Connect with us

Tehnologie

Proiecte Simple DIY Pe Care Le Poti Face Singur

Publicat

pe

Proiectele DIY sunt o adevarata placere pentru oricine, aceste proiecte fiind ideale pentru a va petrece timpul liber, ele oferindu-va posibilitatea de a va bucura de un produs final unic, pe care il veti indragi foarte mult. Multe obiecte din casa voastra pot fi destul de vechi, fiind important astfel sa optati pentru niste proiecte DIY, aceste proiecte fiind excelente pentru voi, ele reusind sa va scoata in evidenta anumite obiecte mai vechi din casa. Exista obiecte prin casa de care probabil ati uitat, iar pentru a le readuce la viata, puteti sa le reganditi, ele va vor schimba aerul din casa si le veti indragi foarte mult. Exista unele persoane care nu arunca nici un obiect din casa, dar cu toate acestea, multe dintre obiectele pe carel e pastreaza nu mai arata atat de bine sau se strica. Daca faceti parte din categoria persoanelor care nu arunca obiectele, dar nici nu vor ca acestea sa se strice, este o idee buna sa reinventati un anumit obiect, astfel incat sa va readuca placere din nou.

Ramele foto reprezinta un obiect inedit si este imposibil sa nu aveti prin casa rame vechi de fotografii sau tablouri. Exista cateva moduri interesante de a refolosi aceste rame. Ele pot fi folosite ca un suport deosebit pentru bauturi. De asemenea. Aceste rame pot fi folosite si sub forma de tava pentru a va face sa iasa mai bine in evidenta anumite dulciuri pe care le preparati in casa. Vesela poate si ea fi folosita in unele proiecte DIY pentru ca multe persoane au prin casa farfurii, cescute sau pahare pe care nu le mai folosesc.

Aceste obiecte pot fi transformate de exemplu intr-un ceas inedit de perete sau pot fi decorate interesant pentru a le da o noua intrebuintare. Daca va intereseaza sa realizati o piesa de mobilier inedita, atunci proiectele DIY sunt o alegere excelenta pentru voi. O comoda interesanta poate fi astfel realizata din doar trei scaune obisnuite. Tot ce va trebui sa faceti va fi sa vopsiti scaunele intr-o culoare aprinsa, sa le lipiti unul de altul si sa puneti pe ele o cuvertura multicolora. Veti vedea ca aceasta noua piesa de mobilier va arata foarte bine si o veti indragi mult. Veti da o noua intrebuintare scaunelor bunicii pe care probabil le aveti prin casa.

Daca aveti un geamantan vechi, acesta poate fi transformat cu usurinta intr-o masa, tot ce va trebui sa faceti fiind sa-l puneti pe un stand si sa-l pictati intr-o culoare deosebita. Veti crea astfel o masa inedita pentru mici obiecte precum o vaza cu flori, dar si o lumanare parfumata. Un loc luminat intr-un mod inedit va va face sa straluceasca mereu casa voastra. Va va trebui astfel o cusca veche de pasari, de care nu mai aveti nevoie, iar in interiorul ei puteti pune niste luminite.

Veti crea astfel o lampa inedita ce va va face casa sa straluceasca si va iesi in evidenta prin frumusetea ei. Un alt mod de a folosi un geamantan este de a-l transforma intr-un fotoliu. Tot ce va trebui sa faceti pentru a realiza acest lucru va fi sa-i montati geamantanului niste picioare din lemn si sa puneti in interiorul sau niste perne, astfel incat sa fie cat mai comod. Pentru a va asigura ca totul este realizat cat mai bine, ar trebui sa aveti la indemana niste echipamente care va vor ajuta in realizarea acestui fotoliu, Casa Idea, oferindu-va aceste echipamente pentru a va duce la capat orice proiect DIY.

Ramele tablourilor vechi pot fi transformate chiar si in suporturi pentru diversele plante de casa, dar si intr-un loc perfect pe care va veti putea pune prosoapele. Un astfel de loc va fi excelent pentru voi si il veti indragi foarte mult. Borcanele pot fi utilizate pentru a depozita cateva dintre lucrurile utile in casa si in acelasi timp, ele va vor ajuta sa salvati din spatiu. Geamantanele mai pot fi folosite si pentru a creste in ele niste plante care va vor infrumuseta locuinta. O cana veche este suportul perfect pentru o lumanare deosebita, iar niste borcane decorate interesant pot fi folosite sub forma de vaze de flori inedite, care vor atrage imediat atentia tuturor persoanelor.

