Câștigătorii Premiilor Oscar din această ediție 2018

0
1094

Premiile Oscar 2018 au ajuns la cea de-a 90-a ediție a celei mai importante gale. Astfel că la Hollywood, au fost decernate în această dimineață la Dolby Theatre, din orașul american Los Angeles. Vedeta a fost fără îndoială regizorul Guillermo del Toro.

Câștigătorii Oscar 2018 se cunosc deja. Chiar dacă așteptarea a fost lungă, cei mai buni de până acum au fost prezentați într-un cadru festiv, marcând momentul premierii celor mai bune producții, celor mai buni actori din industria nord-americană de film.

Una dintre vedetele incontestabile a fost Guillermo del Toro cu producția sa denumită The Shape of Water.Trofeul cucerit de del Toro la Oscar 2018 vine după ce a reușit și să fie desemnat cel mai bun regizor. Același titlu l-a primit în cadrul premiilor BAFTA  din acest an 2018. Regizorul mexican Guillermo del Toro  în vârstă de 54 de ani a debutat în cinematografie cu scurtmetrajul Doña Lupe în 1985.

„Sunt un imigrant”, a declarat Del Toro, emoționant, îatunci când a  luat prima sa statuet, lăudând puterea filmului de a „șterge linia din nisip” dintre oameni din diferite țări și culturi. „Vreau să dedic acest lucru fiecare tânăr regizor – tânărul care ne arată cum se fac lucrurile. Într-adevăr, ele sunt, în fiecare țară din lume „, a spus” M-am gândit că acest lucru nu s-ar putea întâmpla … Se întâmplă … și vreau să vă spun tuturor visează să folosești fantezie pentru a povesti despre lucrurile care sunt reale în lumea de azi – poți să o faci ”

Prima ediție a premiilor Oscar s-a desfășurat în 1929. Au fost difuzate live, pe TV, în 1953. De atunci au devenit un fel de eveniment anual care mobilizează sute de milioane de oameni din întreaga lume. Deși premiile Oscar nu sunt singurul etalon în industria filmului, puterea financiară de la Hollywood și mecanismele de promovare americane au dus această gală deasupra tuturor, confirmat de presa internațională și citat de New York Times .În 2018, premiul Oscar pentru cel mai bun film a avut nume importante, producții excelente pe careiubitorii celei de-a șaptea arte de-abia așteaptă să le vizioneze. Premiul  pentru cel mai bun film Oscar 2018 putea fi câștigat de producții precum Call Me by Your NameDarkest HourDunkirkGet OutLady BirdPhantom ThreadThe PostThe Shape of Water sau Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Așa cum ai putut să vezi în articolul dedicat premiilor Oscar 2018, marele câștigător a fost desemnat epelicula intitulată The Shape of Water.

De altfel, în afară de cel mai bun film, cea mai râvnită categorie lungmetrajul The Shape of Water a avut o seară memorabilă la gala Academiei Americane de Film, primind alte trei premii.Pelicula care a fost regizată de Guillermo del Toro a fost premiată și la categoriile  „cel mai bun regizor”, „cea mai bună scenografie” şi „cea mai bună coloană sonoră”.

Dunkirk- drama istorică realizată de Christopher Nolan- a primit trei premii, în timp ce Three Billboards outside Ebbing, Missouri, Blade Runner 2049, Darkest Hour și animația Coco au obținut câte două statuete la Premiile Oscar 2018.

De asemenea, premiul pentru Cel mai bun actor a fost câștigat de favoritul tuturor specialiștilor- Gary Oldman, care a petrecut în cabina demachiaj timp de trei ore pe zi ca să întruchipeze în profunzime rolul primului ministru britanic de război Winston Churchill în pelicula intitulată Darkest Hour, sau așa cum a declarat că ”au fost mai multe ore întunecate”.

