ajutorul curentului electric, la scară largă, mai fusese implementat doar în câteva oraşe din SUA şi Anglia.
Timişorenii se mândresc cu premierele oraşului. FOTO Arhivă
După ce mai bine de un secol iluminatul stradal s-a făcut cu seu şi, mai apoi, cu gaz (o altă premieră bănăţeană), în 15 decembrie 1882, primăria oraşului de pe Bega a încheiat un contract de concesionare cu Societatea Anglo-Austriacă Bruch Electrical Company Ltd., pentru construirea unei uzine de producere a energiei elecrice. În octombrie 1884 au început testele, iar pe 12 noiembrie au fost puse în funcţiune 731 de lămpi incandescente cu filament de cărbune, într-o reţea de 59 de kilometri.
Ca urmare a deciziei de a întrerupe contractele pentru lămpile cu gaz, zeci de muncitori au rămas fără loc de muncă.
Uzina electrică a trecut în proprietatea administraţiei locale în 1893, şi a fost denumită Uzina Electrică a Oraşului Timişoara, fiind cumpărată cu 200.000 de florini. De-a lungul anilor a alimentat şi necesarul de energie pentru iluminatul stradal şi pentru alimentarea tramvaielor electrice, care până în 1899 erau trase de cai. Iluminatul electric a fost întrerupt în Timişoara doar pentru scurt timp, în timpul celui de-Al Doilea Răboi Mondial, cu excepţia a 63 de lămpi camuflate.
1929: S-a născut Grace Kelly, prințesă de Monaco și fostă actriță
Fosta actriță americană de film Grace Patricia Kelly (născută pe 12 noiembrie 1929 ) s-a căsătorit în aprilie 1956 cu Rainier al III-lea de Monaco și a devenit prințesă consort de Monaco, denumită în mod obișnuit Prințesa Grace.
După ce a îmbrățișat o carieră în actorie în 1950, la vârsta de 20, Grace Kelly a apărut în New York City în producții teatrale, precum și în mai mult de patruzeci de episoade de producții de teatru difuzate live la începutul anilor 1950, Vârsta de Aur a Televiziunii. În luna octombrie 1953, odată cu lansarea filmului „Mogambo”, ea a devenit un star de cinema, un statut confirmat în 1954, cu un Glob de Aur și o nominalizare la Premiul Oscar, precum și cu roluri principale în cinci filme, printre care „The Country Girl”, pentru care a primit Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță. După căsătoria sa cu Rainier al III-lea de Monaco a renunțat la actorie, dedicându-se noului său rol în cadrul familiei princiare de Monaco. Ea și Prințul Rainier au avut trei copii: Caroline, Albert și Stéphanie.
A murit pe 14 septembrie 1982, după ce a suferit un accident vascular cerebral, când a pierdut controlul automobilului și s-a prăbușit. Fiica ei, Prințesa Stéphanie, a fost în mașină cu ea, dar a supraviețuit accidentului.
1961: S-a născut „Zeița de la Montreal”, Nadia Comăneci, o adevărată legendă a sportului internațional
Nadia Comăneci împlinește 63 de ani.
Emblematica figură a sportului românesc și internațional a intrat in istorie ca prima gimnasta care a fost notată cu 10. S-a întâmplat la Jocurile Olimpice din 1976 desfășurate la Montreal. Atunci, Nadia Comăneci a primit alte 6 note de 10 și a câștigat 3 medalii de aur, una de argint și una de bronz.
Nadia Comăneci. FOTO arhivă
„Zeița de la Montreal” s-a născut în Onești și a început să practice gimnastică de la 6 ani, ulterior a fost inclusă în lotul național și a început să fie antrenată de Bela și Marta Karoly.
La 13 ani a înregistrat primul succes internațional, la Campionatele Europene de Gimnastică din Norvegia câștigând 3 medalii de aur și una de argint. Un an mai târziu, Associated Press a numit-o „Sportivă anului” că urmare a titlurilor obținute în toate competițiile. De altfel, Nadia a fost cea mai tânăra câștigătoare a titlului olimpic, precum și prima gimnastă care a câștigat trei ani consecutiv medalia de aur la individual la Campionatul European.
În total, a adunat 18 medalii din aur la Olimpiada, campionatele mondiale și cele europene și alte 10 din argint și bronz. S-a retras din activitate în 1984 și a activat apoi în Federația Română de Gimnastică, contribuind la antrenarea lotului feminin de junioare. Înainte cu o luna de izbucnirea evenimentelor din decembrie 1989, Nadia Comăneci a fugit din țară și s-a stabilit în Statele Unite.
