Connect with us

Actualitate

Formațiunea de extremă dreaptă dimpreună cu cea populară va fi în fruntea destinelor Italiei

Mihai Daniel

Publicat

pe

Silvio Berlusconi, leader du mouvement de centre droit Forza Italia, vote pour les législatives, le 4 mars 2018 à Milan
Silvio Berlusconi, liderul momentului al mișcării de centru dreapta denumită Forza Italia, votând pentru alegerile legislative din data de 4 martie 2018 ,la Milano Foto Miguel MEDINA. AFP

Coaliția de extremă dreaptă se află în fruntea sondajelor după exprimarea voturilor din cadrul alegerilor parlamentare din Italia desfășurate ieri, duminică 4 martie 2018. Cu toate acestea,există încă incertitudine cu privire la cine va guverna cea de-a treia economie a zonei euro, deschizând o nouă perioadă de incertitudine în Europa.

Coaliția de extremă dreaptă se află în fruntea alegerilor legislative din Italia desfășurate duminică, dar există încă numeroase semne de întrebare  cu privire la cine va guverna cea de-a treia economie a Zonei Euro, deschizând o nouă perioadă de incertitudine în Europa. Mișcarea anti-sistem 5 stele (M5S) confirmă creșterea puterii, devenind primul partid din Italia cu un procentaj situat între 28 și 32%, potrivit primelor estimări oferite de principalele televiziuni italiene.
Coaliția de dextremă dreaptă, condusă ideologic de miliardarul în vârstă de 81 de ani-ex- prim-ministru italian, Silvio Berlusconi- va obține între 30 și 41% din voturi.
Una dintre primele reacții vis a vis de acest scrutin a venit din partea doamnei președinte ă frontului național francez Marine Le Pen care ă scris pe Twitter :”Uniunea Europeană va petrece o noapte grea. „
Cine sunt câștigătorii?
De fapt, mișcările populiste ca Liga Matteo Salvini și M5S au făcut, fără îndoială, un progres impresionant în acest membru fondator al UE.Acest succes survine la aproape un an după victoria celor care au votat la referendum ieșirea Marii Britanii din UE .La toate acestea se poate adăuga și alegerea lui Donald Trump în funcția de președinte al Statelor Unite ale Americii.

Aceste forțe politice din Italia au navigat și au crescut exponențial pe temerile legate de imigrația într-o țară care a găzduit 690.000 de emigranți începând cu anul 2013.Ar fi la nivel teoretic aproape de posibilitatea de a avea o majoritate în parlament, cu toate că liderii acestora au respins în mod constant această ipoteză.

The M5S, fondat de comediantul Beppe Grillo în anul 2009 a creat deja o imensă surpriză câștigând 25% din voturi în ultimul scrutin parlamentar,desfășurat în 2013. Acest partid și-a asigurat deja o poziție centrală în viitorul parlament dacă acesr scor va fi confirmat. „Există un anumit element care se desprinde din aceste prime date de intrare, este faptul că Mișcarea Star 5 care va fi pilonul principal al viitorului Parlament“, a declarat duminica seara unul dintre liderii acestei formațiuni,Alfonso Bonafede.

 Cu toate acestea, cifrele trebuie luate cu prudență, având în vedere o marjă de eroare de aproximativ 4% datorat complexității sistemului de votare pentru alegerea Camerei Deputaților și a Senatului. Noua lege electorală combină sistemele proporționale și majoritare, iar aceste estimări nu oferă o idee clară despre componența celor două camere. Potrivit experților, pragul pentru obținerea majorității locurilor este de 40 până la 45%.

 

Silvio Berlusconi, care a apărut în Europa ca singurul paravan împotriva populiștilor, este, în orice caz, aproape de a-și pierde pariul. Aliatul său de extremă dreaptă -Liga lui Matteo Salvini- a trecut de la regionalismul lombard la o suveranitate inspirată de Frontul Național francez, pe aceeași poziție cu partidul Forza Italia sau chiar o depășește, potrivit unor previziuni, inclusiv ale Senatului.

