Connect with us

Actualitate

România a cerut ajutor internațional în cazul crizei de imunoglobulină

Mihai Daniel

Publicat

pe

O măsură fără precedent a fost luată de către ministrul Sănătății din cabinetul Dănicilă- Sorina Pintea.Domnia sa a activat mecanismul european de protecție civilă, prin care România a cerut  ajutorul țărilor din UE pentru asigurarea cantităţii de imunoglobulină necesară pentru tratamentul populaţiei. Toate demersurile pentru achiziţionarea imunoglobulinei  vor fi realizate de către Compania Naţională „UNIFARM” SA, care va acoperi costurile.

Criza de imunoglobulină din România a fost generată de retragerea de pe piață a producătorilor și distribuitorilor care asigurau peste 80% din necesar. Aceștia s-au retras din cauza politicii de stabilire a prețurilor de către autoritățile din România, care face ca unele medicamente să fie prea ieftine pentru a fi importate în mod sustenabil.

Criza este una cât se poate de serioasă, deoarece, din necesarul de 5.000 de fiole pentru luna martie, pe piață nu va fi disponibilă nicio unitate.

”În acest moment, nu avem nici măcar o doză de imunuglobulină în stocurile noastre.Prin urmare, am declanșat mecanismul de protecție civilă, cerând ajutor statelor europene conectate la acest sistem.Așteptăm reacția și oferta acestor state. Am solicitat aproximativ 5.000 de doze”, a declarat pentru RFI, Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

„Motivul este simplu, lipsa imunoglobulinei de pe piață, pacientii au rămas fără acest medicament. Am facut toate eforturile. Guvernul a suspendat taxa clowback si totuăi nu s-a întamplat nimic. Pentru luna martie se preconizează să nu intre nicio fiolă. Pentru aprilie sunt promisiuni. Am primit acceptul premierului să declanșăm aceasta procedură. Este o alertă la nivel european, solicităm la nivel european doze de imunoglobulină”, a declarat Sorina Pintea, aseară, în urma unei intervenții pe postul de televiziune Antena 3.

„Nu am gasit soluții. Eu cred declanșarea acestui mecanism era absolut necesarș”, pentru că,a spus ministrul Sanatății, de acum două săptămâni am cerut fiole la țările partenere, dar nu a fost găsit răspunsul. Am considerat ca nu mai avem timp. România are nevoie de acest medicament în acest moment”, a spus Pintea, adăugând „din estimările primite de la Casa de Asigurări de Sănătate, avem nevoie 5.000 de fiole de 2,5 mg lunar”

Imunoglobulina este o substanţă obţinută din plasma sanguină umană, care conţine anticorpi care protejează organismul împotriva bolilor. Persoanele cu boli autoimune sunt cele mai afectate de lipsa imunoglobulinei.

 

Comunicatul de presă și decizia aprobată de către premierul României

Ministerul Sănătăţii a emis aseară, în jurul orelor 20:30 un comunicat de presă prin care a anunţat că a luat deciza de a declanşa Mecanismul European de protecţie civilă pentru asigurarea cantităţii de imunoglobulină necesară pentru tratamentul populaţiei, având în vedere discontinuităţile apărute începând de anul trecut în aprovizionarea cu imunoglobulină umană.

„Declanşarea acestui mecanism  se realizează în baza Deciziei nr. 1313/2013 a Parlamentului şi Consiliului European, în vederea asigurării cantităţii necesare de imunoglobulină umană  pentru tratamentul pacienţilor români. Minsterul Sănătăţii a informat  Punctul Local Naţional al Mecanismului European de protecţie civilă din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă despre această decizie şi despre necesitatea ca această instituţie să solicite sprijinul statelor membre ale Uniunii Europene pentru furnizarea în România a cantităţilor de imunoglobulină disponibile în alte state europene”, menţionează ministerul, adăugând că demersurile pentru achiziţionarea imunoglobulinei  vor fi realizate de către Compania Naţională „UNIFARM” SA, care va acoperi şi costurile.