 

In afara de aceste proiecte DIY, mai puteti avea in vedere si o lampa interesanta realizata dintr-o cana veche, care va poate lumina locul special in care va relaxati citind o carte. Geamantanul mai poate fi folosit si ca un patut perfect pentru pisici, de aceea daca aveti un animal de companie, puteti alege un astfel de geamantan si sa-i creati un loc perfect in care sa se poata culca. Chiar si paharele pot fi folosite ca un suport inedit de lumanari, aceste pahare aratand foarte bine si fiind ideale pentru a decora o masa festiva. Avand toate aceste proiecte DIY in vedere, va veti transforma locuinta si o veti indragi mai mult. Pentru a realiza un proiect pe placul vostru, este important sa dispuneti de toate materialele necesare, de aceea Casa Idea va pune mereu la dispozitie echipamentele de care veti avea nevoie pentru aceste proiecte inedite.

Comentarii Facebook
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Controverse nedorite asupra cercetătorilor israelieni care cred că au descoperit un tratament pentru eliminarea cancerului

Mihai Daniel

Publicat

pe

O mică echipă de oameni de știință israelieni consideră că ar fi găsit primul tratament complet pentru cancer.Interesantă este declarația acestora care are puterea de a transmite, de a sensibiliza :„Noi credem că vom oferi într-un an un tratament complet pentru cancer”, a declarat unul dintre reputații savanți,Dan Aridor. Iar acest  nou tratament dezvoltat de compania sa, Accelerated Evolution Biotechnologies Ltd. (AEBi), fondată în anul 2000 în incubatorul ITEK a devenit ținta unor atacuri și controverse nedorite. De remarcat e aspectul conex cu privire la faptul că AEBi a dezvoltat platforma SoAP, care oferă conduceri funcționale către obiective foarte dificile.

Contextul general

Știrea poate suna sec, pe de-antregul cinic sau…pueril. O echipă de oameni de știință de la o companie de biotehnologie din Israel a susținut faptul că toate cercetările preliminare pe șoareci sugerează ca vor avea un leac pentru toate formele de cancer în termen de un an. Din păcate, pretențiile lor au fost rapid contestate de colegii de știință.

Dan Aridor , președinte al consiliului de administrație al Accelerated Evolution Biotechnologies Ltd., și CEO-ul Dr. Ilan Morad au au declarat că rezultatele studiilor pre-clinice au fost foarte bune.

Ce presupune acest lucru de-a dreptul incredibil?

Tratamentul cancerului va fi eficient din prima zi, va dura doar câteva săptămâni și nu va avea efecte secundare minime.De asemenea costurile vor fi mult mai mici decât cele mai multe tratamente existente actualmente ” pe piață.”Soluția va fi una etichetată „generică și personală, fiind disponibilă într-un an de zile.”

Cu adevărat acest lucru sună de-a dreptul  fantastic, în  special în condițiile în care se estimează că aproximativ 18,1 milioane de cazuri noi de cancer sunt diagnosticate în intreaga lume în fiecare an, potrivit rapoartelor Agenției Internaționale pentru Cercetare a Cancerului. În plus, fiecare al șaselea deces din lume se datorează cancerului, devenind astfel a doua cauză principală de deces ,în condițiile în care cea de-a doua cauză a mortalității o reprezintă bolile cardiovasculare.

Aridor, președintele consiliului de administrație al AEBi și CEO-ul acestuia- doctorul Ilan Morad -au declarat că tratamentul pe care îl numesc MuTaTo (toxina multiplă) este esențial pe scara unui antibiotic împotriva cancerului – o tehnologie de discontinuitate de cea mai înaltă acuitate la ora actuală.

 Potențialul de schimbare a strategiei împotriva cancerului se bazează pe tehnologia SoAP, care aparține grupului de tehnologii de prezentare a tulpinilor. Aceasta implică introducerea codului ADN pentru o proteină, cum ar fi un anticorp, într-un bacteriofag – un virus care infectează bacteriile. Această proteină este apoi afișată pe suprafața acesteia. Cercetătorii pot utiliza aceste tulpini care prezintă proteine ​​pentru a examina interacțiunile cu alte proteine, secvențe ADN și molecule mici. În 2018, o echipă de oameni de știință a câștigat Premiul Nobel pentru activitatea lor de prezentare a unei tulpini secrete de fagi, în evoluția direcționată a proteinelor noi – în special, pentru producerea de anticorpi terapeutici. 

