Connect with us

Actualitate

Câștigătorii Premiilor Oscar din această ediție 2018

Publicat

pe

Câștigătorii Premiilor Oscar din această ediție 2018

Premiile Oscar 2018 au ajuns la cea de-a 90-a ediție a celei mai importante gale. Astfel că la Hollywood, au fost decernate în această dimineață la Dolby Theatre, din orașul american Los Angeles. Vedeta a fost fără îndoială regizorul Guillermo del Toro.

Câștigătorii Oscar 2018 se cunosc deja. Chiar dacă așteptarea a fost lungă, cei mai buni de până acum au fost prezentați într-un cadru festiv, marcând momentul premierii celor mai bune producții, celor mai buni actori din industria nord-americană de film.

Una dintre vedetele incontestabile a fost Guillermo del Toro cu producția sa denumită The Shape of Water.Trofeul cucerit de del Toro la Oscar 2018 vine după ce a reușit și să fie desemnat cel mai bun regizor. Același titlu l-a primit în cadrul premiilor BAFTA  din acest an 2018. Regizorul mexican Guillermo del Toro  în vârstă de 54 de ani a debutat în cinematografie cu scurtmetrajul Doña Lupe în 1985.

„Sunt un imigrant”, a declarat Del Toro, emoționant, îatunci când a  luat prima sa statuet, lăudând puterea filmului de a „șterge linia din nisip” dintre oameni din diferite țări și culturi. „Vreau să dedic acest lucru fiecare tânăr regizor – tânărul care ne arată cum se fac lucrurile. Într-adevăr, ele sunt, în fiecare țară din lume „, a spus” M-am gândit că acest lucru nu s-ar putea întâmpla … Se întâmplă … și vreau să vă spun tuturor visează să folosești fantezie pentru a povesti despre lucrurile care sunt reale în lumea de azi – poți să o faci ”

Prima ediție a premiilor Oscar s-a desfășurat în 1929. Au fost difuzate live, pe TV, în 1953. De atunci au devenit un fel de eveniment anual care mobilizează sute de milioane de oameni din întreaga lume. Deși premiile Oscar nu sunt singurul etalon în industria filmului, puterea financiară de la Hollywood și mecanismele de promovare americane au dus această gală deasupra tuturor, confirmat de presa internațională și citat de New York Times .În 2018, premiul Oscar pentru cel mai bun film a avut nume importante, producții excelente pe careiubitorii celei de-a șaptea arte de-abia așteaptă să le vizioneze. Premiul  pentru cel mai bun film Oscar 2018 putea fi câștigat de producții precum Call Me by Your NameDarkest HourDunkirkGet OutLady BirdPhantom ThreadThe PostThe Shape of Water sau Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Așa cum ai putut să vezi în articolul dedicat premiilor Oscar 2018, marele câștigător a fost desemnat epelicula intitulată The Shape of Water.

De altfel, în afară de cel mai bun film, cea mai râvnită categorie lungmetrajul The Shape of Water a avut o seară memorabilă la gala Academiei Americane de Film, primind alte trei premii.Pelicula care a fost regizată de Guillermo del Toro a fost premiată și la categoriile  „cel mai bun regizor”, „cea mai bună scenografie” şi „cea mai bună coloană sonoră”.

Dunkirk- drama istorică realizată de Christopher Nolan- a primit trei premii, în timp ce Three Billboards outside Ebbing, Missouri, Blade Runner 2049, Darkest Hour și animația Coco au obținut câte două statuete la Premiile Oscar 2018.

De asemenea, premiul pentru Cel mai bun actor a fost câștigat de favoritul tuturor specialiștilor- Gary Oldman, care a petrecut în cabina demachiaj timp de trei ore pe zi ca să întruchipeze în profunzime rolul primului ministru britanic de război Winston Churchill în pelicula intitulată Darkest Hour, sau așa cum a declarat că ”au fost mai multe ore întunecate”.

Allison Janney a câștigat cea mai bună actriță de sprijin pentru rândul său, cu un rol de mam[ furioasă, sardonică a ticăloșilor ticăloșilor dezamăgiți Tonya Harding, în filmul „Eu, Tonya”, care afost desemnată cea mai bună actriță într-un rol secundar a declarat emoționată următoarele: ”. Sunteți cu toții extraordinari „, Janney în vârstă de 58 de ani era creditată cu cele  mai amri șanse și, cu toate acestea a fost deopotrivă entuziasnată dar și copleșită de trăiri și emoții, pe podium,în fața selectului auditoriu.