Ministerul Sănătăţii a explicat că discontinuităţile în aprovizionarea cu imunoglobulină au fost generate de  retragerea de pe piaţă  a producătorilor care asigurau  peste 80% din necesar. „În ciuda eforturilor depuse de Ministerul Sănătăţii în anul 2017, inclusiv eliminarea taxei clawback pentru imunoglobulină prin adoptarea de către Guvernul României a Ordonanţei de urgenţă nr. 100 /2017 pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2011 privind stabilirea unor contribuţii pentru finanţarea unor cheltuieli în domeniul sănătăţii, de scutire de la plata contribuţiei trimestriale a medicamentelor derivate din sânge uman sau plasmă umană, în prezent continuă criza de imunoglobulină pe piaţa din România,  cu impact vital asupra vieţii pacienţilor diagnosticaţi cu imunodeficienţe primare, boli auto-imune, boli neurologice etc”,a menţionat  Ministerul Sănătăţii.

Reamintesc faptul că mecanismul de protecţie civilă al Uniunii Europene este un instrument institutit de către Comisia Europeană începând din 2010, pentru o gestionare eficientă a dezastrelor. Acest mecanism acţionează împreună cu finanţarea comunitară în domeniul ajutorului umanitar, pentru a răspunde necesităţilor care apar în urma unui conflict sau a unei catastrofe.Un exemplu când acesta a fost activat a fost în cazul epidemiei de Ebola, care a izbucnit în 2014.

Pe final , vă ofer știrea prelucrată de redactorii televiziunii NaționalTV, referitoare la această problemă.

 

Sursa foto : Click,DC News

Sinteza acestei știri a fost oferită de către Prof. Dr. Daniel Mihai, redactor șef al platformei emdia Criteriul Național

Comentarii Facebook
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Unul dintre cei mai mari retaileri germani intră în România. Se pregăteşte ALDI | Nationalul.ro

Nationalul

Publicat

pe

KiK, unul dintre cei mai mari discounteri de îmbrăcăminte din Germania, cu o reţea de peste 3.500 de magazine în Europa, a inaugurat primul său magazin din România, la Oradea, în urma unei investiţii de peste 150.000 de euro. 

Odată cu intrarea pe piaţa din România, KiK ţinteşte extinderea pe plan local prin deschiderea de alte 10 unităţi până la finalul anului 2018. Compania vizează expansiunea în oraşe cu populaţie de minimum 15.000 de locuitori, dar şi în oraşe mari, cum ar fi Bucureşti. Următoarele deschideri anul acesta sunt planificate în Piatra Neamţ, Botoşani, Sighetu Marmaţiei şi Brăila. Magazinele KiK includ o gamă variată de produse, de la haine de calitate germană pentru toate vârstele şi mărimile, până la articole decorative pentru casă, accesorii, jucării şi produse de papetărie. Obiectivul discounterului german este ca produsele KiK să ajungă în fiecare dulap de haine din Europa.

„Astfel, la KiK fiecare client poate achiziţiona o ţinută completă cu mai puţin de 150 de lei”, a declarat Raluca Hartmann, Director General, KiK România.

Brandul este prezent şi în Austria, Cehia, Polonia, Ungaria, Croaţia, Olanda, Slovenia, Slovacia, Italia şi, din 2018, în România. 

Un alt retailer german care îşi pregăteşte intrarea pe piaţa locală este Aldi. Compania ar putea crea o reţea de magazine de la zero, deşi surse din piaţă spun că nemţii ar putea prelua magazinele Penny Market.

SURSA: BIHON.ro

 

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

Liviu Dragnea „nu mai are răbdare”, după victoria din Comitetul Executiv

Mihai Daniel

Publicat

pe

În prima sa ieșire după ședința de vineri a conducerii PSD, Liviu Dragnea a declarat, referindu-se la adoptarea legilor justiției, că ”e vorba de o cursă contra-cronometru cu acest sistem odios” și că ”dacă toate lucrurile astea se întâmplă, ei au pierdut total meciul”.Liderul PSD a mai spus că se pregătește să fie „băgat la pușcărie” și că, „după o asemenea perioadă neagră, trebuie dată o amnistie”.

Președintele PSD Liviu Dragnea, a avut duminică seara prima ieșire publică la postul ”de casă ” Antena 3 după ședința Comitetului Executiv de vineri 21 Septembrie, în care zece lideri ai partidului i-au cerut să facă un pas înapoi.
Cu o nonșalanță debordantă, Liviu Dragnea a declarat la Sinteza Zilei, referindu-se la adoptarea legilor justiției, că ”e vorba de o cursă contra-cronometru cu acest sistem odios” și că ”dacă toate lucrurile astea se întâmplă, ei au pierdut total meciul”.