Explicarea detaliată a tratamentului miraculos și pe deplin revoluționar

AEBi face ceva similar, dar cu peptide ce sunt substanțe chimice rezultate din desfacerea hidrolitică a proteinelor, ca un fel de compuși a doi sau mai mulți aminoacizi legați într-un lanț.

Potrivit lui , peptidele au mai multe avantaje față de anticorpi, inclusiv că sunt mai mici, mai ieftine și mai ușor de produs și de reglat. Când a început să pună pe roate compania, domnul doctor Morad a spus recent pentru ce anume s-a dedicat.”Am făcut ceea ce faceau toți ceilalți, încercând să descopere peptide individuale pentru anumite tipuri de cancer.” Dar la scurt timp dupa aceea, Morad si colegul sau, Dr. Hanan Itzhaki, au decis că vor sa facă ceva mai revoluționar, la o scară mult mai mare.

Pentru a începe, Morad a spus că trebuie să identifice de ce alte medicamente și tratamente care elimină și ”ucid” cancerul nu funcționează sau nu reușesc în cele din urmă. Apoi, au găsit o cale de a contracara acest efect. Pentru început, cele mai multe medicamente anti-cancer atacă o țintă specifică asupra sau în celula canceroasă. Inhibarea țintă afectează în mod obișnuit o cale fiziologică care promovează cancerul. Mutațiile în ținte – sau în aval în căile lor fiziologice – ar putea face ca obiectivele să nu fie relevante pentru natura canceroasă a celulei și, prin urmare, drogul care îl atacă este devenit ineficient.

În schimb, MuTaTo folosește o combinație de mai multe peptide de direcționare a cancerului pentru fiecare celulă canceroasă, în același timp, combinată cu o toxină peptidă puternică care ar ucide în mod specific celulele canceroase. Prin folosirea a cel puțin trei peptide care vizează aceeași structură cu o toxină puternică, doctorul Morad a spus franc că „a asigurat că tratamentul nu va fi afectat de mutații; celulele canceroase pot muta în așa fel încât receptorii vizați să renunțe la cancer. ”

Ilustrație a unei boli infecțioase virale care atacă o celulă

Probabilitatea de a avea mutații multiple care ar modifica toți receptorii vizați simultan scade dramatic cu numărul de obiective utilizate.De altfel, savantul Morad a continuat cu exemplificarea amintind și mecanismul în sine. „În loc să atacăm receptorii unul câte unul, atacăm receptorii trei la un moment dat – nici măcar cancerul nu poate muta trei receptori în același timp”. În plus, multe celule canceroase activează mecanismele de detoxifiere atunci când sunt stresate de medicamente. Celulele pompează medicamentele sau le modifică pentru a nu funcționa.

Dar, tovmai de aceea, savantul evreu Morad a spus că detoxifierea necesită timp. Atunci când toxina este puternică, are o mare probabilitate de a ucide celula canceroasă înainte de dezintoxicare, la care se ocupă. Multe tratamente anticanceroase citostatice vizează celulele cu creștere rapidă. Dar celulele stem canceroase nu cresc rapid și pot scăpa de aceste tratamente. Apoi, când tratamentul se termină, pot genera din nou cancer.

Rezultatele scontate , pronosticate  

Dacă nu pot anihila complet cancerul, celulele rămase pot începe să obțină mutații din nou, iar apoi cancerul revine, dar de data aceasta este rezistent la aceste ”droguri”. Doctorul Morad a explicat cu lux de amănunte fenomenul, din moment ce toate celulele canceroase se nasc din mutațiile care apar în celulele stem canceroase, cele mai multe dintre proteinele supraexprimate care sunt vizate asupra celulelor canceroase există în celulele stem canceroase. MuTaTo atacă multiplele ținte și asigură practic distrugerea acestora. În cele din urmă, unele tumori de cancer sunt asemenea unor scuturi care creează probleme de acces la moleculele mai mari, cum ar fi anticorpii.

MuTaTo acționează ca un fel de caracatiță sau o bucată dintr-o specie de spaghete și se poate strecura în locuri unde alte molecule mari nu pot ajunge. Morad a spus că părțile peptidice ale tehnologiei MuTaTo sunt foarte mici (cu o lungime microspcopica de numai 12 aminoacizi) și nu au o structură rigidă. Acest lucru ar trebui să determine întreaga moleculă non-imunogenă în cele mai multe cazuri și care ar permite administrarea repetată a medicamentului.