Allison Janney a câștigat cea mai bună actriță de sprijin pentru rândul său, cu un rol de mam[ furioasă, sardonică a ticăloșilor ticăloșilor dezamăgiți Tonya Harding, în filmul „Eu, Tonya”, care afost desemnată cea mai bună actriță într-un rol secundar a declarat emoționată următoarele: ”. Sunteți cu toții extraordinari „, Janney în vârstă de 58 de ani era creditată cu cele  mai amri șanse și, cu toate acestea a fost deopotrivă entuziasnată dar și copleșită de trăiri și emoții, pe podium,în fața selectului auditoriu.

Reamintesc faptul că această gală a fost transmisă în direct în întreaga lume. De altfel,în anul acesta gala premiilor Oscar a fost  marcată de campaniile „Time s Up” şi „#MeToo”, care sprijină femeile victime ale abuzurilor în diverse domenii de activitate. În plus, multe vedete au purtat insigne privind politica armelor de foc din Statele Unite.

Actriţele Ashley Judd, Annabella Sciorra şi Salma Hayek au vorbit despre diversitate,despre mişcarea #MeToo cțt și despre influența femeior din industria cinematografică. O dovadă în acest sens din discursul lor a fost completat de un montaj în care mai multe personalităţi de la Hollywood au susţinut punctul lor de vedere.

Găzduită pentru al doilea an consecutiv de actorul de comedie Jimmy Kimmel,cea de-a nouăzecea festivitate de decernare a premiilor Oscar a acoperit o perioadă dificilă de câteva luni în timpul căreia oamenii de bună credință au declarat că nu sunt de acord cu scandalurile și neregulile survenite în ceea ce-l vizează și-l incriminează pe unul dintre mogulii din această industrie, presupusul hărțuitor sexual- Harvey Weinstein

Kimmel a stabilit tonul ținând cont de antipatia generală vis a vis de Weinstein. Astfel că, în monologul său de deschidere, a descris căderea producătorului dezonorat după zeci de acuzații de hărțuire sexuală și modalitatea celui incriminat a catalogat-o ca fiind „întârziată de mult”. „Nu putem lăsa să ne lăsăm pradă acestui comportamenr rău. Trebuie să dăm un exemplu „, a punctat inspirat actorul desemnat să prezinte această gală.

Ca un alt amănunt de culoare,invitaţii nu au adoptat un cod vestimentar anume, cum s-a întâmplat la gala Globurilor de Aur, iar nuanţele pastel au dominat pe covorul roşu.

 Lista completă a câștigătorilor premiilor Oscar 2018 

Cel mai bun film – The Shape of Water

Cea mai bună actriță într-un rol principal – Frances McDormand (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri)

Cel mai bun actor într-un rol principal – Gary Oldman (Darkest Hour)

Cel mai bun regizor – Shape of Water, Guillermo del Toro

Cea mai bună actriță într-un rol secundar – Allison Janney (I, Tonya)

Cel mai bun actor într-un rol secundar – Sam Rockwell (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri)

Cel mai bun scenariu original – Get Out

Cel mai bun scenariu adaptat – Call me by your name

Cel mai bun scurtmetraj live-action – The Silent Child

Cel mai bun montaj video – Dunkirk

Cel mai bun mixaj de sunet – Dunkirk

Cel mai bun montaj de sunet – Dunkirk

Cel mai bun design de producție – Shape of Water

Cea mai bună coloană sonoră – Shape of Water

Cel mai bun film străin – Una mujer fantastica

Cea mai bună animație – Coco

Cel mai bun cântec – „Remember Me” (Coco)

Cel mai bun scurt-metraj animat – Dear Basketball

Cel mai bun scurtmetraj documentar – Heaven is a traffic jam on the 405

Cele mai bune efecte speciale – Blade Runner: 2049

Cea mai bună imagine – Blade Runner: 2049

Cel mai bun film documentar – Icarus

Cele mai bune costume – Phantom Thread

Cel mai bun machiaj și coafură – Darkest Hour

Sursa foto Elsalvador.com,OSN,Toronto Star,ABC News

Sinteza acestui material a fost oferită de către Prof. Dr Daniel Mihai, redactor șef al platformei media Criteriul Național

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here