”Cei care au semnat protocoalele sunt pasibili să fie pedepsiți, astea sunt chestiuni penale, trebuie să dea socoteală”, a mai spus liderul PSD, precizând că se vorbește prea puțin despre protocoale. Liderul PSD a susținut că în dosarul angajărilor fictive a fost condamnat ”pe baza unui studiu psihologic sau sociologic” și că nu există probe împotriva sa.

Pentru justețe, vă prezint declarațiile oferite telespectatorilor emisiunii moderate de Mihai Gâdea.

‘M-am uitat după ziua de vineri, a fost o oarecare coordonare între niște evenimente. A ieșit Iohannis și a spus scăpați de Dragnea. Rezistul, scăpați de Dragnea. Toată opoziția, în frunte cu Iohannis, protocoalele nu există, nu sunt abuzuri. Ce am văzut aici în acea scrisoare, nu trebuie să ne mai certăm cu Iohannis și nu mai trebuie să vorbim despre protocoale. Cred că se vorbește prea puțin. Că a fost o coordonare, că a fost doar coincidență – mulți colegi au spus că n-a fost coincidență. Ce n-au înțeles acei colegi, n-au înțeles partidul.”

”A fost o mișcare foarte puternică la baza partidului de susținere a mea și o reacție violentă de respingere la astfel de cereri. Un obiectiv major este această luptă care are ca obiectiv major reinstaurarea democrației în România. Oamenii văd că suntem aproape de final și sigur că nu pot fi de acord cu ce s-a solicitat acolo. E mai puțin importantă definiția, ce a fost această mișcare.
Unde naiba sunt atitudinile alea dictatoriale, toți dintre ai au discutat. Din păcate pentru ei a apărut această coordonare. Cu doamna Andronescu am avut discuții în ultimele două săptămâni, are motive de supărare serioase. Doamna Andronescu trebuie să redevină un om important în partid. Nici doamna Andronescu nu e iubită de toată lumea, dar e nevoie de o implicare mult mai mare.”

”S-a spus că PSD-ul scade în sondaje din cauza vulnerabilității mele juridice. Astă toamnă am avut o discuție cu colegii și am spus dacă credeți că e necesar să-mi dau demisia, nici vorbă. Am discutat în țară, am discutat în primăvară, am avut Congresul, am avut miting și am întrebat sute de mii de oameni. Mergem înainte cu ce am început și au zis da. Am fost condamnat în 21 iunie, unul sau doi din colegii respectivi am discutat a doua zi, am spus domne nu cedez, mă las ciuruit până la capăt și n-au avut nici un fel de ezitare, au spus, domne rămâi.”

”Cu sondajele. Că suntem la 30 și ceva la sută, n-a arătat nimeni. Eu știu că suntem undeva la 35 la sută și că eu sunt sub scorul partidului. Așa eram și în 2016 și am câștigat cu toate vulnerabilitățile, aveam și condamnare. Le-am spus că voi fi ciuruit, am fost condamnat înainte de alegerile locale și am avut un rezultat foarte bun. Am fost trimis în judecată în vara lui 2016 pentru alegerile parlamentare, dar am câștigat. Problema nu e o fotografie la un anumit moment. E vorba de o cursă contra-cronometru cu acest sistem odios. De ce? Una din legile justiție e în vigoare, Înalta Curte spune că nu e în vigoare. Acolo e de discutat, de ce nu aplică, singura instanță din România. Urmează Codurile Penale să fie trimise înapoi la Parlament, urmează dezbaterile pe legile securității naționale, pachet care îi doare foarte tare. Dorim să-i aduce în matca lor, să nu mai stea prin instanțe și parchete. Dacă toate lucrurile astea se întâmplă, ei au pierdut total meciul.”

A fost întrebat dacă există un plan să fie dat jos până la 1 ianuarie.

