Performanța excepțională a Simonei Halep după o revenire fabuloasă în finala de la Roland Garros în fața americancei Sloane Stephens

0
805

Simona Halep a învins-o pe Sloane Stephens în finala Roland Garros și a intrat în hall of fame-ul istoriei tenisului. 

Două finale mai disputase Simona Halep la Paris.De data aceasta, după un nou turneu presărat cu surprize dar caracterizat de ambiție din partea româncei, fiind susținută frenetic din tribune de fanii români prezenți la meci, Simona Halepnu a lăsat ocazia să îi mai scape.

Constănțeanca Simona Halep, în vârstă de 26 de ani situată pe primul loc al WTA este noua deținătoare a titlului de la Internationaux de France de Roland Garros. Liderul mondial a învins-o în finală pe americanca Sloane Stephens în vârstă de 25 de ani, locul 10 WTA cu scorul de 3-6, 6-4, 6-1, după puțin peste 2 ore de joc.Cu această ocazie și-a adjudecat primul trofeu de Mare Șlem al carierei după o revenire fabuloasă.
Imaginile bucuriei de pe final cât și de la ceremonia finală de pe zgura pariziană vor fi mereu amintiri care vor fi bine întipărite de toți iubitorii acestui sport.
Cu siguranță ziua de 9 Iunie 2018 va rămâne în memoria acestei sportive dar și în sufletele românilor,a tuturor celor care prețuiesc acest sport.

Desfășurarea propriu-zisă

Finala a fost una epică,viu disputată și s-a terminat în aproape două ore de joc. Sportiva momentului și-a adjudecat primul trofeu de Mare Șlem al carierei după o revenire fabuloasă.

Constănțeanca Simona Halep devine astfel a doua româncă din istorie, după performanța Virginiei Ruzici de acum fix 40 de ani, petrecută tot la Roland Garros, care se impune într-un turneu de Grand Slam.

Scorul finalei a fost de 3-6, 6-4, 6-1 și a metamorfozat România într-o țară cu adevărat fericită.

În fața lui Sloane Stephens, care, în iulie 2017, era pe locul 957 WTA, Halep a pierdut primul set. Stephens, locul 10 WTA acum, a făcut break-ul la 2-1 și și-a păsatrat avantajul până la final, când a închis cu 6-3.

În cel de-al doilea, Halep a început prost și a pierdut serviciul, iar Stephens s-a dus la 2-0. Halep a revenit incredibil și a câștigat patru game-uri consecutive, însă a fost egalată la 4. Au urmat alte două game-uri câștigate de liderul mondial și Halep și-a adjudecat setul cu 6-4 și a dus meciul în decisiv.

În ultimul act al acestui prestigios turneu,Simona Halep i-a predat o lecție de tenis adversarei sale. A condus cu 5-0 și a câștigat cu 6-1 și, acum s-a detașat în postura de lider mondial,cu primul trofeu de Grand Slam obținut în carieră.

Conferința de presă 

La conferinţa de presă de după momentele emoţionante de pe teren, românca le-a mulţumit celor care au ajutat-o să-şi îndeplinească visul, despre diferenţa decisivă faţă de finala din 2017, dar şi despre ultimele indicaţii ale australianului Darren Cahill.

Despre oamenii care au înconjurat-o a avut numai cuvinte frumoase.”Este un moment minunat, este Grand Slam-ul meu favorit. Fără să zâmbesc nu aş fi putut face asta. Părinţii mei au fost alături de mine, le mulţumesc tuturor antrenorilor cu care am lucrat în ultimii 20 de ani, fără ei nu mi-aş fi revenit după ce am pierdut trei finale de Grand Slam.”

Despre fani, tenismena a declarat ” Nu le-am cumpărat eu biletele românilor. În trecut am făcut-o, dar de data asta, nu. Le mulţumesc! M-au susţinut şi francezii.”

Diferenţa faţă de finala din 2017 a fost în opinia sa că fiind esențială deoarece, Din moment ce a obținut această performanță” cel mai e greu e să răspunzi întrebărilor… Anul trecut nu am putut dormi, aseară am dormit bine. Am mâncat bine, am început bine ziua. Ştiam că am şanse, eram pregătită pentru un meci de trei ore. Mi-am propus să rămân concentrată, nu am renunţat niciodată. Am simţit că lumea e cu mine şi m-am simţit puternică pe teren.”

Titlul mondial deținut în prezent este pe deplin justifcat.” Sunt foarte fericită că am câştigat acest Grand Slam, pentru că mereu am spus că a fi numărul 1 fără Grand Slam nu e complet. Am început prea tare, am jucat prea plat, ea dădea mai înalt. Mi-am spus că trebuie să mă calmez. Cred că în acest turneu am ajuns să nu mai fac erori.”

Momentele decisive şi indicaţiile lui Cahill au contat decisiv. „Cineva mi-a spus: cheia e să alergi şi să nu ratezi. Vreau să mă bucur doar, nu vreau să vorbesc despre următorul turneu. Darren mi-a spus că voi câştiga turneul, să mă gândesc că trebuie să-l câştig, mi-a dat încredere, dar a pus şi presiune pe mine, pentru că mi-a spus că trebuie să ies pe teren şi să câştig meciul. Dăţile trecute mi-a tot spus să ies pe teren, să mă bucur de teren şi de şansa pe care o am. Poate că şi asta m-a ajutat să câştig.”

Despre turneul de la Roland Garros a declarat că  „de la 14 ani visez un titlu de Grand Slam, mă bucur chiar dacă nu am câştigat la Melbourne. Am câştigat aici, în 2008 (n.r. – la junioare), şi era visul meu să câştig prima dată aici.  Vreau să-i mulţumesc Petrei (n.r. – Kvitova), am văzut mesajul de la ea şi de la Irina (n.r. – Begu). Mi-a scris şi anul trecut şi îmi spunea să stau liniştită, pentru că trofeul va veni. Îi mulţumesc că mi-a scris, sper că voi fi o inspiraţie pentru copiii din România”.

 

Sursa foto: google.ro,Raed Krishan

Sinteza acestei știri a fost realizată de către Prof Dr.Daniel Mihai redactor șef al platformei media Criteriul Național

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here