 

Marii perdanți

Partidul Democrat (PD de centru-stânga) al lui Matteo Renzi la rândul său, a confirmat la urne rezultatele proaste anticipate de sondaje cu un scor situat între 21 și 23,5%, fiind departe de cele 40% realizate la alegerile europene din 2014 . De altfel,incertitudinea care înconjoară acest rezultat deschide calea pentru toate scenariile posibile.Unul dintre acestea se leagă de viitoarea majoritate de dreapta, sau marea coaliție moderată cu formațiunile de centru-stânga și centru-dreapta care ar trebui să se îndepărteze, în conformitate cu ceeace comentatorii și analiștii italieni au etichetat și au pronosticat ca fiind o alianalianță ța populistă anti-sistem formată din Forza Italia și M5S.

Acesta va fi o provocare și pentru președintele italian Sergio Mattarella, carw va avea o misiune destul de delicată pentru a rezolva aceste rezultate în următoarele săptămâni.Având în vedere acest „mandat de explorare“ va fi încredințat unei persoane care va părea capabil de a obține o majoritate în Parlamen,viitoarele consultări politice nu se vor deschide înainte de sfârșitul lunii martie, moment ce va coincide exact după alegerea președinților celor două camere,ce poate genera o nouă perioadă de instabilitate în Italia.
Duminica, presa italiană părea deja confuză, deoarece nu se întrevedea  o majoritate clară. „Verdictul împotriva Italiei este întotdeauna același: țara trăiește o instabilitate permanentă. Impredictibilitatea este acum o boală endemică „, a titrat Claudio Tito într-un editorial postat în La Repubblica.
Aproximativ 46 de milioane de italieni cu drept de vot au fost așteptați să voteze pentru alegerea a 630 de deputați și 315 de senatori. Urnele au fost închise la ora 23:00 (22:00 GMT) și primele rezultate oficiale situează formațiunea de extremă dreapta Forza Italia drept favorită.Mulți dintre alegători au fost mereu deziluzionați la sfârșitul alegerilor, după o campanie uneori violentă, dominată de problemele sociale, cu temele imigrației sau insecurității.
Sursa foto :AFP
Sinteza acestui material a fost oferită de către Prof. Dr.Daniel Mihai redactor- șef al  platformei media Criteriul Național
Comentarii Facebook
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Ce este simeringul si de ce ai nevoie de el?

Publicat

pe

De

Simeringul (sau semeringul) reprezinta o garnitura de etansare, care se monteaza cu ajutorul unui inel, numit resort. Cuvantul provine de la numele inginerului care l-a inventat, si anume Walther Simmer, numele de Simmerring® fiind marca inregistrata a companiei nemtesti Freudenberg & Co. KG.

Simeringurile sunt folosite in mai multe domenii, insa cele mai populare este cel auto (pentru etansarea arborilor din interiorul motoarelor sau a altor componente ce necesita izoloare intre interior si mediul exterior).

Tipuri de simeringuri:

  • cu sens de rotatie
  • fara sens de rotatie
  • cu buza suplimentara.

In functie de locul unde urmeaza a fi dispus, alegerea simeringului trebuie sa se faca in functie de urmatorii parametrii:

  • mediul de etansare
  • temperatura
  • presiunea
  • viteza de rotatie a arborelui
  • expunerea la agenti externi (praf, apa, etc)
  • dimensiuni (diametru interior, diametru exterior, latime)
  • materialul din care este construit (in general: cauciuc nitrilic – nbr, silicon, viton).

Ce se poate intampla daca se defecteaza un simering?

De cele mai multe ori, defectarea unui semering duce la pierderea de lichid si anume uleiul din componenta respectiva, de aceea necesita schimbarea lui pentru a preveni pierderea completa a acestuia si distrugerea piesei. In functie de localizarea simeringului in motor, schimbarea acestuia poate fi mai simpla sau mai dificila.

In cazul defectarii simeringului la masina, specialistii recomanda monitorizarea pierderii de ulei (sau a altui lichid) si verificarea la un service autorizat. In caz contrar, poti avea probleme mai grave care vor necesita si costuri mai mari. Preturile simering-urilor auto sunt mici in raport cu pagubele produse daca vei circula cu ele uzate.

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

Unul dintre emisarii lui Donald Trump vizitează Bucureștiul pentru unele discuții cruciale

Mihai Daniel

Publicat

pe

 Adjunctul Secretarului de Stat al SUA pentru Europa și Eurasia Wess Mitchell se va întâlni la București cu înalți oficiali și analiști independenți pentru a discuta pe tema securităţii regionale şi cooperării economice.Mitchelll este șeful delegației americane la cea de-a șasea rundă a Dialogului privind Parteneriatul Strategic SUA – România, despre care va vorbi la Universitatea din București. 