”Categoric da. Preluarea președinției consiliului UE de către România înseamnă preluarea de către premierul Dăncilă și miniștri. Președintele nu are nici o atribuție guvernamentală. Cu acest guvern intrat în anul 2019 nu mai poate fi dat jos, contestat și vorbim de un an electoral. Al doilea lucru, anul electoral 2019 și mă refer la cel prezidențial înseamnă dorința lui Klaus Iohannis de a avea niște servicii care să se joace în justiție, să preseze, să amenințe, să șantajeze, să protejeze. Înseamnă un an în care rezultatele noastre o să fie și mai evidente și poate ajunge în situația domnul Iohannis să zică votați-mă pe mine că nu am făcut nimic bun, am făcut rău că am făcut atâta agitație în România.
Mai sunt și mize politice externe. PSD-ul este cel mai mare partid de stânga din Europa. Mai sunt cinci țări doar cinci în care premierul e social-democrat. Este o ofensivă foarte mare a popularilor europeni, este și ofensiva generată în Parlamentul European. Se dorește o contraofensivă la Ungaria, se dorește ceva cu o țară unde guvernul e de stânga. Vor să aibă în continuare majoritatea în Comisie, în PE, vor ca regulile să fie făcute de ei. Orice lovituri administrate unui partid de stânga…
Nu avem ce să facem decât să continuăm, cu legile, cu acțiunile miniștrilor și să ne ținem uniți. Eu nu am resentimente după ziua de vineri, dar nu mai am răbdare și nu mai am chef, nu-i un cuvânt bun, nu mai vreau să apară astfel de situații. Un atu al PSD a fost unitatea partidului, când era sub atac devenea foarte unit și hotărât.
Au fost colegi care m-au certat că, dimpotrivă, n-am fost mână de fier. Eu am delegat multe atribuții în ultimele șapte opt luni și asta nu a dus la foarte multă coerență. A dus la o comunicare mai grea a mea cu restul partidului. Ceea ce nu se va mai întâmpla. Ce înseamnă mână de fier? Trebuie să definim asta.
Noi nu suntem într-o fabrică și eu sunt directorul fabricii și merg cu biciul între strunguri. Nici vorbă de așa ceva. Nu poate să spună nimeni că a venit la mine și l-am luat în pumni. Sunt momente în care blochez anumite lucruri, n-am vrut să pun la vot propunerea de a fi exclusă Gabi Firea.
Despre legile siguranței naționale. Pierderea puterii oculte pe care au avut-o. Dacă Eduard Hellvig și în continuare îi spun, dacă nu reușește să facă toate schimbările și dacă nu reușește să-i facă pe toți din SRI că trebuie să se ocupe doar de atribuțiile din lege, nu de influență în partide și parchete, înseamnă că a stat degeaba acolo la SRI. Am senzația că mai sunt două servicii în UE care mai sunt militarizate. Directorul SRI poate să ia decizii serioase, acolo sunt reguli militare. Au luat decizia, se pune în practică.”

”Directorul SRI are puterea maximă în SRI. Cei care lucrează în SRI nu se pot juca cu directorul, acolo nu se poate lua nici o hotărâre decât dacă vrea directorul. Tot ce s-a întâmplat acolo a fost aprobat de Maior și inițiat. La fel și acuma.
Despre fotografii. Este atacul lui Maior, Ponta e poștașul. Și-a activat toate relațiile, toate informațiile. Am vorbit și despre ultima poză din colecția SRI-DNA. Cred că era ziua SRI, pe canapeaua aia au fost mulți, am stat eu, după aia venit Ponta în locul meu, Ghiță, Vasile Dâncu.
Acolo erau 100 de inși, ne tot învârteam. În stânga era ori Sebi Ghiță, ori Ponta. Asta o bucățică din spațiul uriaș de acolo, ne tot învârteam. Kovesi povestea acolo la masă că nu știu ce avea la mână. Eu nu suport și m-am ridicat și am plecat. Nici nu cred că e un interlocutor foarte plăcut așa. Eu știu că a pus-o domnul Ponta, deocamdată în mandatul meu ca președinte PSD Koveși a plecat. Asta ca să nu mai complicăm lucrurile. Pe cine pot convinge ei, poze date de un turnător de la nașul lui.
Ca președinte PSD am imprimat curaj și unor oameni și instituții care s-au hotărât să nu mai accepte ca în România să fie astfel de abuzuri. Dacă nu aș fi avut inconștiența asta, poate oamenii ar fi stat în expectativă. Oamenii din Cameră și Senat au rezistat unor presiuni inimaginabile, luați om cu om, inclusiv cei din Comisia SPP. Sunt convins că Pahonțu i-a luat pe fiecare.
Au 50 de parlamentari ca să ceară revocarea dvs din funcție? Nu cred. Nu cred că vor depăși acea linie roșie. Sper să nu se întâmple, dar o să vedem cu toții asta. Nici mie nu-mi place de toți din partid. Ce să nu voteze, legea pensiilor? Codurile Penale? Asta o să vedem.
Legea insolvenței e ordonanță. Am avut o discuție cu dl Tăriceanu să o mai amânăm o săptămână, dar săptămâna viitoare trebuie adoptată. Toți șmecherii din România se bagă sub această umbrelă. Cu tupeu. Discutăm de chestiuni penale și la insolvență. Discutăm de chestiuni penale, ca și cu protocoalele.”

