Connect with us

Actualitate

Formațiunea de extremă dreaptă dimpreună cu cea populară va fi în fruntea destinelor Italiei

Mihai Daniel

Publicat

pe

Silvio Berlusconi, leader du mouvement de centre droit Forza Italia, vote pour les législatives, le 4 mars 2018 à Milan
Silvio Berlusconi, liderul momentului al mișcării de centru dreapta denumită Forza Italia, votând pentru alegerile legislative din data de 4 martie 2018 ,la Milano Foto Miguel MEDINA. AFP

Coaliția de extremă dreaptă se află în fruntea sondajelor după exprimarea voturilor din cadrul alegerilor parlamentare din Italia desfășurate ieri, duminică 4 martie 2018. Cu toate acestea,există încă incertitudine cu privire la cine va guverna cea de-a treia economie a zonei euro, deschizând o nouă perioadă de incertitudine în Europa.

Coaliția de extremă dreaptă se află în fruntea alegerilor legislative din Italia desfășurate duminică, dar există încă numeroase semne de întrebare  cu privire la cine va guverna cea de-a treia economie a Zonei Euro, deschizând o nouă perioadă de incertitudine în Europa. Mișcarea anti-sistem 5 stele (M5S) confirmă creșterea puterii, devenind primul partid din Italia cu un procentaj situat între 28 și 32%, potrivit primelor estimări oferite de principalele televiziuni italiene.
Coaliția de dextremă dreaptă, condusă ideologic de miliardarul în vârstă de 81 de ani-ex- prim-ministru italian, Silvio Berlusconi- va obține între 30 și 41% din voturi.
Una dintre primele reacții vis a vis de acest scrutin a venit din partea doamnei președinte ă frontului național francez Marine Le Pen care ă scris pe Twitter :”Uniunea Europeană va petrece o noapte grea. „
Cine sunt câștigătorii?
De fapt, mișcările populiste ca Liga Matteo Salvini și M5S au făcut, fără îndoială, un progres impresionant în acest membru fondator al UE.Acest succes survine la aproape un an după victoria celor care au votat la referendum ieșirea Marii Britanii din UE .La toate acestea se poate adăuga și alegerea lui Donald Trump în funcția de președinte al Statelor Unite ale Americii.

Aceste forțe politice din Italia au navigat și au crescut exponențial pe temerile legate de imigrația într-o țară care a găzduit 690.000 de emigranți începând cu anul 2013.Ar fi la nivel teoretic aproape de posibilitatea de a avea o majoritate în parlament, cu toate că liderii acestora au respins în mod constant această ipoteză.

The M5S, fondat de comediantul Beppe Grillo în anul 2009 a creat deja o imensă surpriză câștigând 25% din voturi în ultimul scrutin parlamentar,desfășurat în 2013. Acest partid și-a asigurat deja o poziție centrală în viitorul parlament dacă acesr scor va fi confirmat. „Există un anumit element care se desprinde din aceste prime date de intrare, este faptul că Mișcarea Star 5 care va fi pilonul principal al viitorului Parlament“, a declarat duminica seara unul dintre liderii acestei formațiuni,Alfonso Bonafede.

 Cu toate acestea, cifrele trebuie luate cu prudență, având în vedere o marjă de eroare de aproximativ 4% datorat complexității sistemului de votare pentru alegerea Camerei Deputaților și a Senatului. Noua lege electorală combină sistemele proporționale și majoritare, iar aceste estimări nu oferă o idee clară despre componența celor două camere. Potrivit experților, pragul pentru obținerea majorității locurilor este de 40 până la 45%.

 

Silvio Berlusconi, care a apărut în Europa ca singurul paravan împotriva populiștilor, este, în orice caz, aproape de a-și pierde pariul. Aliatul său de extremă dreaptă -Liga lui Matteo Salvini- a trecut de la regionalismul lombard la o suveranitate inspirată de Frontul Național francez, pe aceeași poziție cu partidul Forza Italia sau chiar o depășește, potrivit unor previziuni, inclusiv ale Senatului.