Nadia Comăneci. FOTO Facebook
S-a căsătorit în 1989 cu gimnastul american Bart Conner, iar în prezent este președinte de onoare al Federației Române de Gimnastică și al Comitetului Olimpic Român, și membră în alte foruri internaționale.
1980: Sonda spațială a NASA Voyager 1 s-a apropiat de Saturn și a făcut primele fotografii cu inelele acestuia
Inelele lui Saturn reprezintă cel mai mare sistem de inele planetare din Sistemul Solar. Inelele sunt formate din nenumărate particule mici, variind în mărime de la microni la metri, care formează pâlcuri care se rotesc în jurul planetei Saturn, potrivit Wikipedia.
Particulele din inele conțin aproape în întregime particule de apă înghețată, cu unele contaminări de praf și alte substanțe chimice.
FOTO: NASA
Referitor la mecanismul de formare, nu există încă un consens, dar modelele teoretice indică faptul că acestea s-ar putea să se fi format mai devreme în istoria Sistemului Solar.
1982: S-a născut actrița americană Anne Hathaway
Rolul care a consacrat-o pe Anne Jacqueline Hathaway (n. 12 noiembrie 1982), a fost Mia Thermopolis din The Princess Diaries (2001).
Debutul său a avut loc însă pe scena de teatru, iar în anul 1999 a apărut în serialul de televiziune Get Real. Ulterior, când s-a făcut cea de-a doua parte a filmului The Princess Diaries , tot cu ea în rolul principal, a mai filmat și la Ella Enchanted, ambele pelicule în anul 2004. A mai jucat în Brokeback Mountain, The Devil Wears Prada (2006) și Becoming Jane (2007). Potrivit revistei People, Anne Hathaway a avut cea mai spectaculoasă ascensiune (în 2001) , iar în 2006 a apărut pe lista celor mai frumoase 50 femei din lume.
1990: Este publicată propunerea lui Tim Berners-Lee care a dus la dezvoltarea World Wide Webului
Tim Berners-Lee, cunoscut și ca TimBL, (n. 8 iunie 1955, Londra, Regatul Unit) este un programator englez, inventator al World Wide Web-ului. Este actualmente director al World Wide Web Consortium (W3C), organizația ce tutelează standardele Web-ului.
Tim Berners FOTO: EPA-EFE
Tim Berners-Lee a propus pentru prima dată în (martie 1989) un sistem de management al informațiilor, care la scurt timp, cu ajutorul lui Robert Cailliau, a implementat cu succes prima comunicare HTTP între un client și un server „via Internet”.
Primul sit web, http://info.cern.ch, creat de către Lee și ceilalți colaboratori ai săi, continuă să existe și în 2023.
2001: Zborul American Airlines 587, un Airbus A300 în drum spre Republica Dominicană, s-a prăbușit
Accidentul aviatic a avut loc la La New York, la câteva minute după decolarea avionului de pe Aeroportul Internațional John F. Kennedy.
Au murit toți cei 260 de oameni aflați de la bord și alți cinci la sol. Este al doilea accident de aviație din istoria SUA ca gravitate, după prăbușirea zborului American Airlines 191 din 1979.
2011: Silvio Berlusconi și-a depus depune demisia din funcția de prim-ministru al Italiei
În urma părăsirii funcției, Silvio Berlusconi a lăsat locul unui guvern condus de economistul Mario Monti, fost comisar european.
Silvio Berlusconi. FOTO Getty Immages
Silvio Berlusconi (n. 29 septembrie 1936 – d. 12 iunie 2023) a fost un om politic și de afaceri italian, care a fost premier al Italiei între 1994-1995, 2001-2006, respectiv 2008-2011. Berlusconi a fost conducător al partidului politic Forza Italia și proprietar al unui imperiu media.
Forbes l-a categorisit ca cea mai prosperă persoană din Italia, cu o avere de 7,2 miliarde de dolari (2002).
Cu o avere estimată la 7,8 miliarde de dolari în 2011, Forbes l-a plasat pe locul 118 în lume.
Actualitate
Nicolae Ciucă, primul lider român primit de Maia Sandu după câștigarea prezidențialelor: Propaganda rusă a pierdut la Chișinău, va pierde și la București
Președintele Senatului și candidatul prezidențial al PNL,
Nicolae Ciucă, a fost primul lider român primit de Maia Sandu la Chișinău după
realegerea ei ca președinte al Republicii Moldova.