Cei care au semnat protocoalele sunt pasibili să fie pedepsiți, astea sunt chestiuni penale, trebuie să dea socoteală. Gândiți-vă la procurori, în momentul în care se adoptă legile justiției, Codurile Penale, vă dați seama ce va fi în România?
Nu știu dacă ați remarcat ce agitație a fost în CSM să nu se adopte regulamentul privind înființarea secției pentru magistrați. Primul lucru care o să iasă în public o să vedem câte dosare au fost făcute judecătorilor cu scopul de intimidare și șantaj.
Hai să discutăm despre condamnarea mea. E iar o premieră. Atunci s-a vorbit că am fraudat 2 milioane de voturi, nu am fraudat nimic. Și acum am fost condamnat, se spune acolo că nu-s probe, dar există studii psihologice pe care s-au bazat. Eu sunt condamnat la închisoare pe baza unui studiu psihologic sau sociologic. Și atunci mă poate opri pe cineva să mă gândesc la motivele reale, inventând o anumite motivare?
Va fi o discuție serioasă și foarte dură, pentru că nu mai poate fi un ministru dacă nu știe să comunice. M-am săturat să fiu paratrăsnet, nici nu e treaba mea. Sunt miniștri care fug de semnătură, care nu comunică ce fac. Nu mai pot rămâne acolo. Discuția va fi foarte sănătoasă și foarte adâncă. Sunt miniștri care nu semnează, nu-și asumă. Deleagă semnătura altcuiva iar unele acțiuni chiar le blochează. Funcționarii din ministere unii blochează că așa au ordin pe unitate, alții de frică. Constituția dă posibilitatea oricărui ministru să-și asume singur, pentru că-i decizia de oportunitate.

Despre amnistie și grațiere

”Eu cred că trebuie adoptată o astfel de măsură. Eu nu o consider un act de clemență, eu consider un act de dreptate, de reparație. Noi vorbim de dosare, de procese făcute la mii de oameni pe șantaj, pe încălcarea legii. Cum adică, acordăm clemență unui om nevinovat. Că dăm OUG, sau lege în Parlament…Ceva trebuie făcut. Nu putem doar să constatăm și doar atât. Deci aia care au fost pedepsiți nevinovați trebuie să rămână. Problema nu sunt eu, ei nu vor să piardă această influență malefică.
Mie nu mi-e frică de pușcărie. Zic, dar de ce ați vrut să vă pătați mâinile, de ce n-ați așteptat să mă execute ei?
Legea 304 în vigoare spune că președinții de complete nu mai sunt desemnați, sunt stabiliți în mod aleatoriu. Înalta Curte a adoptat o decizie în care a spus că legea asta intră în vigoare în ianuarie 2019. Ca să desemneze judecători în mod nelegal, asta e problema. Sigur că o să contestăm, dar vom contesta tot la ei.
E necesară sau nu amnistia și grațierea? Cum avem noi garanția că acei judecători care au dosare la DNA, dacă nu se șterg, cum avem garanția că vor judeca doar pe propria conștiință. Amnistia, ștergând acest trecut, oamenii ăia nu vor mai avea presiuni. Dincolo de mine, dincolo de alți oameni distruși, firme închise, îi dăm la o parte pe toți, măcar pentru judecătorii care sunt presați și intimidați.
Că se dă în acest an, că se dă la anul, că se dă peste doi ani, o amnistie în România trebuie dată. După o asemenea perioadă neagră, nu cred că se poate exista alt instrument juridic. La fel cum și o amnistie fiscală trebuie să apară în România. Vorbim de companii din România care din cauza unui sistem sunt blocate. Sunt companii care nu pot participa la licitație. Toate lucrurile acestea trebuie judecate deschis și tranșant. Eu nu am început această luptă în ideea că o să dăm amnistie.”

