Cateva motive pentru care fiecare casa trebuie sa aiba o masina de spalat vase

0
207
masina spalat vase electrolux emag

O mașină de spălat vase nu mai este de ceva vreme un lux, deși mulți cred în continuare asta. De ce trebuie, însă, să ia fiecare în calcul achiziționarea unui astfel de electrocasnic? În cele ce urmează…

 

În primul rând, e ușor și sigur de folosit de persoane de toate vârstele, vasele sunt strălucitor de curate și perfect igienizat, iar consumul de apă și detergent sunt mult reduse.

 

În al doilea rând, o mașină de spălat vase te va ajuta să faci economie de timp (câteva ore bune săptămânal). Cu cât ai o familie mai numeroasă, cu atât mai utilă îți este mașina de spălat vase. Investiția inițială o vei amortiza, astfel, în câteva luni, dacă ești de părere că ”timpul înseamnă bani” și că în timpul economisit poți face lucruri mult mai utile decât să freci farfurii sub jetul de apă și să freci cu buretele vasele pline de grăsime.

 

Asta pentru a nu mai vorbi de faptul că o mașină de spălat vase este mai eficientă la exact acest lucru, spălatul vaselor, chiar și decât un eventual campion mondial la spălat vase! Mașina de spălat vase spală la temperaturi de 70 de grade Celsius, considerabil mai mari decât poate suporta un om normal la jetul de la robinet. Temperaturi mai mari înseamnă o curățare mai bună a murdărei și grăsimilor, ca să nu mai vorbim de eliminarea bacteriilor.

 

Economia de apă este un alt aspect important și un alt avantaj al mașinii de spălat vase. Mașina de spălat vase folosește cu cel puțin 33% mai puțină apă decât am folosi spălând manual, la spălarea aceleiași cantități de vase.

 

Dacă toate argumentele de mai sus te-au convins, nu mai rămâne decât să te decizi asupra unei mașini de spălat vase potrivite pentru tine și pentru casa ta. Dacă prețul nu este singurul criteriu, ai nenumărate opțiuni. Mașinile de spălat vase pot fi: compacte (standard) sau încorporabile și semiîncorporabile. Primele sunt mașinile de spălat vase care pot fi așezate oriunde în casă (bucătărie, hol, debara, pe blatul din bucătărie etc), cu condiția să ai țevile pentru racordare și pentru scurgere la îndemână, precum și o priză în apropiere.

 

Mașinile de spălat vase compacte se împart și ele în mai multe modele și dimensiuni, pentru a se potrivi în orice casă. Astfel, ai posibilitatea de a-ți cumpăra o mașină de spălat vase de mici dimensiuni, pe care, în lipsa altei variante, o poți monta și deasupra blatului de bucătărie sau pe un dulap.

 

Cei mai mulți iau în calcul montarea unei mașini de spălat vase în bucătărie încă dinainte de a începe mobilarea acesteia. Astfel, fiind inclusă în plan, mașina de spălat vase încorporabilă sau semiîncorporabilă devine o variantă preferată de cei mai organizați dintre noi. Aceasta se deosebește de mașina de spălat compactă prin faptul că se încastrează și este ”ascunsă” în mobilier.

 

În funcție de tipul mobilei de bucătărie și de preferințele personale poți opta pentru o mașină de spălat vase care se încastrează total, adică una complet încorporabilă, sau pentru una care se încastrează parțial în mobilier, adică o mașină de spălat vase semiîncorporabilă.

De regulă, cele mai multe dintre mașinile de spălat vase au dimensiuni care variază între 45 cm și 60 cm. Dacă nu ai o familie numeroasă și nici foarte mult spațiu în apartament, optează pentru o mașină mai mică. Spațiul de încărcare este suficient de mare cât pentru vasele pe care două persoane le pot aduna într-o singură zi.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here