Reamintesc faptul că această gală a fost transmisă în direct în întreaga lume. De altfel,în anul acesta gala premiilor Oscar a fost  marcată de campaniile „Time s Up” şi „#MeToo”, care sprijină femeile victime ale abuzurilor în diverse domenii de activitate. În plus, multe vedete au purtat insigne privind politica armelor de foc din Statele Unite.

Actriţele Ashley Judd, Annabella Sciorra şi Salma Hayek au vorbit despre diversitate,despre mişcarea #MeToo cțt și despre influența femeior din industria cinematografică. O dovadă în acest sens din discursul lor a fost completat de un montaj în care mai multe personalităţi de la Hollywood au susţinut punctul lor de vedere.

Găzduită pentru al doilea an consecutiv de actorul de comedie Jimmy Kimmel,cea de-a nouăzecea festivitate de decernare a premiilor Oscar a acoperit o perioadă dificilă de câteva luni în timpul căreia oamenii de bună credință au declarat că nu sunt de acord cu scandalurile și neregulile survenite în ceea ce-l vizează și-l incriminează pe unul dintre mogulii din această industrie, presupusul hărțuitor sexual- Harvey Weinstein

Kimmel a stabilit tonul ținând cont de antipatia generală vis a vis de Weinstein. Astfel că, în monologul său de deschidere, a descris căderea producătorului dezonorat după zeci de acuzații de hărțuire sexuală și modalitatea celui incriminat a catalogat-o ca fiind „întârziată de mult”. „Nu putem lăsa să ne lăsăm pradă acestui comportamenr rău. Trebuie să dăm un exemplu „, a punctat inspirat actorul desemnat să prezinte această gală.

Ca un alt amănunt de culoare,invitaţii nu au adoptat un cod vestimentar anume, cum s-a întâmplat la gala Globurilor de Aur, iar nuanţele pastel au dominat pe covorul roşu.

 Lista completă a câștigătorilor premiilor Oscar 2018 

Cel mai bun film – The Shape of Water

Cea mai bună actriță într-un rol principal – Frances McDormand (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri)

Cel mai bun actor într-un rol principal – Gary Oldman (Darkest Hour)

Cel mai bun regizor – Shape of Water, Guillermo del Toro

Cea mai bună actriță într-un rol secundar – Allison Janney (I, Tonya)

Cel mai bun actor într-un rol secundar – Sam Rockwell (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri)

Cel mai bun scenariu original – Get Out

Cel mai bun scenariu adaptat – Call me by your name

Cel mai bun scurtmetraj live-action – The Silent Child

Cel mai bun montaj video – Dunkirk

Cel mai bun mixaj de sunet – Dunkirk

Cel mai bun montaj de sunet – Dunkirk

Cel mai bun design de producție – Shape of Water

Cea mai bună coloană sonoră – Shape of Water

Cel mai bun film străin – Una mujer fantastica

Cea mai bună animație – Coco

Cel mai bun cântec – „Remember Me” (Coco)

Cel mai bun scurt-metraj animat – Dear Basketball

Cel mai bun scurtmetraj documentar – Heaven is a traffic jam on the 405

Cele mai bune efecte speciale – Blade Runner: 2049

Cea mai bună imagine – Blade Runner: 2049

Cel mai bun film documentar – Icarus

Cele mai bune costume – Phantom Thread

Cel mai bun machiaj și coafură – Darkest Hour

Sursa foto Elsalvador.com,OSN,Toronto Star,ABC News

Sinteza acestui material a fost oferită de către Prof. Dr Daniel Mihai, redactor șef al platformei media Criteriul Național

Comentarii Facebook
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Căile Ferate ale Ucrainei, vizate de un atac cibernetic de amploare și țintit

Publicat

pe

Căile Ferate ale Ucrainei, vizate de un atac cibernetic de amploare și țintit

Căile Ferate ale Ucrainei (Ukrzalizniția) au anunțat, pe 24 martie,  că au fost ținta unui atac cibernetic de amploare și sofisticat, precizând că lucrările de restaurare a sistemelor afectate sunt în curs de desfășurare.

Trenurile au circulat în ciuda atacului cibernetic/FOTO:Arhiva

„Sistemele online ale Ukrzalizniția au fost supuse unui atac cibernetic masiv și țintit”, se arată într-un comunicat oficial al operatorului feroviar de stat.

Conform declarațiilor anterioare ale companiei, atât site-ul, cât și aplicația sa au devenit inaccesibile pe 23 martie din cauza unei „defecțiuni tehnice”. Atacul survine într-un context în care atât Rusia, cât și Ucraina au recurs pe scară largă la atacuri cibernetice în cadrul războiului pe care îl duc, mai multe companii ucrainene și agenții guvernamentale fiind vizate de hackerii ruși în ultimii trei ani.