Cu alte cuvinte, doctorul Morad a spus ca descoperirea echipei sale ar putea reduce și efectele secundare ale majorității bolnavilor care se chinuie cu tratamentele acestei boli nemiloase precum cea a cancerului, care provin din tratamentele medicamentoase care interacționează cu obiectivele greșite sau adiționale sau cu obiectivele corecte, dar pe celulele non-canceroase.

El a spus ca MuTaTo care are o combinație de mai multe peptide de cancer de direcționare „pe o singură schelă ” pentru fiecare tip de celula de cancer ar crește specificitatea la celulele canceroase, datorită efectului de aviditate.

În plus, în majoritatea cazurilor, celulele non-canceroase care au o proteină în comun cu celulele canceroase nu o exprimă prea mult. Acest lucru face ca o mare diferență între cele două tipuri de celule  să fie evidentă și ar trebui să scadă dramatic efectele secundare. Același ingenios și strălucit savant a echivalat conceptul de MuTaTo cu cocktailul triplu de substanțe (numite peiorativ ”droguri” , dar care a ajutat la schimbarea SIDA de la a fi condamnată la moarte automată la o boală cronică ) dar care sunt adesea gestionabile, admise în cazuri extreme.

Astăzi, pacienții cu SIDA iau inhibitori de protecție care, în asociere cu alte două medicamente numite inhibitori ai transcriptazei inverse dau rezultate.

În loc de…concluzii

Cu toate că tocmai colegii, actualii oameni de știință au respins repede aceste concluzii si le-au denumit  „false”, „extrem de iresponsabile”, „nesubstanțiate” și chiar „crude”, insistența oamenilor de știință din Israel poate aduce soluții și poate vindeca această maladie.

Chiar daca toți scepticii au făcut un zid și au comentat despre faptul că grupul de cercetare nu a publicat niciun fel de rezultate pentru a-și susține afirmațiile așa cum este tradițional în comunitatea științifică,  Cancer Research din UK a refuzat să comenteze cererea companiei în absența unui document, a unei simple hârtii revizuite de alți savanți și oameni de știință.

În mod similar, Administrația pentru Alimentație și Medicamente din SUA a refuzat să comenteze tratamentul companiei când a fost abordat de rețeaua TV CNBC.

Este interesant faptul că până și domnul doctor Morad a declarat pentru The Times of Israel la începutul acestei luni că nu și-a publicat cercetările în reviste medicale pentru că „nu își poate permite” să facă acest lucru. Dar revistele științifice reputate, care sunt revizuite de colegi și respectate, nu  percep să publice cercetări științifice serioase, deși procesul poate fi riguros.

Dacă pentru combinația de medicamente care perturbă (spre exemplu HIV-ul în diferite stadii de replicare) se restrânge o enzimă crucială într-un stadiu incipient de duplicare HIV și reține o altă enzimă care funcționează în apropierea sfârșitului procesului de replicare HIV, acelasi lucru a fost testat pe cobai.

Savantul israelian Ilan Morad a spus că până în prezent compania a încheiat primul său experiment experimental cu șoareci, care a inhibat creșterea celulelor canceroase la om și nu a avut niciun efect asupra celulelor șoarecilor sănătoși, cu atât mai mult cu cât, în plus față de cât se cunoaște, vor exista mai multe studii in vitro. AEBi este pe punctul de a începe o serie de studii clinice care ar putea fi finalizate în câțiva ani și ar face tratamentul disponibil în cazuri specifice.

Merită totuși reținută declarația lui  Aridor care a adăugat „Rezultatele noastre sunt consecvente și repetate.”

O altă reacție lipsită de reverență

Scriind în prestigioasa revista Forbes, Victoria Forster, cercetătoare în domeniul cancerului și supraviețuitoare al cancerului de copii, a caracterizat și a numit AEBI cu multe aprecieri lipsite de bun simț, cu atât mai puțin decât să prezinte informații despre tratamentul presupus al acestora. „Întâlnindu-se în ceea ce furnizează compania, există două grafice și câteva imagini scoase pe microscop, mult mai puțin decât aș fi furnizat dintr-un proiect de cercetare de șase săptămâni de licență acum un deceniu”, a scris domnia sa.

De asemenea, ea solicită să se probeze o afirmație potrivit căreia un remediu va acționa pentru toate cele peste două sute de tipuri diferite de cancer, acolo unde există un fel de „drapel roșu uriaș”(…) dim moment ce ” o astfel de afirmație este foarte puțin probabilă”. CEO-ul grupului Israel Advanced Technology Industries a declarat că întreaga situație „a afectat imaginea industriei Israelului în domeniul științelor vieții”.

