EXCLUSIV/Lui Pahontu nu-i place pe Wikipedia. Atunci ii va placea pe ziar!/CE ASCUNDE SEFUL SPP? – Comisarul de Prahova

0
1325

In anul 2016, Lucian Pahontu insusi, asa cum se observa in imaginea alaturata, si-a exprimat dorinta ca niste informatii despre el sa fie sterse de pe Wikipedia. Ce avea de ascuns (in afara faptului ca e implicat intr-o crima prin imprudenta la o vanatoare)?

Romania este, in acest moment, din ce in ce mai lipsita de siguranta nationala. In SPP, SRI, BSIJ, DGIPI, STS, SIE s-au instalat, pe fondul unui sistem operativ ineficient si scapat si de sub orice control: coruptia institutionalizata, hotia si tradarea constanta a tarii, urmate, in multe cazuri (vezi SPP) de nepotisme care au aruncat credibilitatea Romaniei in aer, in fata NATO si ONU, despre care nimeni n-a suflat o vorbulita!

Unul dintre secretele generalului Pahontu este o intamplare de mare rusine pentru Romania, si anume momentul in care nepotul lui, angajat de Pahontu in SPP direct la comanda Serviciului de Interventii Contrateroriste (S.I.C.), fara nicio pregatire in domeniu, a declansat un incident de securitate fara precedent, pe aeroportul din Khartoum, in Sudan! Mai precis, Claudiu Zgandar – caci despre el este vorba – a socat oficialii ONU din Sudan (unde ajunsese in misiune de aparare a acestora) cand i-a anuntat, senin, ca “si-a uitat mitraliera in avion, si nu mai poate lupta cu teroristii”! Oficialii ONU incheind, in acel moment, orice colaborare cu romanii, si trimitand Presedintelui Romaniei de la acea vreme (Traian Basescu) motivarea deciziei lor! Scrisoarea ONU n-a ajuns insa decat peste 6 luni in mainile Sefului Statului, pentru ca “uitase” seful Directiei de Protectie Interna a SPP, generalul Burian, sa i-o inmaneze! Netulburat, Pahontu si-a continuat giumbuslucurile prin SPP, si a comis una si mai si: l-a numit ca sef la SIAT (luptatorii din SPP care mergeau in actiuni NATO in Afganistan), pe nimeni altul decat pe sepepistul care, cand facea parte din Corpul 3 SPP, a pierdut coloana prezidentiala cu tot cu Presedinte, punand in pericol viata sefului Statului! Si, in loc sa fie demis, Pahontu l-a uns comandant la SIAT! Nu stim daca a pierdut si talibani cum l-a pierdut pe presedintele Romaniei, cert este insa faptul ca n-am auzit nici de vreo fapta de vitejie savarsit de catre acesta printre Al Qaeda.

SPP este alceva decat ar trebui sa fie. Şi pentru ca este aşa, avem cu adevarat o problema de securitate nationala. Pentru ca Servicul de Protectie şi Paza a fost transformat rapid într-un serviciu de “spalat” un infractor de drept comun, iar acesta este insusi seful SPP, Lucian Pahontu. SPP a devenit instrument periculos în mainile lui Lucian PAHONTU, prin care acesta exercita influenta în beneficiul propriu si, mai ales, se ascunde in spatele functiilor si al gradelor pentru a musamaliza un dosar penal pe cat de grav, pe atat de rusinos! Informatia pe care o prezentam acum, public, este imposibil sa nu fi fost stiuta de catre colonelul SPP Costin NEDELEA, transferat de la SRI la SPP, la cererea adjunctului SRI Florian COLDEA, colonelul Nedelea ocupandu-se, in directa subordine a generalului BURIAN (adjunctul lui Pahontu pe linie de informatii), exact de unitatea informativa din SPP. Daca a stiut de ea si a ascuns acest lucru, inseamna ca este tradator, iar daca n-a stiut, inseamna ca este incompetent. Si spunem asta deoarece el era obligat sa il informeze pe Traian Basescu, cand acesta l-a numit in functia de director al Serviciului de Protectie si Paza pe Lucian Pahontu, ca individul este certat cu legea si ca este complice, conform procurorilor de la PICCJ, de furt din patrimonial statului, distrugere si favorizarea infractorului. Dosarul penal este si acum in faza de cercetare a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si il indica pe seful SPP ca fiind un HOT. Hot de tablouri din Muzeul National de Istorie al Romaniei! Cand Pahontu era angajat la Jandarmerie, subofiterul Diblus l-a denuntat la Parchet, pe primul, ca “i-a ordonat sa repicteze mai multe tablouri, cu o valoare foarte mare (3000 dolari fiecare)”. Mergand pe firul denuntului, procurorii au descoperit ca tablourile carora PAHONTU voia sa le faca “duplicate” – adica sa le falsifice – proveneau din… Muzeul National de Istorie al Romaniei, de unde, impreuna cu alte bunuri de patrimoniu si opere de arta, Lucian Pahontu le subtilizase, in complicitate cu directorul de atunci al Muzeului, MUSETEANU, care chiar a fost si condamnat pentru fapta. Pahontu inca nu, fiindca este sef SPP. De aceasta poveste au aflat, la momentul potrivit, mai multi ofiteri care acum, ca un cadou din partea hotului, si-au gasit locuri caldute in SPP, dusi cu arme si bagaje in aceasta institutie, de catre actualul sef al ei, adica acelasi PAHONTU. Fiind vorba despre praduirea unei colectii foarte mari si valoroase din patrimoniul Muzeului National, nici acum procurorii nu au terminat cercetarea… sau poate asteapta sa nu mai fie sef Pahontu la un Serviciu pe care l-a transformat intr-un deserviciu. Adus Romaniei! (Raisa Ekaterina Ivatenko).

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here