 

Marii perdanți

Partidul Democrat (PD de centru-stânga) al lui Matteo Renzi la rândul său, a confirmat la urne rezultatele proaste anticipate de sondaje cu un scor situat între 21 și 23,5%, fiind departe de cele 40% realizate la alegerile europene din 2014 . De altfel,incertitudinea care înconjoară acest rezultat deschide calea pentru toate scenariile posibile.Unul dintre acestea se leagă de viitoarea majoritate de dreapta, sau marea coaliție moderată cu formațiunile de centru-stânga și centru-dreapta care ar trebui să se îndepărteze, în conformitate cu ceeace comentatorii și analiștii italieni au etichetat și au pronosticat ca fiind o alianalianță ța populistă anti-sistem formată din Forza Italia și M5S.

Acesta va fi o provocare și pentru președintele italian Sergio Mattarella, carw va avea o misiune destul de delicată pentru a rezolva aceste rezultate în următoarele săptămâni.Având în vedere acest „mandat de explorare“ va fi încredințat unei persoane care va părea capabil de a obține o majoritate în Parlamen,viitoarele consultări politice nu se vor deschide înainte de sfârșitul lunii martie, moment ce va coincide exact după alegerea președinților celor două camere,ce poate genera o nouă perioadă de instabilitate în Italia.
Duminica, presa italiană părea deja confuză, deoarece nu se întrevedea  o majoritate clară. „Verdictul împotriva Italiei este întotdeauna același: țara trăiește o instabilitate permanentă. Impredictibilitatea este acum o boală endemică „, a titrat Claudio Tito într-un editorial postat în La Repubblica.
Aproximativ 46 de milioane de italieni cu drept de vot au fost așteptați să voteze pentru alegerea a 630 de deputați și 315 de senatori. Urnele au fost închise la ora 23:00 (22:00 GMT) și primele rezultate oficiale situează formațiunea de extremă dreapta Forza Italia drept favorită.Mulți dintre alegători au fost mereu deziluzionați la sfârșitul alegerilor, după o campanie uneori violentă, dominată de problemele sociale, cu temele imigrației sau insecurității.
Sursa foto :AFP
Sinteza acestui material a fost oferită de către Prof. Dr.Daniel Mihai redactor- șef al  platformei media Criteriul Național
Comentarii Facebook
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Liviu Dragnea „nu mai are răbdare”, după victoria din Comitetul Executiv

Mihai Daniel

Publicat

pe

În prima sa ieșire după ședința de vineri a conducerii PSD, Liviu Dragnea a declarat, referindu-se la adoptarea legilor justiției, că ”e vorba de o cursă contra-cronometru cu acest sistem odios” și că ”dacă toate lucrurile astea se întâmplă, ei au pierdut total meciul”.Liderul PSD a mai spus că se pregătește să fie „băgat la pușcărie” și că, „după o asemenea perioadă neagră, trebuie dată o amnistie”.

Președintele PSD Liviu Dragnea, a avut duminică seara prima ieșire publică la postul ”de casă ” Antena 3 după ședința Comitetului Executiv de vineri 21 Septembrie, în care zece lideri ai partidului i-au cerut să facă un pas înapoi.
Cu o nonșalanță debordantă, Liviu Dragnea a declarat la Sinteza Zilei, referindu-se la adoptarea legilor justiției, că ”e vorba de o cursă contra-cronometru cu acest sistem odios” și că ”dacă toate lucrurile astea se întâmplă, ei au pierdut total meciul”.

”Cei care au semnat protocoalele sunt pasibili să fie pedepsiți, astea sunt chestiuni penale, trebuie să dea socoteală”, a mai spus liderul PSD, precizând că se vorbește prea puțin despre protocoale. Liderul PSD a susținut că în dosarul angajărilor fictive a fost condamnat ”pe baza unui studiu psihologic sau sociologic” și că nu există probe împotriva sa.

Pentru justețe, vă prezint declarațiile oferite telespectatorilor emisiunii moderate de Mihai Gâdea.