De ce nu vă e frică de pușcărie?

”Așa sunt eu din neam, nu mi-e frică. Sigur că nu-mi doresc, dar nici nu cred că va reuși o instanță din România să reziste la presiuni în procesul meu. Problema nu sunt eu, am fost demonizat, vopsit în culorile iadului. Am dispărut eu, nu că sunt de neînlocuit, dar se pregătește o restaurație mult mai dură decât s-a făcut acuma.
Doamna Firea a spus despre Irina, iubita mea, că conduce guvernul. Sunt mai multe doamne sau domnișoare care sună prin ministere și spun sunt Irina și vreau cutare sau cutare. Poate se sesizează cineva.
În orice țară din Europa, un miting neautorizat este un miting nelegal și când apar violențe, forțele de ordine intervin ca să restabileacă ordinea. La noi Iohannis a încurajat aceste violențe și a cerut domnului Lazăr o anchetă pe jandarmi. Dacă mâine haștagul se îndreaptă către Cotroceni?
Tudorel Toader spune că a început evaluarea, sper să o termine totuși. Vor să o pună sub acuzare și pe doamna ministru de interne. Toate acțiunile astea fac parte din același scenariu. Planul e făcut în altă parte, dar din câte am auzit eu, Kovesi conduce parchetul general acum. Planul e făcut în zona Cotroceniului.
Eu sper că va câștiga democrația și România, eu așa sper.
Despre incidentul cu Valer Dorneanu, urmărit până acasă de un grup de protestari Rezist. Asta arată încă o dată că domnul Lazăr folosește Parchetul General pe astfel de indivizi. În oricare altă țară Parchetul General intervenea imediat. Președintele CCR, vreo reacție de la Parchet? Absolut niciuna. Dacă se întâmpla cu domnul Iohannis, ce s-ar fi întâmplat? L-ar fi luat în trei minute. Ăștia au știut ei, au făcut ei rost de adresa domnului Dorneanu. Sigur că i-au dat-o tot structurile. Hai să începem presiunea pe CCR, hai să lovim și aceste instituții. Șapte opt inși vor să preseze ca să-i timoreze.
Postul de secretar general al Guvernului este responsabilitatea PSD, și după ce a plecat domnul Busuioc acest post a fost girat de un secretar general adjunct. Doamna prim ministru mi-a spus că și-ar dori să-l pună pe domnul Toni Greblă, l-am sunat, acceptat, sper că mâine se întâmplă. E o soluție foarte bună.
Ce-i foarte important, am reușit să adoptăm legi și ordonanțe ca termenele să fie mai scurte în realizarea investițiilor mari. În mod normal sfârșitul anului trebuie să ne prindă cu semnarea contractului pentru realizarea autostrăzii. Doamna prim ministru este foarte concentrată pe absorbția fondurilor europene.”

Video : https://www.youtube.com/watch?v=cA34eo2paZ4

Sursa foto : https:// google.ro

Sursa video : In Gura La Presa

Sinteza acestei știri a fost oferită de către Prof. Dr. Daniel Mihai, redactor șef al platformei media Criteriul Național

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

Probleme mari pentru Firicel din Las Fierbinți! Decizie definitivă: EXCLUS! | Nationalul.ro

Nationalul

Publicat

pe

Informatia apare pe site-ul Centrului Roman pentru Administrarea Drepturilor Artistilor Interpreti, care a si publicat hotararea Tribunalului Bucuresti.

Actorul Cuzin Toma, cunoscut pentru rolul lui Firicel, a pierdut definitiv procesul cu CREDIDAM, în urma scandalurilor pe care acesta le-a făcut la asociaţie.  

Cuzin Toma a fost exclus din CREDIDAM dupa ce în urmă cu câţiva ani s-a plans public de faptul ca asociatia nu îi respectă drepturile. Decizia a fost contestata de Toma în instanţă, procesul durând mai bine de doi ani.

„Tribunalul Bucuresti a respins definitiv apelul formulat de Cuzin Toma. Pe cale de consecinţă, instanţele de judecată (Judecătoria sectorului 1 şi ulterior Tribunalul Bucureşti) au menţinut decizia Consiliului Director al CREDIDAM prin care domnul Cuzin Toma a fost exclus din asociatia CREDIDAM’, se arată pe site-ul asociaţiei.

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Top Stiri Nationalul.ro