Sisteme performante de ventilație industrială pentru o productivitate sporită și eliminarea bolilor profesionale

0
773

Zonele unde există unități de producție devin tot mai poluate, de aceea auzim tot mai des vorbindu-se de sisteme de ventilație industrială, ca mijloc eficace de reducere a efectelor nocive ale factorilor ce afectează calitatea aerului.

Dacă ar fi să dăm o explicație de școală, necesitatea montării unui aparat de ventilare industrială apare în momentul în care nivelul noxelor îl depășește pe cel admis conform reglementărilor în vigoare referitoare la protecția muncii, mai precis la normele de sănătate a muncii.

Așadar, un sistem de ventilare industrială se instalează după o analiză prealabilă a spațiului productiv respectiv, a locurilor de muncă existente, a specificului job-urilor în cauză.

S-au făcut studii de specialitate numeroase, în urma cărora s-a concluzionat că pentru a exista un grad acceptabil de confort la un post de lucru, este nevoie de aer curat și de o temperatură potrivită.

Soluția cea mai bună de ventilație industrială trebuie să se stabilească după o analiză aprofundată și discutarea de către specialiști cu factorii decidenți din compania respectivă.

Doar astfel se poate reduce până spre zero potențialul de apariție al unor boli profesionale, intoxicațiile cu diverse produse chimice, materii prime și materiale cu grad mare de toxicitate.

Ventilarea industrială se poate face local sau general

Ventilarea locală se realizează prin sisteme de aspirație dedicate, prin care noxele sunt captate chiar mai aproape de sursele care îi produc, dacă acest lucru este posibil.

Ventilarea generală se face prin diluare și utilizează aerul curat din exterior, diminuând concentrația noxelor de la un post de lucru unde există factori poluanți peste limita admisibilă. Totuși acești agenți vătămători pentru sănătatea umană sunt mai puțin concentrați decât în situația în care este nevoie de o ventilație locală prin aspirare.

Prana Romania este o companie cu mare notorietate care comercializează echipamente de ventilație industrială a aerului deosebit de performante.

Cu un debit de aer admis și evacuat foarte bun, un consum de energie electrică mic, dar o eficiență energetică mare, sunt sisteme excelente pentru utilizarea în spații de industriale și comerciale.

Aceste echipamente Prana au schimbător de căldură confecționat din cupru și controlul vitezei se face cu ajutorul a două variatoare de turație.

Foarte utile sunt aceste sisteme de ventilație nu doar în halele industriale, hoteluri, magazine, restaurante, baruri, cafenele, dar și în școli și spitale, deoarece au efecte deosebit de beneficie cu privire la sănătatea umană.

Caracteristicile generale ale sistemelor de ventilație Prana:

  • sunt foarte ușor de montat;
  • au o greutate și o dimensiune redusă;
  • sunt dotate cu schimbătoare de căldură din cupru;
  • au o eficiență energetică deosebit de ridicată;
  • prezintă certificare CE;
  • includ un know how revoluționar;
  • au un preț accesibil.
Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here