Comentariu personal 

Nu scriu prea des despre comunicarea științifică care eșuează , iar popularitatea sau notorietatea este relevantă doar pentru o mica parte din mass-media sau de către cei direct interesați de acest subiect. Dar, este mai mult decât evident ca, oricât mi-aș dori este de fapt un succes care se dorește a fi redus la tăcere. De cele mai multe ori, aceste victorii, aceste performanțe se metamorfozează în eșecuri nedorite dar atent manageriale. Iar totul se datorează unui echilibru fals.Poate cel mai frecvent exemplu în care se poate probă e un raport de presă referitor la groaznicele si nedoritele vaccinuri sau despre propagarea autismului (cu largul concurs al opiniei publice) care dă o mână de ajutor pentru a primi ”pe bune” acest „echilibru fals” prin includerea comentariilor unora care se străduiesc să mistifice totul.Iar aici amatorismul și subiectivitatea sunt la cote alarmante, iar între acestea se disting și sunt luate în considerate comentariile tutror celor care …nu fac nimic, incluzând aici oameni de știință reali sau medici cu statut incert.

Ca și cum viziunea totală nu ar fi avut suficientă valabilitate pentru a merita să fie citată în acest fel, acest gen de descoperiri este ori redus ori acoperit de multă dezinformare. Din fericire, această formă de echilibru fals pare să fie mai puțin obișnuită decât atunci când am început să le fac publice. Totuși, de această dată, am abordat o altă formă de prezentare în care am inclus multe puncte de vedere și astfel statutul de comunicare științifică e asigurat la un anumit nivel. Ceea ce nu se reușește și este doar unul dintre multele ”subiectele tabu”cu privire la modul în care se poate informa publicul , se referă atât de mult la cu totul altceva , iar de aici orice instituție de specialitate nu va avea deloc girul dat de media.De aceea, având în vedere toate cele expuse, comunitatea internațională științifică ar fi putut să explice cu mult mai bine toata aceasta descoperire evidentă si chiar s-o promoveze .

De aici, ca un imbold am dorit sa mă refer la reacția apărută în lume , provenită și popularizată numai în Jerusalem Post.

Acum, mai mult ca oricând avem nevoie vitală să cunoaștem și să încurajăm acest gen de descoperire, să înțelegem resorturile și chiar totul despre modul în care oamenii de știință israelieni vor avea un „tratament complet pentru cancer”, grație noii lor tehnologii intitulate MuTaTo.

Din păcate, trebuie să fim conștienți că asistăm la tot acest freamăt al lumii savanților , iar pe plan mondial, la fiecare minut se sting din viață mulți dintre noi, care ar avea nevoie disperată de orice leac vindecător.

De aceea, tot acest tumult este departe de a fi descris iar dovezile cu privire la vreun tratament eficient pentru persoanele cu cancer, cu atât mai puțin cele descrise ca fiind un tratament întârzie să apară.

Potrivit acestora, rapoartele sau orice fel de știri se bazează pe informații destul de limitate, furnizate de cercetători și de felurite companii care lucrează pentru această cauză. Din punct de vedere tehnologic, nu există publicații făcute în literatura științifică în scopuri de revizuire. De asemenea, este bine cunoscut faptul că tehnicile de prezentare a revoluționare tulpini de fagul sau a peptidelor nu sunt atât de ușor de făcut în medicamente potențiale. Experimentul se bazează pe un experiment cu cobai și există un drum lung până când se va ajunge din faza această clinică direct cu aplicabilitate , pentru laborator, direct pentru umanitate. Tratamentul pentru cancer denumit MuTaTo (toxina multi-țintă) este, în esență, pe scara unui antibiotic de cancer – o tehnologie de discontinuitate de cea mai înaltă ordine. Sunt de acord și susțin această revoluționară descoperire și sper că tratamentul pentru cancer la care s-a lucrat se va dovedi eficace încă din prima zi și va dura, va remedia și alunga această temută maladie.De asemenea mă bucur de faptul că tratamentul pentru cancer nu ar avea efecte secundare sau alte asemenea, fiind la un cost mult mai mic decât majoritatea altor tratamente de pe piață. Soluția minune, a acestor israelieni va fi generică și personală, din moment ce a tot stârnit ura, mânia și comentariile neprincipiale, pe deplin malițioase ale celorlalți ”purtători de halate”.

