Priorităţile legislative ale social-democraţilor au fost deja anunțate

0
1167

Modificarea codurilor penale și a legilor pentru siguranța națională sunt prioritățile coaliției de guvernare pentru actuala sesiune parlamentară.Prin vocea peşedintelui PSD Liviu Dragnea, priorităţile legislative ale social-democraţilor vor viza modificarea Codurilor penale, elaborarea noilor legi ale securităţii naţionale şi organizarea referendumului pentru definirea familiei. În privinţa Legii defăimării, domnul Liviu Dragnea a spus că ”aceasta este în stadiu incipient şi că nu reprezintă o prioritate în acest moment,” dar că nu va renunţa la ea.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a prezentat ieri 10 Aprilie în fața plenului Parlamentului priorităţile legislative ale social-democraţilor, care vizează modificarea Codurilor penale, elaborarea noilor legi ale securităţii naţionale şi organizarea referendumului pentru definirea familiei. În privinţa Legii defăimării, Dragnea a spus că aceasta este în stadiu incipient şi că nu reprezintă o prioritate în acest moment, dar că nu renunţă la ea.

„În această săptămână sau cel mai târziu săptămâna viitoare vor începe în comisia specială dezbaterile pe Codurile penale. Avem săptămâna asta, sper ca cel puţin din partea noastră, colegii care au fost desemnaţi pe legile de securitate naţională să ne prezinte obiectivele comisiei respective, ca să intrăm într-un Birou permanent reunit şi un plen reunit cu aprobarea comisiei. Sper să ne uităm cu atenţie la obiectivele comisiei, pentru că sigur o să fie şi această comisie atacată la CCR, şi să nu mai fie vreo greşeală”, a declarat Dragnea la Parlament, întrebat care vor fi priorităţile legislative până la finele acestei sesiuni parlamentare.

Referindu-se la forma finală a Codurilor penale, Dragnea a precizat că este vorba despre o serie de principii dintr-o directivă europeană care trebuie transpuse în legislaţia din România.

„Nu renunţ la acest principiu, pentru că uitaţi-vă ce se întâmplă peste tot, nu numai în Europa, ci în statele democratice din lume”.

„Nu poţi să iei un set de principii, să-l traduci în româneşte şi să fie o lege. Pentru că principiile sunt şi acum şi cu toate aceste principii, tot vedem că apar protocoale, secrete, tot felul de abuzuri în acest sistem şi trebuie să fie transpuse acele principii în acte normative, adică în special în Coduri, cred – nu ştiu dacă mai trebuie şi în altă legislaţie -, în aşa fel încât orice român să aibă garanţia că beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, că nu mai este obligat el să-şi dovedească nevinovăţia, acuzarea trebuie să fie cea care produce probe, că deciziile instanţei se iau bazate pe probe, dincolo de orice îndoială, aşa cum este în orice stat democratic”, a mai declarat liderul PSD.

Liderul PSD a precizat că a discutat cu colegii săi din grupurile parlamentare şi despre referendumul pentru modificarea Constituţiei. Este un subiect pe care îl susţinem cu toată tăria şi sper ca în această primăvară acest referendum să se organizeze. (…) Susţinem această modificare a Constiuţiei, că temelia familiei este căsătoria dintre bărbat şi femeie”, a subliniat Dragnea.

Reacții imediate

Asociatia Group4 Media Freedom & Democracy -organizatie non-profit cu sediul în Bucuresti, prin vocea celui care a înființat acest proiect Dan Tăpălagă a avertizat că acesta este asaltul final asupra serviciilor secrete, prin care coaliția PSD-ALDE intenționează să-și subordoneze ultimele instituții-cheie pe care nu le controlează deja.

De asemenea,aseară la Antena 3, Tăriceanu a declarat că, dacă președintele Iohannis va refuza cererea de revocare a lui Kovesi, premierul ar trebui să sesizeze CCR, întrucât șefa DNA „a călcat grav peste Constituție”.

Sursa foto : InquamPhotos/Octav Ganea

Sinteza acestui material a fost realizată de către Prof. Dr.Daniel Mihai, redactor șef al platformei media Criteriul Național

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here