‘M-am uitat după ziua de vineri, a fost o oarecare coordonare între niște evenimente. A ieșit Iohannis și a spus scăpați de Dragnea. Rezistul, scăpați de Dragnea. Toată opoziția, în frunte cu Iohannis, protocoalele nu există, nu sunt abuzuri. Ce am văzut aici în acea scrisoare, nu trebuie să ne mai certăm cu Iohannis și nu mai trebuie să vorbim despre protocoale. Cred că se vorbește prea puțin. Că a fost o coordonare, că a fost doar coincidență – mulți colegi au spus că n-a fost coincidență. Ce n-au înțeles acei colegi, n-au înțeles partidul.”

”A fost o mișcare foarte puternică la baza partidului de susținere a mea și o reacție violentă de respingere la astfel de cereri. Un obiectiv major este această luptă care are ca obiectiv major reinstaurarea democrației în România. Oamenii văd că suntem aproape de final și sigur că nu pot fi de acord cu ce s-a solicitat acolo. E mai puțin importantă definiția, ce a fost această mișcare.
Unde naiba sunt atitudinile alea dictatoriale, toți dintre ai au discutat. Din păcate pentru ei a apărut această coordonare. Cu doamna Andronescu am avut discuții în ultimele două săptămâni, are motive de supărare serioase. Doamna Andronescu trebuie să redevină un om important în partid. Nici doamna Andronescu nu e iubită de toată lumea, dar e nevoie de o implicare mult mai mare.”

”S-a spus că PSD-ul scade în sondaje din cauza vulnerabilității mele juridice. Astă toamnă am avut o discuție cu colegii și am spus dacă credeți că e necesar să-mi dau demisia, nici vorbă. Am discutat în țară, am discutat în primăvară, am avut Congresul, am avut miting și am întrebat sute de mii de oameni. Mergem înainte cu ce am început și au zis da. Am fost condamnat în 21 iunie, unul sau doi din colegii respectivi am discutat a doua zi, am spus domne nu cedez, mă las ciuruit până la capăt și n-au avut nici un fel de ezitare, au spus, domne rămâi.”

”Cu sondajele. Că suntem la 30 și ceva la sută, n-a arătat nimeni. Eu știu că suntem undeva la 35 la sută și că eu sunt sub scorul partidului. Așa eram și în 2016 și am câștigat cu toate vulnerabilitățile, aveam și condamnare. Le-am spus că voi fi ciuruit, am fost condamnat înainte de alegerile locale și am avut un rezultat foarte bun. Am fost trimis în judecată în vara lui 2016 pentru alegerile parlamentare, dar am câștigat. Problema nu e o fotografie la un anumit moment. E vorba de o cursă contra-cronometru cu acest sistem odios. De ce? Una din legile justiție e în vigoare, Înalta Curte spune că nu e în vigoare. Acolo e de discutat, de ce nu aplică, singura instanță din România. Urmează Codurile Penale să fie trimise înapoi la Parlament, urmează dezbaterile pe legile securității naționale, pachet care îi doare foarte tare. Dorim să-i aduce în matca lor, să nu mai stea prin instanțe și parchete. Dacă toate lucrurile astea se întâmplă, ei au pierdut total meciul.”

A fost întrebat dacă există un plan să fie dat jos până la 1 ianuarie.