Căutând reacțiile la această pretenție a oamenilor de știință evrei despre vindecarea cancerului, am văzut tot scepticismul de care s-au lovit, mai ceva decat un zid de beton armat.Acest fapt mă conduce să mă întreb cât de mult din acest lucru este spus de ego-ul tuturor celorlalți, care nu doresc binele umanității..

Nu cumva progresul se datorează acestor oameni de știință aparent care lucrează în afara paradigmei cercetării cancerului standard, în special al efectuării testelor și astfel, făcând cunoscute concluziile lor, ne putem aștepta la mult dorita soluție salvatoare?

Uneori am aceeași impresie cu procesul vaccinării și astfel paradigma aceasta mă duce cu gândul că doar ”elita” Noii Ordini Mondiale este în spatele acestor ‘‘purtători de halate” care știu doar să strâmbe din nas și să comenteze și care vor sa ne decimeze și sa nu ne ofere soluții la maladii, precum cancerul!

În afara oricăror „stimulente materiale” ce anume există pentru a rămâne loiali acelui program enunțat mai sus? Nu cumva există și o situație de mândrie zdrobită sau este doar o frustrare a realizării faptului că ceva bun, pe deplin nou și revolutionar, în care s-a investit   atât de mult timp și resurse poate fi un eșec programat dinainte?

Nu cumva „stăpânii nevăzuți ai omenirii”, de fapt niste suflete și minți înguste și rătăcite ne doresc în continuare extincția și ar avea nenumărate alternative mai bune pentru a le realiza?

Rămâne de văzut cum anume va evolua acest experiment și mai ales ce se va alege din acest moment, în condițiile în care cancerul seceră nenumărate vieți omenești…

 

Sursa foto : Analyte Guru,The Times of Israel,CNBC.com,GeekSpin,www.drvickyforster.com,Wonderful Engineering

Acest material a fost conceput si oferit de catre Prof. Dr.Daniel Mihai, CNA Regina Maria Constanta, redactor-sef al platformei online Criteriul Național

 

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

Sfaturi pentru alegerea unei agentii SEO

Publicat

pe

Promovarea in mediul online este importanta pentru cresterea afacerii

Alegerea unei agentii de optimizare a motorului de cautare poate fi dificila. Mai ales cand tot ceea ce citesti si toata lumea cu care vorbesti pare sa aiba o abordare si o strategie diferita. Intr-adevar, singurul lucru pe care il vei gasi este ca fiecare agentie are o abordare diferita. Este precum vestul salbatic.

1. Alege o agentie locala

Alege o agentie locala cu o reputatie buna. Asta e un prim sfat si probabil cel mai bun. Totusi, ar trebui sa tii cont ca exista si agentii mai mici, muncitoare, care sunt inca la inceput si nu au apucat sa dobandeasca o reputatie inca. Ai grija sa fie o agetie locala. E foarte important, fiindca daca ai ceva nedumeriri, poti ajunge mult mai repede. In plus, agentia in cauza va fi mult mai productiva.

De asemenea, aveti abilitatea de a va intalni fata in fata ceea ce poate face ambele parti sa se simta mai confortabil cu crearea unui parteneriat.

In plus, daca nu se tin de cuvant, stii unde sa-i gasesti.

Daca esti in cautare dupa o agentie SEO Bucuresti si inca nu stii ce sa alegi sau care ar putea fi exact beneficiile pe care ti le-ar putea aduce, opteaza pentru un audit SEO gratuit, realizat de UnicWeb.

2. Intelegerea rezultatelor

SEO poate fi complicat, dar o agentie SEO buna ar trebui sa fie capabila sa iti explice care sunt problemele site-ului tau, ce strategii ar trebui abordate, iar mai apoi, sa iti explice care sunt rezultatele sau, dupa caz, de ce acestea intarzie sa apara. Este normal sa vrei sa afli ce se intampla cu afacerea ta si foarte rezonabil sa ti se explici care este demersul promovarii.

Este important sa optezi pentru acea analiza SEO gratuita, pentru ca astfel iti poti face o prima parere despre agentie. Este important sa iti spuna punctual care sunt problemele site-ului tau, de ce numarul clientilor intarzie sa creasca si ce ai putea face pentru a spori cresterea acestui numar.