Deși atacul a fost semnificativ, nu a reușit să perturbe traficul feroviar, trenurile continuând să circule fără întârzieri, a menționat compania. Ca urmare a atacurilor cibernetice anterioare, operatorul feroviar ucrainean implementase protocoale de backup, ceea ce a permis menținerea activității feroviare.

Ukrzalizniția a calificat atacul drept „sistemic” și „multi-nivelat”, indicând faptul că acesta a fost orchestrat de „inamic”. Specialiștii companiei lucrează împreună cu experții din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) pentru a restabili datele de rezervă.

În ciuda eforturilor de restabilire a sistemelor, achiziționarea biletelor online rămâne indisponibilă, iar compania se pregătește să funcționeze offline începând cu 24 martie, informează mass-media ucraineană.

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

Cele 8 secunde care-ți pot schimba viața. Remediul natural care te eliberează de tensiune și neliniște

Publicat

pe

Cele 8 secunde care-ți pot schimba viața. Remediul natural care te eliberează de tensiune și neliniște

Martie este ocazia perfectă pentru a redescoperi puterea uimitoare a îmbrățișărilor – un gest simplu, dar esențial, care apropie oamenii și aduce beneficii remarcabile pentru sănătatea emoțională. Un act care nu costă nimic, doar un strop de bunăvoință, dar care poate alina suflete, reduce stresul și întări legăturile dintre noi.

Puterea nebănuită a îmbrățișărilor opt secunde până la fericire Colaj

Într-o lume din ce în ce mai grăbită și digitalizată, îmbrățișările rămân un limbaj universal al afecțiunii, un refugiu autentic de confort și siguranță. Specialiștii ne încurajează să profităm de această perioadă pentru a oferi și primi îmbrățișări, pentru că doar opt secunde pot schimba complet ziua și, poate, chiar viața!

„Organismul nostru, corpul nostru, mintea și inima, toate au nevoie de îmbrățișări”  

Psihiatrul Marian Rojas Estapé, cunoscută pentru cercetările sale în domeniul psihologiei și neuroștiinței, subliniază puterea unui gest simplu, dar extrem de benefic, atât pentru exprimarea iubirii, cât și pentru sănătatea noastră emoțională și fizică.

Potrivit acesteia, îmbrățișările nu sunt doar un semn de afecțiune, ci aduc și beneficii importante la nivel biologic și psihologic.

„Expertul în neuroștiință Paul Zack, care cunoaște cel mai bine oxitocina, recomandă ca fiecare dintre noi să ne îmbrățișăm de cel puțin opt ori pe zi”, explică Marian Rojas Estapé.

Marian Rojas Estape cunoscut psihiatru-cercetări în psihologie și neuroștiințe Sursă marianrojas-com

Oxitocina, cunoscută și ca „hormonul iubirii”, este esențială pentru schimbarea stării de spirit, pentru crearea sentimentelor de bine, conexiune și siguranță emoțională. După ce a studiat această substanță, psihiatrul subliniază că „trebuie să recăpătăm acest obicei ori de câte ori avem ocazia”, pentru că „organismul nostru, corpul nostru, mintea și inima… toate au nevoie de aceste îmbrățișări.

„Hormonul legăturilor” și al „oamenilor – vitamină” 

Într-o lume cu un ritm tot mai alert și plină de tensiuni, îmbrățișările pot deveni un remediu natural pentru stres și anxietate, explică specialista. În plus, „de fiecare dată când primim o îmbrățișare, oxitocina este eliberată, creând o stare de bine, pace interioară, serenitate, fericire și echilibru”, iar acest gest ne ajută să „ieșim din momentele dificile ale zilei”.

Pentru a beneficia la maximum de aceste efecte, psihiatrul recomandă ca îmbrățișările să dureze cel puțin 8 secunde. La acest interval de timp, gestul simplu „eliberează oxitocina, hormonul iubirii și al conexiunii, reduce stresul și anxietatea prin scăderea nivelului de cortizol, întărește relațiile emoționale și sporește sentimentul de siguranță și bunăstare emoțională”

Conform Marianei Rojas, îmbrățișările prelungite ajută la scăderea nivelului de cortizol – hormonul stresului – contribuind astfel la o mai bună reglementare emoțională. Oxitocina, cunoscută și ca hormonul legăturilor, este, de asemenea, numită „hormonul oamenilor-vitamina” de specialistă, care subliniază importanța prezenței celor dragi alături.