”Categoric da. Preluarea președinției consiliului UE de către România înseamnă preluarea de către premierul Dăncilă și miniștri. Președintele nu are nici o atribuție guvernamentală. Cu acest guvern intrat în anul 2019 nu mai poate fi dat jos, contestat și vorbim de un an electoral. Al doilea lucru, anul electoral 2019 și mă refer la cel prezidențial înseamnă dorința lui Klaus Iohannis de a avea niște servicii care să se joace în justiție, să preseze, să amenințe, să șantajeze, să protejeze. Înseamnă un an în care rezultatele noastre o să fie și mai evidente și poate ajunge în situația domnul Iohannis să zică votați-mă pe mine că nu am făcut nimic bun, am făcut rău că am făcut atâta agitație în România.
Mai sunt și mize politice externe. PSD-ul este cel mai mare partid de stânga din Europa. Mai sunt cinci țări doar cinci în care premierul e social-democrat. Este o ofensivă foarte mare a popularilor europeni, este și ofensiva generată în Parlamentul European. Se dorește o contraofensivă la Ungaria, se dorește ceva cu o țară unde guvernul e de stânga. Vor să aibă în continuare majoritatea în Comisie, în PE, vor ca regulile să fie făcute de ei. Orice lovituri administrate unui partid de stânga…
Nu avem ce să facem decât să continuăm, cu legile, cu acțiunile miniștrilor și să ne ținem uniți. Eu nu am resentimente după ziua de vineri, dar nu mai am răbdare și nu mai am chef, nu-i un cuvânt bun, nu mai vreau să apară astfel de situații. Un atu al PSD a fost unitatea partidului, când era sub atac devenea foarte unit și hotărât.
Au fost colegi care m-au certat că, dimpotrivă, n-am fost mână de fier. Eu am delegat multe atribuții în ultimele șapte opt luni și asta nu a dus la foarte multă coerență. A dus la o comunicare mai grea a mea cu restul partidului. Ceea ce nu se va mai întâmpla. Ce înseamnă mână de fier? Trebuie să definim asta.
Noi nu suntem într-o fabrică și eu sunt directorul fabricii și merg cu biciul între strunguri. Nici vorbă de așa ceva. Nu poate să spună nimeni că a venit la mine și l-am luat în pumni. Sunt momente în care blochez anumite lucruri, n-am vrut să pun la vot propunerea de a fi exclusă Gabi Firea.
Despre legile siguranței naționale. Pierderea puterii oculte pe care au avut-o. Dacă Eduard Hellvig și în continuare îi spun, dacă nu reușește să facă toate schimbările și dacă nu reușește să-i facă pe toți din SRI că trebuie să se ocupe doar de atribuțiile din lege, nu de influență în partide și parchete, înseamnă că a stat degeaba acolo la SRI. Am senzația că mai sunt două servicii în UE care mai sunt militarizate. Directorul SRI poate să ia decizii serioase, acolo sunt reguli militare. Au luat decizia, se pune în practică.”

”Directorul SRI are puterea maximă în SRI. Cei care lucrează în SRI nu se pot juca cu directorul, acolo nu se poate lua nici o hotărâre decât dacă vrea directorul. Tot ce s-a întâmplat acolo a fost aprobat de Maior și inițiat. La fel și acuma.
Despre fotografii. Este atacul lui Maior, Ponta e poștașul. Și-a activat toate relațiile, toate informațiile. Am vorbit și despre ultima poză din colecția SRI-DNA. Cred că era ziua SRI, pe canapeaua aia au fost mulți, am stat eu, după aia venit Ponta în locul meu, Ghiță, Vasile Dâncu.
Acolo erau 100 de inși, ne tot învârteam. În stânga era ori Sebi Ghiță, ori Ponta. Asta o bucățică din spațiul uriaș de acolo, ne tot învârteam. Kovesi povestea acolo la masă că nu știu ce avea la mână. Eu nu suport și m-am ridicat și am plecat. Nici nu cred că e un interlocutor foarte plăcut așa. Eu știu că a pus-o domnul Ponta, deocamdată în mandatul meu ca președinte PSD Koveși a plecat. Asta ca să nu mai complicăm lucrurile. Pe cine pot convinge ei, poze date de un turnător de la nașul lui.
Ca președinte PSD am imprimat curaj și unor oameni și instituții care s-au hotărât să nu mai accepte ca în România să fie astfel de abuzuri. Dacă nu aș fi avut inconștiența asta, poate oamenii ar fi stat în expectativă. Oamenii din Cameră și Senat au rezistat unor presiuni inimaginabile, luați om cu om, inclusiv cei din Comisia SPP. Sunt convins că Pahonțu i-a luat pe fiecare.
Au 50 de parlamentari ca să ceară revocarea dvs din funcție? Nu cred. Nu cred că vor depăși acea linie roșie. Sper să nu se întâmple, dar o să vedem cu toții asta. Nici mie nu-mi place de toți din partid. Ce să nu voteze, legea pensiilor? Codurile Penale? Asta o să vedem.
Legea insolvenței e ordonanță. Am avut o discuție cu dl Tăriceanu să o mai amânăm o săptămână, dar săptămâna viitoare trebuie adoptată. Toți șmecherii din România se bagă sub această umbrelă. Cu tupeu. Discutăm de chestiuni penale și la insolvență. Discutăm de chestiuni penale, ca și cu protocoalele.”