Departamentul american de Stat a confirmat încă de ieri 17 iunie informația conform căreia adjunctul secretarului de Stat pe probleme europene și eurasiatice, Wess Mitchell, va fi prezent luni la București.

Anunțul a fost făcut printr-un comunicat de presă postat pe site-ul Departamentului de Stat:

”Adjunctul secretarului de stat pe probleme europene și eurasitice, Wess Mitchell, va fi în Europa din 17 până în 22 iunie. Pe 18 iunie el se va afla la București, în România, pentru a se întâlni cu demnitari de rang înalt și cu analiști independenți pentru a discuta despre cooperarea regională în materie economică și de securitate. El va fi șeful delegației americane la cea de-a șasea rundă a Dialogului privind Parteneriatul Strategic SUA – România, despre care va vorbi la Universitatea din București”.

Oficialul american a preluat postul Victoriei Nuland.Domnia sa a declarat în urmă cu câteva zile într-un discurs că ”în Europa Centrală și de Est, SUA sunt interesate de întărirea eforturilor de luptă împotriva corupției și de combatere a dezinformării rusești, precum și de consolidare a societății civile în zonă”.

În același discurs susținut la Heritage Foundation, Wess Mitchell a avertizat că ”Rusia și China reprezintă modele alternative coerente – cu stabilitate politică, bazată pe autoritarism și forță brută, îngrădirea unor aspecte ale pieței libere care amenință baza funcționării civilizației noastre. În căi diferite, Rusia și China vor să distrugă modelul occidental. Rusia vrea să dezbine și să fărâmițeze vestul. China vrea să ia locul modelului occidental”.

Wess Mitchell a mai subliniat în discursul său că ”o zona unde competiția geopolitică se intensifica este frontiera estica a Europei. Zona care pleacă din Caucaz, prin Blacani și bazinul Dunării – este o zona de atenție geopolitică nouă (“renewd geopolitical focus”) pentru Rusia si “playground” pentru China.

Cine este Wess Mitchell și ce rol are

Aaron Wess Mitchell este unul dintre analiștii politici american și oficiali guvernamentali care ocupă funcția de secretar adjunct de stat pentru afaceri europene și eurasiatice. Înainte de a-și asuma funcția actuală, a fost președinte și CEO al Centrului de analiză a politicilor europene. Începând cu 19 iulie 2017, președintele Donald Trump l-a investitpe Mitchell ca secretar de stat adjunct pentru afaceri europene și eurasiatice. El a fost confirmat de Senatul Statelor Unite în septembrie 2017.

De asemenea,Wess Mitchell este co-fondatorul Centrului pentru Analiza Politicii Europene (CEPA), un institut de politică externă dedicat Europei Centrale și de Est cu birouri aflate la Washington și Varșovia. A făcut parte și din echipa de tranziție a securității naționale pentru campania prezidențială Mitt Romney și este președintele Grupului de Lucru al Inițiativei John Hay Europe.

Poziţionarea acestui oficial vis a vis de politica externă americană apare pregnant şi în  cartea intitulată ”The Unquiet Frontier: Rising Rivals, Vulnerable Allies, and the Crisis of American Power” (Frontiera neliniştită: rivali emergenţi, aliaţi vulnerabili şi criza puterii americane), publicată în urmă cu doi ani.Acest volum are drept coautor pe profesorul Jakub Grygiel, cu care uneori îşi semnează şi editorialele.

Cartea a fost radusă şi în limba română, lansată în urmă cu câteva săptămâni la Târgul de Carte de la Bucureşti, în prezenţa ambasadorului Klemm.Poate fi considerată ca o culegere de analize geopolitice care condamnă izolaţionalismul american al perioadei pre-Trump.

Mitchell e şi un susţinător fervent al relaţiilor strânse cu Europa (o altă temă asupra căreia părea până acum a fi în sensibilă divergenţă cu Donald J. Trump). Ultima prelegere pe care i-am urmărit-o, susţinută la The Heritage Foundation, are acest leit-motiv: ”Conservarea Occidentului nu poate avea loc fără Europa. America şi Europa sunt Occidentul şi inima lumii libere”.