Îmbrățișările de 8 secunde – cheia către echilibru emoțional

Într-o perioadă în care cortizolul este încă prezent în cantități mari și fricile ne domină, Rojas Estapé ne încurajează să stimulăm oxitocina prin contactul uman. Îmbrățișările zilnice nu ne costă nimic; doar 8 secunde pot transforma complet percepția noastră într-o clipă.

Astfel, Marian Rojas ne îndeamnă să „revenim cât mai repede la revoluția îmbrățișărilor”, să ne îmbrățișăm din nou, să ne privim în ochi și să zâmbim din nou.

Ce moment mai potrivit pentru a începe decât Luna Iubirii? Adoptarea acestei practici zilnice este o metodă simplă, dar extrem de eficientă, de a ne îngriji sănătatea mentală, emoțională și fizică. Așadar, astăzi, nu ezita să oferi o îmbrățișare de 8 secunde și să o transformi într-un obicei zilnic.

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

2,3 milioane de carduri bancare, expuse pe dark web. Cum operează hackerii și cum vă puteți păstra banii

Publicat

pe

2,3 milioane de carduri bancare, expuse pe dark web. Cum operează hackerii și cum vă puteți păstra banii

2,3 milioane de carduri bancare au fost expuse pe dark web în perioada 2023 – 2024, spun experții în securitate cibernetică, enumerând metodele folosite de infractori și recomandările pentru cei care au suspiciuni că le-a fost compromis contul.

2,3 milioane de carduri bancare au fost expuse pe dark web. Foto arhivă

Deși, la nivel global, procentul cardurilor potențial compromise este sub unu la sută, 95% dintre cazurile analizate par a fi valide din punct de vedere tehnic.

Potrivit experților, malware-ul de tip infostealer nu este conceput doar pentru a fura informații financiare, ci și acreditări, cookie-uri și alte date valoroase ale utilizatorilor. Aceste informații sunt compilate în fișiere de tip jurnal și apoi distribuite în comunitățile subterane de pe dark web.

Un infostealer – adică un virus de tip Troian, care își camuflează prezența pentru a infecta dispozitivele utilizatorilor și a extrage informații sensibile – poate infecta un dispozitiv dacă victima descarcă și rulează, fără să știe, un fișier malițios, de exemplu, unul deghizat în software legitim, cum ar fi un cheat pentru jocuri. Acesta se poate răspândi prin linkuri de phishing, site-uri compromise, atașamente malițioase în e-mailuri sau mesaje și diverse alte metode, vizând atât dispozitive personale, cât și corporative.

Cum se fură informațiile de pe un card de credit

În medie, fiecare a 14-a infecție cu un infostealer poate duce la furtul informațiilor de pe un card de credit. Experții Kaspersky Digital Footprint Intelligence au descoperit că aproape 26 de milioane de dispozitive care rulează Windows au fost infectate cu diverse tipuri de infostealeri în ultimii doi ani.

În 2024, Redline a rămas cel mai răspândit infostealer, fiind legat de 34% din numărul total de infectări.

Cea mai semnificativă creștere în 2024 a fost cea a infectărilor cauzate de Risepro, a cărui pondere a crescut de la 1,4% în 2023 la aproape 23% în 2024. Un alt stealer cu creștere rapidă este Stealc, care a apărut pentru prima dată în 2023 și și-a crescut cota de la aproape 3% la 13%.

Recomandări pentru posesorii cardurilor

Dacă întâmpinați o scurgere de date printr-un atact de tip infostealer, trebuie să faceți imediat următorii pași:

• Acționați prompt dacă bănuiți că detaliile cardului dumneavoastră bancar sunt compromise: monitorizați notificările bancare, reemiteți cardul și schimbați parola pentru aplicația bancară sau pentru site-ul web. Activați autentificarea cu doi factori și alte metode de verificare. Unele bănci permit stabilirea unor limite de cheltuieli pentru o protecție suplimentară. Dacă detaliile contului și soldului sunt scurse, fiți foarte vigilenți cu e-mailurile de tip phishing, SMS-urile sau apelurile frauduloase. Infractorii cibernetici v-ar putea folosi ca țintă, pe baza acestor informații. Contactați-vă banca direct dacă aveți neclarități.

• Schimbați parolele de cont și monitorizați activitățile suspecte asociate cu acele conturi.

• Rulați scanări complete de securitate pe toate dispozitivele, eliminând orice malware detectat.

• Companiilor li se recomandă să monitorizeze piețele dark web în mod proactiv, pentru a detecta conturile compromise înainte ca acestea să prezinte riscuri pentru clienți sau angajați. Utilizați Kaspersky Digital Footprint Intelligence pentru a urmări ceea ce știu infractorii cibernetici despre compania dumneavoastră, pentru a identifica potențialii vectori de atac și pentru a implementa măsuri de protecție în timp util.