Nicolae Ciucă și Maia Sandu FOTO: FB
„Astăzi, într-un dialog sincer cu Maia Sandu, președinta
Republicii Moldova, am subliniat angajamentul comun pentru un viitor european
și democratic al ambelor țări”, a scris Nicolae Ciucă luni după-amiază, pe
Facebook, după întâlnirea cu președintele reales al Republicii Moldova.
El a
adăugat că PNL – „cel mai pro-european și pro-atlantist partid din România” –
își asumă datoria de a sprijini în continuare parcursul democratic al Moldovei.
Discuția de luni dintre Nicolae Ciucă și Maia Sandu s-a
concentrat pe colaborarea dintre Chișinău și București pentru aderarea
Republicii Moldova la Uniunea Europeană, fiind abordată însă și tema
propagandei ruse în Europa.
Liderul liberal a arătat că inclusiv în România există
actori politici care caută să devieze direcția occidentală pe care se află
țara.
„Din păcate, există partide care încearcă să devieze România de la
această direcție, așa cum au încercat să o facă și în Republica Moldova. Aceste
partide, precum AUR și SOS, reprezintă, în opinia noastră, interesele Moscovei.
Este esențial să acționăm ferm pentru ca aceste forțe să nu influențeze
viitorul democratic al României”, a arătat președintele PNL. Nicolae Ciucă.
Analiștii
politici de dincoace și dincolo de Prut estimează că, așa cum propaganda rusă
n-a avut succes la Chișinău, nu va avea succes nici la București.
În cadrul vizitei de la Chișinău, Nicolae Ciucă s-a
întâlnit și cu omologul său Igor Grosu, președintele Parlamentului Republicii
Moldova, dar și președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, cel care
asigură guvernarea țării.
Dialogul cu Igor Grosu s-a referit la sprijinul
Uniunii Europene și al României pentru Republica Moldova, Nicolae Ciucă vorbind
despre faptul că trebuie stabilite câteva „obiective mari, strategice,
relevante”, care să susțină dezvoltarea țării pe baza fondurilor europene care
urmează să vină la Chișinău.
CMF31240003
Actualitate
Maria Tebieș, ispita medic rezident de la „Insula iubirii”, a apărut într-un film porno. Scene fierbinți, alături de Eva Kent
Maria Tebieș, una dinte cele 10 ispite feminine ale celei mai recente ediții a emisiunii „Insula Iubirii”, a devenit și actriță de filme porno. Recent, ea a apărut alături de Ema Karter, una dintre cele mai cunoscute actrițe XXX din România.
Maria Tebieș. FOTO social media. Sursă Click
Tânăra, în vârstă de 26 de ani, este în prezent medic rezident. A locuit în Canada, dar a venit în România pentru a studia Medicina, potrivit Click!
A devenit cunoscută în urma apariției sale la „Insula Iubirii”, iar acum a decis să își încerce norocul și în industria filmelor pentru adulți, cu numele de scenă fiind Dr. Mia Splash.
Bianca Tebieș și Ema Karter. FOTO Instagram
Maria Tebieș activează în industria pornografică
Fosta ispită a jucat deja în primul ei film porno. Pe contul personal de Instagram, Maria Tebieș are deja postate câteva fotografii în lenjerie provocatoare, iar în una dintre ele apare în compania Emei Karter.
Articolul integral, în Click!
-
Actualitateacum 14 ore
Maria Tebieș, ispita medic rezident de la „Insula iubirii”, a apărut într-un film porno. Scene fierbinți, alături de Eva Kent
-
Actualitateacum 2 zile
Căpcăunul din Bucegi și Baba Cloanța din Parâng. Cum arată monștrii mai puțin cunoscuți ai României modelați de natură
-
Breakingacum 2 zile
Donald Trump, păzit de un CÂINE robot, utilizat de Serviciile Secrete americane
-
Breakingacum 2 zile
A trecut biserica pe numele său și a aderat la Mitropolia din Muntenegru
-
Breakingacum 2 zile
Televiziunea de stat rusă a difuzat poze nud cu Melania Trump, după ce Donald Trump a câștigat un nou mandat de președinte
-
Actualitateacum 19 ore
OMV Petrom începe execuția proiectului fotovoltaic de la Işalniţa. Când va fi gata
-
Actualitateacum 2 zile
Tesla, impulsionată masiv după victoria lui Trump. Ce perspective are industria auto din Germania
-
Comunicateacum o zi
FoodService & Hospitality Expo 2024: Tendințe și Tehnologii de Top pentru Horeca