Cei care au semnat protocoalele sunt pasibili să fie pedepsiți, astea sunt chestiuni penale, trebuie să dea socoteală. Gândiți-vă la procurori, în momentul în care se adoptă legile justiției, Codurile Penale, vă dați seama ce va fi în România?
Nu știu dacă ați remarcat ce agitație a fost în CSM să nu se adopte regulamentul privind înființarea secției pentru magistrați. Primul lucru care o să iasă în public o să vedem câte dosare au fost făcute judecătorilor cu scopul de intimidare și șantaj.
Hai să discutăm despre condamnarea mea. E iar o premieră. Atunci s-a vorbit că am fraudat 2 milioane de voturi, nu am fraudat nimic. Și acum am fost condamnat, se spune acolo că nu-s probe, dar există studii psihologice pe care s-au bazat. Eu sunt condamnat la închisoare pe baza unui studiu psihologic sau sociologic. Și atunci mă poate opri pe cineva să mă gândesc la motivele reale, inventând o anumite motivare?
Va fi o discuție serioasă și foarte dură, pentru că nu mai poate fi un ministru dacă nu știe să comunice. M-am săturat să fiu paratrăsnet, nici nu e treaba mea. Sunt miniștri care fug de semnătură, care nu comunică ce fac. Nu mai pot rămâne acolo. Discuția va fi foarte sănătoasă și foarte adâncă. Sunt miniștri care nu semnează, nu-și asumă. Deleagă semnătura altcuiva iar unele acțiuni chiar le blochează. Funcționarii din ministere unii blochează că așa au ordin pe unitate, alții de frică. Constituția dă posibilitatea oricărui ministru să-și asume singur, pentru că-i decizia de oportunitate.

Despre amnistie și grațiere

”Eu cred că trebuie adoptată o astfel de măsură. Eu nu o consider un act de clemență, eu consider un act de dreptate, de reparație. Noi vorbim de dosare, de procese făcute la mii de oameni pe șantaj, pe încălcarea legii. Cum adică, acordăm clemență unui om nevinovat. Că dăm OUG, sau lege în Parlament…Ceva trebuie făcut. Nu putem doar să constatăm și doar atât. Deci aia care au fost pedepsiți nevinovați trebuie să rămână. Problema nu sunt eu, ei nu vor să piardă această influență malefică.
Mie nu mi-e frică de pușcărie. Zic, dar de ce ați vrut să vă pătați mâinile, de ce n-ați așteptat să mă execute ei?
Legea 304 în vigoare spune că președinții de complete nu mai sunt desemnați, sunt stabiliți în mod aleatoriu. Înalta Curte a adoptat o decizie în care a spus că legea asta intră în vigoare în ianuarie 2019. Ca să desemneze judecători în mod nelegal, asta e problema. Sigur că o să contestăm, dar vom contesta tot la ei.
E necesară sau nu amnistia și grațierea? Cum avem noi garanția că acei judecători care au dosare la DNA, dacă nu se șterg, cum avem garanția că vor judeca doar pe propria conștiință. Amnistia, ștergând acest trecut, oamenii ăia nu vor mai avea presiuni. Dincolo de mine, dincolo de alți oameni distruși, firme închise, îi dăm la o parte pe toți, măcar pentru judecătorii care sunt presați și intimidați.
Că se dă în acest an, că se dă la anul, că se dă peste doi ani, o amnistie în România trebuie dată. După o asemenea perioadă neagră, nu cred că se poate exista alt instrument juridic. La fel cum și o amnistie fiscală trebuie să apară în România. Vorbim de companii din România care din cauza unui sistem sunt blocate. Sunt companii care nu pot participa la licitație. Toate lucrurile acestea trebuie judecate deschis și tranșant. Eu nu am început această luptă în ideea că o să dăm amnistie.”

