Oricine poate beneficia de implant dentar! Cele mai comune 5 mituri despre un astfel de tratament, demontate de catre specialisti

0
716
implant dentar

Implantul dentar, reprezinta, fara dar si poate cea mai buna solutie pentru inlocuirea dintilor pierduti. Totodata, un astfel de tratament este insa de cele mai multe ori si o investitie ceva mai substantiala decat o solutie clasica pentru rezolvarea problemelor ce tin de edentatie, precum puntile dentare. Dar acest lucru este perfect justificat, daca tinem cont de faptul ca puntile dentare reprezinta un tratament mult mai invaziv si dureros, care nici macar nu prezinta aceeasi siguranta si eficienta precum un tratament modern cu implant dentar. In plus, implantologia este menita sa ofere solutii pe termen lung, fara complicatii ulterioare, chiar si pentru tot restul vietii.

Drept urmare, chiar daca investitia financiara intr-un implant dentar poate fi mai costisitoare decat clasicele punti, parand initial descurajatoare, alternativa oferita de ramura implantologiei digitalizate din zilele noastre se va dovedi de fapt a fi o investitie extrem de avantajoasa pe termen lung. Vorbim, practic, despre o solutie revolutionara de inlocuire a dintilor lipsa. Iar cum orice mare descoperire medicala atrage cu sine si reticente din partea pacientilor sau a mass-media, am decis sa stam de vorba cu specialistii in implantologie ai Clinicilor Dr. Leahu pentru a demonta cele mai comune 5 mituri despre tratamentele cu implant dentar.

1. Pacientii cu pierderi osoase nu pot beneficia de implant dentar
Fals, ne asigura medicii implantologi de top! Acest mit se trage de la faptul ca multi dintre pacientii care apeleaza la ajutorul implantologiei, o fac deseori intr-un stadiu destul de avansat al problemei cu care se confrunta. Acest lucru e cauzat fie de teama de medicul dentist, fie de lipsa timpului sau lipsa de informatie. Spre exemplu, putini pacienti sunt constienti de faptul ca cu cat vor amana mai mult inlocuirea dintilor lipsa, aceasta problema va putea duce la atrofierea osului maxilar sau mandibular. Insa, chiar si in asemenea situatii, printr-o procedura suplimentara de aditie osoasa, oricine poate beneficia de inserarea unui implant dentar in arcada inferioara sau superioara fara probleme.

2. Inserarea unui implant dentar este foarte complicata si necesita mult timp
Pentru a demonta acest mit, specialistii ne ofera doua exemple concrete de tratamente implantologice: tehnica de implantare Sky Fast&Fixed de la Bredent, folosita pentru restaurarea intregii danturi in doar 24 de ore, respectiv tehnica One Day pentru inlocuirea unuia sau mai multor dinti lipsa intr-o singura zi! In orice caz, toate tipurile de implant dentar din ziua de azi, folosind tehnologie de ultima generatie, se desfasoara foarte simplu, nu doar foarte rapid, in 3 etape bine delimitate: crearea radacinii artificiale, sub forma unui surub din titan; atasarea bontului protetic de vindecare, dupa aproximativ 6 luni de la interventia de implantare (perioada in care pacientul se va folosi de o lucrare provizorie fara a resimti vreun inconvenient); montarea coroanei dentare finale, fiind partea vizibila a noului dinte, cu rol estetic si functional.

3. Inserarea unui implant dentar este cea mai dureroasa interventie stomatologica
Foarte departe de adevar, ne linistesc medicii specialisti de la Clinicile Dr. Leahu! In primul rand, procedura de implantare se desfasoara prin sedarea constienta a pacientului, astfel incat acesta nu va simti nicio durere. In al doilea rand, gratie tehnologiei PRGF Endoret, recuperarea post-operatorie poate fi grabita semnificativ – vindecare de pana la 7 ori mai rapida a tesutului, fara durere. Nu in ultimul rand, ca o comparatie, montarea puntilor dentare este o procedura mult mai dureroasa decat procedura de implantare, avand in vedere ca in primul caz este necesara scoaterea nervului celor doi dinti invecinati bresei edentate.

4. Implantul dentar interfereaza cu aparatura RMN
Fals! Toate componentele unui astfel de tratament sunt realizate din materiale 100% compatibile cu organismul uman, fara continut feros: titan, zirconiu, ceramica. Prin urmare, nu exista riscul ca posibilele investigatii RMN ulterioare sa fie afectate.

5. Implantul dentar poate provoca aparitia cancerului
In acest sens, specialistii in implantologie, mereu la curent cu descoperirile si studiile oamenilor de stiinta in domeniu, ne asigura ca nu exista nicio dovada stiintifica cu privire la acest mit totalmente nefondat.
Asadar, nu te lasa influentat de miturile false care circula despre tratamentele cu implant dentar si rezolva-ti chiar acum problema dintilor lipsa, apeland cei mai buni specialisti din Romania la numarul de telefon 021 9134!

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here