3. Sa nu cazi in capcana promisiunii primei pozitii in rezultatele Google

Fereste-te de cei care iti promit prima pozitie in rezultatele Google. Acestea folosesc de cele mai multe ori aceasta strategie pentru a te face sa le pici in plasa. Propria promovare a unei agentii SEO se bazeaza pe o promisiune pe care foarte rar o si poate indeplini. Acest lucru ar trebui sa iti dea de gandit. O buna agentie SEO ar trebui sa se laude cu alte valori si sa foloseasa alta tactica pentru propria promovare.

4. Evita contractele pe termen lung

Fereste-te de agentiile SEO care cer semnarea unui contract pe termen lung. Acest lucru ar putea indica faptul ca n-au incredere in munca lor. Daca agentia are un interes real de a produce rezultate, nu ar avea nevoie de un contract pe termen lung.

5. Gaseste o agentie SEO care se claseaza bine

Caute o agentie SEO din orasul tau care se claseaza bine. De exemplu, daca esti din Bucuresti, cauta “agentie SEO Bucuresti” si vezi ce apare in topul rezultatelor Google. Este important in primul rand faptul ca ei sa se poata clasa pe o pozitie superioara pe ei insisi. Faptul ca ei si-au putut promova afacerea este o dovada ca o pot face si pentru tine.

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

Statele Unite acuză compania chineză Huawei de fraudă, spălare de bani, obstrucţionarea justiţiei şi furt tehnologic

Mihai Daniel

Publicat

pe

 Departamentul de Stat din Statele Unite a făcut publice acuzaţiile din două dosare deschise împotriva companiei chineze Huawei şi a lui Meng Wanzhou, fiica fondatorului companiei şi director financiar al acesteia.Departamentul de Justiţie a acuzat Huawei că a furat informaţii secrete de la compania americană T-Mobile şi că a încercat să evite sancţiunile impuse împotriva Iranului.

Care este contextul?

Huawei este unul dintre cei mai mari furnizori de echipamente și servicii de telecomunicații din lume, care a trecut recent peste Apple pentru a deveni cel de-al doilea mare producător de smartphone-uri voluminoase după gigantul Samsung. Dar Statele Unite ale Americii cat și alte națiuni occidentale au fost îngrijorate de faptul că guvernul chinez ar putea folosi tehnologia Huawei pentru a-și extinde abilitățile de spionaj, deși firma insistă că nu există control guvernamental. Arestarea doamnei Meng, fiica fondatorului Huawei, a înfuriat statul chinez.

Ea a fost arestată la data de 1 decembrie 2018 în orașul Vancouver din Canada, la cererea Statelor Unite. Ulterior, i-a fost acordată o cauțiune de 10 milioane USD (aproximativ 7,6 milioane de lire sterline) de către o instanță locală. Dar , pana la ora actuala ea este supravegheată 24 de ore din 24 și trebuie să poarte un cip electronic „tip bratara” la gleznă.

Cine este Huawei?

„Concernul de top național chinezesc” se confruntă cu justiția SUA.Huawei este ceea ce chinezii denumesc un campion național, un fel de firmă privată, însărcinată cu ambițiile Chinei de a intra în lume și de a conduce. Dar acum forța deplină a sistemului de justiție din SUA  aruncă justificat cu acuze ce pot distruge imaginea acestei firme. Afirmațiile Departamentului de Justiție al SUA sunt cele mai grave pe care Huawei le-a văzut vreodată și se îndreaptă spre inima războiului comercial dintre China și SUA. Huawei a negat în mod constant acuzațiile, iar directorul financiar a gigantului chinez Meng Wanzhou a declarat că este folosit ca pion în jocurile de putere între SUA și China.

În timp ce SUA declară că acuzațiile împotriva Huawei nu sunt legate de războiul comercial, este puțin probabil ca statul chinez să o vadă în același mod. Acuzațiile vin după cum SUA și China se pregătesc să organizeze discuții comerciale la nivel înalt la Washington în această săptămână. Secretarul de comerț al SUA, Wilbur Ross, a declarat că acuzațiile Huawei erau „complet separate” de negocierile comerciale în curs cu China.

Acuzațiile propriu-zise

Acuzațiile împotriva celui de-al doilea mare producător de smartphone-uri din lume includ frauda bancară, obstrucționarea justiției și furtul tehnologiei. Cazul ar putea amplifica tensiunile dintre China și SUA și ar putea afecta eforturile firmei de extindere globală. Atât doamna Meng, cât și concernul Huawei neagă aceste acuzații. Doamna Meng a fost arestată luna trecută în Canada, la cererea Statelor Unite pentru presupusa exonerare de sancțiuni împotriva Iranului.