De ce nu vă e frică de pușcărie?

”Așa sunt eu din neam, nu mi-e frică. Sigur că nu-mi doresc, dar nici nu cred că va reuși o instanță din România să reziste la presiuni în procesul meu. Problema nu sunt eu, am fost demonizat, vopsit în culorile iadului. Am dispărut eu, nu că sunt de neînlocuit, dar se pregătește o restaurație mult mai dură decât s-a făcut acuma.
Doamna Firea a spus despre Irina, iubita mea, că conduce guvernul. Sunt mai multe doamne sau domnișoare care sună prin ministere și spun sunt Irina și vreau cutare sau cutare. Poate se sesizează cineva.
În orice țară din Europa, un miting neautorizat este un miting nelegal și când apar violențe, forțele de ordine intervin ca să restabileacă ordinea. La noi Iohannis a încurajat aceste violențe și a cerut domnului Lazăr o anchetă pe jandarmi. Dacă mâine haștagul se îndreaptă către Cotroceni?
Tudorel Toader spune că a început evaluarea, sper să o termine totuși. Vor să o pună sub acuzare și pe doamna ministru de interne. Toate acțiunile astea fac parte din același scenariu. Planul e făcut în altă parte, dar din câte am auzit eu, Kovesi conduce parchetul general acum. Planul e făcut în zona Cotroceniului.
Eu sper că va câștiga democrația și România, eu așa sper.
Despre incidentul cu Valer Dorneanu, urmărit până acasă de un grup de protestari Rezist. Asta arată încă o dată că domnul Lazăr folosește Parchetul General pe astfel de indivizi. În oricare altă țară Parchetul General intervenea imediat. Președintele CCR, vreo reacție de la Parchet? Absolut niciuna. Dacă se întâmpla cu domnul Iohannis, ce s-ar fi întâmplat? L-ar fi luat în trei minute. Ăștia au știut ei, au făcut ei rost de adresa domnului Dorneanu. Sigur că i-au dat-o tot structurile. Hai să începem presiunea pe CCR, hai să lovim și aceste instituții. Șapte opt inși vor să preseze ca să-i timoreze.
Postul de secretar general al Guvernului este responsabilitatea PSD, și după ce a plecat domnul Busuioc acest post a fost girat de un secretar general adjunct. Doamna prim ministru mi-a spus că și-ar dori să-l pună pe domnul Toni Greblă, l-am sunat, acceptat, sper că mâine se întâmplă. E o soluție foarte bună.
Ce-i foarte important, am reușit să adoptăm legi și ordonanțe ca termenele să fie mai scurte în realizarea investițiilor mari. În mod normal sfârșitul anului trebuie să ne prindă cu semnarea contractului pentru realizarea autostrăzii. Doamna prim ministru este foarte concentrată pe absorbția fondurilor europene.”

Video : https://www.youtube.com/watch?v=cA34eo2paZ4

Sursa foto : https:// google.ro

Sursa video : In Gura La Presa

Sinteza acestei știri a fost oferită de către Prof. Dr. Daniel Mihai, redactor șef al platformei media Criteriul Național

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

Probleme mari pentru Firicel din Las Fierbinți! Decizie definitivă: EXCLUS! | Nationalul.ro

Nationalul

Publicat

pe

Informatia apare pe site-ul Centrului Roman pentru Administrarea Drepturilor Artistilor Interpreti, care a si publicat hotararea Tribunalului Bucuresti.

Actorul Cuzin Toma, cunoscut pentru rolul lui Firicel, a pierdut definitiv procesul cu CREDIDAM, în urma scandalurilor pe care acesta le-a făcut la asociaţie.  

Cuzin Toma a fost exclus din CREDIDAM dupa ce în urmă cu câţiva ani s-a plans public de faptul ca asociatia nu îi respectă drepturile. Decizia a fost contestata de Toma în instanţă, procesul durând mai bine de doi ani.

