Tot ce trebuie sa stii despre fatetele dentare!

0
1697
fatete dentare

Zambetul este cel mai frumos accesoriu, iar un zambet frumos inseamna o dantura cat mai alba, dar in acelasi timp cu aspect natural. Totodata, estetica dintilor consta si in pozitia acestora sau relatia dintre ei. In acest caz, trebuie sa stii ca fatetele dentare rezolva inclusiv micile probleme ce tin de functionalitate, precum usoare malpozitii sau malocluzii, dinti prea spatiati sau inegali. Iar asta nu e tot! Afla in continuare mai multe detalii despre fatetarea dintilor!

Acum poti obtine zambetul perfect relativ usor, intr-un mod minim invaziv, apeland la fatete dentare de calitate superioara, realizate prin sistemul de ultima generatie CEREC CAD/CAM!

Conform specialistilor de la Clinicile Dr. Leahu, „fatetele dentare reprezinta un invelis subtire din portelan, realizat special pentru fiecare pacient, care se plaseaza pe suprafata dintelui pentru a imbunatati aspectul estetic sau a proteja dintele – iar confectionarea lor necesita precizie si experienta, fiind considerate varful de lance in estetica dentara.” Acestea pot fi realizate manual, de catre tehnician, sau cu ajutorul aparaturii moderne CAD/CAM.

Beneficiile estetice si functionale ale fatetelor dentare

✓ Dinti mai albi si drepti, cu rezultate vizibile imediat, fara tratamente dureroase si lungi. Totul se desfasoara intr-o singura sedinta!

✓Alternativa moderna si mai rapida la albirea profesionala cu lampa si indreptarea dintilor cu ajutorul unui aparat ortodontic.

✓ Material 100% compatibil cu organismul uman, astfel incat fatetele dentare sunt perfect tolerate de tesuturile moi.

✓ Eliminarea riscului de inflamare a gingiilor, datorita suprafetei lor netede si lucioase care impiedica depunerea placii bacteriene.

✓ Corectarea problemelor legate de dimensiune, aliniere, culoare sau forma a dintilor.

✓ Aspect natural, datorita materialului translucid si rezistent la petele de cafea sau fum de tigara.

✓De inalta rezistenta si durabilitate, asemenea smaltului natural al dintilor! Fatetele dentare sunt o solutie pe termen lung, avand o durata de viata de minim 10-15 ani daca sunt intretinute corespunzator, printr-o igiena orala corecta.

Etapele realizarii si aplicarii fatetelor dentare

Examinarea primara sau amprentarea si radiografierea dentara. Aceasta etapa, in functie de caz, este necesara pentru stabilirea diagnosticulului si aplicarea ulterioara a tratamentului. Astfel, medicul specialist decide solutia optima pentru rezolvarea problemelor dentare de ordin estetic si functional ale pacientului.

• Curatarea si slefuirea usoara a dintilor. Aceasta procedura presupune apoi aplicarea mulajului necesar pentru a realiza fatetele dentare.

• Decaparea. Daca e cazul, vor fi inlaturate fatetele dentare temporare, urmand sa se stabileasca pozitia corecta a fatetelor definitive. Pentru aceasta etapa, medicul dentist va folosi o solutie acida slaba, creand o suprafata mai aspra pentru a imbunatati aderenta lucrarii.

• Amplasarea si aplicarea fatetelor din ceramica. Acestea vor fi plasate pe suprafata exterioara/frontala a dintelui, cu ajutorul unui adeziv special.

Noua tehnologie in materie de restaurare dentara disponibila la Clinicile Dr. Leahu, CEREC CAD/CAM, permite previzualizarea rezultatului final, pentru a te asigura ca vei beneficia de un tratament perfect compatibil cu fizionomia ta! Pentru mai multe informatii, programeaza-te acum la una din clinicile noastre, iar noi iti vom raspunde la toate intrebarile cu zambetul pe buze.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here