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Stiri calde

Căile Ferate ale Ucrainei, vizate de un atac cibernetic de amploare și țintit Căile Ferate ale Ucrainei, vizate de un atac cibernetic de amploare și țintit
Actualitateacum 5 ore

Căile Ferate ale Ucrainei, vizate de un atac cibernetic de amploare și țintit

Căile Ferate ale Ucrainei (Ukrzalizniția) au anunțat, pe 24 martie,  că au fost ținta unui atac cibernetic de amploare și...

Cele 8 secunde care-ți pot schimba viața. Remediul natural care te eliberează de tensiune și neliniște Cele 8 secunde care-ți pot schimba viața. Remediul natural care te eliberează de tensiune și neliniște
Actualitateacum 10 ore

Cele 8 secunde care-ți pot schimba viața. Remediul natural care te eliberează de tensiune și neliniște

Martie este ocazia perfectă pentru a redescoperi puterea uimitoare a îmbrățișărilor – un gest simplu, dar esențial, care apropie oamenii...

2,3 milioane de carduri bancare, expuse pe dark web. Cum operează hackerii și cum vă puteți păstra banii 2,3 milioane de carduri bancare, expuse pe dark web. Cum operează hackerii și cum vă puteți păstra banii
Actualitateacum 15 ore

2,3 milioane de carduri bancare, expuse pe dark web. Cum operează hackerii și cum vă puteți păstra banii

2,3 milioane de carduri bancare au fost expuse pe dark web în perioada 2023 – 2024, spun experții în securitate...

Reportaj BBC în satul care l-a votat pe Călin Georgescu, iar oamenii sunt supărați pe clasa politică: „Ne-au păcălit. Ne-au promis mai mulți bani” Reportaj BBC în satul care l-a votat pe Călin Georgescu, iar oamenii sunt supărați pe clasa politică: „Ne-au păcălit. Ne-au promis mai mulți bani”
Actualitateacum 19 ore

Reportaj BBC în satul care l-a votat pe Călin Georgescu, iar oamenii sunt supărați pe clasa politică: „Ne-au păcălit. Ne-au promis mai mulți bani”

Mulți români se tem că valorile europene fundamentale ale țării lor și alianțele sale globale sunt încă în pericol, arată BBC,...

Cum suntem manipulați de ruși după ghidul KGB din 1983. Șeful CNA: „Creați o minciună mare și găsiți un idiot util” Cum suntem manipulați de ruși după ghidul KGB din 1983. Șeful CNA: „Creați o minciună mare și găsiți un idiot util”
Actualitateacum o zi

Cum suntem manipulați de ruși după ghidul KGB din 1983. Șeful CNA: „Creați o minciună mare și găsiți un idiot util”

Valentin Jucan, vicepreședintele Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), a vorbit despre așa-zisa „poliție a internetului” și susține că suntem manipulați...

Putin obligă ucrainenii din teritoriile ocupate să-şi ia cetățenie rusă. Ce se întâmplă cu cei care refuză Putin obligă ucrainenii din teritoriile ocupate să-şi ia cetățenie rusă. Ce se întâmplă cu cei care refuză
Actualitateacum o zi

Putin obligă ucrainenii din teritoriile ocupate să-şi ia cetățenie rusă. Ce se întâmplă cu cei care refuză

 Vladimir Putin face presiuni asupra ucrainenilor aflaţi în Rusia sau în cele patru regiuni ocupate în Ucraina să ceară cetăţenia...

Cum influențează calciul sănătatea inimii. Medic: „E un motiv în plus pentru care trebuie să evităm să luăm suplimente brambura” Cum influențează calciul sănătatea inimii. Medic: „E un motiv în plus pentru care trebuie să evităm să luăm suplimente brambura”
Actualitateacum o zi

Cum influențează calciul sănătatea inimii. Medic: „E un motiv în plus pentru care trebuie să evităm să luăm suplimente brambura”

Calciul are un rol esențial în organism, iar nivelurile prea mari sau prea mici în sânge influențează inclusiv buna funcționare...

Publicitate

Parteneri

Citește și:

Top Stiri Nationalul.ro

Copyright © 2024 - ZIARUL NATIONALUL Toate drepturile rezervate. Răspunderea juridică, civilă și penală, pentru conținutul materialelor publicate pe site-ul nationalul.ro este purtată exclusiv de către autorul acestora. CONTACT: contact@nationalul.ro