Declarații ale oficialului american

Mesajele cheie transmise de Wess Mitchell (și care vor defini relația SUA-Europa-NATO) sunt importante pentru că arată că implicarea americană va rămâne constantă în regiune, iar statele care doresc rămânerea în familia occidentală vor fi puternic susținute.

Wess Mitchell a declarat explicit că „în Europa Centrală și de Est, SUA sunt interesate de întărirea eforturilor de luptă împotriva corupției și de combatere a dezinformării rusești, precum și de consolidare a societății civile în zonă„.

Mesajul lui Wess Mitchell și prezența acestuia la București sunt extrem de importante pentru că vin într-un context extrem de sensibil.Actuala alianță de guvernare PSD-ALDE pune o presiune fără precedent la adresa DNA, iar inițiativele juridice – legile justiției și modificările la codurile penale – mutilează cadrul de luptă împotriva corupției.

Un mesaj crucial transmis de Wess Mitchell este acela că „SUA își propun să concureze pentru o influență pozitivă în regiunea Europei de Est”.

-O zonă unde competiția geopolitică se intensifica este frontiera estică a Europei. Zona care pleaca din Caucaz, prin Blacani și bazinul Dunarii – este o zona de atenție geopolitica reînnoită pentru Rusia!

Sursa foto : http :// usa-support-bulgarian-activity.com

Sinteza acestei știri a fost realizată de către redactor Daniel Mihai

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

Viva Auto – inmatriculari auto Bucuresti rapide si eficiente

Publicat

pe

Numarul automobilelor noi cumparate sau celor la mana a doua aduse din strainatate creste incontinuu in tara noastra, de la an la an. Toti cei care sunteti in situatia de a isi cumpara o noua masina, veti avea de umblat o perioada buna de timp pentru a va rezolva toate actele necesare. Si desi nu sunt decat cateva puncte pe lista, stiti ca va va lua mult timp pana le veti face pe toate. Si asta din cauza birocratiei din tara noastra, care face ca toate lucrurile sa devina mult mai grele decat ar trebui sa fie. Haideti sa vorbim un pic despre inmatriculare Ilfov auto Bucuresti, primul lucru la care va ganditi atunci cand va luati o masina noua, in cazul in care sunteti din Capitala.

Va amintiti probabil acele cozi formate din sute de persoane, prezentate in urma cu cateva luni la televizor, nu-i asa? Ei bine, sunt reale, asa se intampla in lunile aglomerate. Insa, daca nu ai timp si rabdare pentru a sta la asemenea cozi, este bine sa stii ca le poti evita prin intermediul celor de la Viva Auto. Viva Auto este o firma profesionista si legala care intermediaza serviciile de inscrieri masini si nu numai.

Sa spunem ca ai nevoie sa iti inmatriculezi masina. Mai intai trebuie sa predai toate actele celor de la Viva Auto, dupa care vei face o imputernicire in acest sens pentru ca ei sa poata face totul in locul tau. Acestia vor depune actele necesare si vor plati toate taxele in numele tau. Mai departe, in ziua termenului stabilit, cei de la Viva Auto vor lua toate documentele si numerele de inmatriculare, dupa care ti le vor inmana tie. Simplu si eficient, nu-i asa? Practic, tu nu prea mai ai nimic de facut!

Puteti apela la serviciile celor de la Viva Auto si daca sunteti persoana fizica, si daca sunteti persoana juridica. Chiar si dealerii auto pot apela la seriviciile celor de la Viva Auto. Acestia lucreaza extrem de profesionist, asa ca nu trebuie sa va faceti griji in niciun momentt. De asemenea, preturile lor sunt unele foarte bune. Bineinteles, preturile sunt fixe, neexistand niciun fel de taxe ascunse pe care sa le aflati dupa ce predati actele. In cazul in care doriti ca odata cu inmatricularea auto sa se incheie si o polita de asigurare, costul acesteia trebuie platit separat.

Si in cazul in care aveti nevoie de servicii inmatriculari auto Ilfov, tot cei de la Viva Auto va vor ajuta. De asemenea, acestia sunt disponibili si pentru indeplinirea altor task-uri, precum inscrierea automobilului la ANAF, radierea lui sau a altor taxe si impozite, obtinerea unor documente duplicat, obtinerea certificatului fiscal si multe altele. Cel mai bine este sa ii contactati pentru a va lamuri daca va pot ajuta sau nu!

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Top Stiri Nationalul.ro