„Tribunalul Bucuresti a respins definitiv apelul formulat de Cuzin Toma. Pe cale de consecinţă, instanţele de judecată (Judecătoria sectorului 1 şi ulterior Tribunalul Bucureşti) au menţinut decizia Consiliului Director al CREDIDAM prin care domnul Cuzin Toma a fost exclus din asociatia CREDIDAM’, se arată pe site-ul asociaţiei.

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

5 sfaturi pentru interviuri angajari videochat

Publicat

pe

De

Inclinarea spre o viata independenta este fireasca odata cu implinirea varstei maturitatii, deoarece nevoile sunt din ce in ce mai mari si, implicit, mai costisitoare, iar situatia financiara din familie poate sa nu fie asa promitatoare. Odata cu decizia de a lua viata in propriile maini, apar si o multime de responsabilitati si cheltuieli neprevazute, din care izvoraste, bineinteles, dorinta de a castiga propriul venit.

Aspecte importante implicate in angajari in videochat

In ziua de astazi, cele mai multe companii solicita presupusului angajat diplome de studii si un Curricculum Vitae a carui rubrica de „Experienta” sa fie incarcat la maxim. Insa nu si in cazul procesului de angajari in videochat. Procesul de recrutare este lipsit de complicatii si se bazeaza, in primul rand, pe constatarea abilitatilor de a comunica in mod corect in limba romana (uneori, este ceruta si limba engleza). Ulterior, coordonatorii vor face viitoarelor modele turul studioului, urmand o perioada de training in care acestea vor patrunde in universul misterios al videochat-ului.

Desigur, videochat-ul este perceput in mod eronat de majoritatea persoanelor, care critica aceasta meserie in baza prejudecatilor. Este adevarat ca nu este un job ca toate celelalte, unde biroul asteapa in fiecare dimineata cu un teanc de hartii pregatite de a fi „rumegate” de catre angajat, insa acest job este legal din toate punctele de vedere, activitatea fiind reglementata printr-un contract de munca.

Exista o lista lunga de avantaje ce decurg din jobul in cadrul unei astfel de agentii, precum WhiteAgency, precum programul flexibil (este creat astfel incat target-ul orar sa atinga audiente maxime), asigurare medicala privata, cazare gratuita videochat, discretie si confidentialitate in privinta datelor personale si, nu in ultimul rand, un venit excelent.

Insa cum decurge primul interviu in cadrul unei astfel de agentii? Este simplu: in urma unei convorbiri telefonice, este stabilit un interviu, iar, ulterior, viitorul model se prezinta in cadrul agentiei, unde va purta o discutie cu manager-ul.

Care sunt sfaturile de care ar trebui sa tina cont domnisoarele dornice de a aduce o schimbare in viata lor?

Exista cateva caracteristici pe care managerii studioului le urmaresc:

  • Cunostinte minime in materie de computere;

  • Cunostinte de limba romana si limba engleza – aici nu este vorba tocmai despre minimul necesar. Nivelul de gramatica si de pronuntie sunt extrem de importante pentru comunicarea cu eventualii clienti. Orice dovada este bine-venita, incepand cu diplome de atestate sustinute anterior, pana la examene recunoscute la nivel international.

  • Dovada de rabdare si consecventa – cele doua trasaturi, combinate, rezulta intr-o cariera de succes. Este nevoie de perseverenta pentru a obtine rezultatele pe care ti le doresti.

  • Seriozitatea – principalul avantaj al celor ce aplica. Bineinteles ca nicio agentie nu isi doreste colaborarea cu persoane care nu sunt de cuvant. Singura modalitate de a dovedi seriozitate este prin implicare. Este esential ca persoanele intervievate sa raspund clar si concis la intrebarile managerului si, la randul lor, sa adreseze intrebari in legatura cu orce aspect nedeslusit pana in acel moment. Astfel, se creeaza o conexiune intre cei doi subiecti ai discutiei, iar totul va veni de la sine! Ce poate fi mai grozav decat o amicitie intre sefa si colaboratoare?

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Top Stiri Nationalul.ro