Jaful – sfaturi si modalitati de prevenire

0
906
hot care incearca sa sparga o locuinta si sa fure din ea prins de camera de supraveghere

Actele de delicventa sunt tot mai intalnite in ultima perioada, circuland din ce in ce mai des stiri si reportaje despre spargeri si vandalizari de locuinte si/sau de masini. Aceste fapte infractionale au avut drept urmare instalarea unui cod de alerta si de panica in randurile tuturor persoanelor.

Afla cum poti sa previi o astfel de infractiune , dar si care sunt cele mai sigure metode si proceduri antifurt.

  • Montarea unui sistem specializat

Una dintre cele mai sigure modalitati este montarea unui echipament specializat, care sa  permita monitorizarea in permanenta a zonele de maxim interes. De exemplu, in cazul locuintelor este recomandata montarea camerelor de supraveghere video exterioare pentru a fi tot timpul la curent cu ceea ce se intampla in jurul casei tale. In cazul in care nu ai deja un astfel de echipament, informeaza-te in legatura cu echipanete precum camere pentru supravegherea exterioara de la A2t pentru a evita sa devii victima unui eventual jaf.

sistem-supraveghere-mixt-4-camere-720p-si-dvr-4-canale-1080p-lite-306

Pentru un grad si mai mare de securitate, se recomanda implementarea unui sistem complet si complex de monitorizare, atat de exterior, cat si de interior.

Nu ezita, comanda acum un sistem de supraveghere si pune siguranta pe primul loc!

  • Asigura-te ca ai inchis si incuiat bine usile si ferestrele inainte sa pleci de acasa.

Desi pare un sfat destul de banal, multe persoane uita sa isi verifice geamurile si usile in momentul in care pleaca de acasa, lasand cale libera hotilor. Chiar daca esti tot timpul pe fuga, acorda cateva minute pentru a verifica daca totul este in perfecta stare, inainte sa parasesti domiciliul.

hoti-locuinte

  • Depozitarea obiectelor de valoare

Un alt sfat cu privire la prevenirea unui furt este legat de pastrarea si depozitarea obiectelor valoaroase (cum ar fi bijuteriile, banii sau chiar gadgeturile) intr-un seif. Acesta  nu ar trebui sa fie pozitionat intr-un loc evident sau previzibil, ci intr-unul destul de ferit de ochii persoanelor straine locuintei tale. In acest fel vei impiedica accesul la bunurile tale materiale.

  • Locul de parcare

In cazul automobilelor, recomandarea ar fi sa cauti un loc sigur de parcare, de preferat luminos si supravegheat, dar si suficient de aproape, incat sa poti observa daca ceva nu este in regula. De asemenea, este important sa nu pastrezi in masina obiectele de valoare sau obiecte ce pot atrage atentia posibililor hoti.

  • Mentinerea relatiilor cu vecinii

De cele mai multe ori, un fapt infractional poate fi oprit , daca se intervine la timp. De aceea este indicat sa legi relatii de prietenie cu vecinii tai, ce vor manifesta un comportament preventiv, fiind mai vigilenti si atenti in situatia in care esti predispus la un furt, anuntand autoritatile.

Acum ca ai aflat care sunt cele mai eficiente si importante modalitati prin care poti impiedica comiterea unei fapte infractionale de tipul jafului, nu-ti ramane decat sa adopti un comportament preventiv si sa acorzi mai multa atentie detaliilor si micilor tale obiceiuri.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here