„De ani de zile, firmele chineze ne-au încălcat legile de export și au subminat sancțiunile, adesea folosindu-se de sistemele financiare ale SUA pentru a facilita activitățile lor ilegale”, a declarat secretarul american al comerțului, Wilbur Ross. Într-o declarație, Huawei a respins acuzațiile, spunând că nu a comis „nici una dintre încălcările afirmate” și că „nu este conștientă de vreo nedreptate din partea doamnei Meng”. Acesta a afirmat că acuzațiile au făcut deja obiectul unui proces civil stabilit, în care un juriu nu a constatat „nici daune, nici comportament intenționat și rău intenționat cu privire la cererea comercială secretă”.

Potrivit  televiziunii americane CNN,  guvernul chinez a reacționat extrem de furios la aceste evenimente, acuzând Statele Unite de folosirea „puterii sale de stat pentru a fărâmița și a sparge companiile chineze vizate în încercarea de a-și ucide operațiunile normale și legale de afaceri”. „Îl îndemnăm pe Statele Unite să oprească represiunea nerezonabilă a companiilor chineze, inclusiv Huawei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Geng Shuang, într-o declarație. El a adăugat că Statele Unite ar trebui „să-și retragă imediat mandatul de arestare împotriva doamnei Meng și să se abțină de la a face o cerere formală de extrădare pentru a evita să meargă mai departe pe o cale greșită”.

Care este miza acestei eludări a taxelor?

Acuzația susține faptul că Huawei a indus în eroare SUA și o bancă globală despre relația sa cu două filiale, Huawei Device USA și Skycom Tech, pentru a desfășura afaceri cu Iranul. Administrația președintelui american Donald Trump a reintrodus toate sancțiunile pe care Iranul le-a eliminat în cadrul unui acord nuclear din anul 2015 și a impus recent măsuri mai stricte.Acestea au avut repercusiuni asupra exporturilor de petrol, q transportului maritim cât și băncilor. De asemenea, un al doilea caz este acela că Huawei ar fi furat tehnologia de la T Mobile, utilizată pentru a testa durabilitatea smartphone-urilor, precum și pentru ”a obstrucționa justiția și a comite fraude prin cabluri.”

Tehnologia T-Mobile, cunoscută sub numele de Tappy, a imitat degetele umane pentru a testa acest nou tip de telefoane. În total, SUA a adus 23 de acuzații împotriva companiei. „Aceste acuzații pun la îndoială presupusa încălcare a legilor din țara noastră și practicile standard de afaceri globale ale Huawei”, a declarat directorul FBI, Christopher Wray. Domnul Wray a declarat că acest tip de companii precum Huawei „reprezintă o amenințare dublă atât pentru securitatea noastră economică, cât și pentru cea națională”.

Verdict indecis, suspendat…

Autorităţile americane au început să ancheteze compania Huawei din anul 2016, sub suspiciunea că aceasta trimitea produse fabricate în Statele Unite către Iran şi alte ţări, lucru care încalcă legile de exporturi din SUA.

Huawei este unul dintre „giganții naționali” ai Chinei, o firmă estimată la peste 8,4 miliarde de dolari, promovată și protejată de Partidul Comunist aflat la putere. Arestarea fiicei lui Meng a provocat o revoltă în China, care a cerut eliberarea imediată și a condamnat această mișcare ca un efort condus de SUA de a contracara gigantul telecomunicațiilor și de a restrânge ambițiile globale ale Chinei. La scurt timp după aceasta, într-o mișcare văzută ca răspuns dur pentru arestarea lui Meng, autoritățile chineze au reținut doi canadieni, inclusiv un fost diplomat, în legătură cu presupuse acuzații ”de scurgere de informații vitale, de mare securitate.”

Cu toate acestea, rechizitoriul se concentrează asupra furtului presupus al tehnologiei americane, care a reprezentat un punct important în negocierile comerciale. Administrația președintelui Donald Trump a impus taxe pe mărfuri chinezești în valoare de 250 miliarde de dolari , determinând Beijingul să răspundă cu propriile tarife. Ambele țări au convenit luna trecută să suspende noi tarife în termen de 90 de zile pentru a permite viitoarele discuții.

Video relevant:

Sursa foto : Daily Express,newagebd.net,The Telegraph,YouTube

Acest material a fost sintetizat de către Prof. Dr.Daniel Mihai, CNA Regina Maria Constanta, redactor-șef al platformei media independente Criteriul Național

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Parteneri

Stiri calde

Publicitate

Citește și:

Top Stiri Nationalul.ro